Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No to co cię zadowoli, skoro wszystkie stare książki mogą być sfałszowane? Jakiej starej książce uwierzysz? Bo przecież szukasz starej książki albo artykułu naukowego, no to poco szukasz skoro to za mało? W dobie fotoszopa fałszywe mogą być zdjęcia smug chemicznych na paranormalnych blogach.

Podpowiem : ZADNEJ.

Amerykanska - wiadomo , imperialisci , wredne gnoje , 9/11 inside job itp itd

Rosjanie - komuchy, tylko czekaja zeby pograzyc Prawdziwego Polaka jakim jest QM.

Izraelska - czy ja musze wogole mowic :> ??

Francuska - zabojady nas zdradzily w 39 a teraz chca nas zniszczyć

Brytyjska - to samo co francuska

Polska - ot przekupiony gnojek, jakies niepolskie nazwisko ma a wogole publikacja jest po 97 wiec to dezinformacja ( no chyba ze jest sprzed w takim razie fejk )

Japonska - ha zoltki , im nie mozna wierzyc bo tylko sie czaja pewnie z zydami razem

I bla bla bla bla bla . Kazda publikacje odrzucą byle tylko paranoja trwała i biznes sie kręcił.
  • 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Nic, to taki ignorant. Jemu nie chodzi o dyskusję, tylko zachowuje się jak rozwydrzony dzieciak, któremu ktoś zabrał łopatkę w piaskownicy.

W dalszym ciągu nie odpowieział na moje pytanie odnośnie filmu.

Dla niego cały świat jest jednym wielkim fejkiem.
  • 0

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Radziecki atlas chmur Hrgian i Novojilov (1978)

Zapewne tak samo wiarygodny, jak te wszytsie zachodnie atlasy chmur, w których bardzo często podolepiano strony ze zdjęciami zawierającymi chemtrails i pokazano, jako dowód na to, że smugi kondensacyjne nie zawsze w przeszłości znikały.

Udowodnij, ze to to fałszerstwo. Inaczej jesteś tylko smętnym krzykaczem, który myślał, myślał i nic nie wymyślił.

A prawda jest dla was bolesna - SMUGI KONDENSACYJNE ZAWSZE, prędzej, czy później, ZNIKAŁY.

Oczywiście, czasem prędzej, czasem znacznie później.

Poproszę o polskie naukowe opracownie fenomenu pt. TRWAŁE SMUGI KONDENSACYJNE powstałe przed datą rozpoczęcia akcji chemtrails na świecie. Nie o atlasy chmur, gdzie kilka stron można wymienić,

A w opracowaniu naukowym nie można? Przejdź się do najbliższej stacji meteorologicznej, zobacz jakie mają książki i zobacz, czy czegoś im tam nie podklejono.

dopisać co nie co, wrzucić w internet w formacie pdf i pozamykać ludziom papy.

Myślisz, że jeśli dostaniesz ode mnie opracowanie naukowe, to będzie w innej formie niż pdf? Wyobrażasz sobie, że wyślę ci je pocztą?

Tak samo nie zadawala mnie instrukcja dla stacji meteorologicznych, której wydanie z lat 80 może mieć tyle wspólnego z oryginałem, co majonez z deską.

Twoja obrona przed faktami jest tak żałosna, że wręcz mi ciebie żal. Szczerze. Publikacja sama w sobie jest oryginałem i była wznawiana od lat 20-tych. W innych krajach identyczne instrukcje są z lat jeszcze wcześniejszych. Jeśli więc już koniecznie chcesz mówić o oryginale to musisz się cofnąć do wieku XIX. Oczywiście nic tam o smugach niema, gdyż ich być nie mogło.

Mając takie polsie naukowe opracownie będziemy mogli skontaktować się z odpowiednią polską placówką naukową i wypytać jej pracowników, co autor miał na myśli.

Ale co ci przeszkadza skontaktować się z dowolną polską placówką naukową i zapytać o trwałe smugi? Zadzwoń do IMGW, zadzwoń do IGF PAN, powiedzą ci to, czego nie chcesz usłyszeć.

Cały świat już o tym dudni, kolejni politycy i urzędnicy potwierdzają, że bez naszej zgody ktoś ciężko pracuje na niebie, byśmy spokojnie nie dożyli emerytury, a kilku gości tutaj bezczelnie wmawia nam, że się mylimy, że nie wiemy, że nie znamy fizyki itd.

Bo nie znacie, przykro mi, trzeba się było bardziej przykładać.

To nie jest problem wziąć zdjęcie satelitarne z siecią smug chemicznych i napisać "smugi lotnicze", problemem jest tak zorganizować całą akcję, by nie było żadnych wątpliwości, które ludzie mogą wytknąć. Jak to bowiem możliwe, że tak zasrane smugami niebo nigdy nie jest uwzględniane przy prognozach pogody odnośnie zachmurzenia.

Bo chmury wysokie nie są i nigdy nie były uwzględniane w prognozie pogody.

Dlaczego żaden prezenter pogody NIGDY nie poinformował widzów, że jutro będzie śliczna pogoda, jednakże z uwagi na warunki atmosferyczne bezchmurne niebo zostanie w całości przysłonięte smugami lotniczymi?

Bo prezenter pogody często nie jest meteorologiem. Czas antenowy jest zbyt cenny by tłumaczyć ludziom co to znaczy "zachmurzenie przez chmury piętra wysokiego", cirrusów w ogóle się w takim prognozach nie uwzględnia. Za to niemal zawsze wypluwa je dowolny model numeryczny.

http://meteomodel.pl/gfspl/CH/03

Jeżeli mówią ci w TV, że będzie pięknie, a model pokazuje wysokie wartości CH, to najprawdopodobniej będzie sporo zarówno smug jak i cirrusów. Dobrze jest model globalny dla pewności przepuścić przez model o gęstszej siatce działający lokalnie - np WRF.
  • 0

Nic.
  • Tematów: 2
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Eeeeehehehehehehe. Padłem! Czyli zachmurzenie wywołane smugami lotniczymi nie są uwzględniane i mimo, że chmury wysokie zakrywają cały nieboskłon, prezenterzy będą nam wmawiać, że mamy bezchmurne niebo!!
Debilizm roku!

Bo prezenter pogody często nie jest meteorologiem. Czas antenowy jest zbyt cenny by tłumaczyć ludziom co to znaczy "zachmurzenie przez chmury piętra wysokiego", cirrusów w ogóle się w takim prognozach nie uwzględnia.

No ale jak zachmurzenie może nie być uwzględniane w prognozie pogody? Przecież to jest totalny absurd i głupota. Że aż tak bardzo idiotyczne wytłumaczenie tego fenomenu przedstawicie, to się nie spodziewałem. To nie czas antenowy jest cenny, tylko jest zakaz informowania ludzi, że na ich głowy rozpylana jest rakotwórcza chemia, która zanim na nas opadnie, zakrywa nam słońce.

Jeżeli mówią ci w TV, że będzie pięknie, a model pokazuje wysokie wartości CH, to najprawdopodobniej będzie sporo zarówno smug jak i cirrusów. Dobrze jest model globalny dla pewności przepuścić przez model o gęstszej siatce działający lokalnie - np WRF.

To po jakiego <mniej grzeczne określenie męskiego przyrodzenia> są nam potrzebne prognozy pogody, skoro prezenter, który korzysta wszak z wiedzy i doświadczenia meteorologów, mówi nam że będzie piękna bezchmurna pogoda, a mamy nieboskłon pokryty cirrusami? Przecież to jawne okłamywanie ludzi.

Akcja monitoringu chemtrails rozpoczęta. Trzeba z tym wielkim G zrobić w końcu porządek.
http://www.youtube.c...AtHPm4NsSw#t=43

Użytkownik Nic edytował ten post 26.08.2013 - 16:12

• -4

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Eeeeehehehehehehe. Padłem! Czyli zachmurzenie wywołane smugami lotniczymi nie są uwzględniane i mimo, że chmury wysokie zakrywają cały nieboskłon, prezenterzy będą nam wmawiać, że mamy bezchmurne niebo!!
Debilizm roku!

Jasne, ale tak jest. Dlatego od ładnych kilku lat nie oglądam prognoz pogody. Z chmurami wysokimi to jeszcze pikuś, gorzej że w telewizyjnych prognozach pogody prezenterzy często nie widzą możliwości pojawienia się zachmurzenia podinwersyjnego. Niedługo z pewnością będziemy z tym mieli znów do czynienia, bo takie zachmurzenie to domena chłodnej połowy roku.

Żeby dobrze i solidnie przedstawić prognozę dla kraju, ta musiałaby trwać co najmniej 10 minut.

No ale jak zachmurzenie może nie być uwzględniane w prognozie pogody? Przecież to jest totalny absurd i głupota. Że aż tak bardzo idiotyczne wytłumaczenie tego fenomenu przedstawicie, to się nie spodziewałem.

Ktoś kiedyś uznał że nie warto zawracać sobie głowy cirrusami i cirrostratusami. Z rzadka ktoś przypomni wiedzę książkową, że tego typu zachmurzenie zasnuwa niebo przy nadejściu frontu ciepłego (lub okluzji). Najczęściej prognoza brzmi "zachmurzenie małe, umiarkowane, wzrastające do dużego aż do wystąpienia opadów deszczu".

To nie czas antenowy jest cenny, tylko jest zakaz informowania ludzi, że na ich głowy rozpylana jest rakotwórcza chemia, która zanim na nas opadnie, zakrywa nam słońce.

To dziwne, ale tą "rakotwórczą chemię" dość dobrze prognozują modele numeryczne.

To po jakiego <mniej grzeczne określenie męskiego przyrodzenia> są nam potrzebne prognozy pogody, skoro prezenter, który korzysta wszak z wiedzy i doświadczenia meteorologów, mówi nam że będzie piękna bezchmurna pogoda, a mamy nieboskłon pokryty cirrusami? Przecież to jawne okłamywanie ludzi.

Mi do niczego. Każda prognoza której zadaniem jest przedstawienie ikonki słoneczka na mapie jest dla mnie guzik warta. Albo wystawienie ikonki z burzą na całe województwo, jak komórki burzowe mogą mieć 10-20km. Staram się nie oglądać telewizyjnych prognoz pogody, bo podnoszą ciśnienie. A to co robi TVN to już często śmiech na sali.

Notabene modelowałem kiedyś mgłę, całkiem nieźle wychodzi taka prognoza
http://meteomodel.pl/BLOG/?p=2679

Użytkownik pdjakow edytował ten post 26.08.2013 - 16:53

• 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Myślałem, że już odpuścicie, a jak widać pad Djaków nie rozumie, że brnie w jakże debilne wytłumaczenie tego fenomenu - prognozy pogody nie uwzględniają zachmurzenia spowodowanego chmurami wysokimi, bo szkoda na to czasu antenowego!

Nie wiem, czy wiesz, ale każdym dalszym wpisem będziesz się jeszcze bardziej błaźnił.

To oczywiste, że prognozy pogody nie uwzględniają takiego zachmurzenia, bo nigdy zachmurzenie wywołane smugami kondensacyjnymi nie miało miejsca i nie było potrzeby informowania ludzi, że mimo bezchmurnej, słonecznej pogody, przelot samolotów i zostawione przez te samoloty smugi wywołają zachmurzenie, które pokryje nieboskłon.

To, że teraz tak się dzieje - że mamy bardzo często sprzeczność prognozy pogody z tym co widzimy na niebie, można wytłumaczyć tylko w jeden sposób - na niebie rozpylana jest rakotwórcza chemia, która tworzy chemiczną zawiesinę, ale nie można o tym informować ludzi i trzeba ich okłamywać, że będzie słonecznie i bezchmurnie, a mamy chmury wysokie cirrus powstałe ze smug lotniczych i żadnego słońca.

Naprawdę nie spodziewałem się, że będziecie nas okłamywać w już tak bardzo głupi sposób.
  • -5

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Myślałem, że już odpuścicie, a jak widać pad Djaków nie rozumie, że brnie w jakże debilne wytłumaczenie tego fenomenu - prognozy pogody nie uwzględniają zachmurzenia spowodowanego chmurami wysokimi, bo szkoda na to czasu antenowego!

Chyba nie sądzisz, że wszystkie chmury wysokie są sztuczne? A widziałeś kiedyś prognozę w stylu "będzie pogodnie tylko na krańcach zachodnich pojawi się zachmurzenie przez chmury piętra wysokiego związane z nadchodzącym frontem ciepłym z nad Niemiec"?

Nie wiem, czy wiesz, ale każdym dalszym wpisem będziesz się jeszcze bardziej błaźnił.

Wybacz, ale to nie ja się tu błaźnię. Twoja wiedza na temat zachmurzenia jest niższa, niż przypuszczałem.

To oczywiste, że prognozy pogody nie uwzględniają takiego zachmurzenia, bo nigdy zachmurzenie wywołane smugami kondensacyjnymi nie miało miejsca i nie było potrzeby informowania ludzi, że mimo bezchmurnej, słonecznej pogody, przelot samolotów i zostawione przez te samoloty smugi wywołają zachmurzenie, które pokryje nieboskłon.

To, że teraz tak się dzieje - że mamy bardzo często sprzeczność prognozy pogody z tym co widzimy na niebie, można wytłumaczyć tylko w jeden sposób - na niebie rozpylana jest rakotwórcza chemia, która tworzy chemiczną zawiesinę, ale nie można o tym informować ludzi i trzeba ich okłamywać, że będzie słonecznie i bezchmurnie, a mamy chmury wysokie cirrus powstałe ze smug lotniczych i żadnego słońca.

Ależ szczegółowe prognozy pogody jak najbardziej uwzględniają to zachmurzenie. Jesteś niedoinformowany, a twoja wiedza na temat prognozy pochodzi z TV. To dlatego my o powodzi w 2010 dyskutowaliśmy na tydzień zanim wystąpiła, a wy gadaliście bzdety o HAARP jak już się pojawiła.

Naprawdę nie spodziewałem się, że będziecie nas okłamywać w już tak bardzo głupi sposób.

Nie moja wina, że wierzysz we wszystko co widzisz w TV i nie wierzysz w to, że robi się tam wszystko po łebkach.

Użytkownik pdjakow edytował ten post 26.08.2013 - 17:23

• 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Nic, ty jesteś jakiś dziwny. Przedstawia Ci się konkretne dowody a ty zwyczajnie to ignorujesz.

Mało tego, od kiedy oglądasz TV ? Przecież dla was "oświeconych" Telewizja to najgorsze zło jakie tylko powstało. Po co ją oglądasz?

Chcesz szcegółowych prognoz pogody, łącznie z tym twoim "opryskiem" to naucz się czytać właśnie prognozy numeryczne. Modele numeryczne doskonale pokazują jakie będzie zachmurzenie także chmurami piętra wysokiego (twój oprysk, chemiczna zawiesina). Będziesz mógł zabłysnąć wśród swoich ziomków mówiąc im kiedy mają wystawiać swoje chembustery :mrgreen:

Na początek, polecam nauczyć się czytać ten model numeryczny. Polecam model UM, siatka 4km, długość prognozy 60h

Sprawdzalność co do całości tej prognozy jest na poziomie 99%.

http://www.meteo.pl/

Podejrzewam że tego nie zrobisz, tylko zaczniesz krzyczeć że to zmanipulowane itp. itd...

------------------------------------------------------------------------------------------
Przy okazji ponawiam po raz kolejny swoje pytanie do ciebie @Nic:

Dlaczego ten oprysk w pewnym momencie pojawił się przed skrzydłami samolotu ?

Odpowiesz ?
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na początek, polecam nauczyć się czytać ten model numeryczny. Polecam model UM, siatka 4km, długość prognozy 60h

Sprawdzalność co do całości tej prognozy jest na poziomie 99%.

http://www.meteo.pl/

Nie przesadzałbym z tą sprawdzalnością ;) W niektórych konkretnych przypadkach wychodzi mu gorzej :) Generalnie warto patrzeć na przekrój modeli.
Wszystkie modele chyba widzą na jutro pas chmur wysokich przesuwający się z nad południowego Bałtyku nad Nizinę Szczecińską. GFS daje tam na jutro sporo chmur wysokich, UM znacznie mniej.

UM:

Dołączona grafika

GFS:

Dołączona grafika

Nieco wcześniejszy WRF dawał znacznie więcej zachmurzenia, szczególnie na Dolnym Śląsku, ale nie jest tu wyszczególniony rodzaj, a szkoda.

Dołączona grafika

Oczywiście modele również mają swoje ograniczenia i każdego pojedynczego cirrusa nie wyłapią. Ale spore obszary pokryte chmurami wysokimi prognozują z reguły dobrze.
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Od ładnych kilku lat korzystam z modeli ICM, głównie z okolicy mojej miejscowości i te prognozy u mnie sprawdzają się w 99% z tym co widzę na niebie. Rodzaje zachmurzenia oraz wielkość zgrywają się idealnie. Opady deszczu sprawdzają się niemal co do konkretnych godzin. Błędne prognozy zdarzają się niezwykle rzadko, i w moim przypadku było to kilka razy w ciągu kilku lat czytania modeli ICM.

Dla mnie jako Spottera takie prognozy są bardzo pomocne i ufam im w 100%.
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Puściłem WRF 3.4 na siatce 8km, jak się nie wysypie to zobaczymy co daje.

Edit:

Przeszarżowałem z ustawieniami ;) Będzie się liczyć do 3 w nocy :D

Użytkownik pdjakow edytował ten post 26.08.2013 - 21:07

• 0

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

25 sierpnia 2013 r. odbyły się w wielu miejscach na świecie marsze i pikiety przeciwko tej jednej z największych zbrodni przeciwko ludzkości

m.in.
Norwegia

Anglia - Londyn

Australia

Serbia

USA
http://www.accessnor...il.php?n=264863

http://www.examiner....-geoengineering

Użytkownik Nic edytował ten post 27.08.2013 - 09:59

• -1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rzeczywiście, frekwencja na tych marszach powalająca. Juz chyba stowarzyszenie płaskiej ziemi miało lepsze wyniki. Ale nic dziwnego, skoro w niemal 40 milionowym kraju zaledwie nieco ponad 1000 osób głosuje za petycją w sprawie chemtrail.

Co cieszy, bo oznacza że tylko promil społeczeństwa jest w stanie uwierzyć w tak skrajne bzdury.
  • 1

dzastin.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Buhehehehe.
Po prostu tłumy. Zamieszki, płonące opony, zwarte oddziały policji, latające nad głowami helikoptery, armatki wodne.

:D :D :D :D Chyba zwolennicy tej teorii są zawiedzeni że nikt ich nie spałował, nie polała się krew, bo by był kolejny dowód na rządowy spisek i jak to rząd nie chce by "prawda" wyszła na jaw :)

Czy w ogóle u nas ktoś zadał sobie trud i wyszedł z koszulce z jakimś hasłem dotyczącym chemtrails ? Może u nas ludzie są już tak podtruci i poddani działaniu HAARP że mają jedynie siły by wklejać linki z youtube :D
  • 1

Nic.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Cierpliwości misiu. Akcja oporu dopiero się rozkręca. Wyśmiewanie, bagatelizowanie, przezywanie ludzi od czubków, oszołomów, zatrudnianie trolli, wynajmowanie firm PRowskich, przestaje już działać. W sumie jak wielkimi debilami musieli być wasi zleceniodawcy sądząc, że ludzie łyknął bajki o zwiększonym ruchu powietrznym, niejednolitej atmosferze, powszechności trwałych smug w przeszłości. Wiem, że oni uważają ludzi za insekty, ale nie można zapominać, że insekty, gdy się <mniej grzeczne określenie zdenerwowania> mogą naprawdę mocno uprzykrzyć życie.
  • -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości oraz 0 użytkowników anonimowych