Skocz do zawartości

Zdjęcie

OOBE - pytania i odpowiedzi

• Please log in to reply
591 replies to this topic

Rzolniez.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzięki ale mam jeszcze parę pytań

1. Czy podczas OOBE widzimy realny świat? i wogóle czy mogę np. pójść na drugi koniec miasta i
jak szybko sie przemieszczamy podczas OOBE

2. Jeżeli serwitor zrobi mi krzywde w OOBE może to odnieść skutki na rl?

3. Jak ktoś mnie będzie probował obudzić to powrócę do ciała?

4. Zna /słyszał ktoś z was o przypadkach spotkania kogoś?

EDIT : @Up http://pl.wikipedia.org/wiki/Serwitor

Użytkownik Rzolniez edytował ten post 14.02.2008 - 19:42

• 0

JaToJa.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chyb servitor :P Z tego co się orientuje to takie stworzonko ,taki rodzaj twojego sługi astralnego;)
  • 0

Hellor.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pytam poraz kolejny, czy podczas OOBE moze mi sie cos tac, moge spotkac kgos/cos zdolne do tego by mi zaszkodzic?
  • 0

JaToJa.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A przeczytałeś dokładnie temat?
  • 0

Ashwalker.
  • Tematów: 12
  • Artykułów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pytam poraz kolejny, czy podczas OOBE moze mi sie cos tac, moge spotkac kgos/cos zdolne do tego by mi zaszkodzic?

Nie. Tam jest bardzo bezpiecznie.
  • 0

b0mber0.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Szybkie pytanko: będąc poza ciałem mogę szukać ukrytego przedmiotu?"
W jakim sensie zadajesz to pytanie?
Chcesz go szukać w swoim wlasnym mentalnym świecie.
Czy zamierzasz wkarczać w jakies Focusy i tam coś odnajdywać?

Mam 24 lata, a zadaje dziecinne pytania :fist:

Nie osiągam OBE, a już planuję co będę robił..
chodzi mi o przedmiot ukryty w "naszym" świecie.. np. we wraku statku.. w piramidzie :)
  • 0

Wildens.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Taak? A od kiedy to?;> Powiedz mi, czy byłeś kiedyś w świecie astralnym? Udało ci się osiągnąć OBE?
W świecie astralnym jak i materialnym czycha wiele pokus, negatywnych form energii, które mogą się odbić na naszym życiu..

Pozdrawiam
Olek
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wildens ma racje :) A więc Hellor - tam 80% róznych form astralnych, które spotkasz będą do Ciebie wrogo nastawione, lecz możesz czuć się dość bezpiecznie, jedynie będziesz się bał, ale możesz trwać ze świadomością że nic nie może Ci się stać ;]
  • 0

lukiszlak.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

to co właściwie się tam może stać takiego niebezpiecznego że sie to może odbić w naszym życiu. Powiedz czy coś ci się tam stało ??? dostałeś energetycznego kopa xD . :D :D :D
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mnie się nic nie stało nigdy fizycznie, lecz moja psychika na tym z początku cierpiała :) - sceny jak z wysokobudżetowego horroru. Do tego - czasem czujesz też zmęczenie, wyczerpanie spowodowane utratą dużej ilości energii, gdy już jesteś na limicie, ale nie często to się zdarza.
  • 0

Uriel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy to jest odpowiednie miejsce ale mam nadzieję że tak...

A wiec, już zię z tym dawno nie spotkałem, ale dawniej za każdym razem gdy mi się coś stało... np kiedy szybko biegłem i się przewróciłem, lub jak się kiedyś topiłem, to za każdym razem przez ułamek sekundy widziałem całe zajście (czyli np siebie topiącego się) z widoku trzeciej osoby... czy to może być jakiś rodzaj OOBE?
  • 0

Aedi.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Odbiegając od wcześniejszych wypowiedzi mam pytanie :)
Otóż mam problem z tzw. Wyjściem
W pełni zrelaksowany, zmotywowany, nie zaprzątnienty zbędnymi myślami leżąc ogarnięty już wibracjami na całym ciele wizualizując sobie np. wir z którego wypadam, czuje wtedy jak reszta ciała prócz mej głowy wychodzi, jest nad ciałem fizycznym, ale czemu głową nie mogę wyjśc :<

Liczę na jakąkolwiek pomoc od waszej strony

Pozdrawiam
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Aedi, ja jeszcze nigdy nie dokonałem projekcji poprzez wizualizację, no może jeden jedyny raz się kiedyś zdarzył. Wg. mnie to w niczym nie pomoże, trzeba poprostu pogłębiać ten stan, aż poczujesz przez parę sekund zaje... silne wibracje w całym ciele, zaraz po tym możesz starać się 'wychodzić'.
  • 0

Aedi.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Coś czuje że masz racje ;) dzisiejszej nocy wyszedłem z błędu, te wibracje o których pisałem to były zwykłe ciarki od zdrętwiałego ciała ^^, dzisiaj w nocy miałem to co wcześniej, ale po chwili kiedy napadały mnie już losowe obrazy itd. (chyba hipnagogi to się zwie) wszystkie odrzucałem, skupiałem się żeby nie zasnąć, aż w końcu tą ciemność przed oczyma zaczęło rozjaśniać światło, coraz mocniejsze i po momencie doszły te zaje.... mocne wibracje :) normalnie aż się uśmiechnąłem, potem wizualizowałem sobie wir i wypadanie z niego i przez chwile poczułem jakby dwie własne głowy (!!), po chwili stan ten uciekł bo jak to mówią za bardzo się tym podjarałem :s
pyt. 1 : Czy to już było oddzielenie się od ciała fizycznego?
pyt. 2 : Jeżeli tak to czy wystarczy czekać czy np. probować wznieść się nad ciało fizyczne? lub jak "wychodzić"

Czekam z niecierpliwością na odpowiedź
Pozdrawiam, Aedi
  • 0

Ashwalker.
  • Tematów: 12
  • Artykułów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Taak? A od kiedy to?;> Powiedz mi, czy byłeś kiedyś w świecie astralnym? Udało ci się osiągnąć OBE?
W świecie astralnym jak i materialnym czycha wiele pokus, negatywnych form energii, które mogą się odbić na naszym życiu..

Pozdrawiam
Olek

Taaak... Jest tam bardzo bezpiecznie, negatywne emocje już dawno przestały mnie zadręczać. I tak - udaje mi się osiągać OBE.

Co mają pokusy do niebezpieczeństw w astralu? Co mają negatywne formy energii do mojego życia?

PS Napisałeś "czycha" - piszę się "czyha". :*
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych