Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wczoraj i przedwczoraj w Gdańsku było ślicznie, żadnych samolotów z chemią, a dzisiaj w pierwszy dzień wiosny znowu nas bombardują chemiczną trucizną! Ponownie całe niebo w iksach i ta paskudna włóknista mleczna zawiesina. W wyborach pokażemy tym gnojom, co myślimy o ich antypolskich działaniach, zdradzie narodu i zbrodniach. I niech hasbara nie ma do mnie pretensji, że znowu piszę o wznowieniu oprysków. Myślę, że jest to temat, w którym warto to odnotować.

KriSSnt

Wielka szkoda, że na forum padła decyzja o jakiejś chorej cenzurze, chodzi mi dokładnie o zakaz używania pojęcia PARANOIK. Bo niestety, jeśli ktoś i tak już mocno naciąganą teorię rozwija o kolejne "kwiatuszki" i zaczyna widzieć za oknami "agentów" - to naprawdę z naukowego punktu widzenia zaczyna budzić podejrzenia o popadanie właśnie w paranoję.

Wielka szkoda, że na forum padła decyzja o jakiejś chorej cenzurze, chodzi mi dokładnie o zakaz używania pojęcia KŁAMCA, ŁGARZ, AGENT, MANIPULATOR, WYNAJĘTY PIESEK. Bo niestety, jeśli ktoś w tak wielce udowodnionym temacie dalej wszystkich okłamuje, mąci, kpi i ośmiesza, do tego zaczyna z myślących, zatroskanych ludzi robić istoty z połową mózgu (do tego funkcjonującego w nieprawidłowy sposób) - to naprawdę ze zdroworozsądkowego, racjonalnego punktu widzenia zaczyna budzić podejrzenia o bycie właśnie wynajętym kłamcą, manipulatorem i agentem.

edit Yawgmoth
Regulamin: §4.1, §4.2, §4.7, §4.15, §4.17, §4.19, §8.1, §8.3, §8.6, §8.8
Ostrzeżenie + 7 dni blokady pisania za recydywę.

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 21.03.2011 - 13:51

• -9

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawe,w którym miejscu ten temat jest tak "wielce udowodniony"?Jak zwykle,pływasz w mętnej wodzie.

#1923 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

Ciekawe,w którym miejscu ten temat jest tak "wielce udowodniony"?Jak zwykle,pływasz w mętnej wodzie.

Wystarczy zapowiedz prognozy pogody na następny dzień ....słoneczne niebo bez cienia chmur...piękna słoneczna pogada.Wystarczyło wyjść z domu o godzinie 11:00 żeby stwierdzić że niestety inaczej ,czyli "mleko" na niebie i ledwo widzące słońce na niebie.
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wczoraj i przedwczoraj w Gdańsku było ślicznie, żadnych samolotów z chemią, a dzisiaj w pierwszy dzień wiosny znowu nas bombardują chemiczną trucizną! Ponownie całe niebo w iksach i ta paskudna włóknista mleczna zawiesina. W wyborach pokażemy tym gnojom, co myślimy o ich antypolskich działaniach, zdradzie narodu i zbrodniach. I niech hasbara nie ma do mnie pretensji, że znowu piszę o wznowieniu oprysków. Myślę, że jest to temat, w którym warto to odnotować.

KriSSnt

Wielka szkoda, że na forum padła decyzja o jakiejś chorej cenzurze, chodzi mi dokładnie o zakaz używania pojęcia PARANOIK. Bo niestety, jeśli ktoś i tak już mocno naciąganą teorię rozwija o kolejne "kwiatuszki" i zaczyna widzieć za oknami "agentów" - to naprawdę z naukowego punktu widzenia zaczyna budzić podejrzenia o popadanie właśnie w paranoję.

Wielka szkoda, że na forum padła decyzja o jakiejś chorej cenzurze, chodzi mi dokładnie o zakaz używania pojęcia KŁAMCA, ŁGARZ, AGENT, MANIPULATOR, WYNAJĘTY PIESEK. Bo niestety, jeśli ktoś w tak wielce udowodnionym temacie dalej wszystkich okłamuje, mąci, kpi i ośmiesza, do tego zaczyna z myślących, zatroskanych ludzi robić istoty z połową mózgu (do tego funkcjonującego w nieprawidłowy sposób) - to naprawdę ze zdroworozsądkowego, racjonalnego punktu widzenia zaczyna budzić podejrzenia o bycie właśnie wynajętym kłamcą, manipulatorem i agentem.

edit Yawgmoth
Regulamin: §4.1, §4.2, §4.7, §4.15, §4.17, §4.19, §8.1, §8.3, §8.6, §8.8

Chyba żartujecie w tym momencie? Przeczytałem do czego odnoszą się te wymienione punkty regulaminu i albo ktoś jest nadgorliwy, albo tu już chodzi o wzajemne antypatię. Mamy czytać tylko zdanie jednej strony, nie róbcie się śmieszni.

Sorry za OFFTOP §4.2

edit Yawgmoth
Skoro sam przyznajesz, że OT, to w połączeniu z §12.4 udzielam ostrzeżenia. Przypominam jednocześnie o tym dziale.

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 22.03.2011 - 20:19

• 1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wystarczy zapowiedz prognozy pogody na następny dzień ....słoneczne niebo bez cienia chmur...piękna słoneczna pogada.Wystarczyło wyjść z domu o godzinie 11:00 żeby stwierdzić że niestety inaczej ,czyli "mleko" na niebie i ledwo widzące słońce na niebie.

Moim zdaniem mijasz się z prawdą.Pech chciał,ze o 11.00 rozmawiałem z kilkoma osobami zamieszkałymi w rożnych regionach Polski(za pomocą Skype).Nie mieli mleka na niebie.Wiec co?Dziura w nieboskłonie?Ściemniasz.Jak się lubisz bać,oglądaj więcej horrorów,a jeszcze lepiej filmiki katastroficzne na YT,no i nie zapomnij o regularnej wymianie pampersa(po seansie).
Dla wyjaśnienia zjawiska,wejdź na stronę NASA,na hasło "contrails" wpisane w zamieszczoną tam wyszukiwarkę,otrzymasz wykresy tłumaczące moment powstawania tego zjawiska fizycznego-bo to jest fizyka,nie chemia czy inne dziwy na niebie.

edycja:uzupełnienie

Spodziewam się,ze nie będzie Ci się chciało tego szukać,więc po raz kolejny w celach edukacyjnych linkuję wykreślanki:

http://asd-www.larc....ion_English.jpg

oraz stronkę gdzie możesz dowiedzieć się czegoś więcej o tym zjawisku:

http://science-edu.l...nasa.gov/GLOBE/

No i coś,co wytłumaczy Ci dlaczego tego tak dużo:

http://www.casttv.co...d-version-video

Użytkownik Staniq edytował ten post 23.03.2011 - 10:48

#1926 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Moim zdaniem mijasz się z prawdą.Pech chciał,ze o 11.00 rozmawiałem z kilkoma osobami zamieszkałymi w rożnych regionach Polski(za pomocą Skype).Nie mieli mleka na niebie.Wiec co?Dziura w nieboskłonie?Ściemniasz.Jak się lubisz bać,oglądaj więcej horrorów,a jeszcze lepiej filmiki katastroficzne na YT,no i nie zapomnij o regularnej wymianie pampersa(po seansie).
Dla wyjaśnienia zjawiska,wejdź na stronę NASA,na hasło "contrails" wpisane w zamieszczoną tam wyszukiwarkę,otrzymasz wykresy tłumaczące moment powstawania tego zjawiska fizycznego-bo to jest fizyka,nie chemia czy inne dziwy na niebie.

edycja:uzupełnienie

Spodziewam się,ze nie będzie Ci się chciało tego szukać,więc po raz kolejny w celach edukacyjnych linkuję wykreślanki:

http://asd-www.larc....ion_English.jpg

oraz stronkę gdzie możesz dowiedzieć się czegoś więcej o tym zjawisku:

http://science-edu.l...nasa.gov/GLOBE/

No i coś,co wytłumaczy Ci dlaczego tego tak dużo:

http://www.casttv.co...d-version-video

Edukacja myślę że jest bardziej dla Ciebie,lecz nie o to "chodzi" .Większość ludzi a Ty nie jesteś wyjątkiem, nawet nie biorą tego pod uwagę że takie smugi chemiczne są na porządku dziennym.
Problem smug chemicznych nie jest tylko w skali Polski , pisze i mówi sie o tym na całym świecie. Sugerujesz że wszyscy mają na tym punkcie bzika prócz Ciebie? No proszę Cię ;] .
Ja nie mam zamiaru przekonywać kogokolwiek do smug chemicznych bo to i tak nie ma sensu!
Dziwnym trafem że w tym roku Polska straciła możliwość "zestrzeliwania" samolotów które naruszą naszą przestrzeń powietrzną i mogą sobie "śmigać" gdzie chcą ,a Wojsko Polskie jest bezradne w tym zakresie.
Podawanie linków niby twojej racji jest śmieszna ,ja mogę podać tysiące bardziej wiarygodnej prawdy, lub dającej dużo do myślenia , ale to wszystko zależy od Nas samych jakiej szukamy prawdy, nauka ma to do siebie że co roku są poprawiane podręczniki szkolne jak i wydania naukowe.
Zapewniam Cię że smugi chemiczne to nie bajka.
Pozdo.
  • 1

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Owszem, nauka aktualizuje się z każdym rokiem, ale pewne jej prawa trwają niezmienione od lat. Nie przypominam sobie, aby w ostatnim czasie całkowicie zaprzeczono któremuś z nich. Z tym zestrzeliwaniem to nie jest dziwny traf, ale logiczna sprawa - to nie PRL, kiedy podrywano parę dyżurną, w przypadku zauważenia czegokolwiek niepokojącego, a lotnictwo cywilne musiało bez szemrania dostosować się do poleceń wojska. Większość tych naruszeń to wina niedzielnych pilotów, którzy mają problemy z lataniem w przestrzeni kontrolowanej i zwyczajnie się gubią. Nawet jeśli musi interweniować wojsko to i tak nie strzela do wszystkiego co się rusza, a stosuje coś, co nazywa się "zmuszeniem do lądowania". Zwykle jednak wezwanie myśliwców to skrajność. Zbyt dużo Polskę ze światem łączy umów i traktatów, aby walić z karabinu do wszystkiego, co tylko pojawi się nad granicą naszego pięknego kraju. Jeżeli zaś chodzi o prognozy pogody podawane w mediach to one naprawdę nie są miarodajne. Prognozę przygotowuje się na podstawie modelu numerycznego, ale model aktualizuje się kilka razy dziennie. Ponadto zapewnienie o pięknej i słonecznej pogodzie to jedynie "chwyt marketingowy", ot - jeśli nie pada i słońce przebija się przez chmury to już jest słonecznie. Przeciętnego Kowalskiego nie obchodzi przez jakie chmury to słońce się będzie przebijać i co dzieje się w atmosferze nad jego głową. Kowalskiego obchodzi wynik, czyli temperatura, opady, wiatr i ciśnienie. O wiele więcej powie model numeryczny i dokładne mapy satelitarne czy prognozy dla lotnictwa. To wszystko jest w sieci, za darmo. Wystarczy spojrzeć i porównać z tym, co widzimy na niebie, ale przede wszystkim zapoznać się z prawami rządzącymi atmosferą. To nie jest wiedza tajemna, wszystko jest w sieci i książkach.
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

scigany@

Ja nie wymyśliłem barku sodu,to zrobili zwolennicy tej teorii spiskowej.Zmodyfikowano to później na inne związki,kiedy okazało się,ze barek sodu nie istnieje.Te inne związki chemiczne są ciągle zmieniane,gdy dowody wskazują na niemożliwość użycia danego.
Ja nie zmieniam fizyki newtonowskiej na moją tak,aby pasowała do moich teorii.
Edukacja nie jest bardziej dla mnie(jak to napisałeś),ale dla kogoś,kto nie rozumie zjawiska.Znajomość podstaw fizyki wyniosłem ze szkoły podstawowej,rozwijałem ja później w szkole średniej i nie mam z nią problemu.Pozwala mi zrozumieć co się dzieje w atmosferze(bo to jest fizyka a nie chemia).
Oprócz mnie "niemających" bzika jest w tym temacie około 47%(na dzień dzisiejszy).
Co do linków.Linkuję strony które tłumacza powstawanie contrails,na podstawie fizyki.Zwolennicy nie podali żadnych przykładów na potwierdzenie ich teorii,poza infantylnymi filmikami z YT.Nie ma w nich nic,co by dowodziło istnienia chemtrails.Nie wspominam o wypowiedziach "naukowców",czy doktorów,którzy tak naprawdę są doktorami w innych dziedzinach(vide doktor pedagogiki),wiec autorytatywnie w tym temacie nie powinni się wypowiadać.
Nie masz twardych dowodów na istnienie spisku.Te które nam podsuwacie co jakiś czas nie są nic warte,bo nie ma ich naukowego potwierdzenia i póki go nie będzie chemtrails nie istnieje.Co więcej,świat nauki śmieje się do łez jak słyszy cokolwiek o chemtrails.

Lubisz się bać?Zrobisz co zechcesz.Świat stoi przed Tobą otworem!Tylko,ze my,korzystając z osiągnięć nauki wiemy co to za otwór...

#1929 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Co do fizyki podstawowej ..no cóż..pewnie za parę lat legnie w gruzach,Nowa Fizyka musi w końcu położyć kres "prymitywnemu myśleniu".
Poleganie na samej nauce i samych najwybitniejszych naukowców jest śmieszne.
Co mnie nauka, wyjaśnienia, teorie, jak ja widzę co mam" za oknem" ;] .
Wiem że nie przekonam przeciwników smug chemicznych że one istnieją ,tak jak nie przekonam ateistów w istnienie Boga,czy przeciwników UFO że to jest faktem ,chodz nauka tłumaczy to gazem bagiennym lub balonami chińskimi,co jest totalną bzdurą.
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

scigany@
nie chodzi w tym sporze o to,aby kogoś do czegoś przekonać.Tu należy dowieść swoich racji.Tylko twarde dowody są w stanie zmienić moje zdanie na ten temat.Jestem sceptykiem,ale,powiedziałem to już kilka razy,zmienię zdanie,jeżeli strona zwolenników tej teorii dostarczy niezbite dowody.Nie porównuj tego do wiary,czy istnienia UFO,bo ja osobiście w życie pozaziemskie wierzę,a to nie ma nic wspólnego z chemtrails,którego istnieniu zaprzeczam.Zresztą,tylko niektóre zjawiska UFO były tłumaczone w przedstawiony przez Ciebie sposób,a nie wszystkie.
Jeżeli chodzi o Nową Fizykę,nie wiem co masz na myśli,mam nadzieje,ze nie nawiedzone grono własnej adoracji składające się z pseudonaukowców,o których w tym temacie wspominaliśmy wielokrotnie.Niestety,poza zażenowaniem,nasze uczucia nie osiągnęły wyższego poziomu.

#1931 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Wiem że to odbiega od tematu ,ale warto zerknąć .
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W tym przypadku nie warto.Właśnie dlatego,ze odbiega od tematu.Chcesz,aby fizyka kwantowa tłumaczyła powstawanie nieistniejących chemtrails?To się ma,jak pieść do twarzy.

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dzisiaj w Gdańsku od rana na niebie aluminiowa powłoka i setki długich, białych chemicznych linii. Zobaczymy po wyborach. Jeżeli PiS też będzie przyzwalał na masowe zatruwania środowiska i ludzi, to wyjeżdżam z tego kraju.

edit Yawgmoth
Regulamin: §4.1, §4.2, §8.1

• -9

Erik.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

TYTUŁ FILMU: CHEMTRAILS UK FOOTAGE

LINK:

CZAS TRWANIA: 0,56

POZDRAWIAM ERIK.
  • 0

#1935 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

W tym przypadku nie warto.Właśnie dlatego,ze odbiega od tematu.Chcesz,aby fizyka kwantowa tłumaczyła powstawanie nieistniejących chemtrails?To się ma,jak pieść do twarzy.

Nie rozumiem czemu tak usilnie nie chcesz wierzyć w to co widzisz na niebie?
pozdro.
  • -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych