Naprawde zabawny z Ciebie człowiek Ja mam wziac kartke, dlugopis i planowac? Bylbym szalencem, zeby cos takiego wymyslec i planowac, a juz z pewnoscia zbrodniarzem zeby cos takiego wprowadzac w zycie. Po drugie osoby, ktore to wymyslily i wdrozyly w zycie dysponuja takimi środkami i takim zapleczem naukowo-technicznym, ze zaplanowanie i zorganizowanie calej akcji nie bylo dla nich zadnym problemem. Mozemy się o tym przekonac codziennie obserwujac niebo.Nie jestem pewien, czy w swoim życiu przeprowadziłeś jakieś większe przedsięwzięcie, ale weź sobie przeprowadź eksperyment myślowy i zaplanuj sobie operację rozpylania owej chemii dla np. 100 samolotów. Serio, weź kartkę, coś do pisania i to zaplanuj. Na początek kup od razu ryzę papieru i garść ołówków. Po takiej analizie może zauważysz jak ogromną ilość czynników trzeba brać pod uwagę, żeby w tych stu samolotach ta instalacja działała sprawnie, praktycznie na okrągło i jeszcze pozostając niewykrytą.
Xellos
W pieknym, sprawiedliwym swiecie zapewne by tak bylo. Niestety swiatem rzadza ludzie pozbawieni moralnego kregoslupa, dla ktorych liczy sie wladza, zysk i kontrola. Tak samo jest przeciez (przykladowo) z 11 wrzesnia. Dowodow na wew. robote jest multum i jakos nie widzialem artykulow na pierwszych stronach gazet grubą czcionka wytluszczonych infromujacych ludzi, ze zostali oszukani. Zyjemy w czasach, w ktorych prawda lansowana jest tylko wtedy, kiedy jest na reke eilty, w innym przypadku prawda nazywana jest teorią spiskowa, a ludzie ja gloszacy nazywani sa spiskowcami, oszolomami, czy wrecz debilami (jak przykladowo w tym temacie).gdyby na tym zebraniu pokazano dowód. To byś ten artykuł czytał na pierwszej stronie strony grubą czcionką wytłuszczony.
Tak, ja napisalem wszystkie te komentarze Tak samo moge o Was pomyslec, ze byc moze "Wy" to dwie, trzy osoby, z ktorych kazda ma do dyspozycji po 10 IP i zamula temat za pomoca kilkunastu kont. Nie mozecie pogodzic sie z faktem, ze ludzie juz to wiedza i juz nie kupuja iscie frajerskich argumentow, jakie serwuja im przeroznej masci trolle.To czym jest 97 wpisów nawet zakładając, że to każdy napisany z unikalnego IP...tym czego można się spodziewać chyba no nie ?
Kostek
Bo spotterami sa jedynie te smieszne osoby z polskich stron o spottingu, ktore w avatarach maja powklejane powazne twarze, najlepiej z dlugasnymi obiektywami i ktore na haslo chemtrails gremialnie dostaja przesmiewczych spazmow. Z nich moga byc tacy prawdziwy spotterzy, jak ze mnie ksiaze Monako. Skoro dla nich chemtrails to przezabawna, niemozliwa do zrealizowania teoria, skoro dla nich dlugasne na kilkanascie kilometrow smugi zamieniajace sie w chmury, to cos zupelnie normalnego, to w takim razie to oni g wiedzą o lotnictwie, o samolotach i o smugach przez owe samoloty produkowanych.To że jakiś gość napisał wzmiankę o chemtrails na stronie spotterskiej, nie oznacza to że jest spotterem. I jeszcze te "zdjęcia" wielkości znaczka, wow !
Kurdimol
Tak jestem prowokatorem, chce zeby ludzie wpadli w panike, przestali glosowac na PO i zaczeli kupowac chembustery, ktore masowo produkuje w mojej piwnicy 2x2 metra. Ktore moje argumenty sa niepowazne? To Wy wymyslacie coraz to nowe bajeczki, liczac ze moze ktoras z nich kupimy. Caly czas, jak widac, macie nadzieje, ze ludziom mozna wcisnac najwieksza bzdure. Myslicie, ze kazda bzdura przejdzie byleby podana zostala przez kilku, najlepiej kilkunastu zgodnych uzytkownikow nagrodzonych odpowiednia iloscia plusikow. Jezeli ja do czegos prowokuje, to do myslenia. To, jak glosi legenda, podobno nie boli.Mili Państwo,jeżeli pisanie Franka Drebina nie jest zwykłą prowokacją (co na to Admin ? ) to ja nie wyobrażam sobie aby człowiek dorosły mógł szermować takimi argumentami na poważnie ! Skoro jednak tak się dzieje...
Wybacz Frank ,nie potrafię tego jakoś jeszcze łagodniej określić.
Arkadiusz
To Twoja prywatna definicja. Sadzac po lekturze polskich stron o tej tematyce, spotterzy to osoby, ktore nie odrozniaja smugi kondensacyjnej od tej chemicznej, a to dyskwalifikuje te osoby, jako znawców samolotów i lotnictwa. Co za problem zalozyc kilkanascie for, na nich zalozyc kilkaset kont ze zdjeciami ludzi z dlugimi na dwa metry obiektywami i "profesjonalnie" wysmiewac na tych forach pojawiajace sie informacje o chemtrails? Zaden problem.Definicja słowa "spotting"...
Anders
To samo mozna o Was napisac. Zapewne jestescie dziecmi w wieku 13-16 lat, ktore wbrew wszelkim logicznym argumentom, udzielaja sie dzien w dzien w temacie, ktory uwazaja za niepowazny, zabawny, absurdalny, obalony, niemozliwy. Inaczej niz bardzo mlodym wiekiem wytlumaczyc tego sie nie da. O lotnictwie tez nie macie bladego pojecia skoro nie odrozniacie smugi kondensacyjnej od chemicznej. Piszecie tak dlatego, bo naczytaliscie się Gazety Wyborczej i naogladaliscie Polsatu i TVN.Gdyby te komentarze pochodziły od jakichś ekspertów, naukowców którzy istnieją naprawdę to może dało by mi to do myślenia. Jednak komentujący na na Onecie to przeważnie dzieci w przedziale wiekowym 12-15 lat które nie mają bladego pojęcia o lotnictwie. Piszą tak dlatego ponieważ naoglądały się filmików na YT które mają tyle wspólnego z rzeczywistością co nic.
Staniq
Skoro jestescie przekonani, ze nie przedstawimy zadnych dowodow, to po co tutaj siedzicie i zamulacie dyskusje? Teoria zostala juz dostatecznie obalona, wysmiana, zmiazdzona, wiec Wasz dalszy udzial w dyskusji jest kompletnie nieracjonalny. Przedstawione przez Was argumenty przekonaja kazdego watpiacego, kazdego poszukujacego prawdy, zatem naprawde nie ma sensu dalej sie udzielac. Nie macie nic lepszego do roboty. Rozumiem, ze wiek jeszcze nie ten na zakladanie rodziny, ale jest wiele ciekawych mlodziezowych rozrywek, duzo lepszych od rozmawiania z ludzmi, ktorych nie wpuszczaja do Media Markt.Dowodów badan stwierdzających obecność wspomnianych związków chemicznych w smugach kondensacyjnych nie ma i nie będzie,bo ich nie dostarczycie.
Ale ze co? Odcial bys mi kabel, rozwalil router?A nie pomyśleliście,że gdyby wśród nas był agent,to internet byłby dla was odległym wspomnieniem?
No i znowu nabijamy sie z hologramow Do Was jak do ściany. Dziecinne chwyty stosujecie.Kulki,kwadraciki,podpaski ze skrzydełkami?
Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 16.06.2011 - 19:22