Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zacznijmy od tego, czy autorów tych nagrań/zdjęć można nazwać spotterami. Ludzie uprawiający RNAV spotting (bo tak nazywa się fotografowanie samolotów na wysokościach przelotowych) dysponują poważnym sprzętem. Jak już pisałem fotografują maszyny aparatami podłączonymi do teleskopów o ogniskowej osiągającej nawet 1200 mm (np. Synta 6), albo przynajmniej używają potężnych teleobiektywów. Ten sprzęt pozwala zobaczyć naprawdę wiele. Nagranie filmiku przy pomocy (jak to się mawia w Sieci) kalkulatora to naprawdę dobry sposób na ujrzenie na nim tego, co chciałoby się ujrzeć. Przykładów nie trzeba szukać daleko, bo na tym forum, w dziale "Życie po śmierci". Moderuję ten dział, więc to i owo zdążyłem zauważyć. Zwykle historia zdjęcia czy filmu przedstawiającego ducha/zjawę/upiora wygląda tak: użytkownik usłyszał o miejscu w którym rzekomo straszy, udał się w to miejsce ze słabym sprzętem, najczęściej także bez podstawowej wiedzy o fotografii, nastrzelał zdjęć, a potem podczas ich przeglądania szukał takiego, które wygląda nietypowo. Wybrał jedno, najczęściej nieostre, zaszumione, ciemne albo w stylu "totalna pikseloza", patrzył w nie tak długo, aż zobaczył twarz/postać/zarys i oczywiście wstawił na forum. Dlaczego to zrobił? Bo CHCIAŁ zobaczyć na tej fotografii coś dziwnego, a jeśli człowiek chce to zobaczy. Analogia widoczna gołym okiem.
  • 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Na necie można natknąć się na takie wpisy... jak rozumieć takie wpisy, chore fantazje ?

chemiczny_adi pisze:
11 Czerwiec 2011 o 22:34

Swoją drogą, ciekawe co by powiedzieli, gdyby tak ktoś strącił jednego?.. – Zginęło 666 niewinnych pasażerów… ALE DORWIEMY TERRORYSTÓW! =D Ech, tak sobie fantazjuję tylko…

astromaria pisze:
11 Czerwiec 2011 o 23:49

Możesz je zestrzelić, jeśli masz czym. Zginie na pewno tylko jeden człowiek, najwyżej dwóch (chyba, że spadnie komuś na chałupę).

Co się rodzi w tych umysłach? Kto da gwarancje na to że jednemu takiemu nie odbije ?
  • 2

Arkadiusz.

Pilot in command

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Cóż, to już jest fanatyzm. Nie mam pojęcia co autorzy tych słów mają w głowach, ale widać że klepki im się już zdrowo poluzowały. Rozumiem, teoria, bycie jej zwolennikiem - to nic złego, poglądy można mieć różne. Tyle, że w tym przypadku to już coś więcej niż poglądy, to chęć wprowadzenia swoich wizji w czyn. Pomijam fakt, że słowa "Możesz je zestrzelić, jeśli masz czym." to już podżeganie do popełnienia przestępstwa. Nie mam pojęcia gdzie są moderatorzy forów, na których te wpisy umieszczono.
  • 0

Anders.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@UP

moderatorzy tych forów chodzą po miastach i próbują nawracać ludzi na prawdę. Co jak piszą im się nie udaje(kto normalny o zdrowych zmysłach uwierzy w takie coś?) Ale powodem nie jest brak dowodów tylko to że ludzie są zmanipulowani przez media/mają w sobie chipy które sterują ich mózgami - niepotrzebne skreślić

Użytkownik Anders edytował ten post 12.06.2011 - 11:34

• 0

#2240 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

słowa "Możesz je zestrzelić, jeśli masz czym." to już podżeganie do popełnienia przestępstwa. Nie mam pojęcia gdzie są moderatorzy forów, na których te wpisy umieszczono.

Prawo w Polsce jest bardzo skomplikowane i służy bardziej przestępcom jak prawym ludziom,stwierdzenie że "Możesz je zestrzelić, jeśli masz czym." Jest jak powiedzenie do gościa dałbym ci w mordę, wyrwę Ci serce ,a na końcu zjem twoje dzieci, lecz nie mam rękawic bokserskich, jest jak najbardziej niekaralne :D bo chcesz się z nim zmierzyć na sportowo.
Mody to nie prawnicy i policja.
Pozdro
  • 0

Anders.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@ścigany

Co ma piernik do wiatraka?
  • 0

Arkadiusz.

Pilot in command

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@ścigany: gdyby dyskusja wyglądała w ten sposób, że ktoś komuś "grozi" rzeczami, których dokona podczas rywalizacji sportowej, to na takie teksty przymyka się oko, bo wiemy że to wszystko przenośnie dotyczące zwycięstwa, które wygłaszający ma zamiar odnieść. Jeśli sportowiec do sportowca mówi "zniszczę cię", "zjem cię", "zmiażdżę cię", to wiadomo co ma na myśli. Tu mamy coś innego. Jeden człowiek uzewnętrznia swoje chore fantazje o strzelaniu do samolotów pełnych ludzi (według niego pełnych trucizny), a drugi upewnia go w tym, że jego zamiary to nic złego, bo "najwyżej" zginie dwie osoby, więc jeśli "ma czym", to niech strzela. To tak, jakby dwie osoby rozmawiały o ewentualnym pozbawieniu życia trzeciego gościa, gdzie pierwsza osoba mówi "A jakby go tak zabić..." na co druga odpowiada, że skoro ma taką chęć, a do tego środki, to niech próbuje zabójstwa.
Owszem, modzi prawnikami nie są, ale powinni reagować na wpisy mające charakter zalatujący kryminałem. Skoro istnieją idioci, którzy w swoich pustych głowach wymyślają rozrywki polegające na strzelaniu z procy/wiatrówki do samolotów znajdujących się na końcowym etapie podejścia, skoro ci sami idioci są w stanie oślepiać pilotów wskaźnikami laserowymi, a wszystko to "ot tak", w wyniku bezmózgowia, to nie mamy żadnej gwarancji, że ktoś pchany ideologią ratowania świata przed opryskami nie dokona czegoś poważniejszego.
  • 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tylko w tym wypadku jest taki problem że ADMIN / MOD to jest ta sama osoba która "zezwala" tej drugiej osobie strzelać do samolotu. Chore !!!
  • 0

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

scigany@
Jakim prawem podważasz zasady newtonowskiej fizyki,twierdząc,że to co my Ci tłumaczymy jest nieprawdą.Na temat waszych autorytetów już się wypowiadaliśmy i szkoda na to naszego czasu.Co do modyfikacji roślin,to pomyliłeś tematy.To jest inny temat.

Jesteś lekko zacofany, czas na nową fizykę ,bez niej nie da się wytłumaczyć pewnych rzeczy, takich ziemskich ja Ty sam, poczytaj o nowej fizyce idz z duchem czasu, nie bądz samotny;]
Pozdro

Czy w tej nowej fizyce zawiera się Chembuster i Orginite ? :)

Skoro jest to taka pseudo-pseudo teoria, to czy nie traktujecie jej zbyt powaznie? Kazdy normalny czlowiek, wiedzac ze rozmawia z niedouczonymi trollami-ignorantami dawno by odpuscil. Czemu ludzie w sieci komentujac kazdy artykul o chmurach (czy ostatnio o zarazkach) gremialnie pisza o chemiosmugach, a Wy jakos dziwnie, jak jeden maz, raczka za raczke, pilnujecie tego tematu i non stop wszystkiemu zaprzeczacie? Warto tracic swoj cenny czas? Przeciez kazdy i tak wie, jak jest. I jeszcze to dziwaczne zaznaczanie, ze "jestem tu dla rozrywki" ;) Piszecie, ze inteligenty człowiek nigdy nie uwierzy w takie głupoty. Jednak patrzac na ten temat i ludzi sie w nim wypowiadajacych, smiem twierdzic, ze o chemtrails wie i pisze bardzo duzo bardzo inteligentnych osob. To raczej z wami jest problem tej natury.

I prosze nie nazywac nas spiskowcami, bo to sugeruje, ze to my spiskujemy, co jest troche obrazliwe.

Ty może jesteś niedouczonym trollem ignorantem. Ale na takich jak Ty, żerują inni co chcą zarobić trochę pieniędzy. Pewnie słyszałeś, że przed chemtrails się idzie obronić, kupiłeś już Orginite ? Nawet jeśli nie, nie przeszkadza Ci to, że twórcy tych teorii to sprzedają i zarabiają kasę ? Dopóki ktoś na tym zarabia, jest sens uświadamiania takich jak Ty, jaką bzdurą jest ta teoria.

http://davidicke.pl/...-t113-2220.html

Jeden z ostatnich postów z tamtego miejsca:

Witam wszystkich aż przyjemnie się robi iż coraz większa rzesza dostrzega działanie Chembusterów.Świadczy to iż ludzie zaczynają dostrzegać zmiany w środowisku naturalnym, dokładnie w pogodzie które podążają w dobrą stronę....Mniej nawałnic podtopień,powodzi,wichur,trąb powietrznych to niektóre zmiany których w ostatnim czasie jakby miej,jakby nam ubyło.Co prawda bandyci :evil: i tak dalej latają :cooo?: ale efekty ich działania i możliwości staja się coraz s słabsze :P .Oby taka dalej...Chce się podzielić spostrzeżeniami z pracy Chembusterów otóż po silnych deszczach kiedy w rurkach zalegała woda aura po woli wracała do poprzedniego stanu przez kilka dni ciągnęły się chmury,w momencie wylania wody i przemyciu kryształów od razu tzn. gdzieś po trzech godzinach pojawia się słoneczko i jest piękny błękit....Budujcie Chembustery to działa.... :spoko: :tak:

Post z wczoraj :) A Ty twierdzisz, że nie ma już sensu uświadamiać nowych naiwnych ?

Kolejny post sprzed dwóch dni:

Witam serdecznie :)
Ten wątek śledziłam najczęściej.
Do tej pory trochę "lektury"było do poczytania.
niezmiernie się cieszę ,że wielu z Was walczy 'chemolami"jak ja to nazywam .
Jestem nowa i postaram się do Was zaglądać jak najczęściej.
Właśnie zamówiłam mini"chembusia"i czekam cierpliwie na niego,a potem na oczyszczenie okolicy w której mieszkam.

Szerzysz te brednie, robisz darmową reklamę, nabijasz komuś portfel i uważasz się za inteligenta...poezja.
  • 8

Arkadiusz.

Pilot in command

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Xellos to już nawet nie jest śmieszne. To jest straszne. Kiedy czytam te posty to mam wrażenie, że wypowiada się grupa ludzi żywcem wyjęta z głębokiego średniowiecza, której ktoś właśnie sprzedaje czaszkę świętego Łazarza, która to przed zębowymi y głowy boleściami chronić będzie, złe uroki odsuwa, a nawet przed deszczem nawalnym y gradobiciem uchrania. Jeno zapłać dobry człowieku garść talarów, złotem obdaruj, a nie żałuj, bo jeno szczodrym niebiosa pomagają. Nie działa? Płać więcej, boś grzesznik, a kiedy kiesę wypełnisz, grzech twój najszpetniejszy wybaczon ci będzie. Coś rzekł? Że święty jeno jedną czaszkę miał, a tu druh twój z familiją ma i brat jego takoż? Milcz bluźnierco! Ludzie... Dwudziesty pierwszy wiek! x(
  • 1

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Forum DI to zbiegowisko niesamowitych ludzi. Nieraz czytając tamtejsze posty wytrzeszczam oczy i zastanawiam się czy to tak na serio, czy tylko ktoś jaja sobie robi.

Może nie w temacie ale rozbroił mnie post niejakiego Uzuli w temacie o trzech potężnych statkach zmierzających ku ziemi.

Indi, obecnie Konfederacja jest skupiona m.in na ochronie pola wymiaru piątego kul Ziemia i Mars, do którego zmierzają istoty ludzkie w wyniku doświadczania śmierci. Starcie dwóch biegunowości odbywa się w polach trzeciego i czwartego wymiaru tego układu kul świadomych. Istoty gadzie podejmują ostatnią próbę pobrania energii od zablokowanych jeszcze istot ludzkich. Zmierzające tu istoty trzynastometrowe mają im to umożliwić, gdyż same istoty gadzie nie są w stanie utrzymać swych manifestacji w polu trzeciego wymiaru kul Ziemia i Mars. Istoty gadzie przegrają tę bitwę z uwagi na bezpośrednie działanie okna Słońca, które wspomoże istoty ludzkie będące w polach kul Ziemia i Mars.

Niestety takie fora jak DI służą tylko do napędzania sprzedaży orgonitów, zaganiania ludzi na wystąpienia DI czy też sprzedaży Chembusterów.

Kupujcie chembustery, stwórzmy ich sieć, jesteśmy oświeceni, ocalmy te biedne zbłąkane zmanipulowane owieczki itd. I stawiają gdzie popadnie kosztującą 1000 złotych chemiczną bombę, która bardziej prawdopodobne, że skazi wody gruntowe niż wpłynie w jakikolwiek sposób na wiszące 10 km wyżej smugi kondensacyjne. Nie mam pojęcia jak coś wylatujące z rurek może targane wiatrem dolecieć tak wysoko. I to akurat trafi w smugę nad głową. Może to jakieś promienie gamma czy coś.

Mógłby jeden z drugim dostać za zakopanie czegoś tak niebezpiecznego mandat. Pewnie by się darli, że to illuminati ich ścigają i mieli by pożywkę na kolejną debatę o NWO. Oni tam to już nawet wrzucali zdjęcia przelatujących tajemniczych helikopterów, które rzekomo pokazały się po zakopaniu w okolicy chembustera.

To że ktoś ma takie a nie inne poglądy to ma do tego pełne prawa, ale jak ktoś zaczyna takie chemiczne bomby zakopywać to już lekkie przegięcie.

Tak jak Arkadiusz napisał. To dziw, że takie głupoty można wciskać ludziom w 21 wieku.

Użytkownik dzustin edytował ten post 12.06.2011 - 17:05

• 2

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Swoją droga warto by było zawiadomić policje o nakłanianiu do popełnienia przestępstwa przez moderatora tegoż forum .
A i chembustery pewnie odpowiednich atestów i papierów nie mają .
  • 0

Anders.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@UP
Już widzę tą całą masę Fanatyków zakładających tematy na forum że państwo chce ich pozamykać bo walczą o prawdę. To nic nie da, tylko pogorszy sprawę. Najlepiej to nic z tym nie robić - jak chcą marnować kasę ok. Niech kupują te Chembustery, puki nie wychodzą z tym na ulicę i nie strajkują przeciwko "smugom chemicznym" to są niegroźni. Zresztą i tak pewnie zostali by wyśmiani przez media, kościół, naukowców, że by im się odechciało :lol
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na naszym forum,też zdarzają się przegięcia w tym temacie.Jestem sceptykiem jeżeli chodzi o teorię chemtrails.W jednym z postów żartobliwie,sarkastycznie i z przekąsem nazwałem działo orgonowe-działem orgazmowym i dostałem urlop za wprowadzanie ludzi w błąd.Zresztą chciano mi zamknąć usta na dłużej i karzący "pomylił się",banując moje konto.Zanim dobiłem się do Eury'go upłynęło trzy tygodnie.Więc niech "spiskowcy" nie płaczą,jak to się z nimi postępuje.
Jak widać,ta teoria "leży i kwiczy".

edit:literki

Użytkownik Staniq edytował ten post 12.06.2011 - 17:56

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Już widzę tą całą masę Fanatyków zakładających tematy na forum że państwo chce ich pozamykać bo walczą o prawdę. To nic nie da, tylko pogorszy sprawę. Najlepiej to nic z tym nie robić - jak chcą marnować kasę ok. Niech kupują te Chembustery, puki nie wychodzą z tym na ulicę i nie strajkują przeciwko "smugom chemicznym" to są niegroźni. Zresztą i tak pewnie zostali by wyśmiani przez media, kościół, naukowców, że by im się odechciało

Niech se płacza ile chca . Ważne że nie spadnie ani jeden samolot jak sie im za dupe odpowiednie służby wezmą .

Kolesie z DI to fanatycy a tych nigdy nie należy zostawiac samemu sobie bo im nie przechodzi .

Użytkownik Canaris edytował ten post 12.06.2011 - 19:31

• -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 10

0 użytkowników, 10 gości oraz 0 użytkowników anonimowych