Skocz do zawartości

Zdjęcie

OOBE - pytania i odpowiedzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
591 odpowiedzi w tym temacie

Ashwalker.
  • Tematów: 12
  • Artykułów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sir Combo twoim największym przypętaczem podczas pierwszych prób staną się hipnagogia. Powiem tylko tyle, że możesz je pokonać na 2 sposoby: wyśmiej je w myślach, zadrwij z nich lub ignoruj je. Oba sposoby je zniszczą.

Użytkownik Ashwalker edytował ten post 10.02.2008 - 16:12

• 0

JaToJa.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Podobno jest zagrożenie.
Mogą się przyplątać Larwy Astralne na przykład.
Ponoć dobrym zabezpieczeniem jest mniejszy rytuał pentagramu,który działa też przy egzorcyzmach etc.
Przeczytałem to w książce J.Niegowskiego Na Granicy Światów. Księga Tajemnic Międzywymiarowych Magów.
  • 0

Ashwalker.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Podobno jest zagrożenie.
Mogą się przyplątać Larwy Astralne na przykład.
Ponoć dobrym zabezpieczeniem jest mniejszy rytuał pentagramu,który działa też przy egzorcyzmach etc.
Przeczytałem to w książce J.Niegowskiego Na Granicy Światów. Księga Tajemnic Międzywymiarowych Magów.

G$@#% prawda... Przestań rozsiewać plotki i treści, których nie rozumiesz. Z tego co wiem, nie doświadczyłeś jeszcze OBE, więc skąd możesz wiedzieć?

W OBE/LD NIC nam nie grozi, to jest stuprocentowo bezpieczne doświadczenie! Jestem tego zdrowym i żywym przykładem! :D

Użytkownik Ashwalker edytował ten post 10.02.2008 - 18:06

• 0

JaToJa.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie musisz odrazu z gembą wylatywać :/
Poprostu mówię co przeczytałem.Tak,nie osiągnąłem jeszcze oobe,myślałem,że może warto napisać co ktoś inny na ten temat pisze.. :<
  • 0

Ashwalker.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@JaToJa
Dreszcze i inne rewelacje których doświadczyłeś to normalne reakcje organizmu, kiedy ciało już zasnęło. Więcej o tym, tutaj: [url="http://paranormalne.pl/index.php?showtopic=14836"%20target="_blank">http://www.paranorma...showtopic=14836"]fizjologia snu[/url]

Co do tego co widziałeś - nie wiem co to było, lol. Mogłeś się poruszać? Spróbowałeś się chociaż dostroić? Następnym razem, kiedy przytrafi ci się coś takiego, spróbuj ręką wymacać jakiś przedmiot i intensywnie go pocieraj, a wzrok i inne zmysły ci się wyostrzą... Fachowo mówiąc poprawisz dostrojenie. :D

Nie musisz odrazu z gembą wylatywać :/

Luz. Nie trawie, kiedy ktoś rozpowiada głupoty nie mając pojęcia o czym mówi i do tego blokuje psychicznie innych bajeczkami o larwach i innych pierdołkach...

Użytkownik Ashwalker edytował ten post 10.02.2008 - 18:47

• 0

Andersenn.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Larwy jako takie istnieją, ale łatwo je wypędzić gorzej z innymi :P

Użytkownik Andersenn edytował ten post 11.02.2008 - 01:22

• 0

Camillo.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

scpt, z tymi dragami to byla ironia. no bo po co 14 latek ma wciagac tabake. u mnie na osiedlu małolaty (12, 13 lat) tez sie w to bawia. matka mu da kase zeby sobie kupil loda czy chipsy a on kupuje tabake i z kumplami wciaga. kiedys wciagneli cale opakowanie na 3 osoby i 2 z nich zwymiotowalo. no ale jak ktos lubi i ma jazde po tabace...prosze bardzo, nie moja sprawa
  • 0

Sir Combo.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Prosze, nie odsylajcie mnie do innych tematow. Szukalem dosc sporo, znalazlem duzo wypas poradnikow, dzis w nocy sproboje (W pizamie i o ok.22-23 polecacie?)

Stąd moje pytania xD

1. Czy podczas LD czujemy cialo "nie astralne"? Podobno jest w paralizu, to jak mamy wyjsc z OOBE jak sie nim ruszyc nie da?

2. Podobno zeby "wyjsc" trzeba ruszyc reka w gore albo czymkolwiek innym, tak jak to robimy w "realu". Czy tak samo poruszamy sie po swiecie OOBE? Tak jakbysmy serio chodzili w rzeczywistosci?

3. Czy podczas OOBE mamy TAKIE SAME wrazenia albo podobne odnosnie odczuc? (sex,jedzenie lodow, latanie)
Oraz czy to jest w formie snu czyli - nie zrozumcie mnie zle, patrzenia przez szybke?

Sen rozni sie wg mnie tym ze nijak nie odpowiada on bodzcom wzrokowym w swiecie rzeczywistym, w OOBE jest inaczej? Widzimy to tak, jakbysmy widzieli to w rzeczywistosci? Jakbysmy mieli otwarte oczy?o.O

4.Czy w astralu sa ludzie? Np rodzice,koledzy,wrogowie?

5.Jak mozemy sie przemiescic w miejsca, w ktorych nigdy nie bylismy? Lecimy tam, ot tak choc nie wiemy gdzie to jest i jak wyglada? xD

6. Mam ochote uzyc metody z liczeniem kartek. Czym to sie rozni od metody z lina? Trudno mi wizualizowac takie rzeczy..

A nawet jakbym zdecydowal sie na line,tornado,lodke albo cokolwiek innego to mam wizualizowac siebie krecacego sie w tornadzie? Czy tylko tak jakbym patrzyl,ogladal?

Odpowiedzi w punktach prosze :/

Edit: Asieńka 11.02.2008 Nie odsyłam tylko dołączam, bo to jest miejsce na takie pytania. Druga rzecz to taka, jak nie przeczytasz to nie zrozumiesz, jak czytałeś i nadal nie rozumiesz, to jeszcze nie pora na takie doświadczenia.
  • 0

Ashwalker.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Prosze, nie odsylajcie mnie do innych tematow. Szukalem dosc sporo, znalazlem duzo wypas poradnikow, dzis w nocy sproboje (W pizamie i o ok.22-23 polecacie?)

Zrób jak ci wygodniej. Polecam, abyś zasnął i obudził się po 4 godzinach spokojnego snu, rozbudził umysł (poczytaj książkę) i zaczął OBEować…

1. Czy podczas LD czujemy cialo "nie astralne"? Podobno jest w paralizu, to jak mamy wyjsc z OOBE jak sie nim ruszyc nie da?

Ech… Jak wychodzisz z ciała, to ono już dawno śpi i jest zamknięte w „klatce” – w paraliżu. Jak jesteś już POZA to nadal masz czucie ciała fizycznego, bardzo maleńkie, takie uszczuplone, ale masz. To tak jakby bodźce z ciała astralnego były silniejsze i zagłuszały te z fizycznego. Nie mniej jednak w każdej chwili możesz przerzucić świadomość na swoje fizyczne ciało i na przykład przełamać paraliż (5 sekund „wiercenia” się i już się wytrącisz z paraliżu), poprawić pozycje i znów przerzucić świadomość na ciało astralne i dalej sobie OBEować…I na odwrót - przerzucasz świadomość z ciała fizycznego na astralne i się nim poruszasz...

2. Podobno zeby "wyjsc" trzeba ruszyc reka w gore albo czymkolwiek innym, tak jak to robimy w "realu". Czy tak samo poruszamy sie po swiecie OOBE? Tak jakbysmy serio chodzili w rzeczywistosci?

Tak. Nie.
Zależy na których poziomach świadomości, na których wymiarach. Tu nie chodzi o to czy chodzisz czy latasz, tylko JAK to robisz – no pomyśl: jak zmuszasz mięśnie do ruchu? Samo się robi, ty tylko CHCESZ :D Tak samo jest w OBE, tylko że tam im dłużej jesteś, tym bardziej zapominasz, o „cielesnej powłoce” i zmieniasz się w maleńką kulkę i poruszasz się za pomocą myśli – życzeń. Dokładnie tak, jak w fizycznym świecie.

3. Czy podczas OOBE mamy TAKIE SAME wrazenia albo podobne odnosnie odczuc? (sex,jedzenie lodow, latanie)
Oraz czy to jest w formie snu czyli - nie zrozumcie mnie zle, patrzenia przez szybke?

Wrażenia się ZNACZNIE intensywniejsze, czystsze i złożone. Dożuć do tego kilka dodatkowych zmysłów i moc kreacji… Ownage. xD

Sen rozni sie wg mnie tym ze nijak nie odpowiada on bodzcom wzrokowym w swiecie rzeczywistym, w OOBE jest inaczej? Widzimy to tak, jakbysmy widzieli to w rzeczywistosci? Jakbysmy mieli otwarte oczy?o.O

Sen je przerasta! Przynajmniej czyste sny, bardzo ostre… W LD jest tak jak w realu – identyko, z tym, że jakoś tak bardziej kolorowo i wyraźniej, jaskrawiej. A w OBE niekoniecznie widzisz, a raczej czujesz – to jest o wiele ciekawsze i piękniejsze niż widzenie… Aczkolwiek oczywiście – wrażenia wzrokowe także są.

4.Czy w astralu sa ludzie? Np rodzice,koledzy,wrogowie?

Tak. Nie.
Zależy w jakich systemach, wymiarach…

5.Jak mozemy sie przemiescic w miejsca, w ktorych nigdy nie bylismy? Lecimy tam, ot tak choc nie wiemy gdzie to jest i jak wyglada? xD

Tak. Do tego podróże w czasie, po innych światach i wymiarach. xD

6. Mam ochote uzyc metody z liczeniem kartek. Czym to sie rozni od metody z lina? Trudno mi wizualizowac takie rzeczy..

Po prostu wpatruj się w ciemność. Po jakimś czasie zrobi się trójwymiarowa – spróbuj w nią zanurkować (intuicyjnie będziesz wiedział kiedy i jak o ile zbliżysz się do odpowiedniego momentu)… Wtedy spróbuj podskoczyć – zaskoczysz się. :D

A nawet jakbym zdecydowal sie na line,tornado,lodke albo cokolwiek innego to mam wizualizowac siebie krecacego sie w tornadzie? Czy tylko tak jakbym patrzyl,ogladal?

Rób jak ci wygodniej…

Użytkownik Ashwalker edytował ten post 11.02.2008 - 20:07

• 0

b0mber0.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jakbym zdecydowal sie na line,tornado,lodke albo cokolwiek innego to mam wizualizowac siebie krecacego sie w tornadzie?

Polecam metodę "4+1" - inne doprowadzały mnie jedynie do frustracji.. (bez urazy dla ich autorów), poprostu ta metoda niby nic nowego pokazuje jak "łatwo" opuścić ciało i w moim przypadku to mi pomogło, bo te wizualizacje i ciągłe myślenie że to tak a to tak i żeby nic nie spie..
Wczoraj "nieprzygotowany" objedzony przed snem pomyślałem że kolejny raz spróbuję.. i dzięki swobodnej interpretacji metody 4+1 oderwałem nogę od reszty, zgiąłem w pół jak bym kucał leżąc, drugą prawie też uniosłem ale nie dałem rady to postanowiłem wyturlać się i wziąłem taki zamach (po rozbujaniu się nogą) że padłem na podłogę.. poczułem jej zimno i przykleiłem się dłońmi, poczułem tą gumę z linoleum.. i wróciłem do ciała znowu z tą pionierską nogą w górze :) jeszcze trochę się pomęczyłem żeby coś robić typu bujanie się.. widziałem przez czoło :/ ale już się nie oderwałem.. cały czas miałem uczucie że noga fizyczna tam leży ale tą "druga" o wiele mocniej i jakby w tym momencie "własną".. nie umiem określić ale wiadomo o co chodzi. Przestałem już jak poczułem że moja noga fizyczna "boli" tak jakby, że jest odrętwiała i że muszą ją obrucić, więc po (chyba paru sekundach, w każdym razie po chwili) skupienia na niej udało mi się do niej wrócić by poruszyć i obrucić się na boczek :) .. biedna ale była zdrętwiała.. jak kłoda.

Podsumowując mały sukces.

Nie będę więcej przynudzał chyba że coś naprawdę ciekawego będę miał do zrelacjonowania.. uznałem że dla początkujących mogę tym dodać wiary że się im uda.

Szybkie pytanko: będąc poza ciałem mogę szukać ukrytego przedmiotu?
  • 0

Turquoise.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Szybkie pytanko: będąc poza ciałem mogę szukać ukrytego przedmiotu?"
W jakim sensie zadajesz to pytanie?
Chcesz go szukać w swoim wlasnym mentalnym świecie.
Czy zamierzasz wkarczać w jakies Focusy i tam coś odnajdywać?
  • 0

Hellor.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Na wstepie chcialbym wszystkich przywitac, jestem tu nowy.

O OOBE slyszalem juz wczesniej ale wczoraj wszedlem na to forum i zaczalem o tym czytac na forum, bardzo mnie zaciekawilo i postanowilem sprobowac.

Polozylem sie i zaczalem wizualizowac lake i drzewo na ktore sie wspinalem. W pewnym momencie zaczalem slyszec jakies szumy, piski, czuc jakby we mnie cos pulsowalo. Przestalem myslec o drzewie, czulem jakbym wgniatal sie w lozko ktore falowalo. Potem skupilem sie na lewej rece, stawala sie ciezka i nie moglem nia ruszac. Nagle zaczalem sie bac tego, ze wyjde z ciala i spotkam jakies zle byty astralne, ktore moga mi cos zlego zrobic. Potem efekt zaczal slabnac i dalem sobie spokoj.

Czy to byl jakis stan wprowadzajacy w OOBE? Czy Wy tez czujecie podobne rzeczy? Czy faktycznie spotkac cos zlego?

Btw. dzisiaj znowu bede probowal, strasznie sie nakrecilem
  • 0

Rzolniez.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam jestem tu nowy mam parę pytań :

1. Czy własny serwitor może zrobić krzywdę?

2. Czy podczas bycia w Stanie OOBE mogę np. "Pojsc" do sąsiada i zobaczyć co robi? i czy np.
podczas stanu OOBE gdy pójdę gdzieś i ktoś mnie "zauważy" to wracam do ciala?

3. Jak daleko można sie oddalić od Ciała?

4. Czy np. podczas Astrala można spotkać kogoś innego który tez jest w tym stanie?

5. Jak długo można być w stanie OOBE?

6. Czy Podczas Astrala słyszy się dźwięk?

Może parę rzeczy źle napisałem ale jesteśmy nowicjuszem w tej dziedzinie.

POZDRO
  • 0

Ashwalker.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1. Czy własny serwitor może zrobić krzywdę?

Jeśli go stworzysz z taką intencją - tak.

2. Czy podczas bycia w Stanie OOBE mogę np. "Pojsc" do sąsiada i zobaczyć co robi? i czy np.
podczas stanu OOBE gdy pójdę gdzieś i ktoś mnie "zauważy" to wracam do ciala?

Nikt cie nie zauważy. Co do sąsiada - fizycznego sąsiada nie zobaczysz, co najwyżej jego myślokrztałty...

3. Jak daleko można sie oddalić od Ciała?

Nieskończenie.

4. Czy np. podczas Astrala można spotkać kogoś innego który tez jest w tym stanie?

Tak.

5. Jak długo można być w stanie OOBE?

Nieskończoność (odczuwalną przez świadomość). Fizycznie ~tyle czasu ile śpisz. ^ ^

6. Czy Podczas Astrala słyszy się dźwięk?

Astral to wymiar. Mówi się podczas OBE. Tak słyszy się dźwięki.
  • 0

lukiszlak.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czyli skoro tyle ludzi praktykuje oobe to znaczy ze zawsze kiedy wejde w oobe to kogoś spotkam co nie ????

co to jest serwitor???
@down dzieks za wyjaśnienie a zna ktoś jaki poradnik do tworzenia takich bytów

Użytkownik lukiszlak edytował ten post 14.02.2008 - 20:50

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych