Skocz do zawartości

Zdjęcie

OOBE - pytania i odpowiedzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
591 odpowiedzi w tym temacie

MoonlightShade.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Raczej się nie przejmuję, wyznaję zasadę: "Jeżeli upadniesz, wstań - i walcz dalej!", to mi pomaga nie przejmować się niepowodzeniami :)
Dlatego proszę o jakieś dobre techniki relaksacyjne i porady dotyczące transu i oczywiście jego kontroli.

Dzięki, czekam na dalsze odpowiedzi.
  • 0

tomason.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moze sie boisz troche ? :)
  • 0

MoonlightShade.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Strach bym czuł (chyba że to podświadomość działa wtedy wiele by się wyjaśniło), ale raczej nie mam się czego bać bo wcześniej doświadczeń z OOBE jak wskazuje nazwa tematu nie miałem.
Gdyby jednak był to strach, jest jakiś sposób, żeby sobie z tym poradzić? I Doser mógłby pomóc?
  • 0

Kruk....
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I-Doser? Jeżeli działa na Ciebie, to pewnie pomoże. Jest jeszcze jedna sprawa: Jak to traktujesz? Czy chcesz osiągnąć OOBE tylko w celach samego doświadczenia, może chcesz zajrzeć w przeszłość? Ja tam nie wiem. Ale w takim wypadku możesz użyć I-Dosera. Jeżeli jednak masz w planie rozwój duchowy, to polecam ćwiczyć do skutku normalnymi metodami, a nie w sztuczny sposób. Na pewno próby naturalnego OOBE będą doskonałym ćwiczeniem. ;)
  • 0

MoonlightShade.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie traktuję tego jako celu do zaliczenia w życiu, żeby potem nie było, że nie próbowałem wszystkiego. Na pewno jednym z powodów dla których chcę osiągnąć OOBE jest rozwój duchowy, poza tym słyszałem, że można w astralu podróżować duchem po wszechświecie, czy też nawet spotkać istoty inteligentne, chciałbym tego doświadczyć - to jest moim głównym celem.

A jeżeli chodzi o I_Dosera to nie wiem czy na mnie działa jeszcze nie próbowałem :D
  • 0

Kruk....
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ok, więc polecam samodzielnie ćwiczyć OOBE, bez takich "Wspomagaczy". Nie oznacza to, że nie warto go stosować do innych celów, jest przecież wiele ciekawych presetów, które tylko czekają na wypróbowanie ;) Sam próbowałem kilku, takich jak French Roast, Marijuana QH i First Love. Jeżeli jednak nigdy nie próbowałeś jeszcze, to najpierw posłuchaj sobie jakiś słabszych, np. Quick Happy, żeby wogóle zobaczyć, czy to działa. No, ale nie róbmy zbyt dużego offtopu :)
  • 0

MoonlightShade.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ok Kruk jak juz powiedziałeś, żeby offtopu nie było nie ciągnijmy tego tematu już. Było pytanie i odpowiedź - koniec. ;)
Jakby coś mi się udało opiszę w temacie "OOBE - Wasze doświadczenia".

Dziękuję i pozdrawiam.
  • 0

Moon101.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

WItam

Wiem że gdy sie wychodzi do oobe to najpierw osiąga sie OSPUO czyli świat w którym możemy sobie stworzyć co chcemy.

Ale jeśli nigdy nie poczułem smaku np liści bambusu to czy w oobe będę czuł własne wyobrażenie jak one smakują czy tak jak smakują na prawde??
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może doprecyzowywanie zależało by nie traktować jako offtop- pyt do władz forum.

Jeśli znalazłeś się w świecie w którym stwarzasz wszystko co chcesz jesteś najprawdopodobniej w trakcie snu realnego.
Tz, świadomego snu.

Podróż astralna czyli oobe jest niczym innym jak wycieczką do.

Oczywiście sytuacja zmienia się kiedy nasz pobyt w naszym ciele fizycznym i świat fizyczny potraktujemy jako sen naszej świadomości.
  • 0

MoonlightShade.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Prosiłbym kogoś o wypisanie potencjalnych przeszkód (psychicznych jak i fizycznych), które uniemożliwiają OOBE. Wiele razy próbowałem wejść w OBE, ale za każdym razem na wibracjach się kończyło (nie bałem się, nie myślałem o tym) po prostu nie szedłem dalej, nie wiem czemu. W chwili obecnej nawet przy największym skupieniu i relaksie nie potrafię dojść do wibracji. Jeszcze raz proszę o wymienienie potencjalnych w/w przeszkód.

Pozdrawiam.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oobe jest naszym naturalnym stanem.

Jeśli w trakcie świadomego oobe powstają jakieś ograniczenia powinno sie je traktować indywidualnie.
Ktoś inny w tych samych warunkach ich nie ma lub może mieć inne.
Występują ponieważ pozwoliliśmy sobie na ich poswatanie. Powołaliśmy je do życia.
  • 0

MoonlightShade.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aidil a są jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się tych ograniczeń?

P.S. Nie wiem czym są te ograniczenia w moim przypadku.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

MoonlightShade - zacznij od zweryfikowania swoich poglądów.
Czy dla Ciebie jest oobe. Jest to Nasz naturalny stan. Wchodzimy w ten stan każdej prawie nocy. Od urodzenia. Oczywiście nieświadomie. Teraz podjołeś decyzję że chceszzrobić to sam i z pełną świadomościa.
Popatrz tak ani mamusia ani ja nie zrobimy tego za Ciebie. Zostajesz sam.

Jeśli poczytałeś materiały dotyczące przejścia i podroży i zacząłeś cokolwiek już robić, i zatrzymałeś się w jakimś punkcie postaram się przyjrzeć się temu.

Masz taki moment ?
  • 0

MoonlightShade.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie mam takiego momentu, ale miałem dochodziłem do wibracji i... koniec. ;/ - nieważne jakbym się nie starał, relaksował etc. Teraz nawet nie jestem w stanie dojść do etapu wibracji po prostu próbuję i nic. ; ( Więc w sumie można powiedzieć, ze mam taki moment, zatrzymałem się na relaksie i wizualizacji... ;/
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Poznałeś i poczułeś swój wtórnik eteryczny ? Poćwiczyłeś z nim ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych