Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Hellmaker
Jak już się tak ładnie odniosłeś do tego co napisałem, to czemu pominąłeś ten fragment

W tym też czasie nie powstało ANI JEDNO opracowanie poświęcone trwałym smugom chemicznym, które zamieniają się w chmury cirrus. ANI JEDNO. Ani jeden dokument, analiza, reportaż, artykuł, podręcznik, NIC A NIC!

Myślałeś, że tego nie zauważę? Sam chyba rozumiesz, że ten argument jest dla was nie do obejścia i nie da się wymyślić żadnego kłamstwa, by to w jakikolwiek sposób uzasadnić. Po prostu się nie da. Możecie próbować, nie wiem co tam wymyślicie, BO COŚ WYMYŚLIĆ PRZECIEŻ MUSICIE, ale zapewne będzie to zabawne :roll:

Bo po co ktoś miałby pisać jakieś artykuły, podręczniki itp. o czymś co nie istnieje. Nie ma nic dziwnego w tym że smuga kondensacyjna zamienia się w chmurę cirrus (sztuczną) na skutek warunków atmosferycznych.
  • 0

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Kostek

Bo po co ktoś miałby pisać jakieś artykuły, podręczniki itp. o czymś co nie istnieje. Nie ma nic dziwnego w tym że smuga kondensacyjna zamienia się w chmurę cirrus (sztuczną) na skutek warunków atmosferycznych.

:lol Naprawdę nie ma w tym nic dziwnego? Moim zdaniem powstawanie chmur ze smug kondensacyjnych byłoby szalenie dziwne, bo smugi kondensacyjne nigdy nie były trwałe i nigdy nie zamieniały się w chmury cirrus. Nikt z nas nie był o tym uczony w szkole, bo po prostu jest to wierutna bzdura i kłamstwo.

Hellmaker

Tutaj jest przykład jednej książki, gorąco polecam przeczytać, znajdziesz tam informacje i smugach kondensacyjnych i ich związku z chmurami. Zbigniew Sorbjan "Hands-On Meteorology. Stories, Theories, and Simple Experiments".

Dysponujesz tą książką? Czytałeś ją w ogóle, czy gdzieś natrafiłeś, jako przypis. I co tam napisali o trwałych smugach kondensacyjnych? Jeśli masz tą książkę, to zeskanuj proszę odpowiednie fragmenty, poczytamy. Może gdzieś w internecie są jej fragmenty, wtedy poproszę o linka.
  • 0

#2103 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.
  • Tematów: 0

Napisano

Jeśli masz tą książkę, to zeskanuj proszę odpowiednie fragmenty, poczytamy. Może gdzieś w internecie są jej fragmenty, wtedy poproszę o linka.

Namawiasz mnie do łamania prawa, w żadnym wypadku nie mogę się na to zgodzić. Książkę oczywiście czytałem, przy odrobinie zainteresowania możesz sam ją znaleźć, nie jest trudno dostępna.

Moim zdaniem powstawanie chmur ze smug kondensacyjnych byłoby szalenie dziwne, bo smugi kondensacyjne nigdy nie były trwałe i nigdy nie zamieniały się w chmury cirrus.

Ale napisałem Ci przecież o tym, że wysokości lotów samolotów się zmieniały i to stąd takie różnice w dłuższym pozostawaniu smug na niebie.
Dlaczego Quintusie nie odniesiesz się do wszystkiego co napisałem? Czyżby strach cię obleciał?

edit
Już napisałem.Post temu.

Użytkownik Hellmaker edytował ten post 03.06.2011 - 10:48

• 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

To napisz nam, co przeczytałeś w tej książce odnośnie trwałych smug kondensacyjnych, z których powstają chmury cirrus. Chyba, że już nic nie pamiętasz.

edit: wrzuciłeś książkę, której treści nie możemy w żaden sposób zweryfikować. Nie napisałeś, że źródłem tego, co piszesz jest ta właśnie książka. Dlatego poprosiłem o przedstawienie chociaż w skrócie tego, co jest w niej napisane odnośnie trwałych smug zmieniających się w cirrusy, a nie tego, co wiadomo. Bo to wiesz tylko ty i garstka innych podejrzanych użytkowników.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 03.06.2011 - 11:03

• 0

#2105 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.

Napisano

Ja mam propozycję. Spotkajmy się w debacie.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Do czego ci debata, skoro tutaj wykazaliśmy dobitnie, że na niebie rozpylana jest chemia. Chcesz powielać te wszystkie argumenty ze 142 stron tego tematu? Podniosłeś rękawicę, zarzuciłeś mi wielokrotnie kłamstwo, więc zachowuj się jak facet, a nie jak dzieciuch.
  • -1

#2107 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.

Napisano

Masz rację, debata będzie bez sensu. Zajmę się opracowaniem tematu z różnych perspektyw w postaci artykułu. Pomożesz?
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mogę pomóc, jednak przy założeniu, że zrozumiałeś, iż chemia jest rozpylana na całym świecie. Jeżeli nadal twierdzisz, że tak nie jest, to niestety nie istnieje płaszczyzna, na której możemy wspólnie zadziałać.
  • 0

#2109 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.

Napisano

A przy okazji, tu masz upragnioną książkę:
Książka
Strona 137 i następne. Nie zamierzam tego tłumaczyć na polski, zaznaczam.

Inna ciekawostka
Link powyżej to zdjęcia i teksty z lat 1950-1980 odnoszące się do smug kondensacyjnych.

Użytkownik Hellmaker edytował ten post 03.06.2011 - 12:52

• -3

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tylko, że ten podgląd rzeczonej książki kończy się na stronie 133.

edit: i to jest inna książka niż podawałeś wcześniej :/
Ta, którą pierwotnie wskazałeś ma inny tytuł, innego autora i jest z 1996 roku - Zbigniew Sorbjan "Hands-On Meteorology. Stories, Theories, and Simple Experiments", natomiast ta w/w "A Field Guide to the Atmosphere" jest autorstwa Schaefer Vincent J., Day John A. oraz Pasachoff Jay i wydana została w 1998 roku. Operacja spryskiwania nieba zaczęła się na dobre w roku 1997, także została ona wydana rok po rozpoczęciu oprysków.

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 03.06.2011 - 13:27

• 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ponad setka zdjęć (także z książek) trwałych smug kondensacyjnych z okresu między 1940 a 1991 rokiem.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

:lol Nie no ludzie trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam :mrgreen:

Ja: Dajcie mi opracowania dot. trwałych smug chemicznych powstałe przed rozpoczęciem oprysków.

Oni: Tutaj masz zdjęcia trwałych smug chemicznych z ubiegłych lat

Ja: No fajnie, ale ja chcę zobaczyć jakiekolwiek opracowanie

Oni: Ok, Tutaj masz książkę A z 1996 roku

Ja: A masz może namiary na tą książkę?

Oni: Tak - oto ona książka A

Ja: Ale to książka B z 1998 roku

Oni: Tutaj masz zdjęcia trwałych smug chemicznych z ubiegłych lat.

Z kogo wy chcecie zrobić głupola? 8)

Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 03.06.2011 - 14:05

• 2

#2113 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.

Napisano

Dostałeś co udało się znaleźć. Odnieś się teraz do tego.
  • -1

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ale ty mnie próbowałeś wprowadzić w błąd! Wypadałoby chociaż przeprosić za to. To A.

B. Ta książka jest z 1998 roku a opryski zaczęły się w 1997 roku, więc nie mam się od czego odnosić.

Powtórzę, może za 6 razem zahaczysz - brak opracowań dot. trwałych smug chemicznych zamieniających się w chmury cirrus przed rozpoczęciem oprysków w 1997 roku dowodzi, że wcześniej czegoś takiego po prostu nie było, gdyż smuga kondensacyjna nigdy nie była trwała, tym bardziej nie zamieniała się w chmurę typu cirrus. Wszelkie kłamliwe opracowania powstały dopiero na potrzeby akcji opryskiwania. Trwałe smugi kondensacyjne to po prostu chemtrails - chemiczne smugi, które zatruwają nas i całe środowisko.
  • 0

Bierdol.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Sorki za wtręt ale z tego co zobaczyłem a'propos książki to owszem, jest do wydanie z 1998 ale jest to drugie wydanie, pierwsze pochodzi faktycznie z 1991 r.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych