Xellos Niewiedza jest przyczyną cierpienia. Sugeruje to, że powinniśmy dążyć do wiedzy.
Obecna nauka nigdy nie otarła się o prawdę.
Pytasz czy w nowej fizyce są chembustery i orginite? Nie wiem co to jest i nawet nie chcę wiedzieć.
Arkadiusz tak czytam i czytam ...uznałeś swych przeciwników za ludzi wyjętych z średniowiecza,a kim że Ty jesteś że tak sądzisz? Uważasz się za lepszego mądrzejszego etc
daruj sobie.
Czy ja swych przeciwników nazywam betonami ,porównuję ich z czasami średniowiecza, a myślę że była by to pierwsza grupa ludzi, która spaliłby Kopernika na stosie, za jego herezje.
Pozdrawiam bardzo miło , przejdzmy do TEMATU.
Kompletnie nie rozumiem Twojego toku rozumowania. Pierwsze zdanie, o dążeniu do wiedzy a w trzeciej linijce, cytuje "Nie wiem co to jest i nawet
nie chcę wiedzieć."
Czyli wywalasz z terminu "wiedza" niewygodne fakty ? Tak to nie działa. Chembuster jest częścią tematu o chemtrails czy Ci się podoba czy nie. Ponieważ ten termin powstał u źródeł, które wymyśliły chemtrails. To rzeczy nierozłączne. Akcja - Reakcja.
Możesz o tym nie chcieć wiedzieć i czytać, ale to nie oznacza że to nie istnieje. Bo istnieje i jest propagowane przez tych samych ludzi od których się dowiedziałeś o chemtrails. A wniosek jest jeden jest to teoria niebezpieczna, przyczyna prosta. Wedle teorii zagrożone jest życie obywatela. Każdy zagrożony człowiek się broni. Jak ktoś uznaje 100% chemtrails jako prawdę a nie teorię, to jest w zagrożeniu. Żyje w strachu, dzień w dzień zagrożenie. Tajne rządy trują go i jego rodzinę. Codziennie musi żyć z tą świadomością, każda minuta jego życia, w końcu może postanowić coś z tym zrobić. Zacytuje z postu powyżej "
A bezsilnemu, powoli zabijanemu człowiekowi przychodzą różne pomysły do głowy, niekoniecznie poważne". Tego nie wymyślono wczoraj, a porównywanie do średniowiecza jest na miejscu. Od zawsze jak tłum czuł zagrożenie się zbierał i podejmował kroki. Warto więc nieść dobrą nowinę obalając tą teorię by tłum fanatyków nie rósł w siłę.
Arkadiusz dzisiaj wydają kasę na chembustery a jutro będą robić zbiórki na lewą broń. Od czegoś się zawsze zaczyna. Wystarczy wczuć się w osobę w to wierzącą. Skoro stwierdza, że chembuster działa to oznacza, że chemtrails to 100% prawda. To oczywiście oznacza, że każdy samolot to wróg, a sąsiad może jest w spisku. Strach się poruszać pomiędzy takimi osobami.
Po to jest ewolucja by wyciągać jakieś wnioski z przeszłości. A wniosek widzę jeden: fanatyzm trzeba tępić w zarodku dopóki jest śmieszny a zanim stanie się groźny.
edit:
A tak poza tym
scigany odważne powiedziane, że nauka nigdy nie otarła się o prawdę...możesz mi w 3-5 punktach wymienić podstawowe prawdy tej właściwej prawdziwej nauki ?
Użytkownik Xellos edytował ten post 12.06.2011 - 23:11