Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#2086 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.
  • Tematów: 0

Napisano

W takim razie niech Pan pokaże jakikolwiek podręcznik od geografii z lat 60-90 ubiegłego wieku, gdzie można przeczytać o tym, że smugi samolotowe zamieniają się w długotrwałe zawiesiny mleczne i chmury.

Uwierz mi, szukałem takich podręczników i nie ma ich. I to jest najprawdziwsza prawda, takie podręczniki po prostu nie istnieją. Próbujesz wmówić ludziom, że badało się smugi kondensacyjne i zaraz po otrzymaniu wyników wpisywało się wiadomości do podręczników szkolnych, co jest nieprawdą i naiwnością - przecież sytuacja polityczna w kraju w tamtym czasie nie pozwalała na jakiekolwiek przedostawanie się treści z Zachodu do szkolnych podręczników w Polsce. Wodzisz użytkowników za nos, twierdząc, że takie podręczniki istnieją.
  • -1

Kozakiewicz.
  • Tematów: 10
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Uwierz mi, szukałem takich podręczników i nie ma ich. I to jest najprawdziwsza prawda, takie podręczniki po prostu nie istnieją.

Dziękuję. Wszystko na ten temat. W takim razie proszę się nie bawić w ekspertów.
P.S: Nikogo za nos nie wodzę. Właśnie Panu udowodniłem, że podręczników takich Pan nie znajdzie z opisem takich chmur po smugowych, ponieważ ten problem kiedyś nie istniał.

Użytkownik Kozakiewicz edytował ten post 02.06.2011 - 16:02

• 2

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Wodzisz użytkowników za nos, twierdząc, że takie podręczniki istnieją.

Nikt nikogo za nos nie wodzi, bo takich podręczników nie ma. A to dlatego, że nigdy w przeszłości nie było czegoś takiego jak trwała smuga kondensacyjna, która zamienia się w chmurę cirrus. Rozumiesz? Skoro nie było takich smug, to nie było potrzeby opisywania powstających z nich chmur w podręcznikach do geografii. Jest to dowód na to, że jesteśmy opryskiwani jakąś chemią, która tworzy długą chemiczną smugę, która zamienia się w chemiczną chmurę. Wcześniej czegoś takiego nie było i dlatego żadne podręczniki czy to dla szkół podstawowych, liceów, czy wreszcie akademickie nie opisywały tego zjawiska.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 02.06.2011 - 16:32

• 2

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak czytam posty co niektórych to mam takie wrażenie, że opryskują ale psychotropami. Kilerek i ja, i parę innych osób wypruło już dawno flaki z tej bzdurnej teorii, mimo tego dalej jej bronicie, choć jest to bezcelowe, pozostaje mi tylko podziwiać zapał broniących tej teorii i pokiwać głową z politowaniem, nad coraz to nowszymi „rewelacjami”.

Jeżeli ktoś chce się przekonać, że chemitrals to dziejowa bzdura, niech przeczyta te posty.

Hellmaker posty 154, 190

Miłosz (Ja) post 2036

Aktualnie szukam postów Killerka, jak znajdę to zamieszczę.

Jeżeli minusy dla mnie w oczach entuzjastów tej teorii spiskowej mają być merytoryczną dyskusją, to ja kiwam głową z politowaniem. Bawcie się dalej w swoją wojnę na minusy, naprawdę żałosne.

W swoim poście zawarłem odnośniki do postów które bez cienia wątpliwości obalają teorię smug chemicznych. Argumenty w tych postach nie zostały po dziś dzień obalone, natomiast co chwila są obalane coraz to nowsze "kwiatki" zwolenników tej teorii. Cały czas zwolennicy tej teorii nie kwapią się do odniesienia się do coraz to nowszych dowodów na nieprawdziwość chemitrals, zamiast tego otrzymujemy wymijające odpowiedzi, i setki filmików YT, które miały by być dowodami na prawdziwość teorii, a prawda jest taka, że nie raz są wręcz obrazą dla inteligencji normalnego człowieka, i to mają być dowody?
I jak tu z kimś takim dyskutować? Dajecie wymijające odpowiedzi, wykręcacie, manipulujecie byle tylko było wasze na wierzchu, dosłownie jak dzieci w przedszkolu, teoria chemitrals jest obalona czy tego chcecie czy nie.

Przy okazji, wszyscy zwolennicy tej teorii mową, że ludzie na ziemi umierają, że to coś nas zabija, że nas jest coraz mniej itp. Powiedzcie mi, jakim do cholery cudem, nadal ludzi na tej planecie przybywa, hmmm? Zastanówcie się czasami nad tym co piszecie, bo można z krzesła spaść czytając wasze płody.

EDIT: Ten temat nadal nie jest zamknięty chyba tylko z powodu tego, żeby się coś na forum działo, nie widzę innej możliwości. :/

Użytkownik Miłosz edytował ten post 03.06.2011 - 12:48

• -3

lompi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"W takim razie niech Pan pokaże jakikolwiek podręcznik od geografii z lat 60-90 ubiegłego wieku, gdzie można przeczytać o tym, że smugi samolotowe zamieniają się w długotrwałe zawiesiny mleczne i chmury. "       W takim razie niech Pan mi pokaże choć jeden wynik analizy spektralnej. Tyle lat już o tym piszecie i sie boicie a nikt nie pokusił się żeby zrobić takie badania. Zakładacie jakies kółka, robicie chembustery a szkoda wam pieniędzy na takie badanie. Więc Panie QM i Kozakiewicz czekam na wyniki takiej analizy.

Użytkownik lompi edytował ten post 02.06.2011 - 17:04

• 1

Erik.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

TYTUŁ FILMU: NBC -affiliated KMIR Reports on chemtrail/geoengineering
LINK DO FILMU:
CZAS TRWANIA: 4,48 min.

MUNDUS VULT DECIPI, ERGO DECIPIATUR.
(Świat chce być oszukiwany, niechaj więc go oszukują.)

Erik.
  • 3

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

"W takim razie niech Pan pokaże jakikolwiek podręcznik od geografii z lat 60-90 ubiegłego wieku, gdzie można przeczytać o tym, że smugi samolotowe zamieniają się w długotrwałe zawiesiny mleczne i chmury. "       W takim razie niech Pan mi pokaże choć jeden wynik analizy spektralnej. Tyle lat już o tym piszecie i sie boicie a nikt nie pokusił się żeby zrobić takie badania. Zakładacie jakies kółka, robicie chembustery a szkoda wam pieniędzy na takie badanie. Więc Panie QM i Kozakiewicz czekam na wyniki takiej analizy.

Na razie drogi lompi udowodniliśmy, że na niebie rozpylana jest jakaś chemia, która tworzy trwałe smugi, które zamieniają się w chemiczne chmury. To pierwszy, aczkolwiek szalenie istotny krok w naszej dyskusji. Teraz trzeba jeszcze wykazać ponad wszelką wątpliwość skład tej chemii. Na 99% wiemy, że jest tam aluminium i bar. Jednak na 100% pewność musimy poczekać do czasu uzyskania wiarygodnych polskich badań, bo przecież w USA mogą rozpylać co innego niż w Polsce. Jest to mało prawdopodobne, ale jednak istnieje taka możliwość.

Mając dowód na to, że coś jest rozpylane, że nigdy wcześniej nie występowały trwałe smugi kondensacyjne zamieniające się w chmury cirrus, łatwiej będzie zwrócić się do odpowiedniej instytucji, która dysponować będzie odpowiednim sprzętem do pobrania i przebadania próbek tej chemii.
  • 1

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Na razie drogi lompi udowodniliśmy, że na niebie rozpylana jest jakaś chemia, która tworzy trwałe smugi, które zamieniają się w chemiczne chmury.

Gdzie tu udowodniliście ? Jak dotąd zostało ukazane zjawisko zwane "chmury Cirrus", które istniały od zawsze. Nie masz żadnych badań, więc jak możesz stwierdzać coś, na co nie masz dowodów istnienia.

Kolejna sprawa. Jakim prawem Wy zwolennicy chemtrails porównujecie ilość smug z obecnych lat, do lat 70 ? Wiadoma sprawa że skoro w latach 70 nie było tak dużego natężenia ruchu to skąd miałby sie tworzyć smugi kondensacyjne? Kolejny czynnik to taki że w tamtych czasach samoloty były wyposażone w silniki turbośmigłowe które wytwarzały mniejszą ilość ciepła, te samoloty latały znacznie niżej niż obecne odrzutowce, a na niższych partiach atmosfery nie ma takich warunków aby dochodziło do kondensacji. Nawet dziś można spotkać takie samoloty, głównie Antonov AN-12. Dwa dni temu u mnie taki leciał na wysokości 19 000 stóp, oczywiście nie było prawa aby zostawiał smugę na takiej wysokości.

Odszukaj sobie w necie mapki dróg lotniczych nad Polską z lat 70-80, zobaczysz że tych dróg było tyle że będziesz mógł je policzyć na palcach jednej ręki.
  • 0

#2094 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.

Napisano

Niczego nie udowodniliście Quintus, dlatego mianowicie, że nie odniosłeś się do argumentów strony przeciwnej, zbywając je bez komentarza, który zasługuje na miano odpowiedzi. To, że "chemia" rozpylana jest w atmosferze wiadomo od dawna i każe dziecko wie o tym od przedszkola. Dominy fabryczne dymią, samochody wypuszczają spaliny, samoloty pozostawiają smugi, ludzie i zwierzęta też swoje dokładają, na swój sposób oczywiście. Nie ma czegoś takiego, jak chemiczne chmury w twoim rozumieniu. To, że smugi przekształcają się w chmury wiadomo odkąd pierwszy raz to zaobserwowano. Nie jest to informacja tajna i każdy może się o niej bez problemu dowiedzieć, jeśli tylko zainteresuje się tematem. Pierwszym krokiem w dyskusji powinno być zaakceptowanie pewnych praw, które rządzą światem, takich jak prawa fizyki. Wtedy mógłbyś zrozumieć, dlaczego powstają smugi kondensacyjne. Gdybyś zainteresował się ekonomią, gospodarką, psychologią społeczną, wtedy wiedziałbyś, dlaczego niemożliwe jest zorganizowanie akcji zatruwania społeczeństwa "chemią" z samolotów na taką skalę, jaką wyobrażasz sobie ty i tobie podobni ludzie. Podając skład substancji, co do których uparcie twierdzisz, że istnieją, zapominasz o wynikach badań powietrza, jakie wrzucane były w tym temacie wcześniej. Odsyłam do postów, które o tym traktują, naprawdę nie jest wstydem przyznać się, że przez przypadek przeoczyło się jakiś ważny szczegół, jesteśmy tylko ludźmi.

Nie posiadasz żadnego dowodu na to, że cokolwiek jest rozpylane, gdybyś posiadał to złożyłbyś to w jedną całość i zrobił obszerne opracowanie z badaniami i opiniami ludzi, którzy posiadają stosowne wykształcenie, by wypowiadać się na temat danej gałęzi wiedzy. Udowodnij mi, że w smudze jest taka chemia, jak twierdzisz. W innym przypadku mówisz nieprawdę, kłamiesz.

Użytkownik Hellmaker edytował ten post 03.06.2011 - 09:13

• -3

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Według tutejszych podejrzanych, anonimowych osób trwałe smugi kondensacyjne, z których mogą powstać chmury cirrus, możemy obserwować już od II wś, a zatem od grubo ponad 60 lat. W tym czasie wykonano jedynie kilkanaście fotek trwałych smug - kilka w czasie II wś i kilka w latach 70, 80 i 90. KILKANAŚCIE FOTEK! W tym też czasie nie powstało ANI JEDNO opracowanie poświęcone trwałym smugom chemicznym, które zamieniają się w chmury cirrus. ANI JEDNO. Ani jeden dokument, analiza, reportaż, artykuł, podręcznik, NIC A NIC! Jest to dowód na to, że trwałe smugi kondensacyjne to współczesny wynalazek związany z opryskiwaniem ludzi chemią.

I nagle nastaje rok 2009 - przychodzą jacyś anonimowi panowie i piszą nam, że trwałe smugi kondensacyjne, które dostrzegają ludzie na całym świecie, to całkiem normalna sprawa, którą możemy obserwować już od II wś, a jeśli tego wcześniej nie widzieliśmy to mamy wielki problem natury psychicznej.

I jeszcze bezczelnie zarzucają ludziom, którzy widzą ten cały syf na niebie, którzy chcą cokolwiek z tym zrobić, że kłamią. Szczyt szczytów bezczelności. Ale jak to mawiali starożytni Indianie "tonący brzytwy się chwyta".

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 03.06.2011 - 09:25

• 2

#2096 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.

Napisano

Niestety nic nie zrozumiałeś. Ale postaram się to opisać jeszcze prostszym językiem.

trwałe smugi kondensacyjne, z których mogą powstać chmury cirrus, możemy obserwować już od II wś, a zatem od grubo ponad 60 lat.

Brawo Quintusie, tak właśnie jest. Cieszę się, że zapamiętałeś. Ale ale. Piszesz po chwili, że

W tym czasie wykonano jedynie kilkanaście fotek trwałych smug - kilka w czasie II wś i kilka w latach 70, 80 i 90.

I tu widać, jak bardzo jesteś w błędzie, mam nadzieję, że nie jest to świadome kłamstwo, bo bym ci tego nie wybaczył. Jest jedno, proste rozwiązanie tego o czym napisałeś, mianowicie: nie znasz wszystkich zdjęć, jakie zrobione zostały na świecie. I nie poznasz ich, to jest po prostu niemożliwe. Musisz pogodzić się z myślą, że nie wszystko to, co stworzył lub powołał do życia człowiek, w taki lub inny sposób, trafia automatycznie do internetu. Wiele, a nawet większość zdjęć z okresu, o którym mówisz, nie dostanie się nigdy w ręce twoje, ani moje, ani nikogo innego. Możesz nawet nie wiedzieć o ich istnieniu. Ale oczywiście może być i tak, że więcej zdjęć nie zrobiono, że oszukuje się ludzi i każdy oprócz ciebie i ludzi tobie podobnych jest w błędzie i manipuluje.

Jest to dowód na to, że trwałe smugi kondensacyjne to współczesny wynalazek związany z opryskiwaniem ludzi chemią.

I tu pojawia się twoja niewiedza, lub świadome działanie na szkodę logicznemu myśleniu zainteresowanych tematem. Opisałem to już wcześniej, nie będę więc marnował twojego czasu na czytanie powtórnie tego samego.

I nagle nastaje rok 2009 - przychodzą jacyś anonimowi panowie i piszą nam, że trwałe smugi kondensacyjne, które dostrzegają ludzie na całym świecie, to całkiem normalna sprawa, którą możemy obserwować już od II wś, a jeśli tego wcześniej nie widzieliśmy to mamy wielki problem natury psychicznej.

Ależ tak, jest dokładnie tak jak piszesz! Cieszę się, że się zgadzamy. Smugi kondensacyjne, które dostrzegają ludzie na całym świecie to całkiem normalna sprawa i zgadzam się w tym z tobą w całej rozciągłości. Każdy samolot, który przelatuje pozostawić może smugę kondensacyjną, jeśli tylko będą na to pozwalały warunki atmosferyczne. O niezbędnych warunkach, które potrzebne są, by powstała smuga kondensacyjna pisaliśmy już wcześniej, ty także masz dostęp Quintusie do tych materiałów. W specjalnym programie możemy nawet sami się przekonać, jak zachowa się powietrze po przelocie samolotu, w zależności od temperatury powietrza i wilgotności.

Ale jak to mawiali starożytni Indianie "tonący brzytwy się chwyta".

Tu niestety się mylisz, ale to zrzucić mogę na twoją niewiedzę, która wynika z braku zainteresowania tematem. Otóż brzytwę do Ameryki Północnej przywiózł Kolumb, więc starożytni Indianie nie mogli jej znać. Zapamiętaj to, żeby na przyszłość nie popełnić takiej gafy!
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Hellmaker
Jak już się tak ładnie odniosłeś do tego co napisałem, to czemu pominąłeś ten fragment

W tym też czasie nie powstało ANI JEDNO opracowanie poświęcone trwałym smugom chemicznym, które zamieniają się w chmury cirrus. ANI JEDNO. Ani jeden dokument, analiza, reportaż, artykuł, podręcznik, NIC A NIC!

Myślałeś, że tego nie zauważę? Sam chyba rozumiesz, że ten argument jest dla was nie do obejścia i nie da się wymyślić żadnego kłamstwa, by to w jakikolwiek sposób uzasadnić. Po prostu się nie da. Możecie próbować, nie wiem co tam wymyślicie, BO COŚ WYMYŚLIĆ PRZECIEŻ MUSICIE, ale zapewne będzie to zabawne :roll:
  • 1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Drogi Quintusie.
Kilkaset postów wcześniej,dałem Wam-zwolennikom namiary na agencje badań środowiskowych.Oczywiście w/g waszego sposobu rozumowania,Oni maja takie agencje w ręku,sanepid też.
Czyli wszyscy są zmanipulowani,dlatego:
-Wy nie będziecie oddawać ew.zdobytych próbek do analizy;
-nie będziecie robić analiz we własnym zakresie,ponieważ w handlu są zmanipulowane odczynniki i wyniki waszych prac będą tym samym niewiarygodne;
-nawet fizyka i jej prawa są niewiarygodne w świetle waszej logiki [pomijam fakt tworzenia nowych związków chemicznych i nowych zjawisk fizycznych,oraz wypowiedzi ludzi,którzy z racji swojego wykształcenia (pedagogiczne,albo coś kolo tego) nie powinni autorytatywnie zabierać głosu w takich zagadnieniach];
-nie będziecie pytać nikogo o nic,bo Wy wiecie wszystko lepiej;
-każdy naukowiec,bądź specjalista,który jest sceptykiem,bądź przeciwnikiem tej teorii,jest zmanipulowany;
-a tak nawiasem,to wszystko to matrix.

No i jeszcze jedno.Opracowania na temat powstawania chmur z chemtrails nie istnieją,bo chemtrails nie istnieją,a to jest powszechnie wiadomo.To tak samo,jak szukanie analiz na temat krasnoludków.

Użytkownik Staniq edytował ten post 03.06.2011 - 10:02

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@up

No i jeszcze jedno.Opracowania na temat powstawania chmur z chemtrails nie istnieja,bo chemtrails nie istnieją,a to jest powszechnie wiadomo.To tak samo,jak szukanie analiz na temat krasnoludków.

Nie przeinaczaj tego co napisałem. Chodziło o opracowania dotyczące tego, co opisujecie, jako normalna rzecz istniejąca od II wś, czyli powstawania chmur ze SMUG KONDENSACYJNYCH, a nie chemicznych.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 03.06.2011 - 10:05

• 1

#2100 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.

Napisano

W tym też czasie nie powstało ANI JEDNO opracowanie poświęcone trwałym smugom chemicznym, które zamieniają się w chmury cirrus. ANI JEDNO. Ani jeden dokument, analiza, reportaż, artykuł, podręcznik, NIC A NIC!

O, przepraszam, pominąłem przypadkiem. Już się odnoszę. Tutaj jest przykład jednej książki, gorąco polecam przeczytać, znajdziesz tam informacje i smugach kondensacyjnych i ich związku z chmurami.
Zbigniew Sorbjan "Hands-On Meteorology. Stories, Theories, and Simple Experiments".
Ale to nie wszystko. Jak wiadomo, cirrusy mogą powstawać z rozpadu smug kondensacyjnych, co jest logicznym następstwem tego, że smuga długo utrzymuje się w powietrzu, na co powalają jej warunki atmosferyczne. Czasem znika szybciej, a wszytko zależy od warunków. Wiatr cały czas napiera na smugę i rozciąga ją. Może ona łączyć się z innymi chmurami i tworzyć w rezultacie właśnie cirrusy.
Trzeba ci wiedzieć Quintusie, że smugi kondensacyjne uważa się za sztuczne chmury. Niebagatelnym jest również fakt, że w ciągu ostatnich 20 lat ciągle rosło zapotrzebowanie na loty. Zwrócę uwagę na jeszcze jedną ciekawą i bardzo znaczącą rzecz Quintusie. Mianowicie wielokrotnie wzrosła ilość samolotów odrzutowych, latających bardzo wysoko, w warunkach, które sprzyjają powstawaniu smug kondensacyjnych i ich długiemu utrzymywaniu się. Dawniej dominowały samoloty lecące niżej, gdzie o takie warunki było trudniej. Stąd różnica w ilościach tych smug, które obserwujesz.
A opracowań o samych tylko i wyłącznie smugach chemicznych nie znam i nie wiem czy istnieją, nie pomogę Ci. Ale zapytaj w bibliotece, czy księgarni, może Ci pomogą.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych