Skocz do zawartości

Zdjęcie

OOBE - pytania i odpowiedzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
591 odpowiedzi w tym temacie

Mały Czesiu.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy ja mogę w astralu stworzyć serwitory które będą mnie chroniły a jednocześnie pełniły funkcje takie jak bym je robiła w realu ?
  • 0

skrzypus.
  • Tematów: 5
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ja mam pytanie. Jestem Czy będąc w stanie OOBE np. chodząc ulicą, można doświadczyć np. wypadku komunikacyjnego? Czy w tym stanie trzeba być tak samo ostrożnym, bacząc na niebezpieczeństwa świata realnego?
  • 0

xalulax.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

skrzypus nawet jeżeli doświadczysz takiego wypadku, Twoje ciało astralne pozostanie nienaruszone, ponieważ TAM nic nie może Cię zniszczyć
  • 0

Jaker.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czytałam tak sobie i czytałam wczoraj, no i postanowiłam wypróbować. Przejrzałam metody podane na tym forum i postanowiłam wypróbować tę z wirem, ale się nie udało. Więc postanowiłam sobie wyobrazić (metod wszystkich nie przejrzałam, ale wasze komentarze tak) że z mojej stopy "wyparowuje" ciało astralne. Z lewą poszło bez problemu. Z prawą było gorzej. No i wyżej i wyżej i w końcu miałam nadzieję, że się udało - dziwne, lekkie odrętwienie kończyn, miłe kłucie w skroniach, uspokojony oddech i systematyczne bicie serca no i ten przyjemny chłód. Po chwili zorientowałam się, że ciało astralne z prawej nogi za nic nie chciało jej opuścić. Próbowałam i próbowałam, ale niestety poczułam, że znowu wracam do "normalności". Próbowałam jeszcze kilka razy, ale za nic prawa noga nie chciała się "odkleić". Co może być tego powodem? Jest jakaś skuteczniejsza metoda?
  • 0

Hakaleleszekle.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A czy przy OOBE można przechodzic przez sciany?

Nie wiem czy to czego doświadczam, to OOBE, są to sny zaczynające się od jakby kręcenia się w kółko, zapadania... a zaraz potem unoszę się w swym pokoju... ostatnio mam to często. Ale do rzeczy: przez drzwi czy okno bez problemu się przedostaję, natomiast gdy próbowałem przez sufit się przebić, to zaraz wróciłem do siebie i się obudziłem.
  • 0

#306 Gość_Piotor92

Gość_Piotor92.
  • Tematów: 0

Napisano

A widzialeś jak wisisz nad swoim ciałem. I czy poprostu usypiałeś czy przechodziłeś te całe wizualicacje itp? Ja chyba spróbuje z tym OOBe ale przyznam mam stracha. :)
  • 0

Hakaleleszekle.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A widzialeś jak wisisz nad swoim ciałem. I czy poprostu usypiałeś czy przechodziłeś te całe wizualicacje itp? Ja chyba spróbuje z tym OOBe ale przyznam mam stracha. :)

Hmm jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy astralnej ;) żeby popatrzyć na łóżko, zawsze wylatuję z pokoju i latam po mieszkaniu lub okolicy. Zdarzyło się też spotkać kogoś kto zaraz wszedł w ścianę obok. Spotykam też znajomych czy członków rodziny których w danej chwili nie ma w mieszkaniu. Nie wiem co to jest, ale ostatnio często się zdarza:)
  • 0

Banor.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy w OObe można się kontaktować z innymi w formie astralnej? I czy poruszanie jest tak wolne jak w fizycznej formie czy można np przenosić się myślą i czy do powrotu musimy być blisko swojego ciała?
  • 0

picek_12.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja poważnie zaczołem sie tym zajmować od wczoraj i chyba mam efekty. Rozluźniłem sie i sobie wmawiałem że mi się to uda, wmawiałem sobie że wychodzezyłem oczy z ciała i zaczołem sie szybko kręcić i nagle się przestraszyłem i
otworzyłem oczy. Czy to dobra oznaka OOBE?
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

picek_12 wmówić sobie można wszystko i nawet to, że jesteś lub wchodzisz w stan OOBE.
Proponuje zacząć od nauki ortografii, również od czytania forum. Gdy nie znajdziesz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania dopiero wówczas pisz.

Banor Tobie również proponuję przeczytać tematy o OOBE, bo już ktoś podobne pytanie zadał i odpowiedź uzyskał.

Proszę się tylko nie gniewać na mnie, że tak was do czytania i nauki poganiam, ale jak chcecie rozwijać siebie skoro szukać i czytać wam się nie chce.
  • 0

picek_12.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja se naciebie wcale nie gniewam, a ty asieńka wchodzilas kiedys w ten stan?
  • 0

audiolotion.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie wiem czy to ma jakies powiazanie z OOBE ale chcialbym cos porownac :) Kiedys na kolonii z kolezankami mielismy bardzo paranormalne tematy (akurat trafila mi sie ciekawa grupa) dziewczyny bo jak to dziewczyny ciekawske bardzo - slyszaly kiedys o czyms takim jak "wstrzymanie bicia serca"(to sie chyba jakos fachowo nazywa i to moze nie jest zadnym paranormalnym zjawiskiem ale efekty po tym sa bardzo ciekawe ze moglbym to nazwac "para") Wystarczy wysokie tetno oddychajac bardzo szybko w pozycji siedzacej (najlepiej tez schylic glowe) po czym szybko wstac w pozycji prostej i towarzysz naciska na klatke piersiowa - no i doswiadczylem tego. To bylo tak niesamowite - (podobno nie moglem sie obudzic przez 30 sekund albo nawet wiecej) widzialem cala moja przeszlosc , odglosy znajomych po prostu odlecialem gdzies bardzo daleko - czulem jak moj umysl gdzies jest daleko od ciala(ale caly czas bylem swiadomy swojego ciala) i "tam" wydawalo mi sie ze to jest 5 sekund a jednak to byla mniej niz minuta.. Kiedy sie budzilem bylem oszolomiony, mialem pozniej jakies przeblyski w pamieci o ktorych w swiadomosci nigdy nie pamietalem. W zwiazku z tym ze OOBE to zjawisko w ktorym rowniez czujesz "odlot" to moze to ma jakies powiazanie? :) I pytanie ktore mozliwe ze juz padlo na tym forum ( strasznie duzo stron nie przejrzalem wszystich:)) Kiedy juz jestes podczas tej wycieczki astralnej , mozesz np. przejsc przez sciane do sasiada opisac jego pomieszczenie i to co jest na meblach, wrocic do swego ciala i powiedziec co ma w domu? (pytam powaznie) Mozliwe ze przezylem to OBE ale ma wrazenie ze to tylko moja nadprzecietna wyobraznia.. nie potrafie sobie wmowic ze cos niesamowitego przezylem bo mam dziwne przeblyski otoczenia ktorych nie potrafie do konca zaintrpretowac.
  • 0

kresk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ogolnie to witam bo jestem tu nowa:) a teraz mam pytanie- jak nazwac stan w ktorym sie znalazlam- snilam sobie zwyczajnie o jakis bzdurach gdy w penym momencie uswiadomilam sobie ze nie wiem ktora jest godzina wiec we snie podeszlam do telefonu sprawdzila okazalo sie ze jest 11.50 i doszlam do wniosku ze juz trzeba sie obudzic bo sie spoznie. wiec sie obudzilam i byla 11.51. czy to jakis stan swiadomego snu czy cos innego?

dodam ze od dziecka ma rozne zaburzenia snu. bardzo powoli zasypiam, od dziecka lunatykuje, choc teraz podobno bardzo rzadko ale wciaz. nad swiadomymi snami nigdy nie pracowalam to przyszlo samo, jestem w stanie kontrolowacv to co robie we snie i moment kiedy juz chce sie obudzic. flaszywe przebudzenia to codziennosc niemalze. swego czasu bralam leki nasenne i wtedy spalam zupelnie spokojnie ale nigdy sie nie wysypialam wiec lekarz zrezygnowal z farmaceutykow. sny mam bardzo realne do tego stopnia ze kiedys gdy snilo mi sie ze sie poparzylam obudzilam sie z czerwona plama na nodze ktora szybciutko zeszla ale zdarzaylam ja pokazac rodzicom. czy ktos potrafi mi to wyjasnic?
  • 0

MoonlightShade.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam!
Od pewnego czasu staram się osiągnąć OOBE jednak nie udaje mi się to pomimo usilnych starań.
Czy skutkiem moich nie powodzeń może być zbyt krótka praktyka (około trzech tygodni), czy też może nie jestem dostatecznie zrelaksowany bądź też nie potrafię się zrelaksować dostatecznie?
Mam prośbę do obeznanych z tematem o wszelkie porady dotyczące relaksacji, wchodzenia w trans i kontrolowanie go.

Z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam.

P.S. Jeżeli był taki temat to przepraszam szukałem, ale nie znalazłem. W razie gdyby jednak takowy był proszę o link i zamknięcie/usunięcie tego tematu.

Temat przeniosłem do istniejącego już tematu zbiorczego "OOBE- pytania i odpowiedzi".
Bomaw

• 0

Kruk....
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może zbytnio się tym przejmujesz i to Cię rozprasza.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych