Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

balas.
  • Tematów: 15
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tam trzeba posiadac konto Balas , czy chodzi Ci o ten rzekomy wywiad z pilotem LOT-u ? Z tego co wiem , Rex jest niezłym bajkopisarzem , Przymanowski niech się schowa....

A to sorry nie wiedziałem. Przeklejam zatem fotki, które tam są interpretowane jako fotki samolotów rozpylających "chemtrails":
Dołączona grafika Dołączona grafika

Jest to dokładnie sprzeczne z tym co napisał songohan. A wywiad z pilotem LOT-u to wybacz niezła ściema wg. mnie.

Użytkownik balas edytował ten post 12.05.2010 - 16:20

• 0

lompi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zwolennicy tej teorii chyba się trochę zapędzili, spisek ogólnoświatowy na taką skalę :) śmieszne. Takich rzeczy nie dałoby się długo utrzymać w tajemnicy
  • 1

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Takich rzeczy nie dałoby się długo utrzymać w tajemnicy

Bo takich rzeczy się nie trzyma w tajemnicy, tylko się je dyskredytuje.

Co do chemitrailsów, to widziałem przekonujące dowody za i przekonujące dowody przeciw. Pozostaje mi stwierdzić, że jest to możliwe do przeprowadzenia, ale nie mogę powiedzieć, że na pewno ma miejsce.

A swoją drogą, pewna rzecz przykuła moją uwagę:

Jeżeli trują to wydają grubą kaskę na przeloty, a nie łatwiej wpuścić truciznę do np. urządzeń uzdatniania wody w dużych miastach ? Łatwiej, taniej i efekt niestety piorunujący... ale trucie szybko zostało by wykryte, chyba żeby działali lokalnie dosypując do akwenów wodnych albo rozpylając w pobliżu np. małego miasteczka jakikolwiek wirus/zarazek. Epidemię o małym zasięgu łatwiej wytłumaczyć medialnie...

W niektórych krajach fluoryzuje się wodę...
  • 0

#214 Gość_pokerek

Gość_pokerek.
  • Tematów: 0

Napisano

W niektórych krajach fluoryzuje się wodę...

Między innymi w Stanach Zjednoczonych, jak utrzymują naukowcy, by zapobiegać próchnicy. Fluor w małym stężeniu ma właśnie takie właściwości, w większym jest dobrą trutką na szczury.
  • 0

songohan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Songohan - na litość boską ,pomyśl o kosztach , o celności i celowości takich działań . Nikt nie jest w stanie pokryć wszystkich zamieszkanych przez ludzi terytoriów. Powiedz jeszcze łaskawie o jakich zmianach DNA mówisz. Z twojego postu wynika , ze to coś strasznego . I dlaczego ONI się tak tego boją ???

Jakie koszty masz na mysli? Szarzy obywatele przeliczają wszystko na jakies koszty. Na wyższych poziomach władzy koszty nie mają znaczenia. Pieniądze sa tylko jednym z waznych narzędzi kontroli ludzkosci. Na wyższych poziomach liczą się tylko surowce i odpowiednia technologia pozwalająca na osiągniecie celu. Masz rację ,oni nie sa wstanie pokryć wszystkich terytoriów w 100% chemicznymi chmurami a jednak robią to. Moim zdaniem łudzą się ,że powstrzymają transformacje naszego DNA, walczą o swoje przeżycie. Co do zmian w DNA to kłania się cały temat 2012 sam sobie odpowiedz czym bedą te zmiany, ale doskonale widać przebudzenie ludzkosci które ma miejsce na świecie. Ludzie budzą się ze stanu hipnotycznej amnezji, zaczynaja dostrzegać że na ziemi jest bardzo daleko od OK, że ktoś robi z nich wała, że zyjemy w niewolniczym systemie dającym korzyści tylko małej grupce wtajemniczonych.

Nasze DNA działa jak odbiornik i nadajnik informacji, jest pomostem między ludźmi a całym wszechświatem. Wszyscy jestesmy połaczeni energią "Boskiej Matrycy" i własnie tego się boją, dnia kiedy ludzkość przypomni sobie o swojej potędze o tym ,że żyjemy w krainie nieskończoności (prace Nassima Haramein - koleś udowodnił, że atomy są mini czarnymi dziurami o nieskończonej gęstości i potencjale!) o tym, że jesteśmy magikami i możemy wygenerować raj na ziemi - zamiast więzienia które teraz istnieje. Tylko kiedy to dotrze do ludzi nie bedziemy dłużej niewolnikami i "naszym panom" bardzo to się nie podoba. To własnie robi Słońce - wysyła nam informacje i dlatego starają się ograniczyć jego dostep do ziemi. Graja na czas, marzy im sie wielka depopulacja a nieliczni którzy przezyja dostana czip i pomysł o wolności nie wpadnie im do głowy. Takie maja plany moim zdaniem.

Nie przypadkowo Słońce było czczone jako Bóg, ono nie tylko ogrzewa, ale przesyła także kody dla DNA i zmieni oblicze tej ziemi czy to się komuś podoba czy nie.
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

[[...]

Nasze DNA działa jak odbiornik i nadajnik informacji, jest pomostem między ludźmi a całym wszechświatem. Wszyscy jestesmy połaczeni energią "Boskiej Matrycy" i własnie tego się boją, dnia kiedy ludzkość przypomni sobie o swojej potędze o tym ,że żyjemy w krainie nieskończoności (prace Nassima Haramein - koleś udowodnił, że atomy są mini czarnymi dziurami o nieskończonej gęstości i potencjale!) o tym, że jesteśmy magikami i możemy wygenerować raj na ziemi - zamiast więzienia które teraz istnieje. Tylko kiedy to dotrze do ludzi nie bedziemy dłużej niewolnikami i "naszym panom" bardzo to się nie podoba. To własnie robi Słońce - wysyła nam informacje i dlatego starają się ograniczyć jego dostep do ziemi. Graja na czas, marzy im sie wielka depopulacja a nieliczni którzy przezyja dostana czip i pomysł o wolności nie wpadnie im do głowy. Takie maja plany moim zdaniem.

Nie przypadkowo Słońce było czczone jako Bóg, ono nie tylko ogrzewa, ale przesyła także kody dla DNA i zmieni oblicze tej ziemi czy to się komuś podoba czy nie.

LOL... czytalem chwile ten temat i juz zabieralem sie za pisanie konkretnego posta... ale przy tak porazajacych dowodach i zdaniu: "czy to sie komus podoba czy nie..." pozostaje mi napisac. Coz ja maly robaczek wiem o tych wszystkich niegodziwcach na swiecie... ide sie wystawic na promienie sloneczne...
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Buhahahahahaha......dowody iście porażające - fakt. Songohan , poświeciłem cale popołudnie na zglebienie tajemnicy Nassima Haramein.Nie jestem fizykiem, ale dokopałem się do wielu postów na rożnych forach ,gdzie gościu raczej kariery nie robi . W opiniach forumowiczów to raczej bliżej mu do kościoła scientystycznie nastawionych , niż do stricte naukowej elity . Pseudonaukowy bełkot niepodpierany przez fizyków , kosmologów i innych naukowców. Równie dobrze mógł dowodzić ile diabełków zmieści się na ostrzu żyletki. Poza tym o zmianach w naszym DNA nie powiedział ani słowa. O zmianach nie mówi wcale , tylko o duchowych przemianach , ale to , to my już wiemy od dawna.

songohan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Buhahahahahaha......dowody iście porażające - fakt. Songohan , poświeciłem cale popołudnie na zglebienie tajemnicy Nassima Haramein.Nie jestem fizykiem, ale dokopałem się do wielu postów na rożnych forach ,gdzie gościu raczej kariery nie robi . W opiniach forumowiczów to raczej bliżej mu do kościoła scientystycznie nastawionych , niż do stricte naukowej elity . Pseudonaukowy bełkot niepodpierany przez fizyków , kosmologów i innych naukowców.

Tego typu inwektywy pod adresem Nassima były modne 10-15 lat temu, dziś to raczej przejaw niedoinformowania i wdrukowanej przez system ignorancji. dorobek naukowy Nassima to nie żadna pseudo nauka, czy czary mary. O to właśnie chodzi ,że to czysta nauka, i jego praca o traktowaniu atomów jako czarnych dziur zdobyła uznanie nawet w środowisku "twardogłowych" fizyków - czytaj wykształconych (czyli tych którzy dobrze przyswoili sobie wiedzę podaną im na tacy) Dostał nawet nagrode od tych nadętych naukofffców, którzy długo nie doceniali bystrosci umysłu Nassima. Może warto na serio zapoznać się z jego zdaniem na temat rzeczywistości bo jak najbardziej są podparte pracą naukową. Mo Dlatego powtarzam, że taka krytyka w stosunku do takich ludzi jak np. Nassim Haramein, była modna 15 lat temu. Wtedy słońce jeszcze tak nie napiepszało tymi kodami :mrgreen:
wywiadzik po otrzymaniu nagrodyMój odnośnik

a tutaj wykład w którym nakreśla co i jak. długi i bardzo ciekawy, polecam Mój odnośnik

Ewolucja DNAMój odnośnik

Tutaj bardziej naukowo:
Dan Winter przeznaczenie DNA Mój odnośnik wiem, wiem dla niektórych to bełkot pseudonaukowy trudny do skumania, dużo trudnych słów, ale mnie się wydaje całkiem sensowny :mrgreen:

Dlaczego uważam, że w chemtrails chodzi o Słonce? Wystarczy choćby zaobserwować to, ja zauważyłem, że najwięcej tego jest w "Słoneczne" dni. Choćby taki dowód.

. ale przy tak porazajacych dowodach i zdaniu: "czy to sie komus podoba czy nie..."

Jakich ty dowodów odemnie oczekujesz? Sprawa z którą związek maja chemtrails to wielopoziomowa łamigłówka, nie do skumania dla sceptycznych racjonalistów. Nassima wtrąciłem w tym temacie, właśnie dlatego aby nakreslić iż mamy do czynienia z wręcz magiczną naturą rzeczywistości; nieskończona gęstość i potencjał co udowodnił naukowo. Jak to sobie połaczysz z wiedza na temat naszek świadomosci i jej aspektów to ci wyjdzie, że jesteś magikiem i możesz czarować co zechcesz, jesli wiesz jak to zrobić - oni wiedzą :rotfl:
I właśnie to się komuś nie podoba bardzo. Komus kto czerpie zyski z takiego obrotu spraw na Ziemi a nie innego. Oni nie potrzebują, świadomych siebie i rzeczywistości boskich kreatorów, potrzebują zahipnotyzowanych zoombi, robotów - niewolników nie potrafiących rozpoznać własnej natury.

Użytkownik songohan edytował ten post 13.05.2010 - 21:40

• 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlaczego uważam, że w chemtrails chodzi o Słonce? Wystarczy choćby zaobserwować to, ja zauważyłem, że najwięcej tego jest w "Słoneczne" dni. Choćby taki dowód.

A jak sprawdzasz, czy podczas całkowitego zachmurzenia też czegoś nie rozpylają?
Odnośnie kodu DNA, to jestem pod wrażeniem. Pierwszy raz widzę, by ktoś racjonalizował sobie teorię spisku przy użyciu pseudonauki :-D
  • 0

songohan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jak sprawdzasz, czy podczas całkowitego zachmurzenia też czegoś nie rozpylają?
Odnośnie kodu DNA, to jestem pod wrażeniem. Pierwszy raz widzę, by ktoś racjonalizował sobie teorię spisku przy użyciu pseudonauki :-D

Nie musze się głowic co sie dzieje podczas całkowitego zachmurzenia, ponieważ zaobserwowałem wielokrotnie ,że czasem wystarczy częściowe zachmurzenie aby nie rozpylali. Za to kiedy szykuje się słoneczny, bezchmurny dzień to raczej pewne że zrobią siwy dym do góry.
Moim zdaniem chodzi o słońce. Nie przez przypadek było one symbolem bóstwa wielu cywilizacji, nawet po dziś dzień jest czczone :)) Starozytni doskonale zdawali sobie sprawę z energi która nas otacza i wiedzieli ,że jest ona związana ze słońcem. Mówię wam energia którą bombarduje nas obecnie, narobi takiego zamieszania na planecie ,że faktycznie bedzie to można nazwać V Światem :) Tylko mi nie mów prosze, że obecnie ze Słońcem nie dzieją się dziwne rzeczy. Nawet naukofcy są zaniepokojeni tymi zmianami, nie bardzo wiedza co się dzieje, ale wiedza, że to może zmienić jakby "parametry" życia na Ziemi, bo jest ono uzależnione od procesów zachodzacych na Słońcu, promyczki = kody :)) pole magnetyczne planety słabnie, fale Schumana rosną, prędkość obrotu podobno zwalnia, czas przyspiesza rety rety dzieje się.

p.s.

teorię spisku przy użyciu pseudonauki :-D

Co jest "pseudonauką" to zależy z której strony lustra patrzysz
  • 1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Berrenda Fox: Mam tytuł ?doktora? w dziedzinie psychologii i naturopatii."
"Doktor Fox prowadzi holistyczną praktykę w Avalon Vellness Centrum w Mt Shasta w Kaliforni. Klinika Avalon reprezentuje odrodzenie doskonałego uzdrawiania, jakie było praktykowane w formie oryginalnej na ?Ilse of Avalon?."
"Wirusy żywią się tylko żywą tkanką."
"Jesteśmy przemieniani z ?bytu? bazującego na węglu z 2-ma pasmami DNA w krystaliczny ?BYT? z nowym DNA fizycznie (ewentualnie), ponieważ tylko krystaliczne substancje mogą egzystować na wyżej wymiarowych poziomach. Będziemy mieszali nasze ciała z ?syriańskimi? (inny system gwiezdny), ponieważ syriańskie DNA łatwo integruje się z naszym, z tylko relatywnie małymi skutkami ubocznymi. To nie dotyczy wyłącznie nas ? ludzi, którzy się przemieniają. Wszystkie ryby w morzach, kwiaty i drzewa w naszych ogrodach, ptaki w powietrzu, jak również zwierzęta domowe ? pies, kot itd., wszystko ulega przemianie. Nic nie zginie ani nie będzie zniszczone, ponieważ my ?wszyscy? będziemy razem na innym poziomie świadomości."

"Dan Winter jest psychofizjologiem, światowym specjalistą w dziedzinie Świętej Geometrii"
Songohan - sorki stary , to nie jest pseudonaukowy bełkot . To jest bełkot psychodeliczny po grzybkach , które pieczarkami na pewno nie były. Powyższe cytaty , to tylko kilka kwiatków z tego bukietu , który Ty zaproponowałeś do przejrzenia.
Co do Nassima, jw. te same słowa , tylko inna kolejność . A bzdury typu : "...cala materia wszechświata bierze się ze Słońca..." to stokrotki :o . No cóż , każdy z nas uzna za prawdziwe to co zechce... czyż nie ? W rzeczy samej !

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie musze się głowic co sie dzieje podczas całkowitego zachmurzenia, ponieważ zaobserwowałem wielokrotnie ,że czasem wystarczy częściowe zachmurzenie aby nie rozpylali. Za to kiedy szykuje się słoneczny, bezchmurny dzień to raczej pewne że zrobią siwy dym do góry.

Ciekawe podejście, jeśli wziąć pod uwagę, że nawet w tym wątku pojawiały się wypowiedzi o rozpylaniu "chemtrailsów" w częściowo pochmurne dni. A u mnie z kolei na przełomie kwietnia i maja była cała seria dni bezchmurnych bez najmnijejszego śladu cirrusów. A nie dalej jak przedwczoraj widziałem "chemtrail" rozpylany między chmurami burzowymi. Mam wrażenie, że zbierając dane obserwacyjne koncentrujesz się tylko na tych wynikach, które potwierdzają twoją teorię.

Tylko mi nie mów prosze, że obecnie ze Słońcem nie dzieją się dziwne rzeczy.

Nie powiem, to fakt. Naukowcy nie wiedzą np. dlaczego w ostatnich dziesięcioleciach Słońce wysyła coraz mniej energii, ani dlaczego ostatnie minimum 11-letniego cyklu trwało tak długo. Ale nie widzę sensu, by o tym tutaj dyskutować. Od tego są inne działy. To samo tyczy się Hamareina.
  • 0

songohan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

to nie jest pseudonaukowy bełkot . To jest bełkot psychodeliczny po grzybkach , które pieczarkami na pewno nie były

Bełkot po grzybkach. Kolego, psylocybinka z grzybków mogłaby ci dużo wytłumaczyć, to jest teleport do innego wymiaru, inny stan świadomości a nie bełkot.

Ciekawe podejście, jeśli wziąć pod uwagę, że nawet w tym wątku pojawiały się wypowiedzi o rozpylaniu "chemtrailsów" w częściowo pochmurne dni. A u mnie z kolei na przełomie kwietnia i maja była cała seria dni bezchmurnych bez najmnijejszego śladu cirrusów. A nie dalej jak przedwczoraj widziałem "chemtrail" rozpylany między chmurami burzowymi. Mam wrażenie, że zbierając dane obserwacyjne koncentrujesz się tylko na tych wynikach, które potwierdzają twoją teorię.

Zgadzam się ,że nie jest jednoznacznie okreslone kiedy i w związku z jakimi warunkami atmosferycznymi rozpylają
Ja kiedyś to obserwowałem i do opisanych wniosków doszedłem. Gwoli ścisłości; wcale nie koncentruje się już na chemtrailsach, szkoda czasu na to. Wiem, że to się dzieje, wiem ,ze ma to związek ze Słońcem i wiem, że i tak nie powstrzymają w ten sposób wielkiej zmiany. Odradzam wierzenie ,że nam szkodzą. Mnie one nie szkodzą, jestem ponad tym świństwem. Jak ktoś wierzy że go trują to powodzenia, tylko patrzeć jak ludzie będą padać jak muchy. W tym świecie wiara ma ogromne znaczenie :))
  • -1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bełkot po grzybkach. Kolego, psylocybinka z grzybków mogłaby ci dużo wytłumaczyć, to jest teleport do innego wymiaru, inny stan świadomości a nie bełkot.

No , to teraz rozumiem Twoje posty. Jeszcze jedno tylko pytanie: to co widziałeś na niebie , to było zanim wziąłeś , czy później ?...
I używaj kasku człowieku , bo sobie zrobisz krzywdę .

Zagaroth.
  • Tematów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Staniq - marna próba skompromitowania innego użytkownika. Coś w tym jest z tym sloncem, bo takiego maja juz dawno nie pamietam. Pogoda jest bardzo dziwna... Ciagle to dziwne zachmurzenie, zero slonca, malo deszczu... Nie wiem, czy ma to cos wspolnego z rozpylana w naszym kraju chemia, czy nie. Gdzies czytalem, ze dzieki chemtrails chcą m.in. (dobrze gdyby tylko o to im chodzilo, ale watpie ze tak jest) ograniczyć ilosc promieni slonecznych, jakie do Ziemi docieraja.
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych