Skocz do zawartości

Zdjęcie

OOBE - pytania i odpowiedzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
591 odpowiedzi w tym temacie

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy ktoś (tak ,tak - ja) kto za cholerę , mimo wielkich chęci nie potrafi być systematyczny a nie ma naturalnego talentu może nauczyć się OBE ?

Recepta:

- cholerę najpierw trzeba wyleczyć.
- pobuszować w dziale o oobe.
- obudzić w sobie pragnienie.

efekt starań zapewniony ... gwarantem osiągnięcia naszych pragnień Jesteśmy MY.
  • 0

Claudia.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wiara czyni cuda :)
  • 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

w każdym aspekcie życia systematyczna praca to podstawa, żeby do czegoś dojść. Tutaj zapewne też.
  • 0

#424 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.

Napisano

Żeby ci sie OBE udało musisz być podatny na ugestje. Tak jak w hipnozie ( obe to roczaj autohipnozy). Wprowadzasz sie w stan głębokiej relaksacji po czym myślisz, że śpisz lecz jesteś tylko głęboko zrelaksowany. I tak jak hipnotyzerzy podpowiadają sugestie swoim pacjentom tak ty czynisz tylko sobie. jeżeli będziesz pragnąć latać czy wyjść z ciała wyobrazisz to sobie ^^. Na siłe nic nie zdziałasz. Jeżeli będziesz za mocno się starać nie zrelaksujesz się wystarczająco i nie uwierzysz we własną sugestje.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W takcie oobe przemieszczamy się świadomie lub nie w ciele subtelnym, w przestrzeni odpowiadającej wibracji naszego ciała astralnego. Im niższa jest wibracja naszego ciała astralnego tym na niższym poziomie odbywa się nasza podróż. Jak wiemy u przeważającej większości śpiących odbywa się to nieświadomie i wręcz automatycznie.

Jak wiemy sugestie z zasypianiem mają mało stycznych ze zmianą poziomu i zmianą wibracji ciał subtelnych. Świetnie efekty daje stosowanie sugestii hipnotycznej w trakcie rozwijania naszych umiejętności artystycznych, sportowych itd.
Podobnie rzecz ma się z hipnozą. Podróże astralne odbywają się dzięki innym umiejętnościom, wykorzystujemy inne narzędzia niż te którymi posługujemy się w przestrzeniach mentalnych, wyobrażeniowych.
Sen jest innym stanem ciała fizycznego, jest stanem pozwalającym uwolnić się ciałom subtelnym z ciała fizycznego.
  • 0

żaba.
  • Tematów: 32
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

a ja mam pytanie. ale do ludzi co uważają, że podczas oobe przechodzi się do świata astralnego - co się dzieje z duszą podczas oobe ? ona wędruje ?
  • 0

kamko.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dzisiaj po raz pierwszy spróbowałem oobie daleko nie doszedłem :D ale jak skończyłem to się tak jakoś dziwnie czułem, to jest normalne ? dzisiaj w nocy jeszcze spróbuje.
P.S sorry że tak chaotycznie, z telefonu pisze :P

Użytkownik kamko edytował ten post 10.10.2010 - 18:59

• 0

Gosto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam
Jestem początkującym.
jakiś czas temu chciałem opuścić ciało miałem wibracje i się przestraszyłem i nie wyszedłem.
Od tej pory jak próbuję wyjść to nie mogę się skupić i i dojść do wibracji.
Co mogę zrobić aby wyjść?
I jeszcze jedno jak mam wrócić do ciała? :)
  • 0

Last.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam
Jestem początkującym.
jakiś czas temu chciałem opuścić ciało miałem wibracje i się przestraszyłem i nie wyszedłem.
Od tej pory jak próbuję wyjść to nie mogę się skupić i i dojść do wibracji.
Co mogę zrobić aby wyjść?

w necie jest pełno artykułów na ten temat, na tym forum jest pewnie z kilkanaście wątków o OOBE, nikt Ci nie odpowie "ot tak" nie będąc Tobą i nie znając twojej sytuacji :P
Radziłbym poczytać zanim coś napiszesz :)
Pozdrawiam.

I jeszcze jedno jak mam wrócić do ciała?

od biedy to jest jeszcze mogłoby ciekawe zagadnienie :) Ale najpierw wyjdź a dopiero potem wracaj. Jakby nie było OOBE jest po prostu pewnym odmiennym stanem świadomości - dusza nie ulatuje z ciała naprawdę, jedynie stan świadomości ci się odmienia. Podobne rzeczy dzieją się np. podczas snu i faktycznie zastanawiam się czy OOBE po prostu nie jest czymś w rodzaju snu raczej.
  • 1

Gosto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I jeszcze jedno jak mam wrócić do ciała?

od biedy to jest jeszcze mogłoby ciekawe zagadnienie :) Ale najpierw wyjdź a dopiero potem wracaj. Jakby nie było OOBE jest po prostu pewnym odmiennym stanem świadomości - dusza nie ulatuje z ciała naprawdę, jedynie stan świadomości ci się odmienia. Podobne rzeczy dzieją się np. podczas snu i faktycznie zastanawiam się czy OOBE po prostu nie jest czymś w rodzaju snu raczej.

chodzi mi oto że jak wyjdę to chcę wiedzieć jak mogę wrócić , mam tylko pomyśleć że chcę wrócić czy co ??
  • 0

Cinone.
  • Tematów: 1
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bardzo prosiłbym o kontakt kogoś doświadczonego w sprawach OOBE poprzez forum. Nie chodzi o nauke ani wymiane doświadczeń.. jest to sprawa bardzo poważna i troszkę prywatna dlatego też narazie niechciałbym się tym dzielic.

z góry dziękuje
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Bardzo prosiłbym o kontakt kogoś doświadczonego w sprawach OOBE

W sumie ja mogę powiedzieć że jestem doświadczony mam na swoim koncie kilkaset wyjść, ale z czasem przestałem się interesować tematem i miałem przerwę roczną czy nawet dłużej.

Ale parę dni temu miałem OOBE, było to naprawdę krótkie wyjście wiec je opiszę.

To było spontaniczne wyjście nie planowane, ok. godz. 4.00-5.00 nie wiem dokładnie bo jedynie się przebudziłem, nie spojrzałem na zegarek.
Leżałem dalej, a każda myśl zdawała się być bardzo rzeczywista i momentalnie nabierała kształtów jak to zazwyczaj nad ranem bywa.
Na moment utraciłem świadomość byłem na w pół we śnie, po czym znów zdałem sobie sprawę gdzie jestem i co robie, że leżę w łóżku. Rozpoznałem stan w którym się znajdowałem jako bardzo sprzyjający wyjściu z ciała czyli OOBE, byłem w stanie naprawdę głębokiego relaksu do tego stopnia że czułem jednocześnie swoje ciało fizyczne jak i astralne.

Wyobraziłem sobie że nie ma grawitacji co sprowokowało moje ciało astralne do oderwania się od fizycznego, gdy już wyszedłem i obraz zaczął się wyostrzać odwróciłem się by spojrzeć na swoje ciało fizyczne leżące na łóżku ku mojemu zdziwieniu ujrzałem je ale jakby to powiedzieć było przeźroczyste. Było to dość dziwnym doświadczeniem, pamiętam również rozmieszczone po całym ciele punkty które emitowały światło, ale nie mogę sobie przypomnieć w jakich punktach dokładnie się znajdowały, pamiętam jedynie jeden w głowie chyba najjaśniejszy ponieważ pierwszy zwrócił moją uwagę. Jest to o tyle ciekawe że pierwsze co przychodzi mi na myśl to że były to czakry, mimo że nie jestem zwolennikiem teorii traktujących o różnego rodzaju punktach energetycznych, chociaż też nie wykluczam ich istnienia.

Następnie postanowiłem spojrzeć na swoje astralne ręce były nieco inne od tych „fizycznych”, miały niby określony kształt dłoni, ale jednocześnie ich dokładniejszy kształt były podatny na moje myśli i przypominały hmm najlepiej zobrazuje to fragment filmu "Contact" w finałowej scenie, wiec od razu powiem że spojler. Ale gdy ujrzałem wtedy swoje dłonie od razu przypomniał mi się fragment tego filmu, 5:28-5:46 właśnie dokładnie w ten sposób widziałem swoje ręce i całe przedramię prawej reki.

Spoiler!

http://www.youtube.com/watch?v=-ZhvBkrq6rU

Pamiętam również że większość się zgadzała z tym co było w świecie fizycznym, na dworze było już trochę śniegu, zasłony były ułożone (marszczyły się) w ten sam sposób jak w rzeczywistości nie wspominając o ułożeniu „przeźroczystego” ciała które było ułożone tak samo jak fizyczne, ale z drugiej strony niektóre drobne przedmioty były położone w innych miejscach lub nawet ich nie było.

Wróciłem do ciała ponieważ odebrało ono dźwięki dobiegające zza okna, jakieś stukanie które spowodowało że automatycznie znalazłem się w ciele fizycznym.

Nie wiem do tej pory na ile doświadczenie OOBE jest prawdziwe, moim zdaniem jest to zjawisko które zachodzi jedynie w naszym umyśle chociaż słowo „jedynie” jest moim zdaniem naprawdę chybione.

Użytkownik Ladd edytował ten post 29.11.2010 - 16:23

• 0

d.carrota.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ostatnio jak miałam OOBE (chyba), otworzyłam oczy i machałam dłońmi przed twarzą, ale ich nie widziałam, pocierałam nawet oczy palcami ale to nic nie dało. Nie mogłam też przekręcić głowy w prawo (leżałam na lewym boku) ale jak spróbowałam się przewrócić na brzuch, udało mi się (oczywiście nie ciałem fizycznym, tylko astralnym). Dotknęłam ściany (chociaż nadal nie widziałam swojej dłoni) i poczułam jej strukturę, czy to możliwe? Za każdym razem, kiedy próbowałam się oddalić od ciała fizycznego, po chwili wracałam do niego jak na gumce. Nie zaobserwowałam też raczej żadnych nieprzyjemnych rzeczy (pomijając fakt, że w uszach jakis facet wył o tym, że błogosławieni ci, którzy tworzą nowe pismo święte). To było OOBE czy raczej tylko paraliż? A może jakiś sen? (chociaż byłam w pełni świadoma, co się dzieje)
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ostatnio jak miałam OOBE (chyba), otworzyłam oczy i machałam dłońmi przed twarzą, ale ich nie widziałam, pocierałam nawet oczy palcami ale to nic nie dało. Nie mogłam też przekręcić głowy w prawo (leżałam na lewym boku) ale jak spróbowałam się przewrócić na brzuch, udało mi się (oczywiście nie ciałem fizycznym, tylko astralnym). Dotknęłam ściany (chociaż nadal nie widziałam swojej dłoni) i poczułam jej strukturę, czy to możliwe? Za każdym razem, kiedy próbowałam się oddalić od ciała fizycznego, po chwili wracałam do niego jak na gumce. Nie zaobserwowałam też raczej żadnych nieprzyjemnych rzeczy (pomijając fakt, że w uszach jakis facet wył o tym, że błogosławieni ci, którzy tworzą nowe pismo święte). To było OOBE czy raczej tylko paraliż? A może jakiś sen? (chociaż byłam w pełni świadoma, co się dzieje)

d.carrota

piszesz o otwieraniu oczu wtrakcie oobe, z reguły widzenie astralne jest automatyczne tak więc Twoje "otwieranie oczu" jest moim zdaniem pozostałością zachowań z poziomu fizycznego.
Osobiście szybko tracę kontakt z ciałem fizycznym tak też odczuwanie ciała fizycznego zanika u mnie całkowicie. Trudno więc moim zdaniem bedąc w oobe odczuwać ciało fizyczne. Oczywiście jestem nadal świadoma i nadal posługuję się pięcioma fizycznymi zmysłami ale pojawia się również postrzeganie z subtelniejszego wymiaru. Tak więc moim zdaniem możesz dotykać i czuć truktóry przedmiotów, mozesz równeż poczuć ich materię wchodząc w na przykład ścianę którą własnie dotykasz.

Jeśli chodzi o jak to określłaś "czytających facetów biblię" omijają mnie takie spotkania ^^, chodzę innymi ścieżkami ;-).
  • 0

d.carrota.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Aidil, to było raczej tak, jakby wszystkie moje części ciała się "uwolniły" oprócz głowy, nie mogłam nią ruszać. A oczy miałam zamknięte tylko wtedy, gdy "odlatywałam" (albo jak je próbowałam przetrzeć, ale też nie do końca pamiętam, czy je wtedy zamknęłam :))
A z tym Pismem Św. to może jestem jakaś uduchowiona? :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych