Skocz do zawartości

Zdjęcie

OOBE - pytania i odpowiedzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
591 odpowiedzi w tym temacie

marcin999.
  • Tematów: 26
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Dzis slyszalem dzwiek lezac w lozku (cos jak w idoserze, ciagle ten sam dzwiek leci, ale to nie zaden szum), patrzylem w ta ciemnosc, ale nie wiem co dalej :/ czy to moglo byc cos z ulicy czy to te hipnagogi? Tyle ze ja jeszcze nie spalem, ruszyc normalnie sie moglem, a oczy sam otworzylem swiadomie, potem juz nic. Wczesniej tak szybko nabieralem powietrza i wypuszczalem, przeszkadzal mi troche budzik, to jak na boku spalem do lewego ucha wlozylem palec, prawe na poduszce, a jak na plecach dwa i wtedy dobrze slyszalem jak oddycham, probowalem z liczeniem, ale nie wyszlo. Kladac sie pozniej na bok takie dziwne uczucie mialem w glowie, od razu po polozeniu sie na boku, wlasnie po tym byly te dzwieki, po kilkudziesieciu sekundach znikly. Jak sie uda, to o czym mam myslec?? Nie wiem nawet czy kiedys juz to slyszalem :( czy wtedy mam patrzec w ta ciemnosc czy np. probowac metody francuskiej? Zapisywac snow mi sie nie chce juz, bo to i tak nic nie dalo, wiec na razie chce tego sprobowac, ale nie wiem co dokladnie robic :/ klade sie, pare razy tak szybko oddycham i co dalej?
  • 0

sharwood123.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam problem z paraliżami sennymi. Otóż w ciągu jednego miesiąca miałem dwa paraliże. Nigdy wcześniej ich nie miewałem. W drugim z nich chyba udało mi się oddzielić dłonie astralne, tak do łokcia. Może mi ktoś wyjawić mi ten fenomen?? Dlaczego tak znienacka dostałem dwa paraliże w jeden miesiąc. To dużo mi się wydaję trochę się wystraszyłem jak to sobie przemyślałem. Czy mam powody do obaw??
  • 0

ViRuS.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

powiedzcie mi czy też łapie was taka kosmiczna podnieta gdy jesteście blisko? bo mnie tak i mi to uniemożliwia gdyż za bardzo na niej się skupiam :(
  • 0

HsK.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam, piszę do was z prośbą o pomoc. Mam nietypowy problem LD osiągam praktycznie przy każdym śnie o ile skojarze że to sen. Nie zawsze chce mi się w to bawić a zwykle sny przepowiadają wydarzenia, które mogą sie zdażyć także pozwalam, aby wszystko toczyło się swoim starym a jakże skutecznym tokiem myślenia. Lecz czytam tyle o obbe i postanowiłem w końcu mieć to za sobą. Ćwicze już 2 tydzień i efekty nikome. Może inaczej efekt co do obbe jest znikomy lecz inne efekty posiadam.
Przy wychodzeniu w obbe jest kilka wariantów co się ze mną dzieje:
1. Dość oczywisty usypiam ze względu na zmęczenie dniem.
2. Ćwiczenia nikome skutki i brak snu po przestaniu starań conajmniej na 3h.
3. Który dzieje się od 5 dni. Czuje ucisk na klatce piersiowej mam lekkie nudności i brak tchu. Poczym gdy się przyzwyczaje wydalam z siebie bardzo dużo pokładów energii. I mam zakołotane myśli. Czuje w tedy jakby w pokoju nie był sam. Mam lekkie zaniepokojenia. Zamykam drzwi otwieram okno nie wiem dlaczego ale tak coś jakoś mi to radzi i już w tedy czuje jakby to była tylko moja strefa. I przy ponownej prubie na obbe zaczyna się znowu od początku.

Dośc dziwnie mam tu operacje. Badam sprawe od 5 dni ale jak narazie nie doszedłem do żadnego wniosku może ktoś mi to wyjaśni?
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

1. Cóż... to jest 'efekt' ? Chyba nie. Zmęczenie jest normalne, szczególnie gdy ktoś jest zmęczony psychicznie lub fizycznie - i tutaj można rzec - spanie - efekt murowany. Zmęczenie powoduje rozkojarzenie umysłu, zdegradowanie percepcji oraz zmiany w fizjonomii, które powodują że... stosunkowo szybciej zasypiasz.

2. 'ćwiczenia' - brak skutków - nawet nie napisałeś jak próbujesz dokonać projekcji, nie napisałeś żadnego sposobu, solucji, tylko zakładasz temat i twierdzisz że ćwiczenia nie przynoszą pożądanego skutku - napisz dokładniej o co Ci chodzi w punkcie 2 - rozwiń go, a ktoś na pewno postara się wyeliminować ewentualne złe subiekcje.

3. Ucisk w okolicach klatki piersiowej i przepony jest tylko w twoim umyśle - czujesz go cały czas, lecz nie jesteś po prostu tego świadom. Nie wierzysz ? Jak dzisiejszego wieczoru będziesz medytował - proszę Cię, skup się na swoim ciele, stymuluj energię w całym swoim organiźmie, a najbardziej skup się na okolicach klatki piersiowej - skieruj tam swoje myśli, swoją uwagę. Poczujesz ten ucisk. Uczucie mdłości i braku tchu jest po części powodowane tym co napisałem wyżej (lecz jest to całkowite normalnie i nie przeszkadza w dalszych praktykach), dokładniej - brak tchu jest spowodowany rzekomym 'uciskiem' na piersi - gdy skupiasz się w tym miejscu - od razu Ci się ciężej oddycha.

I pamiętaj - OOBE nie OBBE ;p. I korzystaj następnym razem z wbudowanego, przeglądarkowego słownika.
  • 0

Taco.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jako, że Refused napisał już odpowiedzi. (repka za to się należy ;)) Ja tak szybko rozwinę Jego 3.

3. Który dzieje się od 5 dni. Czuje ucisk na klatce piersiowej mam lekkie nudności i brak tchu. Poczym gdy się przyzwyczaje wydalam z siebie bardzo dużo pokładów energii. I mam zakołotane myśli. Czuje w tedy jakby w pokoju nie był sam. Mam lekkie zaniepokojenia.

To nie będzie specjalnie długa odpowiedź. Kiedy się zaczniesz bać, myśli będą bombardować Ci dyńke czy tam nie będziesz mógł oddychać po prostu - Let it go!

Brnij w to dalej, w końcu lęki znikną, wyciszysz umysł, a i o ciężarze na klacie zapomnisz. Wejdziesz w trans, a potem to już z górki.

Polecam liczyć 1000-0, 0-1000 czy tam inne takie, to irytujące bombardowanie myśli szybciej mija :)

No dobra, trochę dłużej niż planowałem ;)
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

3. Który dzieje się od 5 dni. Czuje ucisk na klatce piersiowej mam lekkie nudności i brak tchu. Po czym gdy się przyzwyczaje wydalam z siebie bardzo dużo pokładów energii. I mam zakołotane myśli. Czuje w tedy jakby w pokoju nie był sam. Mam lekkie zaniepokojenia. Zamykam drzwi otwieram okno nie wiem dlaczego ale tak coś jakoś mi to radzi i już w tedy czuje jakby to była tylko moja strefa. I przy ponownej prubie na obbe zaczyna się znowu od początku.

Proponuje się udać do lekarza, ucisk na klatke piersiową i nudności to niepokojące objawy np. bezdechu.
  • 0

shanti.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moje pytanie brzmi tak: otóż jestem w ważnym (jak dla mnie) momencie życia, potrzebuję odpowiedzi, sugestii na temat pewnych sytuacji, decyzji. Chodzi o moje uczucia, o drogę, jaką powinnam podążać itd. Czy gdy znajdę się w astralu, jest tam ktoś, kto mógłby mi odpowiedzieć? Jak szukać odpowiedzi na swoje pytania?
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jak szukać odpowiedzi na swoje pytania?

Mieć oczy szeroko otwarte i starać się dostrzec wszystko co się wokół Ciebie dzieje i niekoniecznie musisz wybierać się do astrala.
W astralu czasem jest tak, że odczuwa się obecność innych, a raczej opiekuna, czasem można z nim porozmawiać, ale mimo wszystko najważniejsze jest to na ile potrafisz dostrzec i zrozumieć to, co się wokół Ciebie dzieje. Sama sobie jesteś drogą i czasem drogowskaz może nakreślić jej dalszy bieg, ale to Ty podejmujesz decyzję, nikt nie powinien mieć na nią wpływu, czyli można coś nakreślić, ale nie można wymagać, że ktoś taką drogą pójdzie.
To jak będzie wyglądała Twoja przyszłość, zależy od tego jakie dzisiaj podejmujesz decyzje i choć czasem może się mieć odczucie, że były one błędne, po analizie dochodzi się do wniosku, że mimo wszystko czegoś Cię nauczyły, a przecież o tą naukę właśnie chodzi.
  • 0

Mroczny Mędrzec.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam takie pytanie .
Jak najlepiej się przygotować do opuszczenia ciała.
Co trzeba zrobić żeby być w pełni gotowym?
  • 0

Jacek_Gliwice.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przypuszczam, że nie da się być przygotowanym.
Po tym jak się uda a wcześniej tego nie zaznałeś to są pogłoski iż możesz się tego stanu wystraszyć.
Rób to po woli systematycznie i dużo czytaj ludzi którzy tego doświadczyli.

Nie pytaj ogółu. Znajdź tych co to robią i na priwie rozmawiaj. ---- WAŻNE
  • 0

Rockmenka85.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kwestia wyćwiczenia.
Ja na samym początku po dwóch podróżach w astralu czułam się rozbita,rozkojarzona i
miałam straszne bóle głowy.
A teraz ,zdarza się ,że w miesiącu 10-15 razy ''szaleje'' astralnie i jest fantastycznie :)
  • 0

Taco.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja na samym początku po dwóch podróżach w astralu czułam się rozbita,rozkojarzona i
miałam straszne bóle głowy.

Te bóle głowy to imo cisnienie.

Jak najlepiej się przygotować do opuszczenia ciała.

1.Nie bać sie, tam Ci sie nic nie stanie, a jak Ci jakiś pro uber szatan wyskoczy, to kopa w miedzymordzie.
2.No i z reguły to przed wyjściem wypada się zrelaksować ;d

Mieć oczy szeroko otwarte i starać się dostrzec wszystko co się wokół Ciebie dzieje i niekoniecznie musisz wybierać się do astrala.

Troche sarkazmem jedzie, ale taka prawda ;)
  • 0

Kruk....
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja robię wszystko gitez, wszystko dobrze, jestem w tunelu już i mnie wyrzuca ;/
  • 0

HKN.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czy to prawda ze podczas OOBE mozna rozmawiac z kims i ta kogos podswiadomosc zawsze odpowie prawde..? probowal juz ktos z Was pytac kogos o rzeczy jakie maja sie wydarzyc w przyszlosci z Wami i czy sie sprawdzily ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych