Skocz do zawartości

Zdjęcie

OOBE - pytania i odpowiedzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
591 odpowiedzi w tym temacie

zwiso.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam mój 1 post to pytanie.
OOBE doświadczam od okolu 5-6 lat ale no i zawsze jest ale udało mi sie bez większych komplikacji przeżyć w całości oobe około 20 razy widziałem siebie wszystko było ostre stan błogości itp pewny jestem ze to oobe bo zawsze przed próbami zostawiam otwarta książkę z obrazkami na biurku przy zapalonej (dość ciemnej) lampce obrazki z oobe się zgadzały (przy otwieraniu i zaglądam jaki to obrazek itp wiadomo ... ). Lecz przez ostatnie lata mam dziwne wrażenie (strasznie realne) ze się duszę jest to w kumulacyjnym momencie gdzie juz prawie "wychodzę" i tu przemawia przemawia do mnie myśl "pi3rd0l to jak zejdziesz nie będzie zbyt fajnie". Czy też miewacie takie uczucie ?? Straszny pisk w uszach i te "mrowienie" zdołam przetrzymać ale bezdech jest ponad to. Czy to jest normalne ?? Po prostu boje się ze zejdę ,,, ODP
  • 0

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Aidil, to było raczej tak, jakby wszystkie moje części ciała się "uwolniły" oprócz głowy, nie mogłam nią ruszać. A oczy miałam zamknięte tylko wtedy, gdy "odlatywałam" (albo jak je próbowałam przetrzeć, ale też nie do końca pamiętam, czy je wtedy zamknęłam :))
A z tym Pismem Św. to może jestem jakaś uduchowiona? :D

Jeśli jak to określiłaś części Twojego ciała "uwolniły się" , to moim zdaniem powinnaś podążyć za nimi a nie skupiać się na głowie. Głowa przecież jest też tylko częścią ciała fizycznego. Zapewniam Cię ^^, podąży za resztą ... a właściwie za Tobą.
Podobnie jest z oczyma, a właściwie z patrzeniem. Poprostu odpuść sobie analizę i patrz. Jak zaczniesz swobodnie widzieć, wrócisz wtedy do analizowania poszczególnych etapów. Teraz doświadczaj.

Moze jesteś najzwyczajniej w świecie zaimpregnowana tym światem duchowym i jego pismami ;-). Możesz wybrać inną przestrzeń tak ja wybierasz inną wycieczkę.

pozdrawiam.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Witam mój 1 post to pytanie.
OOBE doświadczam od okolu 5-6 lat ale no i zawsze jest ale udało mi sie bez większych komplikacji przeżyć w całości oobe około 20 razy widziałem siebie wszystko było ostre stan błogości itp pewny jestem ze to oobe bo zawsze przed próbami zostawiam otwarta książkę z obrazkami na biurku przy zapalonej (dość ciemnej) lampce obrazki z oobe się zgadzały (przy otwieraniu i zaglądam jaki to obrazek itp wiadomo ... ). Lecz przez ostatnie lata mam dziwne wrażenie (strasznie realne) ze się duszę jest to w kumulacyjnym momencie gdzie juz prawie "wychodzę" i tu przemawia przemawia do mnie myśl "pi3rd0l to jak zejdziesz nie będzie zbyt fajnie". Czy też miewacie takie uczucie ?? Straszny pisk w uszach i te "mrowienie" zdołam przetrzymać ale bezdech jest ponad to. Czy to jest normalne ?? Po prostu boje się ze zejdę ,,, ODP

Może zacznij aranżować wyjścia ? poświęć więcej czasu na opracowanie samej podróży lub co uważam za bardziej istotne skup się na celu ? który jest gdzieś dalej niż tylko własny pokój ?
W trakcie snu przecież nie kontrolujesz oddechu, mozesz więc w trakcie oobe też sobie tym głowy nie zawracać ;-)

pozdrawiam.
  • 0

Tomas13.
  • Tematów: 1
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

Ja mam takie pytanie, właściwie 2:
1. Czy OOBE uzależnia? Bo mój kolega mi powiedział, że jak raz się wejdzie w OOBE to potem chce się jeszcze i można nad tym nie panować.

2. Czy Kościół Katolicki tego zabrania?
  • 0

Palmæro.

Anty-lewak

• Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co do pierwszego to nie wiem ale pewnie jest to możliwe...

Natomiast mogę odpowiedzieć na drugie pytanie - Kościół Katolicki zabrania prawie wszystkiego :D OOBE też :)
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

1.Raczej nie, ale w sumie może uzależnić, tak jak wszystko, to trochę tak jak ze snami, słyszałeś żeby ktoś był uzależniony od snów?
2.Tak, kościół zabrania i ostrzega przed możliwością opętania, tak samo jak w medytacji itp.

Użytkownik Ladd edytował ten post 31.12.2010 - 13:28

• 0

#442 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

Możesz wybrać inną przestrzeń tak ja wybierasz inną wycieczkę.

Aidil ma racje, ja tylko uzupelnie.
Jesli juz wybraliscie praktykowanie OOB, nie myslac i nie interesujac sie zbytnio ewentualnym zagrozeniem plynacym ze strony swiata astralnego, baaardzo bogatego w nieciekawe "typki", to rzeczywiscie, doradzam "programowanie sie" na ladowanie poza obszarem astrala, gdzie konczy sie strefa ziemskich, niskich pobudek, a zaczyna fascynujacy swiat czystego ducha i "nieziemskich" mozliwosci, Waszych wlasnych.
pozdrawiam Mag.
Tomas13

1. Czy OOBE uzależnia? Bo mój kolega mi powiedział, że jak raz się wejdzie w OOBE to potem chce się jeszcze i można nad tym nie panować.

Twoj kolega w pewnym sensie ma racje...jesli wyladowal w obszarze o ktorym mowie wyzej, to stad jest krok do Wyzszej Jazni, a sama bliskosc sprawia, ze tesknisz za jeszcze i jeszcze i jeszcze...To rzeczywiscie jest jak uzaleznienie. Ale to nie astral...

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 31.12.2010 - 20:06

• 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jesli juz wybraliscie praktykowanie OOB, nie myslac i nie interesujac sie zbytnio ewentualnym zagrozeniem plynacym ze strony swiata astralnego, baaardzo bogatego w nieciekawe "typki", to rzeczywiscie, doradzam "programowanie sie" na ladowanie poza obszarem astrala, gdzie konczy sie strefa ziemskich, niskich pobudek, a zaczyna fascynujacy swiat czystego ducha i "nieziemskich" mozliwosci, Waszych wlasnych.
pozdrawiam Mag.

Popieram mag1-21,ale niestety nie każdy jest gotowy na to by móc się tak zaprogramować. Wielu z nas może tylko przebywać w astralu, bo zatwardziale tkwią w tym świecie, nie otwierają się na to co jest poza nim.
  • 0

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeśli pamiętamy że oobe jest naszym naturalnym stanem w którym znajdujemy się w trakcie każdego snu, to raczej zadałabym pytanie co powoduję że ląduję tu lub tam ?

Odpowiedzią na tak postawione pytanie jest wibracja, wibracja naszego ciała astralnego. Włąśnie rodzaj ciała astralnego jego wibracja ogranicza naszą podróż. Zatrzymuje w niskich winracjach - czytaj poziomach świata astralnego.

Użytkownik Aidil edytował ten post 01.01.2011 - 18:26

• 0

Eldim.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kurczę, wiele razy chciałem opuścić ciało, dochodzę nawet do wibracji i czuję, że powoli to się dzieje... Ale nagle coś mnie ściąga z powrotem i nici. Zupełnie, jakbym był przykuty łańcuchem. Bardzo chciałbym znaleźć się w świecie astralnym, ale może robię coś źle? Pomóżcie.
  • 0

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mam pytanie. Czy jeżeli opuszczę ciało duszą, mogę uleczyć ciało (np. z poważnej choroby)? Wiem, że w astralu są takie byty, którym niefortunnie można jakby "sprzedać" ciało bądź duszę, i które mogą wpędzić w chorobę. Ale czy można się jakoś uleczyć?
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

OObe jest rodzajem snu, a sen ponoć leczy. Tak powiadają. Ale nie oczekuj cudów. Nie jest to lekarstwo silniejsze niż sen, bo nie różni się od niego zbytnio.
  • 1

Connor.

Kings Never Die

• Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

OOBE jako rodzaj snu? Zawsze myślałem, że jest to ewidentne wyjście z ciała, jak po śmierci, ale nie idziemy tunelem TAM, tylko jesteśmy jakby w holu. Dużym holu.

PS- zauważyłem minusa. Nie ode mnie.

Użytkownik Fisher edytował ten post 05.01.2011 - 21:44

• 0

Last.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Odpowiedzią na tak postawione pytanie jest wibracja, wibracja naszego ciała astralnego. Włąśnie rodzaj ciała astralnego jego wibracja ogranicza naszą podróż. Zatrzymuje w niskich winracjach - czytaj poziomach świata astralnego.

Kurczę, wiele razy chciałem opuścić ciało, dochodzę nawet do wibracji i czuję, że powoli to się dzieje...

Wiesz, mam wrażenie, że Aidil o nieco innych wibracjach mówiła ;)

PS- zauważyłem minusa. Nie ode mnie.

PS. a ja go odminusowałem, bo mam wrażenie, że dostał tamtego minusa jedynie za poglądy.

Użytkownik Last edytował ten post 05.01.2011 - 23:47

• 0

Eldim.
  • Tematów: 12
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wiesz, mam wrażenie, że Aidil o nieco innych wibracjach mówiła ;)

Domyślam się, bro. Ale chodzi mi o takie mrowienie na całym ciele, wibrowanie i przyspieszenie bicia serca.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych