Skocz do zawartości

Zdjęcie

OOBE - pytania i odpowiedzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
591 odpowiedzi w tym temacie

MoonlightShade.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szczerze mówiąc zabrałem się do tego bardzo szybko i nie wiele zdążyłem się dowiedzieć - udawało się, więc myślałem, ze nie potrzebuje dodatkowej wiedzy (przynajmniej narazie).
Teraz pytasz się o mój wtórnik eteryczny a ja nawet nie wiem co to jest... :| No cóż, pozostaje mi chyba poczytanie trochę więcej o OOBE.

Dzięki i Pozdrawiam.
  • 0

MoonlightShade.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam!
Z góry przepraszam, jeżeli taki temat był, szukałem, nie znalazłem, nie mniej jednak jeśli taki temat był oczywiście proszę o usunięcie/zamknięcie.

Od jakiegoś czasu staram się osiągnąć OOBE, jednak poprzestawałem na wibracjach i nie mogłem przejść dalej. Na chwile obecną nie jestem w stanie nawet dojść do etapu wibracji. Chciałbym zadać parę pytań na ten temat. Oto one:

(Zaznaczam, że pytania dla wielu z Was mogą się wydać banalne i oczywiste, ale ja naprawdę tego nie wiem/nie rozumiem, ta więc proszę o wyrozumiałość)

1. Czy do OOBE należy mieć otwarte czakry?
Jeżeli tak:
a) Co to dokładnie jest?
b) Jak to zrobić?
c) Gdzie znajdują się poszczególne czakry?
d) Otwarte muszą być wszystkie czakry, czy tylko niektóre?

2. Czy są jakieś fizyczne ograniczenia/przeszkody uniemożliwiające OOBE?(jakie?)

3. Jakie mogą być ograniczenia/przeszkody psychiczne?

4. Czym jest wtórnik?
a) Jak go poznać?
b) Jak go/z nim ćwiczyć?
c) Co ćwiczyć?

To chyba wszystko, jeśli coś sobie przypomnę dopytam.

Proszę o szybką odpowiedź,
Pozdrawiam.

Informuje, że istnieje temat zbiorczy "Obee - pytania i odpowiedzi" i to właśnie tam powinieneś napisać posta ze swoimi pytaniami, a nie zakładać nowy temat. Proszę uważać na następny raz.
Tematy połączone.
Bomaw

• 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aby podróżować w astralu - inaczej oobe - wiedza o czakrach jest mało istotna.

Jak przygotować się do podróży znajdziesz dość dużo informacji na tym forum.

Chętnie odpowiem jak będziesz miał pytanie już nie tak podstawowe.

Na temat czakr są tutaj również informacje.
Są różne teorie dotyczące pracy z czakrami.
Jak będziesz posiadał wiedzę na poziomie przynajmniej podstawowym, zapraszam do wymiany poglądów.
  • 0

herbee.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Podłączam się ze swoim problemem do pytań zadanych przez MoonlightShade bo widzę, że mamy podobnie ;) . Prawie każdej nocy, przed zaśnięciem, próbuję obe, czasem zasypiam ale często dochodzę do wibracji i na tym się kończy. Próbowałem też metody 4+1 przez dwa dni z rzędu ale tym razem nie doszedłem nawet do wibracji! Łatwiej relaksuję się przed zaśnięciem i częściej doznaję wibracji więc zostałem przy tej metodzie. Wracając do mojego problemu: najbardziej 'spektakularna' i ostatnia, niestety, była próba sprzed kilku dni. Doszedłem do największych, jak do tej pory, wibracji - dzwonienie w uszach stawało się wręcz uciążliwe, 'zobaczyłem' coś jak czarną dziurę lub wejście do ciemnego tunelu, po chwili poczułem chłód i ciarki na całym ciele, wydawało mi się, że to już za moment gdy wtem jakby ktoś odłączył mnie od prądu, wszystko prysło w jednej chwili! Od tamtej pory z trudem dochodzę do wibracji i częściej zasypiam. Myślę o tym żeby spróbować z obe-dźwiękami ze strony Sugiera i jeszcze raz 4+1. Aidil, co myślisz o tym przypadku? Co robić dalej, pomóż nam bracie/siostro! ;)
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

OObe - można zaplanować lub wejść w nie spontanicznie. Staram się zawsze zaplanować. Skupiam się na celu, miejscu do którego mam dotrzeć.
Analizowanie wibracji i doznań tych wibracji oraz obrazów zatrzymują w " progu " , tak na prawdę w tym miejscu zawsze zakończymy podróż.

Przeciez wychodzac z domu zawsze skupiamy sie na celu. Przechodząc przez drzwi - progu nawet nie rejestrujemy.

Po miedzy wymiarami naszym progiem są właśnie wibracje. Prawdę powiedziawszy po podróżny pamiętam dyskomfort powrotów. Przy wchodzeniu jestem skoncentrowana na celu. Pamiętasz kolor progu w swoim mieszkaniu ?
  • 0

Ann91.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja mam pytanie : czy w OOBE np jak się poruszasz ale nie wiesz gdzie dana osoba mieszka to możesz się do jej domu dostać? :o
  • 0

Caos.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja mam pytanie : czy w OOBE np jak się poruszasz ale nie wiesz gdzie dana osoba mieszka to możesz się do jej domu dostać? :o

To tylko zależy od twojej wiary jeśli bedziesz myslal że to tylko sen tak sie stanie i przejdziesz w sen nawet nie zaóważysz kiedy

Postaraj przypomniec sobie emocje zwiazane z ta osobą (najlatwiej jesli jest to osoba bliska sercu czesto nawiazuje się w ten sposub nieswiadomą więź pomiędzy cialami astralnymi) wyobraź sobie jego tważ i pozwól by reszta okolicy sama się wyloniła (ale skupiaj sie na osobie)

lecz uważaj bo mogą najezdzac cię z tego powodu niechciani agresoży
dla niektórych takie źródlo łatwej energi moze byc bardzo zachecające
a oni są bardzo zżyci i czesto przez dlugie lata mogą cię podsysać

radze ci nauczyć się bronić
wcale nie musisz mieć silnej woli wystarczy że będziesz potrafić im utrudniać żywienie
  • 0

Caos.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[quote name='MoonlightShade' date='21.08.2008, 13:18' post='291838']
Witam!
Z góry przepraszam, jeżeli taki temat był, szukałem, nie znalazłem, nie mniej jednak jeśli taki temat był oczywiście proszę o usunięcie/zamknięcie.

Od jakiegoś czasu staram się osiągnąć OOBE, jednak poprzestawałem na wibracjach i nie mogłem przejść dalej. Na chwile obecną nie jestem w stanie nawet dojść do etapu wibracji. Chciałbym zadać parę pytań na ten temat. Oto one:

(Zaznaczam, że pytania dla wielu z Was mogą się wydać banalne i oczywiste, ale ja naprawdę tego nie wiem/nie rozumiem, ta więc proszę o wyrozumiałość)

1. Czy do OOBE należy mieć otwarte czakry?
Jeżeli tak:
a) Co to dokładnie jest?
b) Jak to zrobić?
c) Gdzie znajdują się poszczególne czakry?
d) Otwarte muszą być wszystkie czakry, czy tylko niektóre?

2. Czy są jakieś fizyczne ograniczenia/przeszkody uniemożliwiające OOBE?(jakie?)

3. Jakie mogą być ograniczenia/przeszkody psychiczne?

4. Czym jest wtórnik?
a) Jak go poznać?
b) Jak go/z nim ćwiczyć?
c) Co ćwiczyć?

To chyba wszystko, jeśli coś sobie przypomnę dopytam.

Proszę o szybką odpowiedź,
Pozdrawiam.

Informuje, że istnieje temat zbiorczy "Obee - pytania i odpowiedzi" i to właśnie tam powinieneś napisać posta ze swoimi pytaniami, a nie zakładać nowy temat. Proszę uważać na następny raz.
Tematy połączone.
Bomaw

[/quo

jest bardzo duzo sposobów na OOBE wiekszośc ogranicza się do pracy z czakrami i transem co czesto oznacza niepowodzenie i nieudanymi projekcjami.

ja moje pierwsze OOBE osiągnolem poprzez sen
uważam że jest jednym z latwiejszych do opanowania dla początkujacych

ja teraz tylko leżę i czekam a w momecie gdy usnę zaczyna się automztycznie OOBE (dlaczego tak szybko?
bo tego chce i w to wierze> zobaczysz to jestłatwe)

radze ci poćwiczyc z czakramii bo bedziesz odczuwal ból na początku i nieprzyjemne dzwonienie
_podkreslam to oddzielenie jest bardzo silne i daje dużo więcej możliwości od innych gdzie cialo fizyczne ingeruje w projekcje sciagając spowrotem SLAJDERSA (pozwolicie że tak będe mówił) albo zmieni ją w sen.

1 radzil bym ci opanować parę technik LD tu na pewno jest ich duzo
2 jak bylem mały czulem na plecach ciaki które biegły po kregoslupie do glowy
ćwicz z nimi tak abyś czul je wyraźnie (wystarczy że podczas snu je wywołasz i nie będziesz wiedział kiedy cie wypie>>> z ciala tak szybko działa....... nie przejmuj sie jeśli twoje wszystkie zmysly będą gasnąć to tylko percepcja ciała fizycznego. Praca z Adżną i Sahasrarą (dwie najwyżej ustuowane czakry) pozwolą ci na zachowanie świadomości w tym nietypowym momecie.
- możesz też ćwiczyc z tym odczuciem dreszczy aż ogarnie całe cialo a potem stanie się tak intensywne że gorąco będzie z ciebie z głębi wypływać (to jest dobry stan do robienia wiekszosci z tych żeczy)
3 ja leże na plecach albo śnię siedząc w fotelu uważam ze wystarczą ci takie trzy krutkie sny przed nimi najpierw pocwicz 30 min a potem pomedytuj tyle samo to oczyści twój umysł z myśli -z chęci rezultatu- ( najlepiej w południe) abyś automatycznie uzyskał świadomość podczas snu
te sny są znacznie płytsze od normalnego nocnego odpoczynku dzięki czemu mozesz ogladać okolice z zamkniętymi oczami.
4 teraz zaczyna się jazda mozesz wywołać uczucie dreszczy i przezyjesz śmierć kliniczną a twoje cialo bedzie w tym momecie w spiączce albo zaczniesz widzieć wszystko wokoła a twoje cialo nie bedzie mogło się ruszyc zazwyczaj samo będzie cie wyrzucać poza nie albo bedzie chcialo sie obudzić.

NIE MUSISZ WTEDY WYCHODZIĆ zapamiętaj tylko ten dziwny stan.

teraz przygotuj sobie krutki schemat pare ruchów znaków i słów ktore będziesz powtarzał na końcu staraj się jak najmocniej przypomnieć to uczucie (znajomość autochipnozy okaże ci sie przydatna). i nasz 10 sekundową projekcje w dowolnym momecie

co do wtórnika to ja pierwsze słysze???
może pod inną nazwą

co do czakr to zalecam ci ksiażki DIMITRA WERESZCZGINA

"DEIR"
profesja...

jak co to pisz na [email protected]
każdy jest inny i inne metody bedą dla niego łatwiejsze
  • 0

Monika.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie wiem czy był taki temat, jeśli tak to mocno przepraszam.
i jeśli nieodpowiedni dział, to też wybaczcie.
jestem tytaj nowa :)
więc, moje pytanie brzmi:
da się osiągnąć OOBE podczas LD?
tzn. śpię, odzyskuje świadomość, kłade się w śnie, zasypiam i przeżywam OOBE. i czy jeśli by się tak dało, będę czuć te "emocje" które są obecne przy oobe?

to byłaby dobra metoda dla początkujących. mniejszy strach, itd.

zapraszam do rozmowy :)

EDIT: Bomaw
Istnieje temat zbiorczy "OBEE - pytania i odpowiedzi". Następnym razem nie zakładaj osobnego tematu, tylko napisz posta w temacie, który wyżej wymieniłem.
Przenoszę.

• 0

Koszmar senny.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Powiniennaś zapytać w temacie OOBe pytania i odpowiedzi.

I da się, tylko że ja podczas LD OOBE osiągnąłem przypadkiem, najlepiej nad ranem spróbuj.
  • 0

Olbrzym.
  • Tematów: 40
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

jak sobie ustawisz w ciele fizycznym że jak jest zagrożenie to masz do niego wracać (necromancy?) powiedzmy że wiesz co to zagrożenie więc mózg też to wie możesz też ustawić żeby słuchał jakichś komend (np. w języku polskim, niemieckim, arabskim, turbo pascala, c++, elfów z władcy pierścieni, slangu młodzieżowym jakimkolwiek) i się połączysz (nie wiem czy wymagana jest zdolność kontaktu z duchami ale ja mam tak że aż mogę powiedzieć że duchy spamują tyle kontaktów) i wysyłasz komendy (umrzyj, w slangu tibijskim dednij, po angielsku die). Ja do zwalczenia strachu próbowałem różnychrzeczy między innymi np. jak zobaczyłem coś strasznego to poszukać w książce do fizyki o świetle, złudzeniach optycznych itp. Ale to jest niebezpieczne, bo słyszałem jak komuś omal ciało nie umarło bo był za długo (ok. 30 minut czasu rzeczywistego to znaczy fizycznego nie astralnego) i od razu (dalsza część przeniesiona do odpowiedzi w poście "Przerazajace OOBE" z powodu złego tematu)
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nick Szalinski - zainstaluj sobie program wyszukujący błędy ortograficzne.

Oobe - jest naszym naturalnym stanem. Co to znaczy że ktoś był w oobe za długo ? W trakcie snu jesteśmy w stanie oobe. Oobe możne być świadome lub nie. Podobnie jak sen możne być świadomy lub nie.
  • 0

marcin999.
  • Tematów: 26
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

moze byc tak, ze ktos bedzie sobie gdzies szedl i np. cos rozwali, a po obudzeniu sie zobaczy, ze tak naprawde rozwalil cos u siebie w pokoju?? :( ja probuje osiagnac to, ale boje sie takich sytuacji, albo ze wyskocze gdzies choc w rzeczywistosci wyskocze np. z okna :( nie wiem czy to mozliwe ;/ moze glupio pisze, ale ja serio nie wiem
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Marcin - taka demolka jest możliwa tylko jak byłbyś w śnie lunatycznym lub na przykład miał wysoką gorączkę i chodził po pokoju. W oobe nasze ciało fizyczne jest bezpieczne, przecież podroż odbywamy ciałem astralnym.
  • 0

: Shade :.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam.
Jako pełnoprawny użytkownik jestem tu nowy lecz od dawna czytam forum jako gość.
Mam jedno pytanie:
Gdy już odpowiednio się rozluźnię, następuje szum w uszach i uczucie paraliżu; mam zamiar wejść do Astralu to czy mam otworzyć oczy? Ciągle się nad tym zastanawiam i bardzo mnie to rozprasza.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych