Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

polak7.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Co do twoich filmików to weź pod uwagę to że na długość utrzymania się smugi kondensacyjnej ma wpływ temperatura powietrza, prędkość wiatru itd. Jednego dnia mogą się utrzymywać 3 godzin a drugiego znikają po 3 minutach.

Mysle, ze nie w az takim stopniu.
Wg mnie warunki pogodowe sa bardzo zblizone do takich jak byly wczoraj, a jednak dzisiaj niebo jest czyste,.
  • -1

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@PB-Soft

Co do twoich filmików to weź pod uwagę to że na długość utrzymania się smugi kondensacyjnej ma wpływ temperatura powietrza, prędkość wiatru itd. Jednego dnia mogą się utrzymywać 3 godzin a drugiego znikają po 3 minutach.

Oczywiscie i jak widac na filmie "dowody" pogoda jest taka sama czyli sloneczna.
Dodam od siebie ze zblizona byla temperatuta.
Poza tym sprawa jest zupelnie oczywista.
Bo raz samoloty zostawiaja smugi a raz nie mimo tych samych warunkó atmosferycznych.
Ja nie wiem czym nas opryskują ale z pewnoscią nie jest to zjawisko naturalne.

Ile to już razy będzie wałkowane, 20-30 razy ? Masz ponad 150 stron do przeczytania i zapewniam Cie że znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania, a więc na wieczór z tą lekturą, polecam browarek i coś na zagrychę :mrgreen:

Powiem tylko tak krótko, warunki atmosferyczne na wysokości przelotowej (9+ km) ni jak maja sie do tych przy powierzchni ziemi. Inna temperatura, wilgotność, wiatr itd.
  • 2

polak7.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Powiem tylko tak krótko, warunki atmosferyczne na wysokości przelotowej (9+ km) ni jak maja sie do tych przy powierzchni ziemi. Inna temperatura, wilgotność, wiatr itd.

Hmm, czyli trzeba sie dowiedziec jak szybko i jak bardzo moga zmieniac sie warunki pogodowe na duzych wysokosciach. Jaki maja wplyw na smugi kondensacyjne. Tylko skad sie tego mozna dowiedziec?
  • 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dodam jeszcze, że te warunki (przede wszystkim wiatr i wszystko co się z nim wiąże) mogą się bardzo różnić przy stosunkowo niewielkiej zmianie wysokości. Zauważcie drodzy spiskowcy, że to wytłumaczenie nie jest niemożliwe do zaistnienia. Co więcej jest bardzo prawdopodobne do zaistnienia, bo sami nie możemy tego sprawdzić, a wręcz 100% pewne, ponieważ ludzie badający atmosferę już dawno to zbadali latając na tych wysokościach.

Pozdrawiam
  • 2

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Hmm, czyli trzeba sie dowiedziec jak szybko i jak bardzo moga zmieniac sie warunki pogodowe na duzych wysokosciach. Jaki maja wplyw na smugi kondensacyjne. Tylko skad sie tego mozna dowiedziec?

Zerknij tu:

http://www.geografia...a-atmosfery.htm

Myślę że ten link może sie przydać dla innych, którzy uważają że warunki atmosferyczne są jednorodne ;]
  • 3

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A to po raz setny dla tych,którzy nie rozumieją zjawiska:

http://asd-www.larc....ion_English.jpg

W tym linku wystarczy kliknąć na zdjęcie aby obejrzeć sobie różne przykłady smug:

http://asd-www.larc....LOBE/contrails/

Ruch lotniczy:

http://www.casttv.co...d-version-video

edit:Ponieważ strony są w języku angielskim,postanowiłem pomóc tym,którzy nie znają języka.Wklejam użyteczny link do słownika Polsko-angielskiego (on-line).Wystarczy skopiować i wkleić.Nie jest ten słownik najwyższych lotów,ale lepsze coś jak nic.

http://translator.telewizor.eu/

Użytkownik Staniq edytował ten post 13.06.2011 - 20:25

polak7.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Zerknij tu:

http://www.geografia...a-atmosfery.htm

Myślę że ten link może sie przydać dla innych, którzy uważają że warunki atmosferyczne są jednorodne ;]

Nie sa jednorodne, ale tez nie ma informacji, ktore potwierdzaja, ze przy bardzo podobnej pogodzie w ciagu krotkiego odstepu czasu (dwoch dni) z punktu widzenia obserwatora znajdujecego sie na ziemi, na duzej wysokosci diametralnie zmieniaja sie warunki atmosferyczne.

Staniq:
Wlasnie o takie smugi, jak te na zdjeciach mi chodzi. Jednak na razie nie mam za bardzo czasu aby przetlumaczyc i zapoznac sie z opisem ich powstawania, wiec sie nie wypowiem na ten temat.

Użytkownik polak7 edytował ten post 13.06.2011 - 21:46

• 0

Anders.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

ze przy bardzo podobnej pogodzie w ciagu krotkiego odstepu czasu (dwoch dni)

Oba filmy byly robione w odstepie jednego , dwuóch tygodni o zblizonej porze i w tym samym miejscu.

Nie wiem czy zauważyłeś ale w tekście jest mowa o dwóch tygodniach a nie dwóch dniach. Zresztą jeśli nie wierzysz, że wciągu 2 dni może się zmienić pogoda no to niestety ale dalsza rozmowa z tobą nie ma sensu.

Ortografia zwolenników Teorii Chemtralis dużo mówi o ich wykształceniu :)

Użytkownik Anders edytował ten post 13.06.2011 - 21:48

• 1

polak7.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Ale mowie o dwoch dniach, w ktorych to ja obserwowalem niebo.

Wierze, ze pogoda moze sie zmienic w ciagu dwoch dni, ale uwazam, ze na duzych wysokosciach tak sie nie dzieje, jesli patrzac z ziemi nie widzimy roznicy.

Uwazam, ze powietrze MOZE byc spryskiwane, ale nie jestem przekonany ze tak sie dzieje na 100%.

Bedziesz sie skupial na tym, ze nie uzywam polskich znakow? :>
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Anders, myślę, że z takich "ortograficznych" przesłanek baaaardzo ciężko wyciągać takie wnioski. A poza tym posty bez personalnych przytyków naprawdę fajniej się czyta, wiesz o tym? ;)
  • 0

Anders.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

ale uwazam, ze na duzych wysokosciach tak sie nie dzieje,

Niestety ale się mylisz.
  • 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale mowie o dwoch dniach, w ktorych to ja obserwowalem niebo.

Wierze, ze pogoda moze sie zmienic w ciagu dwoch dni, ale uwazam, ze na duzych wysokosciach tak sie nie dzieje, jesli patrzac z ziemi nie widzimy roznicy.

W Troposferze, warunki mogą się zmienić nawet w przeciągu 2 godzin ! Do tego dochodzi pułap lotu samolotu, wystarczy różnica 1000 stóp (304.8 metra), aby warunki były tak odmienne że np. samolot lecący na 32 000 stóp i będzie miał smugę, a drugi samolot lecący 31 000 stóp tej smugi nie bedzie miał wcale. Wiele razy widziałem takie przypadki. A wiedz że obserwacją zajmuję się ładnych pare lat.

Aby to pojąć, musiałbyś zapoznać się z przepisami w ruchu lotniczym. Samoloty latają nie tylko po swoich drogach, ale także na różnych Flight Level (poziom lotu) które zmieniają się w zależności od pogody, kierunku lotu - wschód, zachód, a także czasami od natężenia ruchu.

Jedynie co trzeba aby to poznać, to wnikliwe zainteresowanie się lotnictwem. To sporo wiedzy, ale da nam to wiele odpowiedzi na to co się dzieje na niebie.

Użytkownik Kostek edytował ten post 13.06.2011 - 22:22

• 0

polak7.
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Anders:
Cytuj cale zdanie, a nie tylko urywek... prosze ;]

Kostek masz racje, bez wiedzy faktycznie nie ma sensu pisac. Musialbym sie z tym zaznajomic.

W takim razie na razie koncze dyskusje ;)

Użytkownik polak7 edytował ten post 13.06.2011 - 22:20

• 0

Easy_Rider.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Wchodząc w ten temat mam wrażenie, że wszedłem w jakąś nierzeczywistość, gdzie tworzy się ankietę na temat istnienia zjawiska, które każdy może sam zaobserwować i które zostało zarejestrowane na tysiącach materiałów fotograficznych i filmowych. To tak, jakby stworzyć ankietę na temat, czy trawa jest zielona, albo czy słońce jest żółte. W gwarze przestępczej to się nazywa "pójście w zaparte". Należy tylko mieć nadzieję, że ci, którzy w ogóle kwestionują istnienie zjawiska chemtrails nie reprezentują swoich poglądów, tylko charakter swojej pracy, bo gdyby rzeczywiście taka była skala wyprania mózgów przez globalistyczne "merdia" - to czarna czeka nas przyszłość.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Easy Rider - nikt tutaj nie neguje faktu, że po przelocie samolotu czasem pojawiają się długo unoszące się i rozlewające chmury. Problem w tym, że zwolennicy teorii chemtrails uparcie twierdzą (ba, są wręcz pewni) że to "trucie przy pomocy jakiejś chemii". I nie dość, że nie mają na ten temat absolutnie żadnego dowodu, to jeszcze uporczywie odrzucają wszystko, co sugeruje, że to zwykłe zjawisko meteorologiczne - a nie żadne trujące wyziewy (a przynajmniej specjalne chemiczne trucizny, bo spaliny samolotu też zdrowe nie są). Ba - najzagorzalsi zwolennicy teorii chemtrails są w stanie nawet najpierw krzyczeć "chemtrails nie było przed (i tutaj wstaw liczbę) rokiem!" a gdy im się pokaże zdjęcia takich długo trwających chmur po samolotach sprzed tego roku... no to w takim razie "musi to byś photoshop i manipulacja!"

I kto tu jest niepoważny?

Sceptycy proszą tylko o jeden, jedyny dowód, taki który zwali nas z nóg i będzie nie do zdarcia. Zamiast niego mamy zaś tylko "no, pięknie dziś trują", "ależ oczywiście, że to chemtrails", "to na pewno nie są zwykłe chmury" itp. A jak się pokaże coś, co te bajki psuje, no to jest to od razu "manipulacja". Czyli, nawiązując do mojego tematu - "spisek musi trwać".
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych