Skocz do zawartości

Zdjęcie

OOBE - pytania i odpowiedzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
591 odpowiedzi w tym temacie

Kumartyna.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"ospuo"?
Co to znaczy?
  • 0

JuliuszCezar.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ospuo- Obszar Stworzony Przez Umysł Obserwatora
  • 0

Kumartyna.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dzięki :)
  • 0

dawid11503.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

JuliuszCezar jeszcze raz dzięki za odpowiedź, ale mam jeszcze jedno pytanie, otóż kiedy się relaksuje lub słucham tego Astral Projection , i jestem na etapie hipnagogów to mam je przeczekać i kiedy one już miną wykorzystać metodę liny czy mam jej użyć w jeszcze innym momencie?

Przed momentem (21:48) skoczyłem słuchać Astral Projection, teraz za nic nie mogłem się skupic na dźwięku, przez moją głowę przelatywały dziesiątki myśli, kiedy to nagle z nikąd wyłoniła mi się twarz jakiegoś dziecka, posłuchałem poprzedniej rady i starałem się to zignorować, widziałem tłum ludzi którzy chcieli mnie przyciągnąć i w różnych częściach ciała czułem nacisk, w tym samym czasie wyobraziłem sobię linę co było niebywale trudne kiedy wciąż uazywały ,i się te postacie, wyobrazałem sobie siebie ja sie wspinam po tej linie, jednak na końcu słuchania chciałem unieść astralną ręke i okazało się ze to ta fizyczna niestety ;/ Aha i wraz z hipnogogami znów wystąpiło u mnie mimowolne mruganie powiekami. Jeśli coś robię źle to napiszcie, jeszcze dziś wypróbuję metodę z samom relaksacją bez żadnych dźwięków itp.

Użytkownik dawid11503 edytował ten post 25.03.2008 - 21:57

• 0

JuliuszCezar.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wykorzystaj tych ludzi, wyobraźnia jest bardzo pomocna! Skoro chcieli Cię przyciągnąć to daj im się wyrwać z ciała!

jestem na etapie hipnagogów to mam je przeczekać i kiedy one już miną wykorzystać metodę liny czy mam jej użyć w jeszcze innym momencie?

Nie musisz decydować się na metodę liny. Równie dobrze możesz spoglądać w głębie czerni pod Twoimi powiekami.

Aha i wraz z hipnogogami znów wystąpiło u mnie mimowolne mruganie powiekami.

Osobiście biorę ten moment na przeczekanie. Wraz ze betonieniem ciała od nóg pojawia się u mnie owe mruganie, ale po prostu staram się to opanować i przeczekać.

chciałem unieść astralną rękę i okazało się ze to ta fizyczna niestety

Hehehe... Czasem tak niestety bywa, ale staraj się odróżniać jedną od drugiej. Astralna ręka idzie praktycznie sama w górę, a do fizycznej potrzeba troszkę wkładu, prawda?
Dawidzie poćwicz relaksację, a jeśli chcesz poczuć to, co powinieneś czuć potem bez stymulantów możesz odpalić dźwięki i-doser, hemi-sync lub brain wave generator. Odczujesz wówczas różne stany, jakich na pewno nie odczuwasz przy lekkiej relaksacji.
Ponadto wnioskując po czasie spędzanym na relaksacji:

Przed momentem (21:48) skoczyłem słuchać Astral Projection

Czyli się ruszałeś fizycznym ciałem. Powiem tak: Połóż się bez niczego, w ciszy i spokoju (postaraj się o nie) i po prostu się nie ruszaj i obserwuj. Poleżysz tak w bezruchu dwie godziny (najlepiej w ciemności), a przekonasz się jakie doznania ze sobą niesie prawdziwa relaksacja.
  • 0

Ashwalker.
  • Tematów: 12
  • Artykułów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1. Wczorajszej nocy przesłuchałem dosa pt.''Astral Projection'' jest to stymulator, ktory pomaga wejść w stan oobe, jakieś 3/4 słuchania zacząłem widziec rózne twarze i same jamy ustne które coś krzyczały, jednak nie słyszałem co. Po chwili powieki zaczęły mi mimowolnie mrugać i nie mogłem tego powstrzymać, na skutek tego mrugania oczy mi sie otwarły, jednak wciąż widziałem te postacie i twarze. Przestraszyłem się i wszystko ustąpiło. Czy te postacie i mimowolne mruganie powiek były znakiem tego, ze prawie udało mi sie wejść w stan oobe?

To były hipnagogia - wyobrażenia wprowadzające cię w sen.

2.Czy będąc już w ciele astralnym można podnosić/poruszać rózne przedmioty, jak np. pójść do kolegi i napisac mu na kartce ''udało mi sie ;) ''

W OBE przebywasz w astarlu, gdzieś wyżej od świata fizycznego - jak ciałem astralnym chcesz wpłynąć na świat fizyczny? :P Słyszałem teorię, że schodzą bardzo, bardzo, BARDZO blisko poziomu fizycznego (tj. do eteru) można przesuwać przedmioty, czego nie próbowałem, więc nie potwierdzę, ani nie zaprzeczę.

3.Kiedy będę już w astralu to kiedy podejdę do lustra to zobaczę swoje odbicie czy też nie.

Lustra po tamtej stornie działają jak portale - odbicia raczej nie zobaczysz... Przy mniejszej świadomości widać jedynie swoje wyobrażone odbicie (takie jak z fizycznego świata), które tak naprawdę nie istnieje.

4.Jedyne czego się boję, to to, ze nigdy nie uda mi się osiągnąć tego stanu (za życia oczywiście), czy to mozliwe, jeśli bede próbował?

Tak.

5.W wielu sposobach na oobe, pisze żeby np. w metodzie liny podnieść ręce astralne i wspinac się nimi po tej linie. Ręce astralne podnosi się ''wyobraźnią'' czy w ten sam sposób co ręce fizyczne?

W ten sam sposób jak fizyczne. Czekasz na paraliż, a wtedy NIE ma możliwości ruszania rękoma fizycznymi, ale zyskujesz czucie astralnych (to czucie jest identyczne jak fizycznych i ciężko jest sie zorientować początkującym).
  • 0

krystian_07.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja jestem nowy w tych doswiadczenach;p Ale zaczal eksperymentowac z OOBE;p

Wczoraj gdy probowalem wejsc w ten stan moje powieki byly takie bardzo ciezkie, w stopy mi bylo tak goraco ze nie moglem juz wytrzymac <i musialem sie ruszyc>, czułem tak jakby krecilo mi sie w glowie, ale wystrzszylem sie i to minelo a bylo to bardzo przyjemne uczucie, i mialem przed oczami rozne kolory;p nie doznalem paralizu i wibracji;p

Czy bylem juz blisko wejscia w OOBE??

Moglibyscie mi dac jakies rady?
  • 0

Ashwalker.
  • Tematów: 12
  • Artykułów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy bylem juz blisko wejscia w OOBE? Dalej niż bliżej.
Moglibyscie mi dac jakies rady? Pewnie - poczytaj tematy z radami na forum. -.-
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zacznij od początku. Na jakim etapie zatrzymałeś się ? Co zrobiłeś ?

Postaram się podążyć za tobą.
  • 0

Aedi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam ponownie.
Przez cały czas od ostatnich postów ćwiczyłem, bez preseta :) efekty są zaskakujące
1. potrafię sam wejść w głęboki stan wibracji
2. Pójść jeszcze dalej i już nie odczuwać ciała fizycznego
3. Mimo punktu 2 nie potrafię nadal konkretnie wyjść.
4. Pewnego razu poczułem jakbym zapadał się w łóżko :) uznałem to za wyjście, trwało to 2s gdyż "podjarałem" się nową sytuacją :D

Proszę o jakieś porady do pkt. 3 oprócz wizualizacji liny

Pozdrawiam
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aedi - liny i takie tam inne podpórki, PO CO CI. Zostaw to. Po prostu wstań i odbądź podróż. Tak po prostu, zrób to.
  • 0

darkfurby.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam.

Przeczytałem wiele wypowiedzi użytkowników na forum, na temat OOBE. Zastanawiam się nad jedną rzeczą, czy jeżeli już człowiek jest w stanie astralnym, to może pokonywać drogę prędkością światła? Zmierzam do tego, czy człowiek będący w transie, potrafił by przemieścić się na np. Księżyc? Nie jestem praktykującym, raczej mam mało czasu i chęci na tego typu rzeczy lecz zaciekawił mnie fakt, że ludzie są w stanie robić rzeczy, które ludziom się nawet nie śniło :P .

Z góry dzięki za pomoc :)
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bycie w ciele astralnym nie nazwałabym po pierwsze transem. W transie możesz być np. w trakcie tańca.
Podróż oobe czyli astralną odbywa się w ciele astralnym. Gdzie się udasz ? tam gdzie masz ochotę... jak masz fantazję...może być i Księżyc. Po co pytasz ? jak nie masz czasu ;-) z braku czasu.... :(
  • 0

ZOMBIE.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie wiem do końca czy był to stan OOBE, ale cos dziwnego przytrafiło mi się pewnej nocy.
stało się to jakieś 3 tygodnie temu. Spałam sobie i nagle tak jakbym się obudziła tzn miałam otwarte oczy widziałam kołderę i swój łokieć ale nie mogłam się poruszyć, bardzo sie wystraszyłam i nie wiem co to było. jak by co nie trenuje OOBE, ale czytam posty od jakiegos czasu i pomysłam że tu znajdę odpowiedź :o

a drugą historię opowiedział mi mój tata własnie dzisiaj. Mówił, że jakies 2 lata temu połozył się na łóżku zmknął oczy i nagle zobaczył tunel i pojawiła sie twarz pieknęj usmiechniętej kobiety pomyslał sobie wtedy,że umarł. nagle tak jakby powrócił ale nie mógł otworzyc oczu przez jakieś 30 sekund. dziwne

a czy to prawda,że istnieja takie jakieś hym.. "czarownice" które łapią duszę właśnie w czasie OOBE ?

dowiedziałam się jeszcze od taty iż jego znajoma wchodziła w taki stan i aby sprawdzić czy naprawdę wychodzi z siebie w czasie tego transu "udała się" do domu do siostry w Kanadzie gdzie nigdy nie była .. zobaczyła jej pokój dom. po powrocie do ciała zadzwoniła do niej i opisała jej ze szczegółami co widziała. wszystko sie zgadzało..
czy to możliwe skoro jak wcześniej czytałam to wędrówka umysłu nie duszy. Jeśli tylko umysłu to czemu w czasie powrotu do ciała czujecie jakieś szarpnięcie czy jak to tam opisujecie?
  • 0

MesaJah.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a czy to prawda,że istnieja takie jakieś hym.. "czarownice" które łapią duszę właśnie w czasie OOBE ?

Oczywiście istnieje ryzyko opętania, albo chorób psychicznych, ale ofiary Ci tego już raczej nie powiedzą. Zwolennicy OOBE, Monroe, moderatorzy, psychologowie, neurolodzy, też Ci tego nie powiedzą .. mi możesz wierzyć, możesz nie ;]
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych