Użytkownik Ashwalker edytował ten post 10.02.2008 - 16:12
Napisano 10.02.2008 - 16:11
Użytkownik Ashwalker edytował ten post 10.02.2008 - 16:12
Napisano 10.02.2008 - 17:43
Napisano 10.02.2008 - 18:05
Podobno jest zagrożenie.
Mogą się przyplątać Larwy Astralne na przykład.
Ponoć dobrym zabezpieczeniem jest mniejszy rytuał pentagramu,który działa też przy egzorcyzmach etc.
Przeczytałem to w książce J.Niegowskiego Na Granicy Światów. Księga Tajemnic Międzywymiarowych Magów.
Użytkownik Ashwalker edytował ten post 10.02.2008 - 18:06
Napisano 10.02.2008 - 18:23
Napisano 10.02.2008 - 18:44
Luz. Nie trawie, kiedy ktoś rozpowiada głupoty nie mając pojęcia o czym mówi i do tego blokuje psychicznie innych bajeczkami o larwach i innych pierdołkach...Nie musisz odrazu z gembą wylatywać
Użytkownik Ashwalker edytował ten post 10.02.2008 - 18:47
Napisano 11.02.2008 - 01:21
Użytkownik Andersenn edytował ten post 11.02.2008 - 01:22
Napisano 11.02.2008 - 12:28
Napisano 11.02.2008 - 17:52
Napisano 11.02.2008 - 20:03
Zrób jak ci wygodniej. Polecam, abyś zasnął i obudził się po 4 godzinach spokojnego snu, rozbudził umysł (poczytaj książkę) i zaczął OBEować…Prosze, nie odsylajcie mnie do innych tematow. Szukalem dosc sporo, znalazlem duzo wypas poradnikow, dzis w nocy sproboje (W pizamie i o ok.22-23 polecacie?)
Ech… Jak wychodzisz z ciała, to ono już dawno śpi i jest zamknięte w „klatce” – w paraliżu. Jak jesteś już POZA to nadal masz czucie ciała fizycznego, bardzo maleńkie, takie uszczuplone, ale masz. To tak jakby bodźce z ciała astralnego były silniejsze i zagłuszały te z fizycznego. Nie mniej jednak w każdej chwili możesz przerzucić świadomość na swoje fizyczne ciało i na przykład przełamać paraliż (5 sekund „wiercenia” się i już się wytrącisz z paraliżu), poprawić pozycje i znów przerzucić świadomość na ciało astralne i dalej sobie OBEować…I na odwrót - przerzucasz świadomość z ciała fizycznego na astralne i się nim poruszasz...1. Czy podczas LD czujemy cialo "nie astralne"? Podobno jest w paralizu, to jak mamy wyjsc z OOBE jak sie nim ruszyc nie da?
Tak. Nie.2. Podobno zeby "wyjsc" trzeba ruszyc reka w gore albo czymkolwiek innym, tak jak to robimy w "realu". Czy tak samo poruszamy sie po swiecie OOBE? Tak jakbysmy serio chodzili w rzeczywistosci?
Wrażenia się ZNACZNIE intensywniejsze, czystsze i złożone. Dożuć do tego kilka dodatkowych zmysłów i moc kreacji… Ownage.3. Czy podczas OOBE mamy TAKIE SAME wrazenia albo podobne odnosnie odczuc? (sex,jedzenie lodow, latanie)
Oraz czy to jest w formie snu czyli - nie zrozumcie mnie zle, patrzenia przez szybke?
Sen je przerasta! Przynajmniej czyste sny, bardzo ostre… W LD jest tak jak w realu – identyko, z tym, że jakoś tak bardziej kolorowo i wyraźniej, jaskrawiej. A w OBE niekoniecznie widzisz, a raczej czujesz – to jest o wiele ciekawsze i piękniejsze niż widzenie… Aczkolwiek oczywiście – wrażenia wzrokowe także są.Sen rozni sie wg mnie tym ze nijak nie odpowiada on bodzcom wzrokowym w swiecie rzeczywistym, w OOBE jest inaczej? Widzimy to tak, jakbysmy widzieli to w rzeczywistosci? Jakbysmy mieli otwarte oczy?o.O
Tak. Nie.4.Czy w astralu sa ludzie? Np rodzice,koledzy,wrogowie?
Tak. Do tego podróże w czasie, po innych światach i wymiarach.5.Jak mozemy sie przemiescic w miejsca, w ktorych nigdy nie bylismy? Lecimy tam, ot tak choc nie wiemy gdzie to jest i jak wyglada?
Po prostu wpatruj się w ciemność. Po jakimś czasie zrobi się trójwymiarowa – spróbuj w nią zanurkować (intuicyjnie będziesz wiedział kiedy i jak o ile zbliżysz się do odpowiedniego momentu)… Wtedy spróbuj podskoczyć – zaskoczysz się.6. Mam ochote uzyc metody z liczeniem kartek. Czym to sie rozni od metody z lina? Trudno mi wizualizowac takie rzeczy..
Rób jak ci wygodniej…A nawet jakbym zdecydowal sie na line,tornado,lodke albo cokolwiek innego to mam wizualizowac siebie krecacego sie w tornadzie? Czy tylko tak jakbym patrzyl,ogladal?
Użytkownik Ashwalker edytował ten post 11.02.2008 - 20:07
Napisano 12.02.2008 - 10:01
jakbym zdecydowal sie na line,tornado,lodke albo cokolwiek innego to mam wizualizowac siebie krecacego sie w tornadzie?
Napisano 13.02.2008 - 19:06
Napisano 14.02.2008 - 10:37
Napisano 14.02.2008 - 18:39
Napisano 14.02.2008 - 18:53
Jeśli go stworzysz z taką intencją - tak.1. Czy własny serwitor może zrobić krzywdę?
Nikt cie nie zauważy. Co do sąsiada - fizycznego sąsiada nie zobaczysz, co najwyżej jego myślokrztałty...2. Czy podczas bycia w Stanie OOBE mogę np. "Pojsc" do sąsiada i zobaczyć co robi? i czy np.
podczas stanu OOBE gdy pójdę gdzieś i ktoś mnie "zauważy" to wracam do ciala?
Nieskończenie.3. Jak daleko można sie oddalić od Ciała?
Tak.4. Czy np. podczas Astrala można spotkać kogoś innego który tez jest w tym stanie?
Nieskończoność (odczuwalną przez świadomość). Fizycznie ~tyle czasu ile śpisz. ^ ^5. Jak długo można być w stanie OOBE?
Astral to wymiar. Mówi się podczas OBE. Tak słyszy się dźwięki.6. Czy Podczas Astrala słyszy się dźwięk?
Napisano 14.02.2008 - 19:35
Użytkownik lukiszlak edytował ten post 14.02.2008 - 20:50
0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych