Nie szukam informacji na temat powiązań między planetą x i Sumerami. Chcę się dowiedzieć kiedy agencje doniosły o odkryciu tej planety. Zwracam się do Ciebie, bo właśnie Ty o tym wspomniałeś.normalnie nawet w czasopismie o planecie x mozna przeczytac. Sa tu nawet artykuly zwiazane z ta planeta i powiazanie z sumeryjskim Olbrzymem Nibiru. :> co mam linki podac Ci jezeli masz je tu na forum?
Mój błąd. Nie doczytałem "nie" w pośpiechu.a jak myslisz czemu jej nie nazwali Nibiru? Przeciez to oczywiste i zadne linki nie sa Ci do tego potrzebne.
W których czasopismach? Potrafisz podać tytuł, rocznik, numer?W tematach oficjalnych w czasopismach mozna dowiedziec sie ze jest ona trudna w uchwyceniu, co juz znaczy ze zmienia trajektorie lotu( poprostu skacze jak pilka) ...
Wyobrazić sobie wielkość potrafię, ale w jaki sposób może on wpływać na kierunek lotu planety x, to już nie bardzo. Jak Ty to sobie wyobrażasz? Planeta zmienia sobie cho chwilę orbitę? Leci prosto a zachwilę skręca w lewo? ;-> Jakie siły zewnętrzne mogły by to powodować (przypominam o prawach fizyki działających w całym Wszechświecie)?Tak ma ona taki ogromny warkocz, w ktorym sa tak ogromne asteroidy, meteory i komety ze wystarczy tylko jeden by spowodowal straszna katastrofe na ziemii...Pamietaj ze Nibiru zanim zostala rozczlonkowana byla wieksza od ziemi kilkanascie razy. SProboj sobie wyobrazic warkocz i jego dlugosc i ogrom:>
Skoro planeta x jest dalej od Słońca niż Pluton, jej ruch na tle gwiazd musi być bardzo powolny. Nawet jeśli kręciłaby ósemki, to bez problemów była by widoczna w średniej wielkości polu widzenia.no przeciez jest widoczny ale ale gdy zmienia swoj lot to trzeba znow go szukac i tak w kolo macieju