Skocz do zawartości

Zdjęcie

OOBE - pytania i odpowiedzi

• Please log in to reply
591 replies to this topic

vitek.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No dobra, masz racje z tym ze kazdy ma swoj wlasny sposob.... w sumie spodziewalem sie wlasnie takiej odp... Powiedzcie mi prosze taka rzecz... jak czuje ze "powoli" juz wychodze z ciala, nagle mam mnóstwo mysli "CO DALEJ". O czym wy myslicie, wizualizujecie czy jak kolwiek to nazwac tuz przed tym jak wychodzicie z ciala... czy to jest ten moment w ktorym powiniennem sobie zaczac wizualizowac np. wchodzenie po linie ?
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Vitek, postępuj podobnie jak w świecie fizycznym. Jak wybierasz się gdzieś to z reguły masz plan, przynajmniej ogólny. Miejsce na improwizację zawsze jest pod warunkiem że masz jakieś ramy.
Musisz jednak pamiętać, że podróż oobe odbywa się realnie w świecie astralnym. Natomiast wyobrażasz sobie w świecie mentalnym. Jest to zasadnicza różnica. Powodzenia w podróżach.
  • 0

vitek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W takim razie np. u was m.in Kumartyna, jak wyglada przejscie z tego wizualizowania w "swiecie mentalnym" do tego jak juz jestescie poza cialem...wyobrazacie sobie np. wspinanie po linie i nagle BUM! jestescie poza cialem ?
  • 0

Kumartyna.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Vitek nie odpowiem Ci na to pytanie w sposób, jakiego się spodziewasz :D
Nie stosuję żadnej metody, niczego nie wizualizuję. Wszystko odbywa się bardzo spontanicznie - bo tak to się u mnie zaczęło.
Jak na ironię, wiele metod wypróbowałam, zadziałała każda, ale tylko raz :mrgreen:
Odpuściłam więc sobie wszystkie i w tej chwili ufam tylko sobie i temu co czuję.
Nad tym, co zamierzam robić zastanawiam się dopiero później, bo nie zawsze wiem, czy jest jakieś "zadanie" do załatwienia. Po za tym, lepsze pomysły mam "po tamtej stronie" :) .
Czasem po prostu zawisnę w kompletnej ciszy i sobie odpoczywam od zgiełku i hałasu Świata realnego.
  • 0

TalibKwali.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, mam pytanie odnośnie OOBE,być może ktoś posiada wiedzę na ten temat. Czy słyszał ktoś o korzystaniu z OOBE osób niewidomych? Jeśli tak, to czy poza ciałem 'widzą' one rzeczywistość?
Pozdrawiam
  • 0

Kumartyna.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak. Jest o tym wzmianka w książkach albo R.Monroe'a albo B.Moena (wybacz, ale nie pamiętam dokładnie)
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W świecie astralnym posługujemy się postrzeganiem astralnym.
  • 0

Maniek12.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mam pytania te pytania były już w temacie ale zbytnio nie było jasno wyjaśnione:
1. Czy w OOBE są demony które mogą nam przeszkodzić w powrocie do ciała fizycznego?
2. Jak można się obronić przed niechcianymi bytami?
3. Czy można kogoś wprowadzić(w sensie że jestem w oobe i pomagam wstać tej osobie astralnie w oobe jak ta druga osoba chce tego?
4. Czy oobe może się odbywać w świecie fizycznym w sensie po zwiedzać miasto, oglądać mecz piłkarski na żywo itp.?
5. Po czym mogę poznać że doświadczam oobe?
6. Jak już osiągam wibracje i czuje że "wychodzę" to jak mam otworzyć astralne oczy?
Jestem początkującym i stąd tyle pytań. Za odpowiedź dziękuje
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Marionabi, przeczytaj wszystko jeszcze raz. Zacznij ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć.
Przeczytaj jeszcze raz i koryguj to co robiłeś. Jak wtedy pojawią Ci się jakiś pytania ;-) chętnie na nie odpowiem.
  • 0

Mariner.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam czasem zdarza mi się pewna rzecz a że ngdzie nie moge nic znaleźć to spytam tu może ktoś coś o tym wie.

Mam czasem takie uczucie często jak już prawie zasypiam czuje jakbym nagle spadał na dół ,ale nie z łóżka tylko gdzieś chen niżej...Skąd wiem że spadam ,nie widze tego więc sen to nie jest ale to czuje w sobie nie wiem jak to opisać ,może podobne uczucie do tego jak się kiedyś pewnie huśtaliście się kiedyś na huśtawkach takie przeciążenia zwane.No i jak tak jakby opadam to zawsze tak jest że się choćby delikatnia porusze to wtedy następuje taki wstrząs poruszam wtedy dosłownie na sekundke nogami i rękoma tak jakby ktos mi na nerwy zadziałał np dentysta.

Co o tym sądzicie miewa ktoś podobne przypadki??????
  • 0

Chasm.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Cóż, możliwe, iż jest to początek spontanicznie wywołanego OOBE. To zdarza się czasem na pograniczu snu. Ten wstrząs natomiast to może być ten opisany przez pana Monroe'a "panic button" - metoda pozwalająca bardzo szybko i pewnie powrócić do ciała.
Działa to również podczas snu, kiedy chcesz się nagle obudzić.

Moja rada - nie przeciwdziałaj temu,. może uda ci się to co nie udało się mi - dwa razy spanikowałem. Za bardzo się bałem, teraz nie wiem, czy uda mi się to powtórzyć - bariera strachu może być za silna

Pozdrawiam
  • 0

Leni.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mi tez sie tak dzieje tylko ze podczas zasypiania tzn. takiego jakby pol snu cialo mi dretwieje zaczynam sie bac i "spadam". Gdy udezam w cos(nie wiem co niewidze) budze sie z takim trzepotem ciala. Najczesciej odwracam sie na drugi bok ogladam jakies 4-5h tv i klade sie spac spowrotem(wczesniej nie zasne nie wiem czemu o_O).

mala porada przyzwyczaj sie do tego ;]
  • 0

maly_pinki.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam 3 pytania
1. jaka by była najlepsza technika z tych w temacie "23 sposoby na oobe" dla poczontkującego , ja myśle że ta masochistyczna łatwa jest bo od picia łatwo się powstrzymać a ostre lubie. :)
2.Czytałem że jak chce się wrócić wystarczy o tym pomyśleć i tu jest dla mnie jedno "ale" mianowicie jak ktoś nas obudzi to co się stanie.
3.czytałem gdzieś że ktoś myśli że oobe to projekcja mózgu czy to prawda czy jak to naprawdę jest :?:
  • 0

Chasm.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ad1.
Nie ma chyba na to jednoznacznej odpowiedzi, uzależnione jest to od predyspozycji osobnicznych: to co dla jednego jest proste, dla innego nie do wykonania. Po prostu spróbuj tych metod, które uznasz za najlepsze dla Ciebie. Jeżeli nic z tego nie wyjdzie próbuj innych. Aha, i pamiętaj, że to praktyka czyni mistrza :)

Ad2.
Najprawdopodobniej powrócisz do ciała błyskawicznie, jak przy wciśnięciu przycisku paniki. Jego wszak również aktywuje się poprzez próbę poruszenia ciałem. Tak więc na 99,98% nie powinno być powodu do obaw.

Ad3.
Może być i tak. Jednak jeśli czytałeś choćby pierwszą książkę Roberta Monroe'a (ja ją czytałem pod tytułem EKSTERIORYZACJA - wydanie bibułowe "do użytku wewnętrznego" (powaga!), musisz zdawać sobie sprawę, że jest to nad wyraz mało prawdopodobne. Ale może być i tak. Na 0,02% :)

Pozdrawiam
  • 0

bemol.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Od kilku dni probuje oobe ale mam problem ;| Wlasciwie nie wiem kiedy sprobowac z tych 23sposobow
Najbardziej mi przypadl "tornado"czy traba powietrzna jakosc tak...Mam wtedy takie drgawki, nie chciane ruchy ciala ale wyjsc jakos nie moge. Czytalem ze ma to byc robione na pograniczu snu/a nie snu ;D Lecz zawsze zasypiam i z oobe kicha:( Co moze mi pomoc??
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych