Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Ban.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

1 . Jakim cudem substancja wywalona z samolotu na wysokości +8 tysiecy metrów jest w stanie opaść w jakiś kontrolowany sposób ?? Bo jesli tego nikt nie kontroluje to to co wywalisz nad Warszawą ląduje z morzu Czerwonym albo na piaskach Sahary . Albo w Mongolii . Totalna ruletka.
Czekam z niecierpliwoscią na opis metody dzieki której mozna kontrolowac miejsce oprysku z wysokości 8 tysiecy kilometrów i wiecej .

3: Jakim cudem wszystkie te latajace samoloty ( bo przecież latają nad najbardziej zatłoczonymi rejonami globu ) sa ukrywane przed kontrolerami lotów , rejsowymi pilotami, radarami wojskowymi itp ??

No tak, to przecież piraci z karaibów latają tymi samolotami i muszą się ukrywać przed kontrolerami lotów i radarami. Jaki ma sens to co napisałeś? Skoro to jest planowane przez rząd działanie to chyba nie muszą się przed własnymi podmiotami ukrywać, co najwyżej przed szarymi ludźmi.

4. Jakie to dokładnie samoloty "opryskują" - dokładne modele ? Na pewno wiesz skoro widzisz ich setki dziennie więc z pewnością wpadłeś na pomysł aby użyć lornetki do podglądnięcia takiego "bandyty".

Tak, zwykły człowiek podglądnie sobie model samolotu lecącego 10km nad ziemią lornetką z Tesco. Życzę powodzenia.

Zresztą co ja będę się produkował wiele. Obejrzyjcie sobie film niżej, może wam to co nieco sprawę rozjaśni. Wy tu twierdzicie, że obaliliście teorię spiskową o chemtrails, a sami rządzący na wysokich stanowiskach i ludzie którzy znają się na rzeczy potwierdzają, że chemtrails to fakt. Co najmniej zabawne. ;)

http://www.youtube.com/watch?v=A6o8TGQ5s4A
  • -2

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak, zwykły człowiek podglądnie sobie model samolotu lecącego 10km nad ziemią lornetką z Tesco. Życzę powodzenia.

Jeśli "zwykły człowiek" chce, to większe modele rozpozna gołym okiem, do mniejszych lornetka wystarczy. Niekoniecznie z Tesco, ale choćby jakaś radziecka, z Allegro. Do tego dochodzi Internet, a w nim strony takie jak flightradar czy ATClive. Pierwsza strona to wirtualny radar pokazujący położenie samolotów nad Europą wraz z ich dokładnymi danymi (prędkość, wysokość, kurs, numer rejestracyjny, numer lotu, linia lotnicza). Na drugiej stronie mamy nasłuch częstotliwości portów lotniczych z całego świata. Z polskich lotnisk możemy posłuchać Warszawy, Rzeszowa, Gdańska, a zdaje się, że także i Krakowa. Do słuchania rozmów na przelotowej potrzebny jest skaner nasłuchowy. Do tego wszystkiego polecam zaopatrzyć się w aktualne mapki dróg lotniczych nad Polską, a jeśli ktoś mieszka w okolicy lotniska to także w mapki procedur SID i STAR (SID - procedura odejścia wykonywana po starcie, STAR - procedura dolotowa wykonywana przed lądowaniem).
  • 0

#2133 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

scigany temu, że smugi kondensacyjne mają wpływ na środowisko naturalne nikt nigdy nie zaprzeczał. Silnik odrzutowy jest silnikiem cieplnym, spala paliwo, a z dyszy fiołki nie wylatują.

Arkadiusz może opowiesz to Patrick-owi Minnis, naukowcowi z NASA i wyprowadzisz gościa z błędu ;]
Mnie naprawdę nie trzeba nic wyjaśniać,wyjaśniać należy wpływ smug chemicznych na klimat gościom z NASA i im podobnym,aby zaprzestali swoich działań badawczych i teori spiskowych. ;]
Aby ogarnąć cały temat polecam film "Chmury słuchają się gwiazd" pózniej zapoznajmy się problemem smug chemicznych, okaże się że ocieplenie klimatu i katastrofy z tym związane, to wielka ściema,to wcale nie pan Kowalski jest winien takich katastrof ekologicznych i ocieplenia klimatu za które jeszcze musi płacić bardzo słono.
  • 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No tak, to przecież piraci z karaibów latają tymi samolotami i muszą się ukrywać przed kontrolerami lotów i radarami. Jaki ma sens to co napisałeś? Skoro to jest planowane przez rząd działanie to chyba nie muszą się przed własnymi podmiotami ukrywać, co najwyżej przed szarymi ludźmi.

Ach czyli kazdy kontroler ruchu na cywilnym lotnisku , kazdy cywilny pilot itp to ludzie rządu ?? Bo poki co żaden sie nie wyrwał i nie opowiada o jakichś tajemniczych samolotach które utrudniają ruch bo zasuwają nad miastem w te i nazad ( słynne muhadowe kratownice których nie raczył nam nigdy pokazać ). Rozumiem że każda wieża kontrolna i kokpit samolotu rejsowego jest obstawiony "smutnymi panami w ciemnych okularach" którzy w razie czego szybko uciszają gości którzy ośmielają sie zapytać co tam robią te niezidentyfikowane samoloty ???

Poza tym sprytnie olałes punkt 2 .
JAKIE stężenie moze mieć ( jak już doleci do ziemi ) substancja wywalona na takiej wysokości ?? 0,0000000000000000001 % na metr kwadratowy ?? Znasz jakaś substancje która jest szkodliwa w takich ilościach ???

A ten filmik mogłes sobie darować bo pojawiał sie tu on chyba ze dwadzieścia razy .

Użytkownik Canaris edytował ten post 05.06.2011 - 16:49

• 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Panowie ale o co biega...

Czy ktoś z Was miał do czynienia ze skanerem nasłuchowym, słyszał rozmowy pilotów oraz kontrolerów lotów ? Mój sektor to częstotliwość 120.950, oraz częstotliwość wykorzystywana w czasie mniejszego ruchu (rano i wieczór, noc) - 134.925. Posłuchacie sobie, każdy lot jest zgłaszany ! KAŻDA maszyna MUSI się zgłosić, bez wyjątku !

Obecnie jest sajgon na niebie przez burze, piloci proszą o zmiany kursów aby ominąć ośrodki burzowe. Dla spiskowców to jest idealny temat na swoje "wywody" że samoloty latają nie po drogach tylko w różny dziwny sposób, wywijając w różne strony !

Ludzie musicie pomyśleć logicznie i skorzystać ze środków które są dostępne ogólnie ! Trzeba trochę chęci !!!!

Dla mnie takie stwierdzenia spiskowców że samolot wywija w lewo i prawo, robi zakręty to świadczy o tym że taka osoba nie ma pojęcia o lotnictwie i wymtśla swoje teorie które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 3

#2136 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Zabawne w tym temacie jest punktacja + - :D .
Mnie osobiście to nie przeszkadza bo jej nie używam,natomiast dodawanie jak i odejmowanie punkcików jest żałosna, [...] zawsze myslałem że punktacja jest za "twórczość" za ciekawy materiał, a nawet za nową i fascynującą teorię której nigdy nie czytaliśmy, a minusy za chamstwo.
Okazuje się że jest inaczej,punktacje dzielą się na zwolenników i przeciwników smug chemicznych :/ .
Kostek ostatnim wywodem pobił rekordy braku zrozumienia tematu, piesze o jakiś zakrętach, zmianach kursów kierunku lotu itp Co to ma wspólnego ze smugami chemicznymi? I jeszcze nam każe myśleć logiczne :D .
Pozdrawiam i szacun dla tych którzy mają gdzieś minusy ;] czym więcej minusików tym bardziej warto czytać jeśli chodzi o ''Chemtrails – coś wisi w powietrzu ?"

Bez tej nieciekawej oceny "wartości" ludzi używających w taki a nie inny sposób systemu reputacji ten post wygląda zdecydowanie lepiej :)

Aquila

• -3

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

scigany, napisałem to żeby tacy jak Ty zrozumieli co jest powodem tych zmian kursów samolotów. Wy (zwolennicy) często się czepiacie tego że samoloty "dziwnie" latają.

A najlepsze jest to, że można sobie to samemu usłyszeć, i nie trzeba wymyślać dziwnych teorii :)

Użytkownik Kostek edytował ten post 06.06.2011 - 11:10

• 1

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Wczoraj oglądnąłem sobie ten dokument "What in the world..." i napisze szczerze że nie rozumiem jak po jego oglądnięciu można dalej wierzyc że są to zwykłe smugi kondensacyjne. No i te reportaże. Jeśli już oficjalnie mówią o tym w głównych amerykańskich stacjach telewizyjnych i nazywaja to po imieniu, to jaki sens dalej temu zaprzeczac, czy sie denerwowac, ze ktos w to nie wierzy? Nie rozumiem. Chcą zmienic pogode, klimat, wiec nie wiem po co az tak sie tutaj spieracie. Tak czy siak zatruwaja środowisko na wiele innych sposobów a to jest tylko kropla w morzu trucia. Ludzie daja robic ze soba praktycznie wszystko. Kogo interesuje jakas chemia na niebie? Rozmawialem na ten temat z ludzmi w pracy i wszyscy maja to gleboko. Wiec chyba ja tez. Po co sie tym niepotrzebnie martwic jak i tak nic z tym nie zrobimy. Na cos umrzec przecież trzeba :)
  • 4

Erik.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Frank Drebin, tak masz rację, poniekąd nie da się za wiele zrobić, gdyż tak brak świadomości ludzi w jakim świecie żyją, jak i zakłamywanie prawdy są gigantyczne.

Najgorsze moim zdaniem jest jednak to, iż ci wszyscy którzy poświęcają swój czas na wieloletnią samotną walkę z ignorancją większości zostają najpierw doprowadzani na skraj wytrzymałości psychicznej, aby później móc nazywać ich tymi „niespełna rozumu”, a następnie w „majestacie prawa” dyskredytowani, ośmieszani czy usuwani z takiego, od samego początku wątpliwego, a często nawet wyreżyserowanego, „dialogu”.

Oczywiście gremialne minusowanie to jedna z form zniechęcania i dyskredytowania. Niektórzy, którzy to zrozumieli, po prostu piszą swoje i się nie przejmują (do czasu oczywiście, bo kiedyś i oni mają dość i wtedy odchodzą).

MUNDUS VULT DECIPI, ERGO DECIPIATUR.
(Świat chce być oszukiwany, niechaj więc go oszukują.)

Użytkownik Erik edytował ten post 06.06.2011 - 18:10

• 2

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wierząc w teorię chemtrails nie czuję się żadnym ignorantem. I myślę, że nie tylko ja.
  • 0

#2141 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Aquila masz rację ;] faktycznie całkiem inaczej ;] dziękuję.
Frank Drebin musisz się odprężyć,głęboki oddech i luzik.
Na każdym forum "MODY" mają najwięcej do powiedzenia w tym temacie,dla nich wszystko istnieje, prócz smug chemicznych, ja nie wiem czy im za to płacą ?Aby torpedować na samym starcie smugi,jeśli ktoś pisze całkiem logicznie ,popierając się na filmach i dowodach takich naukowców jak chodzby z NASA?
Kiedyś Lepper mówił że Talibowie wylądowali w Polsce, był śmiech na sali w sejmie itp Powiedziawszy szczerze sami z tego śmialiśmy my się,teraz wiemy że to FAKT!
Kochane "MODY" powinniście być bezstronni,a jeśli się wypowiadacie to prywatnie i bez oceny forumowicza,który bardzo chce byc zrozumiany, że chociaż forum jest wolne i nikt nie będzie jechał im po "majtach" za to że są innego zdania, a przede wszystkim świadomości, to co sie dzieje nad naszymi głowami.
  • 2

Erik.
  • Tematów: 106
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem jednym z pomysłodawców „Uzdatniania pogody” przez Chemtrails jest Bill Gate .
Dziwnym trafem ostatnie kilka dni byłem w okolicach Seattle w Stanie Washington USA i również w samym mieście, gdzie odbywały się pewne uroczystości związane z tamtejszym zespołem futbolowym, z czym właśnie Gate i jego (były) wielki wspólnik są zaangażowani. Tego dnia niebo nad Seattle było czyste (bezkresny błękit jakiego dawno nie oglądałem), a mnóstwo przecinających niebo samolotów jak niegdyś nie zostawiały za sobą zasnuwających niebo smug, owszem robiły smugi kondensacyjne, które momentalnie znikały, pozostawiając błękitne niebo. I tak było cały dzień, a Seattle posiada jedno z największych lotnisk na tym wybrzeżu.

OPIS: Bill Gates założyciel firmy Microsoft, jeden z najbogatszych ludzi na świecie, ma nową misję- redukcję populacji. W zamieszczonym filmie możemy posłuchać jak Bill chce tego dokonać: "Teraz, jeśli udało by się wykonać świetną pracę z nowymi szczepionkami, służbą zdrowia i usługami zdrowia reprodukcyjnego, możemy zmniejszyć tą liczbę [populacji] o 10-15%."
Bill Gates założyciel firmy Microsoft, jeden z najbogatszych ludzi na świecie, ma nową misję- redukcję populacji. W tym filmie możemy usłyszeć jakie techniki są "niesamowicie efektywne".

TYTUŁ FILMU: Bill Gates i depopulacja ludzkości [PL]
LINK:
CZAS TRWANIA: 2,41 min.
TYTUŁ FILMU: Bill Gates i skuteczne techniki depopulacji.
LINK:
CZAS TRWANIA:0,35 sek.

MUNDUS VULT DECIPI, ERGO DECIPIATUR.
(Świat chce być oszukiwany, niechaj więc go oszukują.)

Użytkownik Erik edytował ten post 06.06.2011 - 19:56

• 3

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

scigany@
poza zdjęciami nieba i Twoim przekonaniem masz jakieś dowody?
W jednym z postów dałem Wam,zwolennikom namiary na niezależną agencję,która za małą kasiorę wykona dla Was niezbędne badania.Czy ktoś z tego skorzystał?
Nie,bo raczyłem sobie tam zadzwonić i porozmawiać.Muhad tak bardzo był przekonany,iż ta agencja chodzi na smyczy trucicieli,że nawet tego nie próbował sprawdzić.O czym więc chcesz rozmawiać,kiedy nie potraficie najprostszej sprawy załatwić?Jest Was-zwolenników tylu,że składka po stówce starczyłaby z nawiązką.
A tak rozwodzicie się tylko o swoich przekonaniach.

Kamilos.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Przepraszam za wyrażenie, ale rzygać mi się chce jak czytam co tutaj wypisujecie. 145 stron walki między podstawową wiedzą o fizyce, lotnictwie, zwykłym logicznym myśleniem , a wymysłami popartymi (średnio co 5 stron)tymi samymi filmikami z youtuba. Wystarczy trochę zainteresować się lotnictwem, żeby uświadomić sobie, że taka akcja jak CHEMTRAILS nie ma najmniejszych szans powodzenia. Zresztą... Pisanie tego jest bez sensu bo zaraz ktoś naskoczy na mnie, że jestem ignorantem i pozwalam sobie sikać po głowie trującą chemią.

Smugi kondensacyjne były, są i będzie ich coraz więcej, więc radzę powoli robić zapasy i przenosić się do bunkra :roll: A temat powinien być już dawno temu zamknięty bo od 50 stron wałkowane jest non stop jedno i to samo...
  • 6

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Był, ale trzeba wytłumaczyć to Przemowi, że nie ma sensu ciągnąć tego tematu, bo wszystkie możliwe argumenty zostały przedstawione.

@Ścigany

Kochane "MODY" powinniście być bezstronni,a jeśli się wypowiadacie to prywatnie i bez oceny forumowicza,który bardzo chce byc zrozumiany, że chociaż forum jest wolne i nikt nie będzie jechał im po "majtach" za to że są innego zdania, a przede wszystkim świadomości, to co sie dzieje nad naszymi głowami.

[...] Modzi mogą mówić co chcą, bo są to normalni ludzie i żeby właśnie nie dochodziło do żadnej cenzury modzi, którzy aktywnie biorą udział w dyskusjach starają się nie moderować tematów z nimi związanych. Mądry człowiek nie spokojnie poczekałby i poobserwował co kto ma do powiedzenia i kto jaki ma charakter zanim zacznie się o kimś wypowiadać.

Cierpliwości życzę

Pozdrawiam

Z tego co mi wiadomo ten regionalny wyraz może być uznawany w takim kontekście za próbę dogryzienia. Lepiej zaś skupić się na meritum sprawy niż na jakichś personalnych wycieczkach :)
Aquila

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych