Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

http://www.youtube.com/watch?v=Gjqxb_mezy0

Co w tym szokującego? Koleś chyba wczoraj się obudził. Kwaśne opady (deszcz, śnieg) towarzyszą nam od momentu rozpoczęcia rewolucji przemysłowej. Samego terminu 'kwaśny deszcz' użyto po raz pierwszy ok. 1850 roku, dziesiątki lat przed tym, jak pierwsze samoloty wzbiły się w powietrze. Wynik pH 4.4 to też nic szczególnego. Dla Polski to średnia krajowa (od pH 4,26 na Śnieżce do pH 4,6 w Suwałkach).
  • 5

Defibrylator.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mishka,jeśli masz te statystki, co za problem, jeszcze raz je przedstawić? Czy myslisz,że tak łatwo
przeczytać 117 stron tematu? Owszem,wątek czytałam,ale wyrywkowo. Mogło coś mi umknąć.

Defilybrator, dzielnica mieszkaniowa, o której piszę jest oddalona od najbliższego zakładu chemicznego
o 30 km. Poza tym, jest to stare,spokojne miejsce o ograniczonym dośc ruchu samochodowym/ wąskie uliczki/,
z jedną główną arterią.Lekarz, która robi te zestawienia, jest zorientowana w układaniu statystyki i to
wszystko o czym ty piszesz, wzięła pod uwagę. Czy w innych przychodniach wykonuje się podobne, tego nie
wiem.

Nie pisz mi tu o statystykach. Mogę nawet Ci zaufać, że są w 100% miarodajne, a Twoja znajoma lekarka potrafi zrobić statystyki, do których normalnie potrzebnyCały czas czekam na odpowiedź jakie masz podstawy, że wiążesz wzrost liczby chorych ze smugami kondensacyjnymi. I czuję, że się nie doczekam - jak zwykle w tym temacie.
  • 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Defilibrator, już ci o tym pisałam, wzrost dolegliwości, takich jak : ból ciągły ból głowy, bezsenność, uczucie
ciągłego zmeczenia zaczęł mocno narastać ok.3 lat temu, dlatego moja znajoma zwróciła na to uwagę. Statystykę
prowadzi, ponieważ pisze na temat chorób cywilizayjnych pracę i potrzebne są jej dane biezące. Wzmozone opryski
zaczeły się własnie przed paru lat i to właśnie zwróciło moją uwagę. Chcę tylko jeszcze nadmienić, że ta lekarz
nie interesuje się smugami i nic na ten temat nie czyta.
  • 2

#1759 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.
  • Tematów: 0

Napisano

Ludzie świadomi istnienia chemtrails pogrążają się w tej "dyskusji" sami pisząc ciągle o efekcie ubocznym jakim jest trucie ludzi.
To jest oczywiste że nie da się wykazać jakiegokolwiek związku stanu chorobowego ludzi z opryskami.

Natomiast "klan trzech małpek" dość skrzętnie wykorzystuje tą sytuację i sprowadza cały problem właśnie li tylko do kwestii trucia.

Wojny pogodowe, promieniowanie słoneczne mające wpływ na nasze hormony i DNA - to są główne cele projektu.

Raz na jakiś czas będę to wszystkim przypominał.

pozdrawiam
  • -1

KriSSnt.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No tak, bo masz wyłączność na szerzenie PRAWDY.

Padam na plecy, gdy czytam posty z takim podejściem. "Klan trzech małpek" - czyli wszyscy przeciętni ludzie, jak najbardziej myślący - są tak naprawdę głupkami, ślepcami, głuchymi na prawdę i w ogóle godnymi politowania.

Takie właśnie wrażenie odnoszę jak czytam posty pewnych osób z tego forum. Można policzyć te osoby na palcach jednej ręki, oczywiście krzyczą one najgłośniej i ewidentnie można odczuć jakieś nieudolne próby wywyższania się (a jeśli nie wywyższania, to na pewno pogardy wobec całej reszty).

Doszło do tego, że wyznacznikiem inteligencji i w ogóle jakiegoś statusu jest wiara w chemtrails, Nibiru i Reptilian wysysających nasze emocje niczym w "Matrixie".

Jak dotąd każdy lub niemal KAŻDY argument i dowód na rzekome istnienie chemtrails był i jest szybko obalany. Potem zwolennicy zmieniają swoje własne wersje i ostatecznie nawet sami w swojej teorii się gubią, w związku z czym jak wyżej - Radosław musi przypominać o co tak naprawdę chodzi.

Słabo...

I nikt się nie zastanowił, czy może w swojej teorii jednak jest w błędzie?

Nawet ankieta tutaj pokazuje, że 2x więcej osób twierdzi, iż chemtrails to bujda na resorach. Tutaj, na forum o zjawiskach paranormalnych, teoriach spiskowych itp, gdzie jednak znamienita większość osób trafia, gdyż przejawia pewne zainteresowanie i w dużej mierze, wierzy w różne dziwne rzeczy.
  • 1

Defibrylator.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Defilibrator, już ci o tym pisałam, wzrost dolegliwości, takich jak : ból ciągły ból głowy, bezsenność, uczucie
ciągłego zmeczenia zaczęł mocno narastać ok.3 lat temu, dlatego moja znajoma zwróciła na to uwagę. Statystykę
prowadzi, ponieważ pisze na temat chorób cywilizayjnych pracę i potrzebne są jej dane biezące. Wzmozone opryski
zaczeły się własnie przed paru lat i to właśnie zwróciło moją uwagę. Chcę tylko jeszcze nadmienić, że ta lekarz
nie interesuje się smugami i nic na ten temat nie czyta.

O litości, człowieku! Konkrety poproszę! Przez te trzy lata wydarzyło się milion innych rzeczy i milion innych osób może się zapierać, że to one są sprawcami tych schorzeń. Podaj choć jeden argument łączący te dwa zjawiska. To, że zbiegły się w czasie to żaden argument! Równie dobrze te choroby mogą być skutkiem używania telefonów komórkowych, laptopów z wifi, pocisków, ze zubożonym uranem, czy Bóg wie jeszcze czego. Racjonalne argumenty poproszę, bo póki co, to nie mam na jaki rzeczowy argument odpowiedzieć.
  • 0

#1762 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Proszę. Było to już, ale uważam to za mocny argument, jako że ta pani również jest lekarzem.

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Czym jesteśmy truci?"; "Truciciele z powietrza" - wlepki tej treści, umieszczane na słupach i ogrodzeniach, od wtorku straszą lublinian. Łączy je tajemnicze słowo "chemtrails". Czy powinniśmy się bać, czy raczej śmiać?
Zgodnie z nauką i zdrowym rozsądkiem, smugi, które widzimy na niebie po przelocie odrzutowców to nic innego, jak drobinki spalin z turbin, otaczane przez kryształki lodu. Ale takie wyjaśnienie nie satysfakcjonuje zwolenników koncepcji spiskowej o istnieniu chemtrailsów (połączenie angielskich słów "chemistry - chemia i "contrails" - smuga kondensacyjna").

Ich zdaniem
smugi to śmiertelne zagrożenie dla ludzkości. Jak wielkie - to zależy od wyznawcy teorii. Wedle niektórych chemtrailsy kontrolują klimat, powodują wybuchy wulkanów i trzęsienia ziemi. Wedle innych, zawarte w nich aluminium i bar spadają na ziemię i dostają się do ludzkich organizmów, dzięki czemu rządy może kontrolować obywateli. Są też tacy, którzy uważają, że w chemtrailsach są tzw. morgellony-nanotechnologiczne, zdalnie zasilane i sterowane roboty.
O chemtrailsach w Polsce zrobiło się ostatnio głośno po tegorocznych powodziach. O. Stanisław Tomoń, rzecznik Jasnej Góry, na jasnogórskiej stronie internetowej zastanawiał się, dlaczego w czasie powodzi nad zalanymi rejonami pojawiały się "dziwne smugi na niebie" pozostawiane przez samoloty.
Trudno dociec, kto w Lublinie nalepia alarmujące informacje o chemtrailsach. Teoria jest obiektem kpin w środowisku internetowym i niewykluczone, że to działanie artystyczne, albo zwykła zgrywa. Dla pewności uspokajamy: jak dotąd istnienia chemtrailsów nie potwierdziły żadne naukowe badania. Co oczywiście dla zwolenników spiskowej koncepcji nie jest żadnym argumentem.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chcąc być w porządku dla wszystkich stron,przyklejam w całości artykuł,który ukazał się w Kurierze lubelskim.
Tym razem bez komentarza.

Odniosę się tylko do filmików Muhada(powyższych).
Muhad,czy ty wiesz co wklejasz?Bądź łaskaw powiedzieć,kto Ci powiedział,ze ta pani jest lekarzem?Na filmie nie ma o tym ani słowa.A jeżeli wywnioskowałeś to z jej wypowiedzi,to muszę Cie rozczarować,bo takie gadki usłyszysz w każdym sklepie z tzw. zdrową żywnością,lub pogadance z uzdrowicielem.Ponownie bez tłumacza sobie nie poradziłeś-tak mi przykro....

Użytkownik Staniq edytował ten post 01.02.2011 - 21:29

#1764 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Stanik więcej wiary w ludzi. Mówiła o swoich pacjentach, a ja nie mam powodu by jej w tym nie ufać. Myśl co chcesz,ale z takim zatwardziałym podejściem to i istnienie Jarosława Kaczyńskiego zakwestionujesz. W kwestii Indonezji, Australii i wielu innych rejonach, które są zalewane przez Ocean nikt z Was się nie wypowiadał, a widać potworne zmiany gołym okiem. Są materiały z Helikoptera pokazane. Zobacz tempo ziemski bracie i ocknij się. Na świecie dzieje się źle, a Wy "małpujecie" tam, gdzie Wam wygodniej i gdzie bezpieczniej, a tam gdzie nie ma wyjaśnienia lub coś jest niewygodne dla Was chowacie głowę w piasek. Natomiast brak Waszej obecności w tematach, które pokazują ludzkie tragedie i możliwe tragedie, jakie dotyczyć mogą i nas, świadczy tylko o Waszej obojętności i o chorobie, która nazywa się - tumiwisizm.
Wierz w co chcesz. Masz do tego prawo, ale nie naśmiewaj się z ludzi, bo kiedyś to się może na Tobie zemścić.

Pozdrawiam serdecznie.
  • 0

KILLER.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Muhad, przestań już linkować jedne i te same filmy z YouTuba. One nie dowodzą niczego!...

Próbowałeś Kolego pomyśleć bardziej racjonalnie i bardziej realnie niż szukać prostej drogi wytłumaczenia zjawiska że samoloty w Twojej okolicy dziwnie zakręcają, wykonują nawroty itp.... ? Zostawmy na razie loty pasażerskie i cargo, których z resztą u Ciebie jest i będzie sporo gdyż mieszkasz w okolicy najbardziej ruchliwej drogi nad Polską - UL980.

Zajmijmy się innymi maszynami - wojskowymi... Czy wiesz że w pobliżu Twojego miejsca zamieszkania są Wojskowe Strefy Ruchu Lotniczego ? Zobacz sobie na mapy.... wejdź na http://www.ais.pata.pl/aip/aip.php zarejestruj się i po lewej stronie masz zakładki. Wejdź na ENR i tam w dokumencie ENR 5.2.1-0 masz właśnie mapkę z tymi strefami Wojskowymi. Teraz wiesz czemu masz u siebie dziwne zakręcane smugi.

Przestudiuj sobie dokumenty z zakładki ENR.... dowiesz się sporo ciekawych rzeczy.

Pozdrawiam.
  • 2

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja natomiast Muhad,mam powody,aby nie ufać tego typu wypowiedziom.Dla mnie to mówi "jakaś pani",która równie dobrze może być lekarzem,jak i sprzątaczką,ponieważ z jej wyglądu oraz wypowiedzi nie wynika nic.To jest takie Twoje "masło maślane".Moje jest trochę inne.W moich postach nie znajdziesz nic,co nie ma potwierdzenia,żadnych historii wyssanych z palca.
Zadano Ci setki razy kilka pytań,a Ty uparcie je ignorujesz i wklejasz następny filmik z You Tube.Nie dziw się wiec,ze każdy jeździ na Tobie jak na "burej suce".Nie masz więcej argumentów,to napisz:
-argumenty do dyskusji mi się skończyły,wiec nie che mi się dalej z wami gadać.
Wtedy wszystko będzie jasne.
Ale Tobie się chce z nami gadać,tylko zmień jakość.

No no,dobrze już dobrze.Obetrzyj nosek i napisz jakiegoś konstruktywnego posta.

edit:literówka

Użytkownik Staniq edytował ten post 02.02.2011 - 09:01

zalew.
  • Tematów: 11
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Przez ostatnie dni kiedy była pogoda nad Gdańskiem lataly ciagle dwa te same samoloty. Jednego dnia rozpylaly na maksa chemtailsy tak ze cale niebo bylo pokryte, w inne albo tylko patrolowaly albo robily sporadyczne smugi. O co tu biega, dlczego raz jest to masa smug a innym razem pojedyncze linie. Samoloty sa trzymane w powietrzu caly czas gdy świeci słońce jakby czekaly na cos patrolujac przestrzeń - może to coś naświetli, macie jakieś teorie na ten temat?
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przez ostatnie dni kiedy była pogoda nad Gdańskiem lataly ciagle dwa te same samoloty.

Jaki model? Po czym rozpoznałeś, że to te same maszyny?
  • 0

KILLER.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Dla większości zwykłych osób każdy samolot wygląda identycznie, ewentualnie rozpoznają tylko czy samolot ma 2 czy 4 silniki (niektóre posiadają 3, lecz dla zwykłego zjadacza chleba niczym się ta maszyna nie będzie różnić od maszyny z 2 silnikami)...i na tym się kończy ich możliwość rozróżnienia samolotów.

Zalew, na jakiej podstawie twierdzisz że to były te same samoloty ? Masz jakieś zdjęcia ? Aby jednoznacznie stwierdzić że była to jedna i ta sama maszyna należało by odczytać numer reg. z maszyny. Póki nie jesteś wstanie określić tego numeru nie masz żadnych podstaw do tego aby twierdzić że widziałeś tą samą maszynę.

A może zamiast zgadywać, wejdź sobie na http://www.ais.pata.pl/aip/aip.php zarejestruj się i po lewej stronie masz zakładki. Wejdź na ENR i tam w dokumencie ENR 5.2.1-0 masz mapkę z Wojskowymi Strefami Ruchu Lotniczego. W okolicach Gdańska są takowe. Może były jakieś ćwiczenia ? Bez dokumentacji zdjęciowej nie ma szans na dokładne określenie co widziałeś.

Użytkownik KILLER edytował ten post 02.02.2011 - 13:32

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dajecie się wkręcać.Pan zalew trolluje i podtrzymuje w sposób sztuczny dyskusje.Multikonto Zagaroth tez tak robił.
Zalew,wystarczy poczytać ostatnie 20-50 postów,bo jest to wałkowane na okrągło.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości oraz 0 użytkowników anonimowych