Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli oni nie mogli ukryć oprysków w skali lokalnej, to jakim cudem ukrywają to w skali globalnej. Ile trzeba było personelu do pryskania lokalnego, ile trzeba do pryskania globalnego ?

Jest całkowicie odwrotnie. Udało im się ukryć opryski w skali lokalnej, skoro świat dowiedział się o nich dopiero z oficjalnego raportu, natomiast nie udalo im sie ukryc opryskow w skali globalnej, bo po prostu widzi je za duza liczba owiec. Dodatkowo teraz tez mamy oficjalne dokuemnty mowiace o geoinzynerii, mamy reportaze glownych amerykanskich stacji, wiec nie wiem, czy tak do konca chca to ukryc.

Kompletnie nie kumam tego wywodu. Udało im się ukryć opryski w skali lokalnej, ale świat o nich się dowiedział :) O globalnych w zasadzie nic nie wiadomo, ale nie udało im się tego ukryć :D

Z uwagi na powyżej zaprezentowany przeze mnie argument (ze nie do konca sie z tym kryja) Twój argument traci na znaczeniu. Z tego co wyczytałem to juz posypało wiele osob.

Kto posypał ? Nazwiska, stanowiska i dowody jakie przedstawili. Operujesz samymi ogólnikami. Gdzieś, coś wyczytałeś, nawet nie zainteresowałeś się jakie to źródło i nie zastanawiając się powtarzasz dalej.

Tak samo ktos moglby napisac o Katyniu - "Na dobrą sprawę cała teoria o Katyniu opiera się tylko i wyłączenie na tym, że podczas wojny zniknęło kilkadziesiąt tysięcy światłych Polaków. Reszta to spekulacje i domysły, które na tym bazują."

Hola hola. Co Ty wypisujesz ? Nie zagalopowałeś się czasem ? Sprawa Katynia to nie teoria i nie bardzo wiem jakim cudem ktoś by mógł coś takiego napisać.

Mysle, ze gdyby dobrze poszukac, to jest duzo informacji o pogorszeniu sie stanu zdrowia ludzi zamieszkujacych tereny, gdzie opryski sa najbardziej intensywne.

No właśnie nie ma żadnych korelacji między takimi danymi. Wierzysz tak w chemtrails, że nawet jesteś w stanie przypisać jakieś nieznane Ci dane na temat stanu zdrowia ludzi z opryskami. Nawet bez sprawdzenia zakładasz, że takowe istnieją.

Czemu jakis Tusk czy Kaczynski, wydajac zezwolenie na cala akcje, mogli bez spolecznej konsultacji decydowac o zdrowiu ludzi i stanie naszego srodowiska. Zapewne mają wazny powod, ale nie od tego przeciez są, by robic cokolwiek wbrew woli narodu.

Eeeee. Jaka decyzja ? Niewiele Ci trzeba by wyrobić sobie taką opinię i zdanie. W zasadzie bez żadnych dowodów zakładasz, że ktoś podjął taką decyzję i wydał zgodę.

Do niesamowitych wniosków dochodzisz widząc lecący samolot zostawiający smugę :)

Użytkownik dzustin edytował ten post 08.06.2011 - 17:23

• -2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Frank@
Temat baru przerabialiśmy wielokrotnie i Wasza teoria na tym poległa.Później były coraz to inne wersje.Dotarliśmy w końcu do wersji aluminium i HAARP.
Co do doświadczeń w UK,to było rozpylanie materiału biologicznego,a nie chemii w znaczeniu Waszej teorii.Co do nieszkodliwych jak to nazwałeś mutacji,a zapewne miałeś na myśli unieszkodliwione bakterie,bądź wirusy,zapewne pamiętasz o tym,że szczepionki które przyjmowałeś,są takim właśnie materiałem biologicznym.
Informacji na temat stanu zdrowia na terenach na których podejrzewa się największą ilość "oprysków" znalazło się już tutaj sporo.Problem w tym,że nie ma zwiększonej zachorowalności itp.
Poruszasz takie wątki,które już tutaj były poruszane i rozsypały się w proch.Nic nowego nie wniosłeś.Mielimy ciągle to samo.
Co jakiś czas wpadają do tego tematu nowi ludzie i to jest fajne.Tylko dlaczego nie przeczytali tych postów,które napisano wcześniej?Wiem,nie chciało się,bo jest ich ponad dwa tysiące.
Tylko co mnie to obchodzi.Ja chcę rozmawiać w temacie,a nie mielić ciągle to samo.

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Dreblin

Trudno z tobą rozmawiać skoro unikasz wszystkich argumentów. Staniq już powiedział co ja miałem na myśli w poprzednim poście i widać jak naginasz fakty. Nie dociera do ciebie, że nie ma teraz bezpośredniej groźby wojny atomowej i nie ma również uzasadnienia dla takich akcji jakie były wcześniej. Nie ma również dowodów na masowe śmierci i skażenie tamtych ziem, więc jest to zwyczajne kłamstwo i przyznaj to wreszcie.

A jak odpowiesz na to?

A wiesz co to jest implikacja? Jedyne o czym spiskowcy cały czas mówią to o "nienaturalnie" wyglądających chmurkach. Nie macie absolutnie żadnych dowodów na chemtrails. Wygląd chmur zadziwia tylko ludzi, którzy nic na ten temat nie wiedzą i chcą w nich widzieć śmierć. Nie odnotowano globalnego skażenia gleby. Nie znaleziono nigdy floty samolotów z dyszami. Nie opracowano silnika odrzutowego który wytrzymałby dodatek do paliwa w postaci aluminium. Nie udowodniono nigdy istnienia magicznych baków w samolotach. Oprócz jednego chyba wyjątku (czego to ludzie nie zrobią dla odrobiny sławy) nie znaleziono ani jednego człowieka pracującego w lotnictwie, który by potwierdzi bajki o chemtrailsach. Nie zbadano nigdy samych contrailsów przez badaczy spiskowych.

Czyżby te fakty obalające teorię chemtrails już u podstaw nie robiły na tobie wrażenia?

Pozdrawiam
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przemo@
To jest tylko domniemanie i na jako takim się kończy.Dowodów jak nie było tak nie ma.Długie,czy krótkie utrzymywanie się kondensacji w powietrzu nie jest dowodem i nie ma potrzeby tego wałkowania,bo sam wiesz,że punkt powstawania pary na tej wysokości zależy od temperatury i nasycenia wilgotnością atmosfery,a ten i te parametry są różne od tych panujących na poziomie gruntu.
Brak analizy tego co jest w smudze powoduje nasze wątpliwości,a nie tylko ich cień.

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie pamiętam czy w tych raportach z UK pisano coś o zrzutach z bardzo dużych wysokości? Wydaje mi się, że jest tam mowa i nisko lecących samolotach zrzucających coś punktowo na małym obszarze. Do długotrwałego "trucia" używano" m.in. łodzi zakotwiczonych blisko brzegu tak jak pisał Dreblin. No sorry ale nie jest to zbyt dobre porównanie.

Poza nawet jeśli to jakie znaczenie ma twój argument w obliczu tego:

Jedyne o czym spiskowcy cały czas mówią to o "nienaturalnie" wyglądających chmurkach. Nie macie absolutnie żadnych dowodów na chemtrails. Wygląd chmur zadziwia tylko ludzi, którzy nic na ten temat nie wiedzą i chcą w nich widzieć śmierć. Nie odnotowano globalnego skażenia gleby. Nie znaleziono nigdy floty samolotów z dyszami. Nie opracowano silnika odrzutowego który wytrzymałby dodatek do paliwa w postaci aluminium. Nie udowodniono nigdy istnienia magicznych baków w samolotach. Oprócz jednego chyba wyjątku (czego to ludzie nie zrobią dla odrobiny sławy) nie znaleziono ani jednego człowieka pracującego w lotnictwie, który by potwierdzi bajki o chemtrailsach. Nie zbadano nigdy samych contrailsów przez badaczy spiskowych.

Pozdrawiam
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Skala zjawiska jest tutaj wszystkim. Przelot samolotu opryskującego chemią nad głowami ludzi najprawdopodobniej doprowadzi do śmierci tych ludzi. Zrobienie oprysków na dużej wysokości w celu wytrucia całego globu jest niewykonalne. Zaś co do samych manipulacji pogodą prze Rosję. Nie raz to było tutaj poruszane i takie operacje są bardzo kosztowne i nie zawsze się udają.

Pozdrawiam
  • 3

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie rozumiem o co ci chodzi. Próbujesz mi wmówić, że że ja powiedziałem, że nie ma czegoś takiego jak opryski.

Mała ciekawostka, czy rozpylenie czegoś na dużej wysokości przy sprzyjających warunkach spowoduje powstanie smugi?

Ja uważam, że brak dowodów i nierealność zorganizowania takiej akcji w skali światowej całkowicie podważa teorie o chemtrails. Oczywiście że można zrobić mniej lub bardziej toksyczne opryski jak w UK, ale tam chyba nie robili tego na wysokości 10 km

Pozdrawiam
  • 1

Frank Drebin.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Dzisiaj na wp.pl taka oto ciekawa informacja

Oni już wiedzą, kto stoi za epidemią EHEC

Internauci już wiedzą skąd wziął się tajemniczy szczep bakterii wywołujący ogórkową panikę w całej Europie. Komentarze pod artykułami na temat bakterii E.coli pełne są teorii o pochodzeniu choroby. Wśród pomysłów Internautów można znaleźć nie tylko zwykłe mało prawdopodobne teorie spiskowe obwiniające koncerny farmaceutyczne i "tajny rząd światowy", ale także idee godne najtańszych filmów science-fiction oraz pomysły ocierające się o zupełną fantastykę. Nie brakuje też żartobliwych prowokacji.

Zobacz, jak Internauci tłumaczą pojawienie się EHEC!

"Tajemnicze samoloty wybiją nas jak stonkę"

- Może wreszcie ktoś z oficjalnych czynników zainteresuje się tym, co nam nad głowami rozpylają te tajemnicze samoloty. Chociażby żeby wykluczyć taką ewentualność, że są to między innymi bakterie i nanocząstki aluminium. Ludzie, ktoś uważa, że jest nas za dużo i mogą nas traktować jak stonkę ziemniaczaną - ostrzega Internauta Jaś.

http://wiadomosci.wp...EC,galeria.html

Co ciekawe materiał wisi na wp.pl od samego rana, a jeszcze nie ma żadnych komentarzy odnośnie tych tajemniczych samolotów ;) Nie ma żadnych opinii, czy wp.pl boi się je zamieścić? Sami sobie odpowiedzcie na to pytanie. Zapewne w komentarzach ludzie potwierdzają i oburzają sie tym, ze jednak cos jest z samolotow rozpylane.

dzustin

Kompletnie nie kumam tego wywodu. Udało im się ukryć opryski w skali lokalnej, ale świat o nich się dowiedział. O globalnych w zasadzie nic nie wiadomo, ale nie udało im się tego ukryć

O lokalnych opryskach swiat sie dowiedzial dopiero z oficjalnego raportu, o globalnych wiemy juz bardzo duzo, a nie udalo sie tego ukryc, bo duzo ludzi po prostu to widzi i nie moze sobie przypomniec, by cos takiego mialo miejsce wczesniej.

Hola hola. Co Ty wypisujesz ? Nie zagalopowałeś się czasem ? Sprawa Katynia to nie teoria i nie bardzo wiem jakim cudem ktoś by mógł coś takiego napisać.

Sprawa Katynia długo była jedynie teorią. Do tego spiskową.

edycja:
Jest godzina 23.00 i ukazały się w końcu opinie pod informacją o tajemniczych samolotach, o to niektóre z nich

Dlaczego rząd ,niby polski toleruje trucie nas Polaków choćby przez chemiczne smugi na niebie?/ Usta pełne frazesów o bezpieczeństwie ,a tu tymczasem takie masowe podtruwanie ludzi.

a może lepiej autor artykułu sprawdziłby sens komentarza przesłanego przez Jasia, zamiast Go wyśmiewać.? Chyba już tylko ślepi nie widzą co się wyprawia na niebie - i napewno to nie żadne smugi kondensacyjne

Jestem kurierem.Pracuję całymi dniami na powietrzu .Mam całymi dniami okazję zerkać na niebo .I cóż ?Ostatnio od połowy maja do dziś, widziałem w bezchmurne dni ciekawe zjawisko.Były dni że na niebie nie było ani jednego samolotu ,no może jeden dwa,smugi kondensacyjne , zawsze zaraz ginęły. Ale zauważyłem inne dziwne smugi .Były takie trzy dni ,samoloty latały po niebie jak wściekłe,naliczyłem ich w ciągu jednego dnia 26 ,nawet trzy leciały dziwnie blisko siebie ,jest to rzadkość. Było to tydzień temu. Smugi kondensacyjne nie zginęły ale ciągnęły się po całym niebie i rozchodziły się na boki i tworzyły się z nich rzadkie chmury ,po 5 godzinach niebo zrobiło się zamglone. Nie pisałbym tego ,bo cóż w tym może być ciekawego .Ale ! Po 4 godzinach postoju samochodu zauważyłem na samochodzie ,szczególnie na szybach drobne gęste kropi tak mocno przyklejone ,jakby ktoś pryskał jakąś cieczą, pędzlem.Samochód rano był umyty na myjni.Nic nie padało było ciepło .Nie zwróciłbym na to uwagi .gdyby nie te dziwne gęste kropki na moim samochodzie w tym dniu.Jestem pewny że, nie stałem pod żadnym drzewem ,ani nigdzie ,gdzie samochód mógłby być tak zapaskudzony ,dziwna substancją. Dzisiaj samochód myłem ponownie na myjni ,wielu kierowców zawodowych rozmawiało między sobą mówiąc że, w takie dni ich samochody też są obklejone dziwną substancją.]

Osoby zainteresowane tematem smug chemicznych i NWO b.wiele wiedzą na ten temat.Ośmieszająco-drwiący ton artykułu nie jest dla nich deprymujący.Każdy moze znależć sobie informacje.A czasami wystarczy patrzeć w niebo,a zobaczycie ,co się tam wyprawia w słoneczne dni.To widać,po prostu widać.

Dwie godziny napisalem komentarz przedstawiajacy prawde, i oczywiscie sie nie ukazal.

Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 09.06.2011 - 21:52

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zaś co do samych manipulacji pogodą prze Rosję. Nie raz to było tutaj poruszane i takie operacje są bardzo kosztowne i nie zawsze się udają.

I fakt, że są bardzo kosztowne i czasem się nie udają świadczy o tym, że nie są prowadzone? Dziękuję, nie mam pytań dodatkowych.

Uważam to za jeden z argumentów przeciwko chemtrails,oczywiście nie jedyny.Kwestia opłacalności i celności tez była tutaj poruszana.Przemo,na pewno to czytałeś.
Chciałbym,abyś spróbował odpowiedzieć na pytanie,na które dotychczas nie uzyskaliśmy odpowiedzi.Jakiej metody "oprysków" używają Ci,którzy to robią.Pomiń proszę zdjęcia które były już w tym temacie,bo nic nie wniosły,a kilka to zwykle śmieci.

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Właśnie na Discovery Science rozpoczął się film na temat teorii chemtrails.
Po emisji podzielę się wrażeniami.

Użytkownik Staniq edytował ten post 09.06.2011 - 21:09

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Badają paliwo ;) Niezła propaganda. Wiadomo przeciez, ze to nie o paliwo chodzi. No i mylenie radarow :) W Polsce tez myla non stop radary? Czyje i po co? No i walka z ociepleniem klimatu, kto w to jeszcze wierzy? :)

Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 09.06.2011 - 21:54

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Według dostępnych dokumentów,a twórcy filmu mieli do dyspozycji coś więcej niż zasoby internetu,eksperymenty rozpylenia związków aluminium nie wyszły poza fazę projektu.
Po pierwsze-uzyskanie potrzebnego efektu nie jest zagwarantowane.
Po drugie -dużo lepsze odbijanie cząstek światła uzyskano w wyniku rozpylenia dwutlenku siarki.
Po trzecie -do efektu odbijającego,potrzeba ilości dwutlenku siarki,jaka się wydobywa podczas erupcji wulkanów,a te taką pracę już wykonują same od siebie,wiec nie potrzeba tego potęgować,ponieważ obecnie po takich wybuchach podróże lotnicze są mocno ograniczone.
Po czwarte -Alvia Gaskill Jr. stwierdził,że wytwarzane contrails,czyli smugi,są wystarczająco niebezpieczne dla środowiska,ponieważ powodują zwiększone zachmurzenie na dużych obszarach,szczególnie tam,gdzie jest zwiększony ruch lotniczy.Potwierdza to też dr.Joseph Golden.
Po piąte -badano chmury powstałe ze smug kondensacyjnych po różnych samolotach i o różnej porze metodą teledetekcji.Wyniki są w normie.
Po szóste -według dostępnych danych państwowych,jedynie jodek srebra jest używany do obsiewania chmur,tylko i wyłącznie w celu uzyskania zwiększonych opadów.Dzieje się tak w Kalifornii od 50 lat,co jest powszechnie wiadomo,a robi się to ze względu na zwiększone zapotrzebowanie na wodę w tym regionie.

Frank Drebin@
Metoda na badanie paliwa jest dosyć prosta.Ponieważ izopropanol reaguje bardzo intensywnie z glinem,kawałek tego metalu (podobnie jak związki tlenkowe) wrzucony do niego będzie wydzielał wodór gazowy.Wystarczy wymieszać paliwo lotnicze z izopropanolem i czekać na reakcje.Na filmie było widać,jak w próbce zanieczyszczonej glinem(w celach porównawczych),wydzielał się wodór.
Co do mylenia radarów,sam powiedz po co rozrzuca się takie rzeczy w powietrzu?Przecież to nie jest walka z ociepleniem klimatu(sam napisałeś).Tylko nie pisz o morgelonce itp.
Walka z ociepleniem to ostatnia deska ratunku dla teorii chemtrails.Wszystkie inne się posypały jak domek z kart.

edit:literki

Użytkownik Staniq edytował ten post 09.06.2011 - 22:48

#2173 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Chyba na chwile to moge tu wpasc...
Mam takie dziwne przemyslenia, moglabym to nazwac: spojrzenie drugim okiem ezoteryka.
" Nanocząsteczki aluminium znajdywane są jako zanieczyszczenia w układzie krążenia w związku z chorobą Alzheimera."
No nic tylko mam skojarzenia w celowym utrzymywaniu nas w "spiaczce"/niepamieci? Wogole ta dosyc dziwna mieszanka bar, dwubromek etylenu, nanoczasteczki aluminium i silikon, daja wiele do myslenia...Czas wznoszacej sie swiadomosci i jednoczesnie nasilone dzialania chemitralis.
Tylko z drugiej strony mysle sobie jeszcze, ze sama chemia moze troche to utrudnic (mysle o przebudzeniu), ale niestety na dluzsza mete nie powstrzyma nikt tego procesu, wiec moze nie trzeba az tak emocjonalnie do tego podchodzic, bo moze im tylko pomagamy a nie przeszkadzamy?
No w ocieplenie klimatu wierze, ale nie wierze ze ta mieszanka ma temu zapobiec. To tyle moich przemyslen.
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W/g mnie,to jedynie skutek rewolucji przemysłowej i złodziejskiej gospodarki zasobami.Kiedyś nikt nie dbał o to aby np. paliwo było spalane w silnikach w sposób ograniczający dewastacje środowiska.To wysiłek naszych poprzedników.

#2175 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

No wiesz jeszcze nie dawno to nikt nie bral pod uwage co sypie pod marchewke, grunt zeby rosla duza, a dzis bakterie Ecoli i nie wiadomo co jeszcze.
To wszysto wylazi nagle i jest bardzo dziwnie skumulowane i w czasie i w zdarzeniach, nie uwazasz?

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 09.06.2011 - 23:07

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych