Skocz do zawartości

Zdjęcie

OOBE - pytania i odpowiedzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
591 odpowiedzi w tym temacie

tommi59.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie miales koszmar senny ale jak chcesz to wez ketamine lub cyklohexanon tylko w malych dawkach tak na wspomaganie oobe
  • 0

Ashwalker.
  • Tematów: 12
  • Artykułów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ASHWALKER jak smiesz tak mowic o legendzie pionierze tych doznan?? dzieki niemu wiekszosc tu na forum miala mozliwosc dowiedziec sie ze zycie nie konczy sie wraz ze smiercia ze jest oobe ze mozna tego dokonac i dzieki niemu tysiace osob moglo samemu tego doznac. a sugier to nacpal sie i mial haluny

Mowiąc ON mam przed oczyma i Sugiera i Monroea!
  • 0

yula.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam pytanie. Czy podczas LD mozna przejsc do OOBE mimo ,ze się tego nie chce??
  • 0

Glowa3.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wątpię :) jak boisz się wyjścia, to musisz wiedzieć, jak mieć OOBE podczas LD, żeby nie zrobić tego przypadkiem :mrgreen: np. skakanie ze spadochronem czy lecenie w góóóórę tak wysoko, aż się wyleci poza sen :mrgreen: ale wszystko i tak zależy od Twoich chęci :)
  • 0

yula.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W tym wlasnie problem ,ze teoretycznie wiem jak to zrobic...boje się ,ze podczas LD nagle zachce mi sie przejsc do OOBE...mimo wszystko moja swiadomosc jest wtedy nieco...zaćmiona i robie rzeczy na ktore zwykle nie mialabym ochoty lub odwagi.
  • 0

Glowa3.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To wszystko, to przecież tylko 'iluzja', wytwór Twojego umysłu.. :) Nie masz się czego bać, jeśli nie masz złych zamiarów to nic, ale to nic nie może Ci sie stać :)
  • 0

Elvorian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Problem z osiągnięciem OOBE
Jak w temacie.

Podam dla przykładu moją dzisiejszą próbę:

Leżę i utrzymuję świadomość. Po ok. 15 minutach (tak mi sie wydawało) , zacząłem czuć drętwienie rąk , później ramion, na końcu stóp. Odległości czasowe między drętwieniem poszczególnych części ciała jest dość spory - niestety. Co pewien czas odczuwam lekkie przyjemne wibracje całego ciała. Niestety, po półtora godziny leżenia i prób wizualizacji różnych sposobów wypychania/wydostania się mnie z ciała (szukałem metody, która mogła okazać się skuteczna), nic nie skutkowało.

Mimo odrętwienia, nadal miałem czucie wszystkich części ciała.
Mam jeszcze jeden problem. Nie jestem w stanie osiągnąć "solidnej" hipnagogii. Właściwie, to wcale go nie czuje. Czytałem wiele artykułów na ten temat i dowiedziałem się, że podczas hipnagogii przybieramy rolę "obserwatora" nie wpływając w żaden sposób na rzeczy które widzimy. Ja niestety nie widzę nic. Nie jest to bowiem "widzenie" , lecz przebłyski różnych myśli, podczas których nie jestem ich świadomy, a gdy tylko odzyskuję świadomość, ta "myślowa hipnagogia" się kończy. I z pewnością nie jest to rezultat podniecenia czy stresu, ponieważ żadnych z tych emocji nie odczuwam, ani świadomie, ani podświadomie, daję słowo.

Co jakiś czas podczas prób zdarzało mi się, że świadomie miałem wrażenie że widziałem przed sobą jakiś przedmiot, ale znikał on po momencie i znów pustka. Miałem coś takiego raz, może dwa razy.

LD (techniki WILD i DILD jednocześnie) zacząłem ćwiczyć ponad miesiąc temu lecz nic z tego, głównie ze względu na brak prawdziwego stanu hipnagogicznego, miałem później ok. pół miesiąca przerwy po czym znów wróciłem do ćwiczeń, przy czym w czasie dziennej drzemki usiłuję osiągnąć OOBE, a w nocy indukować świadomy sen.

Niestety wszystko póki co to niewypał, mimo wielu reality testów które w dzień robiłem, nie występowały one w moich snach.

Naprawdę nie wiem w czym tkwi problem teraz dokładnie, sądzę, że to problemy właśnie ze stanem hipnagogicznym, ale nie wiem...

Trochę o mnie, może to ma jakiś wpływ...
zwykle chodzę spać między godziną 23 a 1. Wstaję 6:30-7:00. Zwykle w ciągu dnia ucinam drzemkę, ponieważ uwielbiam spać w dzień, w dodatku zwykle czuję się senny między godzinami 16-19. Śpię wtedy po 2-3 godziny.

No i na koniec, mam 16 lat, raczej się nie stresuję życiem :> chyba, że mam gęsto sprawdziany poukładane.
Od razu mówię, że mam cholernie skrzywiony kręgosłup, który często mi daje o sobie znać, gdy leżę lub siedzę, przez co czuję sie troszkę niekomfortowo.

--

Proszę o pomoc i sensowne wypowiedzi ;) Wdzięczny.
Edit: Asieńka:Tematy połączyłam, gdyż istnieje ten zbiorczy dotyczący OOBE, w którym zadajemy pytania i rozmawiamy o problemach zwiazanych z OOBE.
  • 0

Who.Am.I.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiesz, mam podobny problem do twojego. LD doznałem trzy razy spontanicznie. Przez długi czas myślałem, że hipnagogi to jakaś ściema.

Ale pewnego dnia, gdy pojechałem kibicować naszym siatkarzom do Olsztyna (300km) po męczącym dniu i jeździe położyłem się spać. Moje ciało było takie zmęczone, że już w moment odrętwiało i osłabło mi w nim czucie. I wtedy zacząłem jakby oczami wyobraźni widzieć różne niespodziewanie nadchodzące obrazy, i słyszałem dźwięki które z domu nie mogły dochodzić z domu (strzały z pistoletu. wtf?).

No i już się ucieszyłem, że w końcu mam hipnagogi i walczyłem o utrzymanie świadomości, kiedy tu nagle JEBUT. SMSa dostałem i ostro się wkurzyłem. Pierwsze porządne hipnagogi a tu ktoś mnie chce obudzić.
  • 0

Elvorian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie ma jakiś sposobów, technik, metod, które mogą mi w tej sytuacji pomóc osiągnąć świadomie te hipnagogii? Ja miałem raz tak że leżałem 2 godziny w łóżku odręwiały i nic...
  • 0

Riddick.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, dopiero co zacząłem interesować się OOBE (Out of Body Experience) wcześniej interesowałem się energią PSI oraz widzeniem aur (parapsychologią). Niedawno kolega opowiedział mi jak jego brat podczas snu doświadczył OOBE i że wyszedł z swojego ciała, niestety z niewiadomych powodów nie mógł opuścić mieszkania. Dopiero po jakiejś godzinie otworzył drzwi i zobaczył za nimi czarną postać po czym coś zaczęło go uderzać w czakrę znajdującą się na czole. Usłyszał 3 wersy "O mój Jezu" i zaczał je powtarzać, gdy się obrócił zobaczył tam małego chłopczyka (czyżby anioł stróż?). Później wrócił do ciała.

Niewiem czy w to wszystko wierzyć ale wierze w OOBE i mam kilka pytań dotyczących tego co opisałem powyżej.

Czy ta czarna postać to był demon?
Czy groziło mu niebezpieczeństwo (opętanie)?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Czy wizualizacja archanioła wyciągającego moją duszę z ciała za pomocą jakiejś chmóry pomoże mi wydostać się z ciała?
Czy jeśli będę myślał o miłych rzeczach i o pokoju mojego kolegi, trafie tam i nie spotkam żadnego złego demona?
Czy duchy mogą wyrządzić mi krzywdę i czy spotkam tak jakieś?

Wiem że dużo pytań zadaje ale poprostu musze to wiedzieć.

Moje umiętności to tworzenie PSI balla którego inni czują (widze go).
Widzenie Aury przyjaciół w bardzo krótkim czasie.
  • 0

yesiu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja mam pytanie z innej beczki. Czy jest może taka książka, czyjaś strona/blog czy coś w tym stylu, gdzie można poczytać o OOBE? Żeby była napisana prostym luźnym językiem, była ciekawa i uwzględniała wszystko co się wiąże z OOBE (jakieś doświadczenia z nim związane itd.).
  • 0

Riddick.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Byłeś na Link usunięty?

Właśnie teraz to czytam i próbuję coś z tego zrozumieć xD .

Edit: Asieńka:7.8 Na forum nie można reklamować innych stron internetowych, za wyjątkiem specjalnie przeznaczonego do tego celu pola "Strona WWW" w profilu użytkownika (nie dotyczy grup VIP, Adept, Moderatorzy).
  • 0

isildur.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Prosze o pomoc, kazdy mowi ze oobe bespieczne itd. ale co powiecie na moje przezycie:
Od kilku dni proboje oobe, czytalem wasze doznania i techniki itp. jestem w stanie relaksu, raz strace czucie w kończynach, raz czuje ze sa ciezkie itd... Dochodzi do momentu wyjscia, po kilku minutach czuję jakbym leżał a moje te ciało astralne sie wyginało do góry, tak że klatka piersiowa 'wyszła' wtedy sie zdekoncentrowałem i poczulem jak to wraca do normy wraz z takim jakby "wstrząśnięciem", takim elekto shockiem. całe przezycie bylo nie mile ;( probowałem dalej od nowa, myslalem o wszystkim i o niczym :D takie przebyłyski mysli... i nagle zobaczylem zarys mojej glowy z profilu i jakby 'dusza' wystawala poza nia (taka myśl sama sie ukazała ;p ) i zaraz poczułem tak jakby cos wychodzilo z mojej głowy, poczułem jakby to to było 'to o co mi chodziło', ale nie zdawalem sobie z tego sprawy, nagle serce zaczeło mi tak bic ze az cala klata mi ruszało, wtedy otworzylem oczy i bez zadnego oobe, ale wystraszony... wtedy dopiero zdalem sobie sprawe ze to chyba oobe było, a serce nadal zapie***ło jak szalone...
Mam pytania dotyczace tego i prosze o dokladne odpowiedzi, na forum znalazlem ale takie 'ogolnikowe'

1. czy moglo mi sie cos stac, że tak cisnienie skoczyło?
2. czy kazde oobe jest nieprzyjemne?
3. założmy ze 'wyjde' to jakie jest uczucie? patrzymy sie tylko z jednego miejsca? normalnie sie czuje i mozna chodzic?
a jak tak to mozna np. przesuwac przedmioty?
4. oobe dzieje sie tylko w naszej glowie, czy to jest naprawde jakies 'wyjscie' ciala astralnego?
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ad 1. Wysoki poziom stresu powoduje a właściwie może spowodować wzrost ciśnienia.

W takiej sytuacji postaraj skoncentrować się na swoim powolnym i jeszcze wolniejszym oddechu.

ad 2. Samo oobe jest bdb przyjemne. powrót ciała astralnego do mniejszego ciała fizycznego jest dość dużym
dyskomfortem. Ale jak zwykle warto.

ad 3. Widzenie - postrzeganie zmienia się bardzo. Zmienia się szybkość przemieszczania. Ja mam kłopot aby stanąć na ziemi.

ad 4. nie próbowałam przesuwać świadomie, ale wiem że słyszano mnie jak byłam z wizytą ;-)
  • 0

isildur.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co sie stanie jak ktos mnie obudzi jak ja bede 'podrozowal' gdzies? w tym temacie bylo napisane ze automtyvznie wraca do ciala fizyvznego... ale jak ktos obudzi? Bo na pewnym forum wyczytalem ze byl przypadek jak dziewczyna dlugo nie 'wracala' wiec poszli do niej aby zobaczyc co jest .. potem przestalo jej serce bic...

A i jeszcze jedno.... jest podobno takie cos ze jak sie wyjdzie z ciala moze jakas inna dusza zagubiona wejsc i co wtedy....? tez podobno trzeba cos wypowiedziec przedtem
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych