@scigany
Większość teorii spiskowych pokroju chemtrails bierze się po prostu ze zwykłej niewiedzy. Ty już jesteś na takim etapie, że nic ale kompletnie nic Ciebie nie przekona że nie ma czegoś takiego jak smugi chemiczne. Nawet przed samym sobą się nie przyznasz. Osoby które zajmują się zawodowo lotnictwem, procesami zachodzącymi w atmosferze Ciebie nie przekonają. Za dużo naoglądałeś się głupot na youtube i zaczytałeś się w blogach prowadzonych przez nawiedzonych.
Gdy pierwszy raz usłyszałem o smugach chemicznych to pomyślałem, że z logistycznego punktu widzenia ukrycie czegoś takiego jak chemtrails byłoby po prostu niemożliwe. Skala operacji jest po prostu gigantyczna. I nieważne czy by to były jakieś domieszki do paliwa, instalacje w kiblach czy osobne opryskujące samoloty. Potem zacząłem czytać po co w ogóle ktoś by na nas miał czymś pryskać. No i to chyba zależy od aktualnie panującej mody. Najpierw, że to kolejna akcja depopulacyjna. Tylko chyba coś im kiepsko idzie, bo populacja dalej rośnie, długość życia też, a poza tym sami by sobie pryskali na głowę. No to wymyślamy kolejną teoryjkę, że to ma ochronić nas przed promieniowaniem kosmicznym i plamami na słońcu. Teraz czytam, że to ma na celu również kontrolowanie pogody i "wywoływanie" deszczu, gradu i śniegu. Tylko jak to możliwe, skoro twierdzisz, iż "co do powstawania burz gradu śniegu itp nauka jest bezradna i sama do końca nie wie jak to powstaje".
Nauka nie wie jak powstaje burza, grad i śnieg. Litości.
Ja już swoje lata mam, pamiętam gdy rzadko na niebie pojawiał się odrzutowiec i częściej buczały samoloty turbośmigłowe i niebo wyglądało identycznie. Były podobne anomalie pogodowe, padał grad, były powodzie, a nawet srogie zimy jak ta chyba w 1978 gdy wojsko czołgami odśnieżało ulice.
Ludzie umierali na raka zanim w ogóle oderwaliśmy się od ziemi, padał deszcz, bywały powodzie, spadał grad niszcząc uprawy ale nie bacząc na to widzę, że znajdzie się paru co odrzuca fakty i przypisuje wszystko jak popadnie chemtrails. Szaleństwo.
A przy okazji może zobaczysz drozda, albo szpaka, albo przelatujący klucz żurawi....
I podejrzewam, że klucz żurawi też zostawi jakieś smugi. Guanotrails. Byle tylko spisał ich numery boczne.