Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Zostały przytoczone liczne dowody ZA, więc znów kłamiesz i jest to jawna manipulacja informacją. Ani Wasze ani nasze dowody nie oddają 100% pewności to jest tylko gdybanie, ale zostały jakieś przytoczone, więc nie manipuluj, że mamy kompletne braki i tylko Wy jesteście masterami =)
  • -8

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy kulki i hologramy też zaliczasz do dowodów ZA?
Jak na razie Wasze dowody zostały obalone - każdy po kilkanaście razy. Wykładacie się na tak prostych rzeczach, jak niejednorodność atmosfery ( WzT twierdzi, że atmosfera jest jednorodna i na wysokości kilku tys. metrów jest tak samo jak na poziomie morza ).
Jeżeli to nie są braki, to co? Niewiedza? Niedouczenie?
W swoim zacietrzewieniu nie widzicie dokąd czasem się wtaczacie, a później próbujecie z tego wybrnąć z marnym skutkiem ( vide - kulki itp. ).

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nawet nie chce mi sie czytać tego co napisałeś, śmieszny jesteś i tyle. Plusik odemnie też dostałeś bo tak należy, trolle powinny być nagradzane. Pisz co chcesz.
Wybierajcie takie przykłady jak naprawdę stukniętych ludzi którzy robią jakieś szmatki z octem czy mówiące o jakichś hologramach i używajcie ich jako ogółu wszystkich zwolenników i opisując tak każdą dosłownie każdą osobę. Szkoda czasu, ostatni raz byłem w tym żałosnym temacie.

Krótko mówiąc zatykasz uszy i "tralalalalala nie słucham Twoich argumentów bo rozbijają mój światopogląd". Jak się słusznie spodziewałem nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Twoja wypowiedź jednoznacznie wskazuje który z nas należy do grupy którą wyżej wspomniałeś.
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zostały przytoczone liczne dowody ZA, więc znów kłamiesz i jest to jawna manipulacja informacją. Ani Wasze ani nasze dowody nie oddają 100% pewności to jest tylko gdybanie, ale zostały jakieś przytoczone, więc nie manipuluj, że mamy kompletne braki i tylko Wy jesteście masterami =)

Krótko na temat skoro są one tak liczne. To wskaż chociaż JEDEN. Tak po prostu z tej mnogości na pewno jeden wskażesz.
  • 0

Ala29.
  • Tematów: 7
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Wiem ,panowie to nie jest argument ,to co widać na filmie to nie dysza ,a w ogóle film powstał na zlecenie ludzi którzy wierzą w spisek ,,spiskowców,, ale może skomentujcie ten filmik, jestem ciekawa co to? Nie jestem fizykiem i znawcą a usiłuje sobie wytłumaczyć to co widzę codziennie na niebie. pewnie psychiczni SPISKOWCY zbudowali samolot z dyszami,latają i rozpylają coś na podtrzymanie swojej teorii,a reszta ,która nie lata po świecie wkleja takie kawałki do netu. Ostatnio któryś z kolegów z kołka wzajemnej adoracji napisał,ze nigdy nie widział przerywanej smugi.Pod hasłem STONEHENGE w wikipedji jest zdjęcie kręgu podczas przesilenia letniego spoglądając na niebo widać kilka urwanych smug . autorowi wcale nie chodziło o smugi więc nie podejrzewam mistyfikacji

Użytkownik Ala29 edytował ten post 28.02.2012 - 01:25

• 1

DaMiAn85osg.
  • Tematów: 13
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Ala29 zaraz zostaniesz pojechany przez grupe cenzurantów =)

Edycja: Dziki Kurak.

Dołączona grafika

• -5

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Zgaduję że samolot badawczy. Kamera bez przeszkód wędruje między oknami, a więc także zgaduję że nie jest to samolot pasażerski.

Jeśli to nie jest dysza to co? Armata?

Użytkownik xyz8472 edytował ten post 28.02.2012 - 01:57

• 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Wiem ,panowie to nie jest argument ,to co widać na filmie to nie dysza ,a w ogóle film powstał na zlecenie ludzi którzy wierzą w spisek ,,spiskowców,, ale może skomentujcie ten filmik, jestem ciekawa co to? Nie jestem fizykiem i znawcą a usiłuje sobie wytłumaczyć to co widzę codziennie na niebie.
pewnie psychiczni SPISKOWCY zbudowali samolot z dyszami,latają i rozpylają coś na podtrzymanie swojej teorii,a reszta ,która nie lata po świecie wkleja takie kawałki do netu. Ostatnio któryś z kolegów z kołka wzajemnej adoracji napisał,ze nigdy nie widział przerywanej smugi.Pod hasłem STONEHENGE w wikipedji jest zdjęcie kręgu podczas przesilenia letniego spoglądając na niebo widać kilka urwanych smug . autorowi wcale nie chodziło o smugi więc nie podejrzewam mistyfikacji

Nie. Spiskowcy (i to nie psychiczni, tylko zwyczajnie kłamliwi) biorą sobie skądś filmik przedstawiający zrzut paliwa i wklejają jako kolejny "ULTIMATE PROOF". Jest to cokolwiek żałosne, ale z pewnością taki DaMiAn85osg tym działaniom przyklaskuje :) O WzT nie wspominając.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fuel_dump

Edit:

Byłbym zapomniał. Może ty Ala29 masz na tyle honoru i prawdziwej dociekliwości, by odpowiedzieć na takie pytanie:

"Dlaczego chmury cirrus/cirrostratus/cirrocumulus mogą utrzymywać się godzinami, a smugi kondensacyjne wg was MUSZA znikać po paru minutach? Dlaczego chmura cirrus nie znika? Jakaś inna fizyka jej dotyczy? Przeciez smuga kondensacyjna to nic innego jak cirrocumulus tractus."

Innym Centrala najwyraźniej nie udzieliła jeszcze wskazówek, gdyż uciekają.

Użytkownik pdjakow edytował ten post 28.02.2012 - 08:02

• 9

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kolejne raporty na twoje kłamstwa poszły. Jakoś mnie nie dziwi, że spiskowcy nie są normalnymi ludźmi i nie potrafią odpowiedzieć na pytanie a jedynie insynuować. Widać bardzo trudno jest znaleźć jakiekolwiek sensowne dowody na chemtrails, więc nadrabiasz ich brak trollowaniem.

Pozdrawiam
  • 1

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

[...]   http://www.youtube.c...feature=related    [...]

Zwróciłbym uwagę na jeszcze jedną rzecz w tym filmiku. Rozumując jak zwolennicy chemtrails:czyli to jest dowód na opryski. Trzeba zauważyć, że wszystkie (albo ponad 99%) filmów wklejanych przez zwolenników zawsze przedstawia kilka smug za samolotem tutaj jest dokładnie jedna (choć ciężko ją nazwać smugą) tak więc mamy kolejną nieścisłość...

Edit: po drugie ciężko tego nie nazwać akurat w tym przypadku zrzutem chemii... :D

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 28.02.2012 - 09:20

• 1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

[...]   http://www.youtube.c...feature=related    [...]

Zwróciłbym uwagę na jeszcze jedną rzecz w tym filmiku. Rozumując jak zwolennicy chemtrails:czyli to jest dowód na opryski. Trzeba zauważyć, że wszystkie (albo ponad 99%) filmów wklejanych przez zwolenników zawsze przedstawia kilka smug za samolotem tutaj jest dokładnie jedna (choć ciężko ją nazwać smugą) tak więc mamy kolejną nieścisłość...

Edit: po drugie ciężko tego nie nazwać akurat w tym przypadku zrzutem chemii... :D

W tym sensie dosłownie wszystkie smugi kondensacyjne niezależnie od tego, czy są trwałe czy nie, są sztuczne i są w pewnym sensie zrzutem chemii :) Dokładnie tak samo ma się rzecz z tym co wydobywa się z rur wydechowych samochodów, czy z kominów :)
No ale to nie o to tu chodzi :-)
  • 1

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Wiem ,panowie to nie jest argument ,to co widać na filmie to nie dysza ,a w ogóle film powstał na zlecenie ludzi którzy wierzą w spisek ,,spiskowców,, ale może skomentujcie ten filmik, jestem ciekawa co to? Nie jestem fizykiem i znawcą a usiłuje sobie wytłumaczyć to co widzę codziennie na niebie. pewnie psychiczni SPISKOWCY zbudowali samolot z dyszami,latają i rozpylają coś na podtrzymanie swojej teorii,a reszta ,która nie lata po świecie wkleja takie kawałki do netu. Ostatnio któryś z kolegów z kołka wzajemnej adoracji napisał,ze nigdy nie widział przerywanej smugi.Pod hasłem STONEHENGE w wikipedji jest zdjęcie kręgu podczas przesilenia letniego spoglądając na niebo widać kilka urwanych smug . autorowi wcale nie chodziło o smugi więc nie podejrzewam mistyfikacji

No jasne że tak, można sie było tego spodziewać... Kolejny raz filmik wykradziony i zmanipulowany przez zwolenników ! Co za bezczelność ! Oryginał tego nagrania znajduje się tu:

Mało tego, na filmie jest przedstawiony rejsowy samolot linii Singapore Airlines na Airbusie A340-500 wykonujący lot SIA22 z Singaporu (SIN) do Newark (EWR). Film był wykonany 27 Czerwca 2008 roku. Jako ciekawostkę dodam, że lot powrotny SIA21 jest często spotykany nad Polską i jest to najdłuższy lot trwający ok. 18 godzin bez międzylądowania.

Wracając do tematu, widać ewidentnie jak strona spiskowa próbuje manipulować, jest to zwyczajne perfidne celowe wprowadzanie ludzi w błąd. Dla mnie jest to zwyczajne kłamstwo i jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu że należy przeciwdziałać tej wrednej, bezczelnej akcji jaką serwują nam spiskowcy. Należy każdy ich kłamliwy argument torpedować i wytykać im błędy, aby pokazać postronnym ludziom że teoria chemtrails jest bzdurą, a jej zwolennicy celowo manipulują materiałami które potem nazywają "dowodami" .
  • 6

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wracając do tematu, widać ewidentnie jak strona spiskowa próbuje manipulować, jest to zwyczajne perfidne celowe wprowadzanie ludzi w błąd. Dla mnie jest to zwyczajne kłamstwo i jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu że należy przeciwdziałać tej wrednej, bezczelnej akcji jaką serwują nam spiskowcy. Należy każdy ich kłamliwy argument torpedować i wytykać im błędy, aby pokazać postronnym ludziom że teoria chemtrails jest bzdurą, a jej zwolennicy celowo manipulują materiałami które potem nazywają "dowodami" .

Kostek spokojnie, przecież to o fundusze chodzi...:
- wytwarzasz atmosferę zagrożenia
- dajesz produkt, który Cię chroni
- zbierasz kasę od ludzi naiwnych

Proszę nowiutki chembuster  za jedyne 935 złotych..., jeśli liczysz na to że takie osoby przestaną o tym pisać to jesteś w błędzie. Pomyśl 5-10 sprzedanych sztuk i masz 5000-10000 na miesiąc za koszt produkcji w granicach 500-1000... i co najważniejsze sprzedajesz ludziom zadowolenie... 

Edit: Producenta tego cudu: "Nuke Buster - neutralizuje promieniowanie radioaktywne" wyposażył w 20 sztuk i wsadził do sarkofagu w Fukusimie... 

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 28.02.2012 - 11:00

• 1

Ala29.
  • Tematów: 7
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

oho. odezwało sie trzech głównych cenzorów i to jak raniutko jednym głosem. mieszkacie razem? Po godzinach waszych wpisów mogę wnioskować ze niczym innym więcej się nie zajmujecie,co jeszcze bardziej utwierdza mnie w moich poglądach.Te filmiki pokazują zrzuty chemii ,możecie nazwać to fuel dump ,ale dla mnie jest to chemia.Z filmu nie wynika jaka substancja jest rozpylana ,morzecie mówić co wam się podoba i zaszczekać każdego kto ma inne zdanie niż wasze,ale nie powiecie ,mi że widok nieba na co dzień jest czymś normalnym.to właśnie mnie niepokoi. więc róbcie swoje.ponieważ wasze nachalne,niemiłe odpowiedzi w napastliwym tonie nie rozwiały moich wątpliwości uważam,że jedyną drogą do potwierdzenia lub nie tej teorii,bedzie badanie wody na zawartość toksyn ,metali itp .nie wiem wprawdzie jak sie to robi ale z pewnoscią są informacje w sieci na ten temat.Zrobię to w trosce o moich bliskich i dla własnego spokoju.pozdrawiam A.
  • -4

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Szczerze mówiąc dokładnie tego się spodziewałem - filmiki tego typu są często przez spiskowców podkradane i umieszczane ze zmienionymi informacjami. Laik czesto nie ma zbytnio motywacji, by dotrzeć do prawdziwego źródła informacji, zaś ktoś ślepo wierzący w teorię spiskową nawet nie będzie próbował. Ciekawe czy podlega to pod wspominane przez WzT poplecznictwo :)
Dla mnie to bezkrytyczne umieszczanie tego typu filmów w tym wątku jest dość intrygujące - o to ci, których przewodnim hasłem jest podobno "otwarcie umysłów", "dążenie do prawdy", najczęściej swoje umysły zamykają, a na prawdę reagują wręcz alergicznie - tylko dlatego że ta nie zgadza się z ich widzimisię. Nie odpowiadają na niewygodne pytania, a zamiast tego wygłaszają bzdetne tyrady o trolowaniu, czy tupią nóżkami. Hasłem przewodnim nie jest tu więc jakiekolwiek dążenie do prawdy (jaka by nie była) a zwyczajne "nie zgadzasz się ze mną, więc jesteś głupim trolem, agentem, Żydem, masonem, cyklistą etc.".

Akcji nie należy przeciwdziałać. Ona przeciwdziała sama sobie. Należy jedynie umieszczać w sieci informacje o charakterze edukacyjnym - czym są smugi, dlaczego mogą byc długotrwałe. Należy również bezwzględnie punktować kłamstwa spiskowców - takie jak dorysowywanie napisów, kopiowanie filmów ze zmienionym opisem, fałszywe tłumaczenia tekstów itp. Należy wyjaśniać błędne interpretacje wyników (Barium Chemtrails, badania nad Phoenix). Ktoś logicznie myślący znajdzie te informacje i sam zdecyduje co wg niego ma sens i co jest rzeczywiste. I nie będzie stał mu nad głową żaden Walczący z Trolami próbujący narzucić własną spiskową wizję świata, a w razie niepowodzenia nie będzie go wyzywał od najgorszych.

oho. odezwało sie trzech głównych cenzorów i to jak raniutko jednym głosem. mieszkacie razem? Po godzinach waszych wpisów mogę wnioskować ze niczym innym więcej się nie zajmujecie,co jeszcze bardziej utwierdza mnie w moich poglądach.Te filmiki pokazują zrzuty chemii ,możecie nazwać to fuel dump ,ale dla mnie jest to chemia.

Owszem moja droga, paliwo lotnicze to chemia.

Z filmu nie wynika jaka substancja jest rozpylana ,morzecie mówić co wam się podoba i zaszczekać każdego kto ma inne zdanie niż wasze,ale nie powiecie ,mi że widok nieba na co dzień jest czymś normalnym.

Litości, widok nieba na co dzień nie jest czymś normalnym? Po czym to wnosisz? Jak wygląda "normalne" niebo? Zawsze jest niebieskie? Cirrostratusy nie istnieją? Jeśli tak, to dlaczego widzimy je w malarstwie?

to właśnie mnie niepokoi. więc róbcie swoje.ponieważ wasze nachalne,niemiłe odpowiedzi w napastliwym tonie nie rozwiały moich wątpliwości uważam,że jedyną drogą do potwierdzenia lub nie tej teorii,bedzie badanie wody na zawartość toksyn ,metali itp .nie wiem wprawdzie jak sie to robi ale z pewnoscią są informacje w sieci na ten temat.Zrobię to w trosce o moich bliskich i dla własnego spokoju.pozdrawiam A.

To zbadaj sobie tą wodę. jeśli chcesz potwierdzenia, zrób to najlepiej na Śląsku ;) Genialny pomysł...

P.S.

Bądź uczciwą osobą i odpowiedz na moje pytanie zamiast wypluwać standardowe blah blah blah o cenzorowaniu. To w jaki sposób się do tego odniosłaś świadczy niestety o Tobie nie o nas.

Użytkownik pdjakow edytował ten post 28.02.2012 - 11:22

• 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości oraz 0 użytkowników anonimowych