Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Easy_Rider.
  • Tematów: 8
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Szanowny Aquilo,

Prawdę mówiąc - nie wiem, czy chodzi tutaj o trucie, a przynajmniej wyłącznie o trucie, może jest w tym inny cel, nigdzie nie twierdziłem jednoznacznie, co jest tym celem, a hipotez jest kilka. Najbardziej prawdopodobną jest ta, która mówi o realizacji światowego programu geoinżynieryjnego, za wiedzą ONZ, mającego ograniczyć dopływ energii słonecznej do Ziemi, celem zmniejszenia globalnego ocieplenia. Jeżeli nawet pominąć wpływ na ziemską biosferę użytych w tym programie chemikaliów, to nikt nie jest do końca w stanie przewidzieć skutków tego rodzaju igrania z naturą. Tak czy inaczej, cokolwiek jest celem tych działań, nie można twierdzić, że nic się nie dzieje, bo tysiące ludzi na świecie chyba nie ulega halucynacji, tym bardziej nie ulegają halucynacji aparaty fotograficzne i kamery filmowe.

Chodzi mi na razie tylko o stwierdzenie, że nie jest to normalne zjawisko związane z tworzeniem smug kondensacyjnych, chociażby dlatego, że te podejrzane smugi tworzą w jednym miejscu gęstą siatkę, która nie może być spowodowana przez samoloty liniowe, gdyż dotyczy to terenów, gdzie do najbliższego lotniska cywilnego jest kilkadziesiąt kilometrów. Ponadto, gdyby zjawisko dotyczyło samolotów rejsowych, występowałoby codziennie, a występuje bardzo nieregularnie, na ogół raz na kilka tygodni.

Na pierwszym z filmów zaprezentowanych PBsofta (0.14 - 0.20) tutaj jest taka scena, którą zobaczyłem po raz pierwszy, gdzie smuga tworzy łuk o tak małym promieniu, że jest rzeczą nieprawdopodobną, aby taki manewr wykonał samolot liniowy - prawdopodobnie został pokazany manewr zawracania samolotu, który wykonywał zadanie nad określonym terytorium.

Jeżeli robią to dla naszego dobra - to dlaczego nam o tym nie powiedzą? Coś musi być powodem, dla którego w ogóle ukrywa się przed opinią publiczną informacje o realizacji tego programu. Może to dotyczyć spiskowego charakteru samej teorii globalnego ocieplenia jako skutków działalności człowieka, która ma być pretekstem do całkowitego przejęcia władzy przez rząd światowy. Ta teoria spotyka się z protestami gremiów naukowych na całym świecie, również było w tej sprawie oświadczenie instytucji chyba wiarygodnej dla sceptyków w Polsce, jaką jest PAN i jej Komitet Nauk Geologicznych - tutaj link do tego oświadczenia.

Zdaję sobie sprawę, że dla przyjęcia spiskowego charakteru określonych działań światowych elit, niezbędne jest przełamanie blokad mentalnych, wprowadzonych przez system szkolny, wychowanie w rodzinie, media, środowisko zamieszkania lub pracy. U wielu ludzi ten proces już nastąpił lub jest w trakcie. Ale wielu jest takich, którzy może obudzą się dopiero w obozach detencyjnych typu FEMA.
  • 1

Kurdimol.
  • Tematów: 3
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Pytanie do PB-Softa.
Jesteś fotografującym obserwatorem oprysków chemicznych dokonywanych nad Londynem.
Twoim zdaniem na jakiej wysokości mogą te samoloty opryskiwać ?
Jeżeli określisz jakoś tę wysokość, spróbuj zastanowić się w jakich regionach chemia ta może na ziemię opaść. Biorąc oczywiście pod uwagę wszystkie czynniki które mogą na to mieć wpływ.
  • 0

#2283 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

PB-Soft
To Ty masz to samo niebo co ja!
Tylko Staniq ma nad glowa cos innego, czystego. Ojoj, ktores z nas ma nad glowa niechybnie hologram, pytanie brzmi ktore?
  • 1

#2284 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Smugi chemiczne nie opadają tak sobie,Smugi łączą się z chmurami naturalnymi i spadają w postaci deszczu,śniegu.
Najprościej udowodnić taką teorię smug chemicznych przez badanie deszczówki.
Doniesienia o żółtym śniegu, lub różowym, obiegły w tamtym roku wszystkie serwisy informacyjne, ale nie było JAK ZWYKLE WYJAŚNIENIA ZJAWISKA,Prócz śniegu żółtego, bo jak podali specjaliści i najwybitniejsi naukowcy na świecie, że zabarwienie śniegu na żółto było spowodowane burzą pisakową na Saharze,na temat różowego śniegu 'ECHO"
  • 2

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Forum DI posiada bardzo kulturalnych i zdrowych psychicznie moderatorów :)

Witajcie tępe trole z paranormalne. Oficjalnie możecie mi skoczyć bo niczego nie reklamuje.
A straszyć buraku to ty sobie możesz babcię na targowisku. Na szczęście kasa chorych zwraca za psychiatrę.
Zapamiętaj jeszcze jedno że, groźby są tez karalne kretynie.

Skażone wody gruntowe masz w swojej wyobraźni której pewnie też nie masz.
Zapamiętaj patałachu, na policję to możesz się zgłosić ale tylko po to aby cię odwieźli na oddział zamknięty.

odpowiedź moderatora na moj post zacytowany przez QM ( w temacie chemtrails oczywiście ). Jak widać pełna kultura , oświecenie i przebudzenie.
  • 11

Anders.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Śnieg w niespotykanym kolorze zasypał mieszkańców Kraju Krasnodarskiego w Rosji. Gdy w środę wyszli z domów, ich podwórka i samochody pokryte były (nie)białym puchem - śnieg był ciemnoróżowy i brązowy.
Jak wyjaśniają meteorolodzy, nie ma powodów do niepokoju. Śnieg nie jest szkodliwy. Ten w normalnym - białym - kolorze spadł najpierw, dopiero później nadciągnęły deszczowe chmury, z których opady zmieniły kolor śnieżnej pokrywy.

Według naukowców winne są silne wiatry znad Afryki. Wzbiły one w powietrze piasek, który uwięziony w chmurach przywędrował aż nad Rosję.

Mieszkańcy pozostają nieufni. Obawiają się oni, że dziwny kolor śniegu jest skutkiem zanieczyszczenia powietrza, a nie wiatrów znad Sahary.

źródło - TVN24

Tak, tak lepiej nie czytaj bo to od razu pachnie manipulacja, hologramami i spiskiem NWO.

Pomarańczowy śnieg był efektem panowania potężnej burzy piaskowej. Dzięki silnym wiatrom żółte piaski zostały uniesione z terenów pustynych pogranicza Chin i Mongoli i przeniesione na wschód w kierunku Półwyspu Koreańskiego.

Cytat z "Twoja Pogoda.pl"

Kolorowy śnieg – śnieg zabarwiony, na pewien określony kolor (zwykle czerwony), często o różnym nasyceniu barwy dający niecodzienny efekt w wyglądzie krajobrazu. Najczęstszą przyczyną jego powstawania jest obecność naśnieżnych glonów. Rzadziej źródłem zabarwienia są czynniki fizyczne, np. opadający pył.

Wikipedia

Jak zauważyłeś wszystkie twoje zjawiska które opisałeś są wytłumaczone przez naukowców. Dla większości myślących ludzi bardziej wiarygodnym powodem spadania kolorowego śniegu są piaski pustyni niż zatruwanie nas z powietrza na które do dziś nie ma ŻADNYCH dowodów.

A smugi kondensacyjne nie są dowodami.

Użytkownik Anders edytował ten post 14.06.2011 - 09:52

• 3

#2287 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Według naukowców winne są silne wiatry znad Afryki. Wzbiły one w powietrze piasek, który uwięziony w chmurach przywędrował aż nad Rosję.

Matko a ja przezylam takie burze, ze prawie orkan i nigdy piaski Sahary nie zasypaly mi ogrodka w Polsce. Teraz do Afryki mam jeszcze blizej i nic nie chce do mnie przyleciec, a tutaj wieje jeszcze lepiej jak w Polsce. Sniezne glony> to taka plesn, tylko czerwone zamiast zielone? O cie, a ja zima przechowywalam mieso w sniegu, jak mi sie lodowka zepsula, bo myslalam, ze w zimnie to sie zadna zaraza nie uchowa...Ale jestem niedouczona, a jaka naiwna.

Dla większości myślących ludzi bardziej wiarygodnym powodem spadania kolorowego śniegu są piaski pustyni niż zatruwanie nas z powietrza na które do dziś nie ma ŻADNYCH dowodów.

No i okazalo sie ze naleze do mniejszosci i kto by pomyslal?
Jak mi pokazesz ten piasek co zostanie po roztopieniu sniegu i nadal bedzie to piasek, to osobiscie zrobie z tego zamek, oczywiscie na piasku w dodatku ruchomym, no bo sie przemieszcza sam.
  • 0

Easy_Rider.
Reputacja

Napisano

[...] odpowiedź moderatora na moj post zacytowany przez QM ( w temacie chemtrails oczywiście ). Jak widać pełna kultura , oświecenie i przebudzenie.

To była odpowiedź samego Admina, a ta wściekłość jest spowodowana dietą wegetariańską. Wiem to, bo miałem nieprzyjemność przebywać jakiś czas na tym sekciarsko-wegetariańskim forum.
  • 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak czy inaczej, cokolwiek jest celem tych działań, nie można twierdzić, że nic się nie dzieje, bo tysiące ludzi na świecie chyba nie ulega halucynacji, tym bardziej nie ulegają halucynacji aparaty fotograficzne i kamery filmowe.

Te tysiące ludzi na całym świecie nie przedstawiła żadnego realnego dowodu, gdyż te zdjęcia i filmy są w takiej jakości że nic nie widać. Wystarczy już tych pseudo dowodów w postaci "samolotów hologramów".

Chodzi mi na razie tylko o stwierdzenie, że nie jest to normalne zjawisko związane z tworzeniem smug kondensacyjnych, chociażby dlatego, że te podejrzane smugi tworzą w jednym miejscu gęstą siatkę, która nie może być spowodowana przez samoloty liniowe, gdyż dotyczy to terenów, gdzie do najbliższego lotniska cywilnego jest kilkadziesiąt kilometrów. Ponadto, gdyby zjawisko dotyczyło samolotów rejsowych, występowałoby codziennie, a występuje bardzo nieregularnie, na ogół raz na kilka tygodni.

A co ma lotnisko do samolotów na wysokości przelotowej i smug kondensacyjnych ? Uważasz że samoloty mogą latać tylko nad lotniskami ? - Hmm ciekawa teoria, widać że nie masz najmniejszego pojęcia o lotnictwie. Weź do ręki mapę dróg lotniczych i sobie zobacz. Zapomniałeś chyba o lotach tranzytowych nad Polską których jest ogromna ilość dziennie, np. loty z USA do krajów Arabskich...

Smugi się tworzą w zależności od warunków atmosferycznych, dokładniej w Troposferze, więc raz są smugi a raz nie ma, natomiast samoloty latają codziennie.

Na pierwszym z filmów zaprezentowanych PBsofta (0.14 - 0.20) jest taka scena, którą zobaczyłem po raz pierwszy, gdzie smuga tworzy łuk o tak małym promieniu, że jest rzeczą nieprawdopodobną, aby taki manewr wykonał samolot liniowy - prawdopodobnie został pokazany manewr zawracania samolotu, który wykonywał zadanie nad określonym terytorium.

To nie manewr zawracania tylko zwyczajny skręt, bo samoloty latają po punktach nawigacyjnych które są w różny sposób rozmieszczone (lektura mapki dróg lotniczych sie przyda).
  • 2

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

odpowiedź moderatora na moj post zacytowany przez QM ( w temacie chemtrails oczywiście ). Jak widać pełna kultura , oświecenie i przebudzenie.

DI już wyrobiło sobie markę. Nikt tamtejszych oszołomów już nie traktuje poważnie.

Na moim forum będzie się pisać o czym się chce i kto chce

Nie wiem czy on sobie jaja robi. Przecież tam wszystkie posty które podają pod wątpliwość chemtrails są z miejsca wywalane, a zostają takie które przedstawiają chociażby samoloty gaśnicze :)

Dołączona grafika

Evergreen Supertanker

http://www.youtube.com/watch?v=uUEqbLVfpGc

Oni są już tam tak zaślepieni, że bez zająknięcia łykają coś takiego ?

Ich umysły chyba już przeszły do czwartego wymiaru i kompletnie nie kumają naszego prymitywnego trzeciego wymiaru.

Użytkownik dzustin edytował ten post 14.06.2011 - 11:45

• 4

Arkadiusz.

Pilot in command

• Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja jeszcze dodam, że określony punkt nawigacyjny wcale nie musi być fizycznie istniejącą radiopomocą (nadajnikiem VOR/NDB). Te punkty istnieją w pamięci komputera pokładowego i na mapach jako miejsca o określonych współrzędnych, jednak na ziemi nie ma żadnego urządzenia, które ten punkt wyznacza. Oprócz współrzędnych punkty posiadają także pięcioliterowe, charakterystyczne nazwy, tworzone niejednokrotnie z dużą dozą fantazji (BIBKA, NAPIS, NAPAD, PITOL, w okolicach Krakowa punkt WAWEL) lub kojarzące się z miastem w pobliżu (punkt KOZEN w pobliżu Kozienic pod Radomiem) Polecam zapoznanie się z położeniem dolnych i górnych dróg lotniczych. Warto także zajrzeć w mapy opisujące procedury STAR i SID, czyli procedury związane z dolotem i odlotem z danego lotniska. Po przestudiowaniu tych map nietrudno zauważyć, że samolot zbliżający się do portu lotniczego wcale nie ląduje bezpośrednio "z trasy", a musi wykonać kilkanaście ciasnych skrętów, zawrotek i innych wygibasów. Z punktu widzenia człowieka na ziemi wygląda to dziwnie, ale z punktu widzenia kontrolera jest dużym ułatwieniem, bo facet nie musi bezpośrednio kontrolować każdego samolotu na zbliżaniu, po prostu daje zgodę na całą procedurę, a pilot który ją wykonuje już wie co ma robić, łącznie ze zmianami wysokości, które ta procedura obejmuje. Pomińmy fakt, że procedurę wykonuje pilot automatyczny, więc cała sztuka polega na wybraniu odpowiedniej opcji w komputerze pokładowym. Na mapach opisujących procedury mamy także zaznaczone strefy holdingu. Dla przykładu - jedna z najbardziej wysuniętych na zachód stref holdingu dla Okęcia znajduje się na wysokości... Łodzi. Tutaj znajdziecie wszystkie mapy o których mówiłem.
  • 0

Easy_Rider.
Reputacja

Napisano

Wystarczy już tych pseudo dowodów w postaci "samolotów hologramów"..

Przede wszystkim, nie kłam bezczelnie. To jest typowa metoda agenturalnego trollingu - wmawianie nie istniejących stwierdzeń, żeby później bezpodstawnie na kimś się wyżywać. Albo podasz, w którym miejscu użyłem określenia "samoloty hologramy", a jeżeli nie, to proszę o reakcję ze strony Moderatora. Nie przypominam sobie również, aby kiedykolwiek tego rodzaju argument był użyty w tej czy innej dyskusji na temat chemtrails.

A co ma lotnisko do samolotów na wysokości przelotowej i smug kondensacyjnych ? Uważasz że samoloty mogą latać tylko nad lotniskami ? - Hmm ciekawa teoria, widać że nie masz najmniejszego pojęcia o lotnictwie. Weź do ręki mapę dróg lotniczych i sobie zobacz. Zapomniałeś chyba o lotach tranzytowych nad Polską których jest ogromna ilość dziennie, np. loty z USA do krajów Arabskich...

Smugi się tworzą w zależności od warunków atmosferycznych, dokładniej w Troposferze, więc raz są smugi a raz nie ma, natomiast samoloty latają codziennie..

Kolejny przykład trollingu. Co właściwie chciałeś wmówić mi czy udowodnić tym bełkotem? Przekonanie, że samoloty latają tylko nad lotniskami? Sam jesteś idiotą, czy chcesz w ten prymitywny sposób udowodnić, że ktoś jest idiotą? Za słabo cię wytrenowali, jeszcze musisz dużo się nauczyć.

To nie manewr zawracania tylko zwyczajny skręt, bo samoloty latają po punktach nawigacyjnych które są w różny sposób rozmieszczone (lektura mapki dróg lotniczych sie przyda).

Mam rozumieć, że porównywałeś ten film z mapką dróg lotniczych nad Londynem i posiadasz wiedzę na temat promienia skrętu samolotów liniowych przy prędkości przelotowej?

Dołączona grafika
Aquila
  • -7

Kurdimol.
  • Tematów: 3
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Prawdopodobnie narażę się ale nie wiem komu i dlaczego.
Proszę o zamknięcie tego tematu.
Zaczynając (tematem) interesować się,nie wiedziałem jak to z tymi smugowotruciami jest co uzewnętrzniłem w ankiecie.
Na dzień dzisiejszy, moim zdaniem, wypowiadający się o tymże smugotruciu racji nie mają albo wypowiadając się na ten temat nie wiedzą o czym mówią.
Ludzie którzy fotografują samoloty non stop,że tak powiem, sprzętem odpowiednim ,mają przewagę faktów- dzięki temu więc jaki problem Szanowny Adminie spowodować po zamknięciu tematu ( o co proszę ) otworzyć go gdy uznasz to za sensowne po przedłożeniu niezbitych dowodów strony przeciwnej ? Chyba że chodzi o to żeby był "dym". ??
  • 1

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Przede wszystkim, nie kłam bezczelnie. To jest typowa metoda agenturalnego trollingu - wmawianie nie istniejących stwierdzeń, żeby później bezpodstawnie na kimś się wyżywać. Albo podasz, w którym miejscu użyłem określenia "samoloty hologramy", a jeżeli nie, to proszę o reakcję ze strony Moderatora. Nie przypominam sobie również, aby kiedykolwiek tego rodzaju argument był użyty w tej czy innej dyskusji na temat chemtrails.

Nikt nie powiedział, że akurat Ty użyłeś stwierdzenia o hologramach, tylko że rzucano teoriami o metodach trucia jak z rękawa: wpierw było coś o dolewaniu trucizny do paliwa zwykłych samolotów rejsowych, potem o dodatkowych instalacjach, które rozpylały dopiero w określonych rejonach, potem o specjalnych samolotach, które zamiast wozić pasażerów załadowane były kilkunastoma beczkami z "trucizną", później użyto teorii o hologramach rozpylających truciznę. Upierał się przy tym zbanowany już Misiu86, np. w poście nr 1310 na stronie 88 czy sześć postów później, więc to niestety Ty kłamiesz, nie Kostek

Ludzie którzy fotografują samoloty non stop,że tak powiem, sprzętem odpowiednim ,mają przewagę faktów

Nie zapominaj, że każde zdjęcie, informacja przecząca chemtrails jest zmanipulowana przez agentów NWO/ opłacona przez rządy. ;)
Ale poważnie - temat wyczerpany został z 70 stron temu, najlepiej go zamknąć.
  • 1

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nikt nie powiedział, że akurat Ty użyłeś stwierdzenia o hologramach, tylko że rzucano teoriami o metodach trucia jak z rękawa: wpierw było coś o dolewaniu trucizny do paliwa zwykłych samolotów rejsowych, potem o dodatkowych instalacjach, które rozpylały dopiero w określonych rejonach, potem o specjalnych samolotach, które zamiast wozić pasażerów załadowane były kilkunastoma beczkami z "trucizną", później użyto teorii o hologramach rozpylających truciznę. Upierał się przy tym zbanowany już Misiu86, np. w poście nr 1310 na stronie 88 czy sześć postów później, więc to niestety Ty kłamiesz, nie Kostek

Oczywiście na przestrzeni 150 stron i powyższych wielokrotnych zmian teorii, spiskowcy ani razu nie przyznali, że się pomylili. Nigdy! To są fakty i skoro tak postępujecie to nie bądźcie jeszcze chamscy i bezczelni, wmawiając nam że niczego nie udowodniliśmy.

Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych