Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

scoop666.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wczorajszego dnia zaobserwowałem to samo o czym pisał mój poprzednik ,tj. smugi znacznie szybciej zanikają, może to specyficzne pogodowo fizyczne warunki tego dnia a może faktycznie używają teraz innej substancji.
  • 1

KriSSnt.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A nie pomyśleliście o tym, że to zwykłe smugi kondensacyjne?

A one utrzymują się tylko w specyficznych warunkach.
  • 0

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Bardzo bym chciał, ba, marzę o tym, by były to zwykłe smugi kondensacyjne. Jednak i te szybciej rozchodzące się smugi po czasie tworzą mleczną zawiesinę taką samą jak przy smugach utrzymujących się bardzo długo. Dodatkowo te "nowe" smugi również układają w X. Szansa na to, że są to zwykłe smugi i możemy odtrąbić przerwanie całej akcji, jest zatem zerowa. Coś jednak do nich dotarło skoro postanowili zmodyfikować skład tej trucizny. Problem leży jednak gdzie indziej. Ludzie mają najprościej rzecz ujmując totalnie wyj...ne na to, że ktoś ich zatruwa opryskami z samolotów. Taka jest niestety smutna prawda. Większość ma już tak wyczyszczone, odpowiednio poinstruowane mózgi, że tylko oficjalne ostrzeżenia i szeroka medialna akcja jest w stanie to zmienić. A na to się niestety nie zanosi. Marzą mi się jakieś wielkie transparenty w stylu "STOP CHEMTRAILS" na obchodach rocznicy zamachu z 10 kwietnia. Tak, aby było je jak byk widać w blaszanych puszkach. Może sam się o taki pokuszę i kupie bilet do stolicy. Z pewnością będzie tam wtedy bardzo ciekawie.
  • 0

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

4.19 Każdy Użytkownik Forum ma prawo do własnych poglądów i własnego zdania, o ile nie narusza polskiego prawa, regulaminu Forum lub nie godzi w dobro osób trzecich.

Sądząc po powyższym poście quintusa ten zapis nie wystarcza. Ktoś powinien weryfikować posty, bo aż w oczy kłuje jak widzę po raz kolejny modyfikację teorii spiskowej i nazywanie jej prawdą objawioną. Skoro spiskowcy tak krzywo na nas patrzą bo im nie chcemy uwierzyć, to kim oni sami są w sytuacji gdy porzucili wszystkie podstawowe założenia pierwotnej teorii spiskowej. Skoro teraz uważają, że mają rację to co moga powiedzieć o sobie kiedy wszystkim na siłę tłumaczyli co innego?

@UP
Już tak zmienili skład chemtrailsów, że wyglądają identycznie jak prawdziwe smugi kondensacyjne nie? Niedługo powiesz, że nie widzisz różnicy, ale WIESZ że to chemia.

trucizny

Ciekawe czy Muhad nazwie cię manipulatorem za to słowo. Przecież dzisiaj lansujemy teorię o odbijaniu światła słonecznego a nie truciu ludzi.

Marzą mi się jakieś wielkie transparenty w stylu "STOP CHEMTRAILS" na obchodach rocznicy zamachu z 10 kwietnia.

Mam nadzieję, że jak już tam dotrzesz to poczujesz pałeczkę policyjną i nawdychasz się chemgas-u za te swoje szczeniackie wybryki. 10 kwietnie to nie dzień na demonstrację.

Pozdrawiam
  • -1

#1910 Gość_Muhad

Gość_Muhad.

Napisano

Ciekawe czy Muhad nazwie cię manipulatorem za to słowo. Przecież dzisiaj lansujemy teorię o odbijaniu światła słonecznego a nie truciu ludzi.

"Lansowane" też jest trucie, jako efekt uboczny, także jedno nie wyklucza drugiego.

Prosiłbym o to, abyś nie mieszał mnie w dalszą grę. Ja swoje w tym temacie już napisałem i nie mam zamiaru się więcej w nim babrać. Proszę też o to, abyś nie łamał zasad netykiety. Wiem, że w Twoim przypadku ciężko o sympatyczny charakter postów, mimo to fajnie by było widzieć odmianę.

Napisałeś

"Mam nadzieję, że jak już tam dotrzesz to poczujesz pałeczkę policyjną i nawdychasz się chemgas-u za te swoje szczeniackie wybryki."

Nikt Ci nie każe lubić ludzi o odmiennym poglądzie na sprawę, ale Twoja lubość w potencjalnym nieszczęściu innych jest dość niedojrzała, jak i forma tej wypowiedzi. OBRAŻASZ i POGARDZASZ człowiekiem. Myślę, że moderator podejmie właściwe kroki.

Dziękuję i pozdrawiam.

Użytkownik Muhad edytował ten post 15.03.2011 - 06:42

• 0

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"Mam nadzieję, że jak już tam dotrzesz to poczujesz pałeczkę policyjną i nawdychasz się chemgas-u za te swoje szczeniackie wybryki."

Nikt Ci nie każe lubić ludzi o odmiennym poglądzie na sprawę, ale Twoja lubość w potencjalnym nieszczęściu innych jest dość niedojrzała, jak i forma tej wypowiedzi. OBRAŻASZ i POGARDZASZ człowiekiem. Myślę, że moderator podejmie właściwe kroki.

Jak dla mnie to osoba która chce jakieś tam swoje przekonania wyrażać podczas obchodów rocznicy Katastrofy Smoleńskiej będzie właśnie OBRAŻAĆ i POGARDZAĆ ofiarami katastrofy i ich rodzinami.
Już sobie wyobrażam, jak ludzie przepychają się by wejść w kadr kamery i machają transparentami z napisem "STOP Chemtrails", "Ratujcie Dolinę Rospudy", "Uwolnić Orkę" lub "Oddajcie Krzyż".
Równie dobrze ktoś mógł stanąć z transparentem "STOP Chemtrails", podczas transmisji przejazdu konduktu żałobnego. Takiego delikwenta to bym osobiście kopnął w tyłek.
  • 0

Kozakiewicz.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Możesz mi panie kolego powiedzieć co ma pańska wypowiedź wspólnego z zacytowanym postem? Ani nie na temat, czy też jakiś konkret, co najwyżej marna próba prowokacji.
Prośba do was - jak nie macie co pisać, to najlepiej wstrzymajcie się przed dodaniem nowego postu.

Pozdrawiam.
  • -1

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

dzustin

Jak dla mnie to osoba która chce jakieś tam swoje przekonania wyrażać podczas obchodów rocznicy Katastrofy Smoleńskiej będzie właśnie OBRAŻAĆ i POGARDZAĆ ofiarami katastrofy i ich rodzinami.

No nie do końca. I Smoleńsk i chemtrails to dzisiaj dwa największe i najbardziej niebezpieczne kłamstwa jakimi są karmieni Polacy. Oczywiście nie mam na myśli, aby transparenty przeciw chemtrails przyćmiły, czy umniejszyły wagę tych obchodów, jednak łącząc te dwie sprawy pokazalibyśmy, że obecnie rządzący to zgraja zakłamanych podejrzanych typów, których koniecznie trzeba za te dwie zbrodnie osądzić. Życia umarłym 10.04 nie zwrócimy, ale życie tych jeszcze żyjących możemy uratować między innymi protestując przeciwko rozpylaniu do atmosfery zabójczego aluminium i innego gie.

Już sobie wyobrażam, jak ludzie przepychają się by wejść w kadr kamery i machają transparentami z napisem "STOP Chemtrails", "Ratujcie Dolinę Rospudy", "Uwolnić Orkę" lub "Oddajcie Krzyż".

Kpisz sobie z poważnego problemu.

Równie dobrze ktoś mógł stanąć z transparentem "STOP Chemtrails", podczas transmisji przejazdu konduktu żałobnego. Takiego delikwenta to bym osobiście kopnął w tyłek.

Obiecuje ci, że kopiąc mnie w tyłek pokażesz jedynie, że jesteś bezmyślnym prostakiem, nic więcej. Do ludzi TRZEBA dotrzeć i to wszelkimi możliwymi sposobami. Nasi wewnętrzni wrogowie - poprzebierani za Polaków zdrajcy - dysponują środkami masowego przekazu, a niestety ludzie świadomi zagrożeń nie mają możliwości dotrzeć do szerszego grona osób. Pamiętam manifestację zorganizowaną niedawno w Poznaniu "Dwie tragedie - jedno kłamstwo" - traktującą o Smoleńsku i o 11 września 2001. Czy ktoś im zarzucił, że łącząc te dwie tragedie, gardzą i obrażają ofiary katastrofy w Smoleńsku i ich rodziny? Nie wiem, co jest ważniejsze - zamach w Smoleńsku, czy chemtrails. Tam ofiary już nie żyją i należy wyjaśnić kto stoi za zamachem, w przypadku chemtrails ofiarami jesteśmy my wszyscy i trzeba powstrzymać tych, którzy to robią, czy którzy na to zbrodnicze zatruwanie ludzi pozwolili.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 15.03.2011 - 12:49

• -3

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A ja tam wątek przestałem dawno śledzić, bo więcej bałaganu niż treści (nawet chyba celowy zabieg - udany), ale ostatnio było takie fajne błękitne niebo, w południe przeleciało kilka samolotów i do wieczora najpierw mleko, później chmury. Nie pamiętam kiedy się ostatnio błękitnym niebem cieszyłem.

A tu fotka zrobiona któregoś dnia przedstawiająca piękny zachód słońca:

Dołączona grafika
  • 0

#1915 Gość_mroova

Gość_mroova.

Napisano

nie kumam za co ktoś dał ci minusa ????

zapodałeś piękny widoczek plus chemetralis :rotfl: ludzie to dziwni są, mi tam się podoba...

edit Yawgmoth
Ostrzeżenie:
4.2 Pisz na temat wątku, w którym się wypowiadasz. Jeśli nie masz nic konkretnego do napisania to nie pisz wcale.

• 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Muhad

Każdego kto nie jest na tyle dojrzały, żeby zachować powagę w takim dniu będę uważał za gówniarza, a już na pewno nie będę słuchał pouczeń w tej kwestii od takiej osoby.

Znowu mówisz o apelu a sam nie trzymasz się zasad. Wszystko jest trucizną w konkretnych ilościach. Zarówno spaliny samochodowe jak i pierdy ptaków są dla nas szkodliwe jednak są to skutki oboczne większych procesów, dlatego nie bierze się ich pod uwagę. Babrasz się w duperelach i szczególikach bez znaczenia rozmydlając dyskusję jakby ci na tym zależało. Równie dobrze możesz napisać o wielkim spisku wszystkich ludzi bo każdy z nas chce wytruć innych zezwalając na działanie silników spalinowych.

Poczekamy i zobaczymy co się stanie w reaktorami atomowymi w japoni. Jak jeden wubuchnie to opad radioaktywne zbierze śmiertelne żniwo i nadrobi wszystkie zaległości chemtrails w zabijaniu ludzi. A właśnie, aż trudno cię nie nazwać manipulatorem z tym trucie bo jak dotąd przez tyle stron tematu nie przedstawiłeś żadnego niezbitego dowodu i masowym wymieraniu ludzi. Jak do kurki wodnej te chemtrails trują ludzi od tylu lat, że wciąż rośnie nam populacja na całym świecie? WTF?

@up

Kolejne skrzyżowanie dróg powietrznych. Ja tam wolę jak niebo jest czerwonawe i ze słoneczkiem w środku bo tak to jakoś zimnę się wydaje.

Pozdrawiam
  • 2

#1917 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Chemtrails to bardziej manipulacja pogody a nie trucie ludzi.
Opad tego świństwa z deszczem może zagrażać naszemu zdrowiu jak i życiu ,również w znaczne większej skali zwierzętom.

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us
  • 1

#1918 Gość_*Armstrong*

Gość_*Armstrong*.

Napisano

Chemtrails - Mit Obalony

By fundacjanautilus at 2009-05-13 Postanowiliśmy w miarę naszych skromnych możliwości przeprowadzić małe „śledztwo” w sprawie „chemtrails” i możliwości trucia obywateli Polski. Osoby śledzące publikacje na stronach FN od wielu lat wiedzą, że w Fundacji Nautilus jest znaczna „nadreprezentacja” wszelkich zawodów lotniczych, w tym pilotów czy osób związanych w ten czy inny sposób z lotnictwem. Było nam bardzo łatwo obdzwonić naszych przyjaciół i zapytać, jakie są możliwości trucia przeróżnymi świństwami ludności Polski z pokładów samolotów. Pierwszy telefon wykonaliśmy do naszego „oficera”, który pracuje w tzw. ATCS-ie, czyli Służbie kontroli ruchu lotniczego (Air Traffic Control Service – ATCS). Zapewnił on na wszystkie świętości, że nad obszarem Polski poruszają się głównie samoloty cywilne rejsowe, nie ma żadnych przelotów amerykańskich „zbiornikowców z truciznami”, a polskie wojsko ma raczej skromne zasoby sprzętowe i przeloty samolotów wojskowych owszem zdarzają się, że wszystkie one stanowią margines tego, co lata nad naszymi głowami. Nasz kolega radził wykluczyć przeloty „samolotów stealth”, czyli niewidzialnych, bo „to nie ten obszar”. W grę wchodzą więc jedynie samoloty rejsowe. Można jednak sobie wyobrazić, że do paliwa lotniczego jacyś agenci dosypują domieszki trucizn, które potem opadają na Polskę i zatruwają niewinnych ludzi. I tu wykonaliśmy kolejny telefon do naszego znajomego, który pracuje na warszawskim lotnisku Okęcie. Zaklinając się na wszystkie świętości zadeklarował, że przynajmniej jeśli chodzi o samoloty startujące z Okęcia to nie ma takiej możliwości. Paliwo przechodzi szereg restrykcyjnych testów i na każdym etapie cały proces jest monitorowany. I jeszcze jeden telefon do znajomego „pilota wojskowego”. Oto fragment tej rozmowy: - Czy można założyć, że samoloty wojskowe rozpylają nad Polską jakieś substancje? - To całkowita bzdura. Oczywiście paliwo wojskowe może mieć inny skład niż cywilne, ale silnik odrzutowy i tak skutecznie spala całą zawartość owych dodatków, więc rozpylanie musiałoby się odbywać poprzez inny środek jak dysze silników, a takich urządzeń nie ma. A nawet, jakby były, to nie przychodzi mi do głowy żaden samolot transportowy, który mógłby je zabrać... to wykluczone. Poza tym wiele osób myśli, że owe smugi spadają na Polskę, ale tak nie jest. - Co to znaczy? - Jeżeli założymy, że samolot poruszający się na pułapie 8 tysięcy metrów rozpyli cokolwiek, to prądy powietrzne występujące na takich wysokościach przeniosą owe substancje tysiące, dziesiątki tysięcy kilometrów dalej. Można więc śmiało założyć, że jeśli jakiś samolot zrzuci cokolwiek nad Warszawą, to tak naprawdę opyla on albo Amsterdam, albo Tokio, albo któryś z ziemskich obszarów podbiegunowych. Nie ma bowiem żadnej szansy przy tak silnych prądach powietrznych, że to „coś” spadnie na obszar, nad którym zostało zrzucone. - Czyli teoria „chemtrails” to bzdury? - Wierutne bzdury. Warto pamiętać, że niebo nad nami poprzecinane smugami kondensacyjnymi oznacza skażenie głównie górnych warstw atmosfery, gdyż są to substancje bardzo lotne. A jeśli nawet założyć, że część z nich opadnie na ziemię, to stanie się to dziesiątki tysięcy kilometrów od miejsca zrzutu. - A jak wytłumaczyć to, że czasami samoloty zostawiają smugi kondensacyjne, a czasami nie? - Aby powstała smuga kondensacyjna, musi zaistnieć szereg czynników sprzyjających. Odpowiednia temperatura powietrza, ciśnienie itp. Zdarza się, że minimalnie zredukuje się ciąg silników, a smuga kondesacyjna za samolotem znika w ułamku sekundy. To są zwykłe zjawiska fizyczne. W naszym śledztwie w sprawie „chemtrails” mieliśmy jednak „asa atutowego”, czyli osobę, która w Polsce wie bodaj najwięcej o możliwości opylania dużego obszaru przez środki bojowe. Dlaczego? Bo sam... projektował taki samolot! Tym człowiekiem jest znakomity polski inżynier, który jest współautorem wielu polskich samolotów, w tym samolotu Iskra – inż. Leszek Czarnecki. Przez wiele lat pan Czarnecki pracował w Instytucie Lotnictwa jako projektant samolotów, w którym prowadzi zresztą pewne prace do dzisiaj. W latach 90-tych miał okazję obserwować UFO i tak... trafił na pokład Nautilusa, a od tego czasu jest naszym największym przyjacielem i stałym bywalcem naszego okrętu. Jako polski inżynier z Instytutu Lotnictwa w czasach Związku Radzieckiego dostał osobliwe zadanie – miał opracować urządzenie do zamontowania w samolocie do rozpylania środków chemicznych na dużym obszarze. Od samego początku projekt mu się wydał mocno podejrzany, gdyż owo urządzenie miało być zamontowane na samolocie... odrzutowym! Wiadomo, że rozpylanie środków owadobójczych czy wszelkich innych powinno się robić na małych wysokościach i raczej z małymi prędkościami, więc montowanie takiego sprzętu na samolocie odrzutowym jest pozbawione sensu. Zadanie jednak wykonał, choć od samego początku polscy inżynierowie podejrzewali, że chodzi o wojskowy projekt armii radzieckiej mający na celu stosowanie „środków bojowych” na terenie wrogiej armii. Projekt nosił kryptonim X-15.
Według niepotwierdzonych informacji „antyimperialistyczni towarzysze radzieccy” chcieli w ten sposób nafaszerować jakimiś środkami „antyimperialistycznych towarzyszy chińskich”, z którymi w tamtych czasach toczono regularne starcia przy granicy radziecko-chińskiej. Aby opracować system do rozprowadzania środków chemicznych inżynier Leszek Czarnecki musiał zapoznać się z każdym elementem zagadnienia „rozpylania czegokolwiek nad jakimkolwiek terenem”. Przeprowadzając szereg eksperymentów można było dojść do kilku wniosków. Aby mieć jakąkolwiek gwarancję, że substancja rozpylana doleci do ziemi nad terenem przelotu, należy to robić na wysokości do... 30 metrów! Wszelkie próby rozpylania powyżej 100 metrów tracą sens, gdyż od tej wysokości występują zarówno silne prądy wstępujące, jak i znoszące. Substancja powinna być także rozpylana z samolotu lecącego z możliwie najmniejszą prędkością, co stawiało użycie silnika odrzutowego jako źródła napędu jako absurdalne poza... jednym elementem. Taki samolot mógł szybko uciec spod artylerii nieprzyjaciela! Kolejnym ważnym czynnikiem, który powinien być brany pod uwagę przez każdego, który chce rozpylać trucizny nad jakimkolwiek obszarem, są zbiorniki. Aby zatruć dany obszar, potrzeba bardzo dużo „materiału rozpylanego”. Według inżyniera Czarneckiego samolot pasażerski musiały być jednym wielkim zbiornikiem tego typu substancji, a i tak ‘proces wyrzucania trucizn” mógłby trwać bardzo krótko, gdyż zbiorniki opróżnianiają się błyskawicznie. Hipotezę, że paliwo ma zawierać „jakąś truciznę” i poprzez spalanie tworzy się „zabójczy opar” inżynier Czarnecki uznał za rzecz niegodną nawet komentowania, gdyż tak mogą mówić tylko ludzie, którzy o lotnictwie nie mają zielonego pojęcia.

Źródło http://www.nautilus....artykul&id=1749

"Rozjaśniać ciemność" ( cytat z filmu pt. Jestem Legendą ) Tak, znów trzeba ją rozjaśnić i przy okazji otworzyć co niektórym patrzałki. Widzę, że jednak ludzie dają się złapać na haczyk tej teorii :) Więc wklejam ponownie bardzo ciekawy artykuł, który naprawdę bardzo warto przeczytać i który dezintegruje te teorię. Mam nadzieję, że ten artykuł da co niektórym do zrozumienia, otworzy patrzałki, że teoria smug chemicznych jest obalona.

Użytkownik *Armstrong* edytował ten post 19.03.2011 - 03:11

• 3

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ten artykuł jest już przestarzały. Dzisiaj lansowana jest teoria o zmianie klimatu i wzmacniania efekty bazy radarowej HAARP. Stanowi on za to dobry przykład nad czymś kiedyś gorąco się debatowała, że nawet FN coś zrobiła w tym kierunku. Przypomnę, że po publikacji tego artykułu nie było głosów mówiących, ze jest on zmanipulowany bo mówi o trucie a nie zmianie klimatu, tylko krytykowano wiarygodność oficera wojskowego (i słusznie). To znaczy, że ktoś zrobił spiskowców w konia czy byli oni wtedy po prostu .... ekhem "niedoinformowani" lub "o małym zasobie wiedzy". (Pozdrawiam cenzorów naczelnych).

Pozdrawiam

Użytkownik PaZi edytował ten post 20.03.2011 - 21:46

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten "mały zasób wiedzy",jak to nazwałeś,skutkuje niezrozumieniem zjawisk fizycznych.Rozbawiła mnie do łez dyskusja w temacie pary wodnej,a przecież dwa albo trzy razy prezentowałem wykresy momentu powstawania contrails.No ale jak się nie wie,to się nie rozumie.

A przecież:
-ilość surowca potrzebna do uzyskania zadowalającego efektu przerasta każde nawet średniej wielkości państwo,
-grawitacji nie oszukasz,
-zastąp wszystkie samochody spalinowe samochodami elektrycznymi,a ilość zanieczyszczeń wzrośnie o 30%,bo energie elektryczna trzeba najpierw wytworzyć w tradycyjny sposób.

"Lansowanie" nietrucia,to nowe piórka teorii,kolejne zresztą przeobrażenie,które wykluło się z "niedoinformowania".Przez grzeczność nie wspominam o barku sodu i innych tego typu rzeczach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych