Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1771 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Można rzecz, że wielu z Was robi to samo, tylko na zasadzie obraź przeciwnika i jedź go tak długo aż odpuści....typowy trolling.
  • 0

KILLER.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Muhad, sam sie zachowujesz jak typowy troll... Co Twój powyższy post wnosi do tematu ? Nie odpowiedziałeś na mój post który był skierowany specjalnie do Ciebie... Zapoznałeś się z tymi dokumentami o których pisałem? Oczywiście nie, bo po co... lepiej nic nie czytać, brnąć dalej do prosta na ślepo i na koniec narzekać i dziwić się że samoloty zostawiają dziwne smugi.

Użytkownik KILLER edytował ten post 02.02.2011 - 15:58

• 1

#1773 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Przeczytaj sobie definicję trolla, bo to osoba wulgarna używająca ordynarnego słownictwa, która skłóca osoby i prowokuje innych do tej inicjatywy. Nie jestem wulgarny i nikogo nie nagabuję do kłótni, także wypraszam sobie porównywanie mnie do tej grupy osób.
Postanowiłem sobie dać spokój z dyskusją w tym temacie, bo nie ma ona sensu. Czas zweryfikuje wszystkie złe czyny ludzkie, więc mi się nie spieszy.
Pozdrawiam uprzejmie.
  • 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Me serce ściśnięte rozpaczą Muhad.Będzie nam Ciebie brakowało.Mam nadzieję,ze znajdziesz czas,aby poszukać czegoś co rozwieje nasze wątpliwości.Dotychczasowe,nazwijmy to,dowody są,co tu ukrywać,marnej jakości.Nie zanosi się,żeby to się zmieniło,ponieważ nie ma jednoznacznych dowodów na istnienie chemtrails.Zmniejszyć populacje można na sto milinów innych sposobów,przy czym nigdy byś nie wpadł na to,ze ktoś dybie na twoje życie.Wasza teoria sypie się i pęka w szwach.Zamiast dostarczać marne i nielogiczne dowody,spróbujcie obalić prawa fizyki,które zaprzeczają istnieniu czegokolwiek innego w smudze,o którą toczymy bój.

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Troll to osoba, który wygłasza skrajnie kontrowersyjne tezy w celu sztucznego wytworzenia się dyskusji. Wulgarny to jest cham, a nie troll (może ale nie musi).

Dobrze, że dajesz sobie spokój z tą dyskusją. Tak samo jak odpuszczałeś sobie dyskusję z temacie 9/11. Jak już wrócisz znowu do tego tematu to zrobisz to dokładnie z tego samego powodu co my sceptycy, znowu zachce ci się dyskutować. Na szczeście nie jesteśmy niczyimi agentami, a zwyczajnymi ludźmi i tak jak zwolennicy TS mamy dokładnie te same powody dla których udzielamy się na tym forum.

Wciąż jednak pozostaje niesmak po tobie. Zingnorowałeś kilka poważnych tez/dowodów przeciwko chemtrails i to pomimo nawoływań do odniesienia się do nich. Według mnie dobrze wiesz, że są to mocne dowody i nie za bardzo możesz je wytłumaczyć. Czekasz aż na źródłach spiskowych znajdziesz na nie odpowiedź ale czy kolejne pokrętne wytłumaczenie na pewno jest aż tak wiarygodne? Zobacz ile warunków musi zostać spełnionych by teorie spiskowe działały, a ile by wersje oficjalne były prawdziwymi. Podam tylko jeden przykład: wieże WTC, według oficjalnej wersji zostały one na tyle mocno uszkodzone strukturalnie i dobite pożarem, że zawaliły się. Za to wersja spiskowa spiskowa mówi o niesamiwicie dużej operacji polegającej na rozmieszczeniu wielu ładunków wybuchów tak że nikt ich nie zauważył lub broni haarp czy innych promieni skalarnych. Przecież te teorie są o wiele bardziej skoplikowane i trudniejsze do udowodnienia niż zwyczajne zawalenie się budynku. Już nie ważne jak zachowuje się samolot przy oderzeniu w taki budek bo tak czy siak to jest masa ton która się zatrzymała w budynku tzn przekazała energię budynkowi przy kolizji. No sorry ale łatwiej jest uwierzyć że budynek z uszkodzą strukturą się zawalił niż że został znisczony przez magiczną bron skalarną. END OF OT

Pozdrawiam

Użytkownik PaZi edytował ten post 02.02.2011 - 22:27

• 0

KILLER.
Reputacja

Napisano

Muhad, koncertowo schowałeś głowę w piasek.... Dostałeś ode mnie realne wytłumaczenie na "zakręcane" smugi w Twoim rejonie, a Ty co zrobiłeś... nie chcąc się przyznać do błędu po prostu "olałeś" to.

Brawo za podejście !

Pozdrawiam.
  • 1

Mephisto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Muhad człowieku! Po co Ty w ogóle z nimi rozmawiasz? Czy nie widzisz gierki, jaką z Tobą prowadzą? Tyko to im zostało. W temacie udowodnione zostało rozpylanie aluminium na masową skalę, a anonimowi chłopcy, z braku argumentów, z braku pomysłów na dalsze kłamstewka i ogłupianie ludzi, prowokują Cię nazywając trollem, przyczepiają się do Twojej gramatyki i próbują dalej udawać naiwne, niemyślące owieczki, a z nas zrobić paranoików - idiotów. To są bardzo przebiegłe osoby, które zalęgły się na tym forum, jak jakaś zaraza. Będą tu siedzieć do znudzenia, jeszcze 10 lat będą tłumaczyć nam - psychicznie chorym idiotom - że jesteśmy psychicznie chorymi idiotami. Żaden zwykły człowiek by tego nie robił! Wykazałem to w swoich wcześniejszych wpisach. Oni po prostu albo mają za to płacone albo sami wymagają troskliwej opieki. Innego wytłumaczenia ich zachowania nie ma. I Ty na takie osoby chcesz tracić swój cenny czas, chcesz się z nimi użerać, z osobami, które widząc na niebie tony chemii, wmawiają sobie i innym, że to coś całkiem normalnego? Muhad proszę Cię. Daj sobie z nimi spokój. Tylko głupi człek nie dostrzeże, co to są za ludzie i jaki jest cel ich aktywności na tym i na innych forach. I to nie jest problem tylko tego tematu. Popatrz na Smoleńsk, 9/11 i inne wydarzenia, o których prawdy mamy się nigdy nie dowiedzieć.

Proponuje zatem kompletnie nie zwracać uwagi na posty tych chłopców (wybaczcie, ale sądząc po poziomie waszego rozumowania i postrzegania rzeczywistości, myślę o was jak o naiwnych chłopcach). Ich się nie da przekonać, a użeranie się z nimi to jedynie strata czasu i wręcz głupota. Oni po złości albo wykonując zlecenie będą wszystkiemu zaprzeczać. W temacie zostało przedstawionych tyle dowodów, tyle zeznań świadków, tak potężna dokumentacja, a przychodzą jacyś anonimowi chłopcy i udają, że chemtrails to nadal nieudowodniona mrzonka chorych psychicznie paranoików. Sam jestem sceptykiem w bardzo wielu kwestiach, ale ilość zebranych w tym temacie argumentów i dowodów powaliła mnie na kolana! Dość już tego cyrku! Czas przejść dalej z dyskusją i kolokwialnie rzecz ujmując olać te podejrzane osoby. Jesteśmy codziennie zatruwani i nie mamy czasu na uczestniczenie w gierkach, jakie nam tutaj organizują.

Użytkownik Mephisto edytował ten post 02.02.2011 - 22:19

• -1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mephisto,raporcik poszedł.Nie będę tolerował insynuacji pod moim adresem.Jeżeli masz coś do powiedzenia,niech to będzie dowód,a nie czcze gadki.Dotychczas nie dowiodłeś niczego poza podlizywaniem się Muhadowi.Wstań z kolan i odnieś się do naszych pytań.Spróbuj to zrobić jak dyskutant,a nie jak rozwydrzony bachor.

#1779 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Mephisto,raporcik poszedł.Nie będę tolerował insynuacji pod moim adresem.Jeżeli masz coś do powiedzenia,niech to będzie dowód,a nie czcze gadki.Dotychczas nie dowiodłeś niczego poza podlizywaniem się Muhadowi.Wstań z kolan i odnieś się do naszych pytań.Spróbuj to zrobić jak dyskutant,a nie jak rozwydrzony bachor.

W takim razie mam zaraportować Twoje wycieczki personalne w moim kierunku i notoryczne szydzenie z tego,że piszę wiersze i jestem dziennikarzem? Spójrz na siebie najpierw.

Wysłałem raporcik. Za takie wycieczki personalne,przykładowo ja, dostałbym ostrzeżenie natychmiast, dlatego uważam, że nie powinno się robić wyjątków, a takie określenia zostaw dla siebie. Było, debil, paranoik, troll, teraz bachor. Co następne?Skoro na każdym kroku zniżacie się do poziomu nastolatka, to nie ma dziwne, że nikt z Wami nie chce dyskutować. Warto się nad tym zastanowić.

Serdecznie pozdrawiam i ucinam tę jałową rozmowę.

Użytkownik Muhad edytował ten post 03.02.2011 - 09:42

• 0

KILLER.
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Muhad, jesteś dziennikarzem a nie potrafisz odp. na racjonalnego posta.... Twoje dowody to nic innego jak tylko filmiki na YT, na tym opierasz swoje racje. A nie sądzisz że wartało by w końcu wyjść na przeciw sprawie i samemu stworzyć dowody na chemtrails ?

Nie jesteś wstanie przetrawić tego posta co napisałem gdyż jest tam sporo racji a Ty nie możesz znaleźć nic na YT dzięki czemu mógłbyś obalić te dokumenty.

Nikt z Was zwolenników nie przedstawił dowodu zrobionego przez siebie.... bazujecie tylko i wyłącznie na YT i na zdjęciach z tel. komórkowych... I Wy chcecie udowodnić że samolot lecący na 10-11 km rozpyla chemie ? Nie no litości....

Zapytałem o te samoloty, nie jesteście wstanie określić jakie to samoloty, jakie modele maszyn.... Próbowałeś Muhad to określić, ale zagubiłeś sie sam...

Pytam jeszcze raz o dowody, dowody przez Was wykonane ?

Pozdrawiam.
  • 8

Yaw.
  • Tematów: 61
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Choć jest to niezgodne z polityką administracji, to nie widzę już naprawdę innego wyjścia, jak zamknąć ten temat. Ostatnie posty (i raporty) to wręcz desperacki krzyk... Nie, to nawet błaganie, żeby go zamknąć. Niech mnie jakiś Super Moderator / Admin "zastrzeli", ale przed "śmiercią" mam ostatnie życzenie - zobaczyć kiedy był tu jakiś post wnoszący coś nowego. Ile miesięcy temu to było. Albo ile dziesiątek stron temu. Oraz dlaczego moderator działów:
1. Teorie Konspiracyjne
2. Tajemnice Kosmosu
3. Hydepark
4. Kilku innych pomniejszych obszarów forum
na ostatnie 50 raportów ma 36 z samego tematu Chemtrails.

Również jestem za zamknięciem tematu

Ja jestem przeciwny. Cenzura prewencyjna to podłe narzędzie rodem z podłych czasów.

Jeśli ktoś się zdobędzie na takie oskarżenia, to muszę powiedzieć, że 120 stron dyskusji (bądź "dyskusji"), na których napisano 1795 postów, pobłażliwie śmieje się mu w twarz :) Przychylam się do opinii moderatora Arkadiusza. Zamykam generator raportów, offtopicu, kłótni, obelg.

Jak ktoś będzie miał coś nowego, przełomowego, jakieś super rewelacje, to niech założy nowy temat. Biada mu, jeśli nie okaże się to niczym nowym. Ewentualnie ktoś nade mną dostrzeże jednak, w tym temacie jakiś cudowny sens i otworzy go z powotem i wtedy bawimy się dalej, ale to ja bym prosił w takim wypadku o nabór nowych moderatorów z tej okazji, bo Chemtrails wymaga opieki niemal 24h/dobę, a raporty leżą nieraz po 2 dni (też mam swoje życie i nie jestem jedynym moderatorem tego działu), a w tym czasie kłótnie i obelgi nabierają na sile, widząc brak reakcji moderatorów. Podsumowując - nie ma warunków do trzymania otwartego, tego siedliska zła ;)

Przyznano ostrzeżenia:
Offtopic i wycieczki personalne -> Muhad, Mephisto i Staniq
Offtopic -> PaZi
Spam -> zalew
  • 0

Mephisto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czemu w innych tematach można czasami sobie swobodniej porozmawiać, a w tym temacie najlepiej jakby każdy wpis zawierał albo niepodważalny dowód albo przełomowe, kosmicznie oryginalne przemyślenia, czy wnikliwe analizy. Czemu akurat w tym temacie - przypomnę według połowy użytkowników forum, którzy oddali głos w ankiecie, traktującym o obalonej, śmiesznej, paranoicznej teorii - jest aż taki rygor odnośnie zawartości wpisów. Czy na forum jest jakiś limit postów, po przekroczeniu którego każdy wpis musi być na tyle wzniosły, przełomowy, wręcz epicki. Nie dziwi was to? Czy nikt nie zadaje sobie pytania, skąd tyle emocji, jadu, agresji, czy też samego zainteresowania? Temat jest numerem 1 jeśli chodzi o popularność. A przypomnę rozmawiamy tu o tematyce równej rozważaniom o istnieniu zielonych wojowników orków i goblinów. Tematyce którą wymyślili chorzy na umyślnie, chcący na tej teorii nieźle zarobić, idioci. Niech każdy sam sobie odpowie, czy to wszystko trzyma się kupy. Czy to ma wszystko jakieś logiczne, sensowne wytłumaczenie? Zestawienie: durny, paranoiczny, oszołomski temat i niesamowite długoletnie zainteresowanie, emocje, spory, kłótnie, ostrzeżenia, multikonta, bany.

Z uwagi na powyższe wycieczki personalne są nieuniknione. Skoro ktoś w dyskusji traktuje mnie i inne poważne osoby jak niepoważnego przygłupa, którego próbują przekonać do nieprawdy. Jeżeli rozmawiam z kimś i traktuje go poważnie, a on w twarz rzuca mi kolejne kłamstwa i jeszcze ze mnie chce zrobić głupca, to mówię mu, że kłamie, dlaczego kłamie i dlaczego nie podoba mi się takie postępowanie. Dlatego też komentarz odnośnie nieracjonalnego zachowania pewnych osób jest jak najbardziej na miejscu i nie jest żadnym wpisem nie na temat.

Dlatego w tym miejscu proszę o zdjęcie mi drugiego ostrzeżenia \pierwszego dostałem za "wyszczekany"\, bo traktuję to, jako świadome dążenie to wyciszenia mnie na 30 dni.
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mephisto,masz racje pisząc,ze ta teoria została wymyślona przez ludzi chcących na tym zarobić,wszak na strachu zarabia się najlepiej-vide działa orgazmotronowe czy orgazmowe,jakoś tak to było.
Co do reszty Twojego postu,wzorujesz się na niewłaściwej osobie.
Skoro meteorologia i fizyka dla Ciebie nic nie znaczą,kłamstwem nazywasz osiągnięcia nauki?
Nic nie potraficie udowodnić,istnienia chemtrails też nie,bo nie istnieje.

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@staniq
"zarabia się najlepiej-vide działa orgazmotronowe czy orgazmowe,jakoś tak to było."

Jezeli już, to działa orgonowe.

Teorii Darwina tez na 100% nie udowodnisz, a jest ogólnie przyjeta w nauce.
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A przypadkiem nie widać kolosalnej różnicy pomiędzy tymi teoriami.Dowody,to jest to,czego brakuje chemtrails.Darwin swoją teorię poparł silnymi dowodami,ale to osobny temat,bo na dzień dzisiejszy teoria Darwina ma nowe oblicze i nowe dowody.Szybciej uwierzymy w zielone ludziki(ja wierzę),niż w chemtrails.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych