Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Hologram to tylko slowo, ktore najlepiej oddaje niesamowite deformacje niektorych samolotow, czy wrecz.. brak samolotu. Gdzies to bylo wczesniej w tym temacie.

Deformacje samolotów, brak samolotu ? Ale ze niby co, znikają elementy kadłuba ? Nie rozumiem Cie.

AAAAA, wiem, naoglądałeś sie filmików na YT :mrgreen: To wszystko jasne! 8)
  • 2

Frank Drebin.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

I co, lepiej Ci, ze rozmawiasz z czubem ktory wierzy w filmiki z Jutuba? Oprócz tych " :D " nic nie wnosisz do dyskusji. Najlatwiej, nie majac innych argumentow, jest sie nabijac .
  • 1

Kamilos.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

I co, lepiej Ci, ze rozmawiasz z czubem ktory wierzy w filmiki z Jutuba? Oprócz tych " :D " nic nie wnosisz do dyskusji. Najlatwiej, nie majac innych argumentow, jest sie nabijac .

Nam pozostało już tylko nabijanie się z was bo 100 stron argumentów i dowodów przeciw tej śmiesznej teorii jakoś Ciebie i innych zwolenników chemtrailsów nie przekonało ...
  • 1

Anders.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Frank ale twoje argumenty są zajebiste. Naprawdę

-Hologramy

-

Za dużo pseudo-naukowych filmów na Youtube które są tylko wymysłami i nigdy nie znaleziono na nie dowodów.
  • 2

#2195 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Nigdy moj Drogi nie udowodniono tez ze chemitralis to 100% bzdura. Na razie jest 50/50%, wiec sie nie egzaltuj za bardzo. Nie ma takiej pewnosci ze zjawisko to nie istnieje.
  • -2

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Wasze argumenty i dowody to frazesy w stylu - "udowodniliśmy, że chemtrails to bzdura", "obaliliśmy, to i owo", "pseudo-naukowe filmiki", "to są wymysły bez dowodów" i tym podobne.

Cos z tymi samolotami jest nie tak skoro na wielu nagraniach po prostu.. nie ma samolotu, a z 2 smug nagle zaczynaja sie tworzyc 3 smugi. I mozecie nazwac mnie wariatem, latwowiernym glupcem, ale to jest po prostu bardzo dziwne

Ciezko w tym przypadku mowic nawet o hologramie gdyz widzimy jedynie smugi bez samolotu. Co to jest? Nie wiem ale na pewno nie jest to rejsowy samolot ani wojskowy ani zaden inny ;)

Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 10.06.2011 - 15:58

• 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ciezko w tym przypadku mowic nawet o hologramie gdyz widzimy jedynie smugi bez samolotu. Co to jest? Nie wiem ale na pewno nie jest to rejsowy samolot ani wojskowy ani zaden inny ;)

To Cie zaskoczę, gdyż to jest na 99% samolot rejsowy, ponieważ jest to klasyczna smuga zostawiana przez Boeinga B747 (bardzo łatwo to poznać po kształcie smugi). Ten 1% zarezerwowałem dla Boeingow B747 latające dla wojska oraz głów Państw.

Natomiast to ze nie widać na filmiku samolotu jest spowodowane oświetleniem (filmowanie pod słonce) oraz słabym sprzętem jakim był kręcony filmik. Obiektyw to jak jakby elektroniczne "oko", spróbuj sobie patrzeć pod słonce na lecący samolot, nie zobaczysz wiele.

Użytkownik Kostek edytował ten post 10.06.2011 - 16:16

• 1

Anders.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Cos z tymi samolotami jest nie tak skoro na wielu nagraniach po prostu.. nie ma samolotu, a z 2 smug nagle zaczynaja sie tworzyc 3 smugi. I mozecie nazwac mnie wariatem, latwowiernym glupcem, ale to jest po prostu bardzo dziwne

Nie, nie nie. To nie jest dziwne tylko Ty nie masz zielonego pojęcia o meteorologi. Coś dla jest dla Ciebie jest niezrozumiałe dla innego będzie dziecinnie proste do wytłumaczenia. Także zróbmy tak - nie wypowiadajmy się na temat tej dziedziny o której nie mamy bladego pojęcia.

Dołączona grafika

Zobaczcie! Oni się z tym wcale już nie kryją! Latają coraz niżej! Lmao

Użytkownik Anders edytował ten post 10.06.2011 - 16:39

• 3

Kamilos.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Natomiast to ze nie widać na filmiku samolotu jest spowodowane oświetleniem (filmowanie pod słonce) oraz słabym sprzętem jakim był kręcony filmik. Obiektyw to jak jakby elektroniczne "oko", spróbuj sobie patrzeć pod słonce na lecący samolot, nie zobaczysz wiele.

Dokładnie + jeszcze koleś zaczął kręcić jak samolot był już bardzo daleko, co widać po dużym zoomie i trzęsącym obrazie. Gdyby nagrał cały przelot na 100% samolot byłby widoczny + 3 smuga pojawia się po rozpoczęciu skręcania...

Czasami gdy samolot leci pod słońce to nawet dobrą lornetką jest go ciężko zauważyć, możecie łatwo sami to zweryfikować :)

Użytkownik Kamilos edytował ten post 10.06.2011 - 16:40

• 0

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Kostek
Mimo ze nie widac tam samolotu, rozpoznales, ze jest to Boeing B747.. po ksztalcie smugi??? Mysle, ze kazdy wywiad na swiecie chcialby miec takiego eksperta w swoich szeregach. Czlowieka, ktory potrafi rozpoznac samolot, ktorego nie widac.. po ksztalcie smugi! :D I to Wy sie ze mnie chcecie nabijac? W tym momencie to ja powinienem Ciebie wysmiac, wyszydzic, napisac to i owo o Twoim umysle i sobie ogolnie pouzywac, ale tego nie zrobie. Jest bowiem pewnien poziom, do ktorego nigdy sie nie znize.

Film nie jest robiony pod zadne slone, na nagraniu nie widac zadnego samolotu, tylko w pozniejszej jego fazie pojawia sie swiecąca kulka.

Poszperalem i jest mnostwo nagran, na ktorych widzimy dziwne samoloty lub ich kompletny brak
http://www.youtube.com/watch?v=AnRM7YAVq8o&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=zFBnm5cAS-k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=z0lKcV1PFMw&feature=related

a ten tutaj.. po prostu.. znika
http://www.youtube.com/watch?v=abfsvVv2hwo&feature=related

Anders

Także zróbmy tak - nie wypowiadajmy się na temat tej dziedziny o której nie mamy bladego pojęcia.

Rozumiem, ze kolega Kostek moze sie wypowiadac na temat samolotu, ktory rozpoznaje (jeszcze raz to napisze, bo nie wierze, ze cos takiego przeczytalem) po ksztalcie smugi, a ja nie moge na kazdy inny rownie absurdalny?

Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 10.06.2011 - 16:50

• -2

Anders.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Po co Ty wrzucasz te filmiki jak już Ci wytłumaczyliśmy dlaczego tych samolotów nie widać?

Wiele razy się z takim czymś spotkałem ale pomysł, że to hologram wydaje mi się wyjątkowo głupi i naiwny.

Użytkownik Anders edytował ten post 10.06.2011 - 16:47

• 2

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Po co Ty wrzucasz te filmiki jak już Ci wytłumaczyliśmy dlaczego tych samolotów nie widać? (..) ale pomysł, że to hologram wydaje mi się wyjątkowo głupi i naiwny.

Hologram jest dla Ciebie wyjątkowo głupi i naiwny, ale kolega Kostek, który ROZPOZNAŁ BOEINGA B747 PO KSZTAŁCIE SMUGI już nie?

Nikt z was nie skomentuje gafy kolegi? Dlaczego?

Może dlatego, co?

Jak rozpoznawać agentów?

Przede wszystkim są zawsze ze sobą zgodni i solidarni względem siebie!
Nawet największe gafy kolegi po fachu zbywane są milczeniem i kolega jest nadal gorliwie wspierany, bez względu na wagę bzdury, którą napisał.

O nic Was panowie nie oskarżam, ale nie moglem sie powstrzymac, by nie przytoczyc najwazniejszej cechy, po ktorej mozemy rozpoznac zorganizowaną grupe trolli.
  • -1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kostek
Mimo ze nie widac tam samolotu, rozpoznales, ze jest to Boeing B747.. po ksztalcie smugi??? Mysle, ze kazdy wywiad na swiecie chcialby miec takiego eksperta w swoich szeregach. Czlowieka, ktory potrafi rozpoznac samolot, ktorego nie widac.. po ksztalcie smugi! :D I to Wy sie ze mnie chcecie nabijac? W tym momencie to ja powinienem Ciebie wysmiac, wyszydzic, napisac to i owo o Twoim umysle i sobie ogolnie pouzywac, ale tego nie zrobie. Jest bowiem pewnien poziom, do ktorego nigdy sie nie znize.

Możesz śmiać, tylko wiedz ze zajmuje sie od lat obserwacja przelotówek i dla mnie rozpoznać model samolotu po smudze to żaden problem. Z reszta każdy spotter który sie interesuje przelotówkami jest wstanie zidentyfikować model samolotu po smudze.

Wiedz, ze smuga układa sie za danym modelem samolotu w specyficzny sposób, przez jego aerodynamikę, i dlatego za samolotem powstają rożne zawirowania powietrza. Boeing B747 ma inna aerodynamike, Airbus A340 ma inna, itd.

Na jednym z for lotniczych była nawet ściąga, na której jest przedstawione jak układają sie smugi za danym modelem maszyny. Poszukaj sobie.

Poszperalem i jest mnostwo nagran, na ktorych widzimy dziwne samoloty lub ich kompletny brak

Na 1 filmiku jest Airbus A340-300 linii Lufthansa
Na 2 filmiku nie widać nic po za zarysem samolotu, jakość jest taka ze.... no comments!
Na 3 jest kilka maszyn, w tym Airbus A340, oraz C17 Globemaster, lub C5-Galaxy.
Na 4 filmiku... jego właściwie szkoda komentować, jak gość filmował komórką, ale według mnie film jest zmontowany gdy samolot znika (wycięta klatka)

Rozumiem, ze kolega Kostek moze sie wypowiadac na temat samolotu, ktory rozpoznaje (jeszcze raz to napisze, bo nie wierze, ze cos takiego przeczytalem) po ksztalcie smugi, a ja nie moge na kazdy inny rownie absurdalny?

To uwierz, a najlepiej poszukaj sobie tej ściągi o której wspomniałem.

Najbardziej mnie śmieszy jak ludzie robią filmy, zdjęcia komórkami czy kompaktami samolotom na wysokości przelotowej. Do takiej zabawy potrzeba obiektywu min. 500mm - 1000mm, żeby było widać szczegóły.
  • 1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staniq

czytaj.wklejam po raz kolejny,tym razem dla Ciebie:
http://www-pm.larc.n...nsformation.pdf

I to jest ta książka/podręcznik wydana przed rozpoczeciem chemiosmuzenia? Ile jeszcze razy to wkleisz pokazujac, ze nie rozumiesz zadanego pytania?

Podobnie jak Quintus nie przeczytałeś tego co Ci zaproponowałem i jeszcze się wymądrzasz.To jest akademickie opracowanie,rok prod.1997.Ale jest w nim mowa o tym,że badania były prowadzone od kilku lat,a nie od hipotetycznego 1997 roku,kiedy to w/g Was rozpoczęto opryski.Najpierw przeczytaj,zrozum,potem się wypowiadaj.

Kamilos.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Takie tam 4 przykłady... Zgadzam się z kolegą Kostkiem, rozpoznanie dla wprawionego to żaden problem
  • 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości oraz 0 użytkowników anonimowych