Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Ill.

Nawigator

• Tematów: 40
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czego Tobie nie życzę,no bo gdzie będziesz oglądał filmiki o chemtrails,jak Cię odetną od You Tube?...

Nie mów tak, bo jeszcze pomyśli, że mu grozisz, czy coś :P

Z mojej strony powiem tyle, że w temacie chemitrails praktycznie nie ma już o czym mówić, bo wszystko zostało już przemaglowane we wszystkie strony. Strona prospiskowa nie posiada żadnych dowodów na istnienie spisku poza własnymi przekonaniami, interpretacjami i nawet manipulacjami, które z rzeczywistością mijają się dość znacznie.
Strona sceptyczna natomiast obaliła każde z twierdzeń strony prospiskowej.

Sprawa tego kto ma rację jest w tym momencie oczywista, dlatego sugeruję wszystkim osobom sceptycznie nastawionym do tej hipotezy zwyczajnie przestać udzielać się w tym temacie, dopóki strona prospiskowa nie przedstawi jakichś wiarygodnych dowodów na istnienie spisku. Oczywiście wiarygodnym dowodem nie jest zdjęcie wykonane komórką i opis typu "wydaje mi się". Dowód ma być konkretny i weryfikowalny np. badania laboratoryjne smug, opisy techniczne urządzeń lub inne tego typu dokumenty.

Jeśli mimo to strona prospiskowa nie będzie chciała zdobyć się na odwagę i takich dokumentów nie zamieści, sugeruję każde nie poparte niczym wynurzenie potraktować jako objaw tępoty i zrosić gęstym moczem albo, jak kto woli, zignorować. Rozmowa z głupcami prowadzi tylko do zniżenia się do ich poziomu.

Użytkownik Ill edytował ten post 17.06.2011 - 16:03

• 3

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jestem za zamknięciem tematu.Jeżeli zwolennicy znajdą dowody,niech je najpierw przedstawią moderatorowi,a dopiero potem na forum,aby uniknąć zaśmiecania niepotrzebnymi postami.Ocena moderatora może być subiektywna,więc chyba admin powinien to ocenić.Takie jest moje zdanie.

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja jeszcze tylko dodam że nie mam dużych wymagań jeśli chodzi o dowody. Chcę tylko aby zwolennicy przedstawili mi realne zdjęcie samolotu z instalacją do oprysku podczas wykonywania tego procederu. Zdjęcie musi być wykonane własnoręcznie a nie wykradzione i zmodyfikowane w photoshopie oraz na tyle wyraźne żeby nie było żadnych wątpliwości co do zainstalowanej aparatury.

Pozdrawiam.
  • 0

polak7.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

@up

Hmmm, a co jesli ta instalacja znajduje sie na gornej czesci samolotu? Zdjecia mozna mu zrobic tylko od spodu

//Makbet
Nie cytuj wypowiedzi znajdującej się nad Twoją.
Postaraj się nie nadużywać zwrotów typu "xD"

• 0

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

inni uzytkownicy i ja dalismy Tobie i innym niedowiarkom tyle oficjalnych dokumentow mowiacych o chemtrails, ze naprawde trzeba wyjatkowego uporu, zacietrzewienia, by dalej uwazac chemtrails za niemozliwe zjawisko.

Rozumiem, że kiedy oficjalne źródło mówi o hipotetycznej, czy też fikcyjnej sytuacji z użyciem jakichkolwiek, nawet tych niezbyt szkodliwych środków, to jest to niepodważalny dowód na istnienie chemtrails. Kiedy jednak inne, równie oficjalne źródło mówi, że takie "opryski" nigdy nie miały i nie mają miejsca, to można je od razu wyrzucić bez czytania, bo to kłamliwa propaganda ludzi od NWO, tak? Czy jest też jakoś inaczej, bo już się pogubiłem w tych waszych "dowodach".
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

polak7@
No to trzeba mu zrobić zdjęcia,jak jest przyziemiony.Jedyne,czego się spodziewam,to wysyp fake'ow.Ponad 2400 postów i 161 stron tematu.Praktycznie ostatnia setka to mielenie tego samego.
Przemo,zamknij temat,aż ludzie coś znajda nowego na dowód.Tutaj go nie ma.Przecież infantylne stwierdzenia:...wiem co widzę,ta chmura to chemtrails...nie są dowodami na miarę tego forum.

Użytkownik Staniq edytował ten post 17.06.2011 - 23:30

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chwila, moment.. dlaczego został usunięty mój post dowodzący to ze spiskowcy kradną zdjęcia, retuszują i manipulują w ten sposób społeczeństwo ?

//Makbet
A PW nie doszło?
Wpis usunąłem wraz z dwoma innymi, które oprócz odbiegania od tematu i obrazy nie miały nic do zaoferowania. Już jedno ostrzeżenie, że wulgarne wypowiedzi od Yawa dostałeś, drugiego za to samo nie będę wystawiał w przeciągu dwóch dni. Nakładam blokadę pisania na okres tygodnia.

Użytkownik Makbet edytował ten post 18.06.2011 - 09:58

• 0

restek.
  • Tematów: 52
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

ostatnio przygadalem sie na samolot ktory nie pozostawial sladow i pomyslalem no wreszcie jeden porzadny :), i normalnie szok jak zaczal sie zblizac do aglomeracji miasta wlaczyl (oprysk) bialy slad, i teraz jak by to sceptyk wytlumaczyl?
Zreszta moze mlodsi o tym nie wiedza ale sa ogromne naciski na emisne spalin, w samchodach osobowych, ciezarowych co raz sa wprowadzane nowe ostrzejsze przepisy, euro 3,4,5 itd. i wydaje sie wam, że jak by byly takie spaliny z samolotu na kilkanascie km. ktore zostaja na niebie kilka godzin, dali by latac takim lokomotywom?
  • 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

ostatnio przygadalem sie na samolot ktory nie pozostawial sladow i pomyslalem no wreszcie jeden porzadny :), i normalnie szok jak zaczal sie zblizac do aglomeracji miasta wlaczyl (oprysk) bialy slad, i teraz jak by to sceptyk wytlumaczyl?

Gdzie zdjęcie ?

Proste i logiczne, samolot zwiększył wysokość lub wleciał w strefę bardziej wilgotnego powietrza.
  • 0

restek.
  • Tematów: 52
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

ha ha :D , a co do zdjec to nie jestem jakims lowca "glow" mam na glowie inne rzeczy.
  • -4

#2381 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

//Makbet
8.6 Zabronione są wszelkiego typu prowokacje tj. wątki lub wpisy wprowadzające w błąd w sposób celowy lub zamierzony.

• -6

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To Ty nie wiesz o istnieniu kwaśnych deszczy?!Back to school.
Nie wiesz,że kwaśne deszcze są wynikiem rewolucji przemysłowej i erupcji wulkanicznej?Zjawisko nie ma swojego początku po 1997 roku,lecz dekady wcześniej.

#2383 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

//Makbet
4.7 Dyskutuj na temat treści wypowiedzi innych Użytkowników, ale nie atakuj ich personalnie, nie odnoś się do ich cech charakteru, stopnia rozwoju umysłowego, przynależności do określonej rasy, grupy religijnej itp.
Dołączona grafika
  • 0

Goosfraba.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Dziwnym trafem serwują nam opryski podobne do atmosfery Wenus...
Chmury planety Wenus składają się z drobnych kropel płynnego kwasu siarkowego. Efekt cieplarniany, który jest na tej planecie wyjątkowo olbrzymi, spowodowany jest właśnie tego rodzaju obłokami. Są tak gęste, że uniemożliwiają ucieczkę odbitego od powierzchni Wenus promieniowania, w konsekwencji czego zostaje ono w atmosferze tej planety.

EFEKT CIEPLARNIANY !!! TO JEST TO CZYM NAS KARMIĄ aby pobierać haracze.

Widzę tu typowy przypadek, którego ilustracją jest przysłowie: "tonący i brzydkiej się chwyta" x]
Na początku wciskaliście kit, że chemikalia rozpylane w atmosferze mają za zadanie zapobiec globalnemu ociepleniu poprzez tworzenie chmur, które miały ograniczyć ilość docierającego do Ziemi promieniowania słonecznego. Dziś widzę odwracacie kota ogonem i twierdzicie, że opryski sztucznie tworzą na Ziemi efekt cieplarniany analogicznie do Wenus?
MIODZIO! Czekam na dalsze niedorzeczne propozycje tych "wiedzących lepiej". :o

Użytkownik Goosfraba edytował ten post 18.06.2011 - 15:48

• 9

#2385 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

kończę dyskusję na temat smug chemicznych, pisana prawda na poziomie liceum została skasowana :D szok.
Ja nie wiem kto tu jest tępy,ale wydaje mi się że ktoś tu nie zna materiału na poziomie liceum odnośnie kwaśnych deszczy itp

//Makbet
4.7 Dyskutuj na temat treści wypowiedzi innych Użytkowników, ale nie atakuj ich personalnie, nie odnoś się do ich cech charakteru, stopnia rozwoju umysłowego, przynależności do określonej rasy, grupy religijnej it

Masz rację nie będę się odnosił do stopnia rozwoju umysłowego.
Więc kończę temat.
  • -5

Użytkownicy przeglądający ten temat: 252

0 użytkowników, 251 gości, 0 anonimowych

Google (1)