Napisano 18.06.2006 - 22:21
Napisano 18.06.2006 - 22:24
Napisano 18.06.2006 - 22:44
Akurat w tych kwestiach jestem na bieżąco. Miło czytać kolejne doniesienia poszerzające naszą, i tak już sporą, wiedzę o Xenie.Lynx, no właśnie od niedawna są stosowne kamery CCD a przeczytaj sobie w jaki sposób ją odkryli i ile o niej wiedzą... Temacik jest na forum trza tylko poszukać ;)
A jednak zespół, który odnalazł Xenę i Sednę, ma na koncie prawie 80 słabych obiektów Pasa Kuipera. Musieli by mieć naprawdę dużego pecha, żeby przy okazji nie odkryć znacznie większej i jaśniejszej (i otoczonej na dodatek chmurą odłamków) Nibiru.Druga sprawa jest taka, że nasz kosmos to nie jest kartka papieru na której wszystko widać tylko ogroooooomna przestrzeń w której trza szukać...
Jakieś źródło można prosić? ;-> A nawiasem mówiąc potrafiłbym podać takie jedno ciało, które oddziaływuje na Xenę bez cienia wątpliwości ;-)Dodam jeszcze, że naukowcy podejrzewają, iiż na Xene oddziałuje jakieś inne ciało ale niestety nie są wstanie aktualnie tego potwierdzić(a nawet zaprzeczyć)-o czymś to świadczy :->
Napisano 18.06.2006 - 22:52
Napisano 19.06.2006 - 01:57
Napisano 19.06.2006 - 12:53
No niestety jeżeli twierdzisz, że Nibiru nie może istnieć bo już dawno byśmy ją odnaleźli to takie wnioski wyciągam...A to uważamy, że o wszystkim już wiemy? Niesamowitych rzeczy się tu dowiaduję :-DPecha to jeszcze nie mamy, dopiero będziemy mieć jak dalej będziemy uważać, że o wszystkim już wiemy :-D
Napisano 19.06.2006 - 15:04
Źle mnie zrozumiałeś. Twierdzę, że Nibiru nie może istnieć w formie postulowanej przez muhada (chmura brył lecąca zakosami), ponieważ przeczy w ten sposób prawom fizyki. A nawet jeśli istnieje (czyli nie lata sobie po całym niebie bez ładu i składu, tylko podąża konkretną orbitą), to jest mało prawdopodobne, by znajdowała zaledwie 6 lat od Ziemi i nie została dotychczas zaobserwowana.No niestety jeżeli twierdzisz, że Nibiru nie może istnieć bo już dawno byśmy ją odnaleźli to takie wnioski wyciągam... :>
Napisano 19.06.2006 - 15:15
Napisano 19.06.2006 - 16:19
Źle mnie zrozumiałeś. Twierdzę, że Nibiru nie może istnieć w formie postulowanej przez muhada (chmura brył lecąca zakosami), ponieważ przeczy w ten sposób prawom fizyki. A nawet jeśli istnieje (czyli nie lata sobie po całym niebie bez ładu i składu, tylko podąża konkretną orbitą), to jest mało prawdopodobne, by znajdowała zaledwie 6 lat od Ziemi i nie została dotychczas zaobserwowana.No niestety jeżeli twierdzisz, że Nibiru nie może istnieć bo już dawno byśmy ją odnaleźli to takie wnioski wyciągam...
Napisano 20.06.2006 - 11:20
Znowu poprawka: zostala zaobserwowana ale ciagle znika z pola widzenia...
Nasa nawet planuje wystrzelenie sondy w jej kierunku ktora mialaby wystrzelic glowice , lub cos innego...
Napisano 20.06.2006 - 11:23
Znowu poprawka: zostala zaobserwowana ale ciagle znika z pola widzenia...
Gdzie ją widziano? Mam nadzieję, że nie mówisz o oszustach z zetatalk?Nasa nawet planuje wystrzelenie sondy w jej kierunku ktora mialaby wystrzelic glowice , lub cos innego...
Możesz podać linka do tej informacji?
Napisano 22.06.2006 - 14:53
Napisano 22.06.2006 - 15:29
Gdzie ja widziano? no przeciez w kosmosie:>
Link? Chociazby PCH zrodlo.
Napisano 22.06.2006 - 15:39
muhad, czyli Ty wierzysz w ta opowieść o powstaniu ziemi przez rozwalenie Timat ? myśle że to fajna opowieść ale nie prawdziwa i gdyby faktycznie była juz tak blisko że zostało jej do nas 6 lat (chociaż nie wiadomo po jakiej krąży orbicie) to nawet gdyby była mniejsza niż saturn to i tak byłoby ją widać
Muhad-->
Gdzie ja widziano? no przeciez w kosmosie:>
A konkretnie?Link? Chociazby PCH zrodlo.
Chodziło mi o jakieś źródło związane z NASA, jeśli jest link gdzieś w PCh do NASA na przykład, to jak możesz podaj, lepiej znasz serwis PCh.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych