Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#2176 Gość_Horror

Gość_Horror.
  • Tematów: 0

Napisano

Po trzecie -do efektu odbijającego,potrzeba ilości dwutlenku siarki,jaka się wydobywa podczas erupcji wulkanów,a te taką pracę już wykonują same od siebie,wiec nie potrzeba tego potęgować,ponieważ obecnie po takich wybuchach podróże lotnicze są mocno ograniczone.

Dokładnie, nawet bez oglądania tego filmu o tym pisałem:

Jeden większy wulkan robi więcej zamieszania i wpływa bardziej na klimat niż te wszystkie samoloty

… i nie wspominam o tym dla wątpliwej sławy ale dlatego, że do takiej konkluzji prowadzi już choćby prosta logika ;)

Droga Mag, nie wiem o co chodzi w tym co napisałaś

" Nanocząsteczki aluminium znajdywane są jako zanieczyszczenia w układzie krążenia w związku z chorobą Alzheimera."
No nic tylko mam skojarzenia w celowym utrzymywaniu nas w "spiaczce"/niepamieci? Wogole ta dosyc dziwna mieszanka bar, dwubromek etylenu, nanoczasteczki aluminium i silikon, daja wiele do myslenia...Czas wznoszacej sie swiadomosci i jednoczesnie nasilone dzialania chemitralis

ale po przeczytaniu tego nachodzi mnie taka oto refleksja. Opiszę ją ogródkowo-działkową poezją (wymyśloną na tzw. biegu),
Jest w moim mieście działek bez liku
wszystkie są dziwnym trafem przy ulicach
rosną tam piękne sałaty w donicach
którym brakuje tylko w składzie arszeniku

Jest wiersz, jest rym, jest puenta i... jest prawie pierwsza w nocy.
Dzisiaj wchłonąłem sporo warzyw (dwa kiszone ogórki, sałatę w zingerach i pewnie tyle aluminium, że mogę śmiało powiedzieć, iż mam alibi na senność.) Nie ma sensu się ociągać, zatem...
Dobranoc
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

mag@
zmieniają się metody badawcze,tak jak i zmieniają się priorytety.Jak nie wiemy czego szukać to nigdy tego nie znajdziemy,chyba że przez przypadek.Ja osobiście kupuje warzywa "organic".Problem w tym,że gdybym ich dobrze nie umył,e-coli mam prawie zagwarantowane.Dlaczego?Nawóz organiczny,czyli gnój.Podobnie jest ze wszystkim wokół nas,czasem zwykle rzeczy przypisujemy "im",bo czegoś nie wiemy lub nie rozumiemy.

#2178 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

A mnie sie widzi, ze jak czegos nie wiemy, lub nie rozumiemy, to wcale nie szukamy tylko udajemy ze tego nie ma. I tak jest od wiekow, a nie tylko dzis. Ale niewiara tez ma swoje zalety, bo mozna miec Alzheimera bez powodu niz z jakiegos konkretnego prawda? Nie stresujemy sie jakimis wyciekami ani bakteriami ani wogole niczym, taka karma. Tylko ze ja lubie wiedziec za co ta karma...
  • 0

#2179 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Coraz większe zainteresowanie tym tematem w sród naukowców...hmm na prawdę dziwne że nagle wszyscy sie obudzili i starają się wyjaśniać to i owo, tylko dlaczego nie nazywają tego po imieniu tylko usilnie i mocno podkreślają że są to smugi kondensacyjne samolotów, wspominają że zwykła smuga kondensacyjna może rozrastać i pokrywać tysiące kilometrów nieba (od kiedy zwykła smuga ma takie osiągi ?) Jedyna rzecz która mnie ucieszyła w tym filmie na discovery to to że potwierdzili że "zwykłe smugi kondensacyjne z samolotów" prowadzą do ocieplenia klimatu.
Przecież mogli zapytać "spiskowców smug chemicznych" jaki to ma wpływ na pogodę.
Moim skromnym zdaniem wszystkie filmy i zainteresowanie tym zjawiskiem,nie jest wyjaśnienie że smugi chemiczne to fakt, tylko zwykła propaganda, i przekonanie ludzi że "zwykłe smugi" kondensacyjne sieją globalne spustoszenia na całym świecie,odpowiedzialność za to ponosi jak zwykle Kowalski, bo przecież nikt nie zrezygnuje z latania samolotem, nikt nie zamknie swojego miejsca pracy.
Nie zdziwię się jak wprowadzą do biletów lotniczych dodatkowej opłaty na rzecz ratowania klimatu,no bo przecież Kowalski jest winien.
Mamy już zarąbiste haracze które musimy płacić za emisję co2 do atmosfery bo Kowalski winny!
Jeden wulkan w czasie erupcji wprowadza do atmosfery tyle co2 że ludzkie fabryki w UE musiały by "hajcować" dzień i noc przez cały rok.
  • 0

#2180 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Trzymajac sie Alzheimera znalazlam inne wyjasnienie...
Dlaczego tak duzo "tego" lata na londynskim niebie? No chyba nie z powodu suszy. Anglicy, wiekszosc czasu spedzaja w pubach, dlaczego? Cholera przeciez oni nie pamietaja juz gdzie mieszkaja! A puby kwitna...
  • 0

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

mocno podkreślają że są to smugi kondensacyjne samolotów, wspominają że zwykła smuga kondensacyjna może rozrastać i pokrywać tysiące kilometrów nieba (od kiedy zwykła smuga ma takie osiągi ?

Aha czyli pomimo tego że w książkach jest to od dawna opisane to dla ciebie long-persistent contrails to wciąż coś nowego - gratuluje intelektu.

Pozdrawiam
  • 0

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Aha czyli pomimo tego że w książkach jest to od dawna opisane to dla ciebie long-persistent contrails to wciąż coś nowego - gratuluje intelektu.

W jakich ksiazkach i od jakiego dawna jest to opisane? Prosze o konkretne przyklady. Byl tu poruszany watek kasiazek i podrecznikow wydanych przed data rozpoczecia opryskow, w ktorych brak jest informacji o long-persistent contrails. Watek ten uwazam za szalenie ciekawy.

scigany

Coraz większe zainteresowanie tym tematem w sród naukowców...hmm naprawdę dziwne że nagle wszyscy sie obudzili i starają się wyjaśniać to i owo

No mnie to nie dziwi. Ludzie zaczynaja dostrzegac dziwne zjawisko i zaczynaja zadawac pytania, to trzeba im dac odpowiedz, jakakolwiek ona by nie byla. W tym dokumencie zabraklo mi wielu rzeczy, ale najbardziej tego, ze po prostu nie polecieli i nie pobrali probki tej trwalej smugi. Zamiast tego zaczeli badac paliwo i szukac tam glinu. Jakby nie mogli pomyslec, że zrodlem tych dlugich smug nie jest paliwo a po prostu chemiczne substancje rozpylane z urzadzen opryskowych. No i ta kobieta, ktora wierzyla, ze to chemia, poinformowala wszystkich, ze oni to rozpylaja, by.... zbadac ruch powietrza, jak sie przesuwa i tym podobne ;) Mieli do wyboru tyle osob, a wybrali wlasnie ta kobiete, ktora czesto brzmiala malo wiarygodnie.

mag1-21

Wogole ta dosyc dziwna mieszanka bar, dwubromek etylenu, nanoczasteczki aluminium i silikon, daja wiele do myslenia...Czas wznoszacej sie swiadomosci i jednoczesnie nasilone dzialania chemitralis.

Tez o tym kiedys pomyslalem, ze miedzy innymi chca wplynac na nasze umysly i zahamowac przebudzenie. Cos w tym musi byc.

Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 10.06.2011 - 08:20

• 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

mag@
angole mają wrodzony brak pamięci,w poniedziałek nie pamiętają po co przyszli do pracy.Nie wiem jak to wygląda na "londyńskim niebie",ale na "nottinghamskim" zupełnie nieźle.Do najbliższego lotniska 12 mil,nad głową trasy przelotowe do Szkocji i Walii;w druga stronę do europy,mam więc wszystko jak na dłoni.
scigany@
zwykłą propagandą jest przekonywanie ludzi do chemtrails.Jeżeli obejrzałeś film,to wiesz,że chemtrails jest tylko formą straszenia ludzi.Pytanie,czemu ma służyć to straszenie,jaki jest cel wzbudzania strachu w społeczeństwie.Twórcy takich bzdurnych teorii,zapewne siedzą teraz w kąciku i śmieją się w kulak z tych którzy im uwierzyli.
Ja też.

Frank@
czytaj.wklejam po raz kolejny,tym razem dla Ciebie:

http://www-pm.larc.n...nsformation.pdf

Użytkownik Staniq edytował ten post 10.06.2011 - 08:25

#2184 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Pozdrawiam

Przeciez to oczywiste, to każdy wie ,lub powinien wiedzieć.
Ale obecne smugi są czym więcej jak skroploną parą wodną, tlenkiem jak i dwutlenkiem węgla,metanem, czy siarczanem a nawet sadzą, cisnieniem atmosferycznym ,ekstremalną temperaturą itp.
Częste zjawiska takie jak halo słoneczne, czy wspaniała tęcza z chmur w piękny dzień, chyba o czymś świadczy.
Chcę również wspomnieć że mozliwe jest wyjasnienie niektórych chemtrails lecz niestety nie wszystkich lub większości.
Nauka jest nauką a nie Omegą,dlatego co jakis czas jest wymiana książek;) bo okazuje sie że to co pisali 30 lat temu to totalna bzdura.
Nauka ma wszystko "obcykane" szukają już cząstki Higgsa, a tak "banalnej" rzeczy jak budowa piramid nie potrafią wyjaśnić.
Więc nie odsyłaj mnie do twoich ulubionych książek,każdy ma swoje ;) warto czytać wszystkie, aby ogarnąć co nieco.
Mój intelekt to porażka,to chyba widać ;]
Pozdrawiam również szczerze...
  • 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Częste zjawiska takie jak halo słoneczne, czy wspaniała tęcza z chmur w piękny dzień, chyba o czymś świadczy.

Tak czeste że halo nigdy nie widzialem a tęcze widze od wielkiego dzwonu a pracuje na powietrzu.
Już abstrahując od faktu że to zjawiska równie stare jak ludzkość.

Nauka jest nauką a nie Omegą,dlatego co jakis czas jest wymiana książek;) bo okazuje sie że to co pisali 30 lat temu to totalna bzdura.

Typowy zabieg mający na celu zdykredytowanie nauki. Jak zwykle ignorujesz fakt że nauka sie cały czas POSZERZA i uzupełnia a nie nagle ktoś decyduje ze nalezy wszystko wywrócić na lewą strone .

Nauka ma wszystko "obcykane" szukają już cząstki Higgsa, a tak "banalnej" rzeczy jak budowa piramid nie potrafią wyjaśnić.

A to dziwne bo ja sposob budowania piramid pamietam z podręcznika do historii w podstawówce.
  • -1

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Staniq

czytaj.wklejam po raz kolejny,tym razem dla Ciebie:
http://www-pm.larc.n...nsformation.pdf

I to jest ta książka/podręcznik wydana przed rozpoczeciem chemiosmuzenia? Ile jeszcze razy to wkleisz pokazujac, ze nie rozumiesz zadanego pytania?

Cos ostatnio naprawde duzo o chmurach artykułów

Na odkrywcy.pl mozemy dzisiaj przeczytac

Chmury niespodzianki
Dołączona grafika
Niektóre chmury trudno jasno sklasyfikować. Pogoda płata figle i często widzimy na niebie coś, na temat czego w nawet w literaturze specjalistycznej nie odnajdziemy szczegółowych informacji. Ostatnimi czasy jesteśmy świadkami powstania ciekawych, zaskakujących zjawisk...

Chmury cirrus
Dołączona grafika
Po polsku cirrus (Ci) to chmura pierzasta. Występuję wysoko w troposferze. Temperatura w niej panująca waha się między -40 a -60 stopni Celsjusza. Z związku z tym cirrusy zbudowane są z wody pod postacią kryształków lodu.
Chmury cirrus opisywane są jako gładkie smugi, przypominające nici pajęcze, noszą też poetycką nazwę „włosów anielskich”. Bywają inne odmiany cirrusów – które przyrównać można do loczków lub drobnych kłaczków.

i komentarze pod artykułem

u nas na podlasiu na wiosne to na gesto takich chmurek, samolociki tylko kóleczka robili, psychole

chemitrils=redukcja populacji ludzkiej o 80 % nad polską duzo tej chemi rozpylają

To są twory czarnego programu `Chemtrails`! Na niebie w całej europie to widać.W stanach zaczęli ten program 1999 roku !

Prawda.To nie są zwykłe chmury ,na większości zdjęć widać opryski chemiczne CHEMTRAILS. Psychopaci rozpylają to świństwo praktycznie na całym świecie.

Chemtrails są chmurami budzącymi mój strach. W rejonie Gdańska pełno tego paskudztwa na bazie proszków aluminium. Robię sporo zdjęć ... najgorsze są te w dniach pełnego słońca i przerabiają niebo w ponury, zapylony, bury obraz

I jeszcze chmury Chemtrails rozprowadzane przez samoloty ktore zawieraja bar,stront i aluminium.tych jest chyba najwiecej.

google: HAARP, chemtrails!!

Kto patrzy w niebo ten zauważy, że mamy też nowy rodzaj zachmurzenia - chemtrails

rozpylaja smugi w calej Polsce, w Policach kolo Szczecina lataja ostro od 2 tygodni, najgorsze ze ludize patrza na to i mysla ze to smugi kondensacyjne, ale one nie znikaja tylko sa godzine na niebie i sie rozszerzaja w chmuropodobne biale mleko na niebie, masakra jakas

Tak jest nad cala Polska. TRUJA<TRUJA<TRUJA w imie czego ?NAUKI?

Prawie codziennie pruja niebo nad NYC.Natura zglupiala.Albo ulewy albo ponad 2 tyg.bez deszczu.

http://odkrywcy.pl/gid,13489789,img,13492288,page,2,title,Chmury,galeriazdjecie.html

Czy to, ze jest taki wysyp artykułow i reportazy o niby zwyklych chmurach i te wszystkie komentarze nie daja Wam do myslenia? Czy az tylu ludzi nagle utracilo klepke numer pięć?

Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 10.06.2011 - 12:51

• 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Frank

Zanim odpowiem na twoje kolejne pytania, najpierw ty odpowiedz na moje.

h. Nie macie absolutnie żadnych dowodów na chemtrails. Wygląd chmur zadziwia tylko ludzi, którzy nic na ten temat nie wiedzą i chcą w nich widzieć śmierć. Nie odnotowano globalnego skażenia gleby. Nie znaleziono nigdy floty samolotów z dyszami. Nie opracowano silnika odrzutowego który wytrzymałby dodatek do paliwa w postaci aluminium. Nie udowodniono nigdy istnienia magicznych baków w samolotach. Oprócz jednego chyba wyjątku (czego to ludzie nie zrobią dla odrobiny sławy) nie znaleziono ani jednego człowieka pracującego w lotnictwie, który by potwierdzi bajki o chemtrailsach. Nie zbadano nigdy samych contrailsów przez badaczy spiskowych.

Pozdrawiam
  • 0

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Pazi
Nie zadałes zadnego pytania, ale ustosunkuje sie do tego co wkleiles juz chyba kilkanascie razy

Nie macie absolutnie żadnych dowodów na chemtrails.

Powtorze to co napisalem wczesniej - dla jednego wystarczajacym dowodem bedą zdjecia, dla drugiego materiały filmowe, reportaze i dokumenty, dla trzeciego zeznania świadkow, dla czwartego news w Wiadomościach, dla piatego oficjalne dokumenty rządowe, a szósty będzie chcial zobaczyc wiarygodne wyniki badan odpowiednich instytucji. Oprocz tego ostatniego mamy wszystkie pozostale dowody. Niedowiarki widocznie muszą cierpliwie poczekac na wiarygodne wedle ich oceny wyniki badań.

Wygląd chmur zadziwia tylko ludzi, którzy nic na ten temat nie wiedzą i chcą w nich widzieć śmierć.

Sugerujesz, ze nie wiemy nic o chmurach i chcemy widziec w nich smierc? Nie zartuj sobie.

Nie odnotowano globalnego skażenia gleby.

W stanach wykonano bardzo wiele badan, ktore potwierdzily skażenie gleby i wód miedzy innymi aluminium i barem.

Nie znaleziono nigdy floty samolotów z dyszami.

Na niebie widzimy takie samoloty praktycznie codziennie.

Nie opracowano silnika odrzutowego który wytrzymałby dodatek do paliwa w postaci aluminium.

Bo ta chemia nie jest dodawana do paliwa, tylko rozpylana jest ze specjalnych urzadzen lub w inny sposob wykorzystujacy najnowsza technologie (poruszony byl w tym temacie ciekawy watek samolotow hologramow).

Nie udowodniono nigdy istnienia magicznych baków w samolotach. Oprócz jednego chyba wyjątku (czego to ludzie nie zrobią dla odrobiny sławy) nie znaleziono ani jednego człowieka pracującego w lotnictwie, który by potwierdzi bajki o chemtrailsach. Nie zbadano nigdy samych contrailsów przez badaczy spiskowych.

Ten jeden wyjatek to wazny wyjatek, byl gdzies w tym temacie wywiad z mezczyzna, ktory o malo co nie stracil pracy, po tym jak zainteresowal sie dziwnymi instalacjami w samolocie, a ludzie widzacy na niebie chemiosmugi nie maja odpowiednich srodkow by je zbadac. Moga to uczynic jedynie z poziomu gruntu i takich badan, potweirdzajacych skazenie gleby i wod jest naprawde sporo.
  • 2

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Na niebie widzimy takie samoloty praktycznie codziennie.

Widzisz samoloty z instalacjami do oprysku ?

Bo ta chemia nie jest dodawana do paliwa, tylko rozpylana jest ze specjalnych urzadzen lub w inny sposob wykorzystujacy najnowsza technologie (poruszony byl w tym temacie ciekawy watek samolotow hologramow).

Kolejny raz to tylko spekulacje, zwykłe wymysły które nie są potwierdzone. Samoloty "hologramy" (fake plane) ? ciekawe, ciekawe... hologram,

Info z Wikipedii
hologram - fotograficzny zapis na nośniku przynajmniej dwufalowego obrazu interferencyjnego, który w odczycie daje dwa niezależne od siebie obrazy przestrzenne 3D (trójwymiarowe).

A wiec hologram rozpyla związki chemiczne :mrgreen:

O cholercia, to jakaś chyba technologia z Gwiezdnych Wojen :mrgreen:

Użytkownik Kostek edytował ten post 10.06.2011 - 11:33

• 0

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Widzisz samoloty z instalacjami do oprysku ?

Jak widzę z daleka szczającego chlopa, to zakladam ze ma czym szczac.

A wiec hologram rozpyla związki chemiczne :mrgreen: O cholercia, to jakaś chyba technologia z Gwiezdnych Wojen :mrgreen:

Hologram to tylko slowo, ktore najlepiej oddaje niesamowite deformacje niektorych samolotow, czy wrecz.. brak samolotu. Gdzies to bylo wczesniej w tym temacie.

Nie ukrywam, ze bardzo zaciekawil mnie ten temat chemiosmug. Zauwazylem, ze prawie na kazdym forum gloszacym w zalozeniu prawde jest temat o chemtrails jak na prawda2 http://prawda2.info/viewtopic.php?t=80 . Zwykle smugi a na kazdym forum sa na ich temat gorace , wieloletnie dyskusje. Troche to dziwne ;)

Chyba poprostu zagrana została kolejna z kart
Dołączona grafika

Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 10.06.2011 - 12:25

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych