Dokładnie, nawet bez oglądania tego filmu o tym pisałem:Po trzecie -do efektu odbijającego,potrzeba ilości dwutlenku siarki,jaka się wydobywa podczas erupcji wulkanów,a te taką pracę już wykonują same od siebie,wiec nie potrzeba tego potęgować,ponieważ obecnie po takich wybuchach podróże lotnicze są mocno ograniczone.
… i nie wspominam o tym dla wątpliwej sławy ale dlatego, że do takiej konkluzji prowadzi już choćby prosta logikaJeden większy wulkan robi więcej zamieszania i wpływa bardziej na klimat niż te wszystkie samoloty
Droga Mag, nie wiem o co chodzi w tym co napisałaś
" Nanocząsteczki aluminium znajdywane są jako zanieczyszczenia w układzie krążenia w związku z chorobą Alzheimera."
No nic tylko mam skojarzenia w celowym utrzymywaniu nas w "spiaczce"/niepamieci? Wogole ta dosyc dziwna mieszanka bar, dwubromek etylenu, nanoczasteczki aluminium i silikon, daja wiele do myslenia...Czas wznoszacej sie swiadomosci i jednoczesnie nasilone dzialania chemitralis
ale po przeczytaniu tego nachodzi mnie taka oto refleksja. Opiszę ją ogródkowo-działkową poezją (wymyśloną na tzw. biegu),
Jest w moim mieście działek bez liku
wszystkie są dziwnym trafem przy ulicach
rosną tam piękne sałaty w donicach
którym brakuje tylko w składzie arszeniku
Jest wiersz, jest rym, jest puenta i... jest prawie pierwsza w nocy.
Dzisiaj wchłonąłem sporo warzyw (dwa kiszone ogórki, sałatę w zingerach i pewnie tyle aluminium, że mogę śmiało powiedzieć, iż mam alibi na senność.) Nie ma sensu się ociągać, zatem...
Dobranoc