Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ta ewolucja poglądów jest niepokojąca.Pewnie następna wersja będzie mówić o rozpylaniu psychotropów.
A to już jest atak chemiczny.Strzelają ślepakami.
Kwaśne deszcze:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwaśny_deszcz

Inne:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zanieczyszczenie_środowiska

Użytkownik Staniq edytował ten post 18.06.2011 - 18:03

#2387 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

Dziwnym trafem serwują nam opryski podobne do atmosfery Wenus...
Chmury planety Wenus składają się z drobnych kropel płynnego kwasu siarkowego. Efekt cieplarniany, który jest na tej planecie wyjątkowo olbrzymi, spowodowany jest właśnie tego rodzaju obłokami. Są tak gęste, że uniemożliwiają ucieczkę odbitego od powierzchni Wenus promieniowania, w konsekwencji czego zostaje ono w atmosferze tej planety.

EFEKT CIEPLARNIANY !!! TO JEST TO CZYM NAS KARMIĄ aby pobierać haracze.

Widzę tu typowy przypadek, którego ilustracją jest przysłowie: "tonący i brzydkiej się chwyta" x]
Na początku wciskaliście kit, że chemikalia rozpylane w atmosferze mają za zadanie zapobiec globalnemu ociepleniu poprzez tworzenie chmur, które miały ograniczyć ilość docierającego do Ziemi promieniowania słonecznego. Dziś widzę odwracacie kota ogonem i twierdzicie, że opryski sztucznie tworzą na Ziemi efekt cieplarniany analogicznie do Wenus?
MIODZIO! Czekam na dalsze niedorzeczne propozycje tych "wiedzących lepiej". :o

Gdybyś czytał mnie od samego początku wiedziałbyś że nie pisz bzdur.
Chciałbym aby każdy wiedział co się dzieje na świecie ,kasowanie moich postów świadczy że jednak mam więcej racji i dowodów niż ktoś tam wymyślony :] czujący się panem swojego serwera.
Pozdrawiam miło ,jak zawsze.
  • 0

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@scigany
Płaczesz nad skasowanym postem ? Są fora gdzie 80% postów znika w otchłani kosza. I to bez słowa wyjaśnienia.

A co do ewolucji chemtrails to chyba już sami broniący tej teorii nie wiedzą która wersja jest w ich mniemaniu prawdziwa. Dotyczy to jak to jest rozpylane, no i po co. Ludzie dorośleją, porzucają temat, pojawiają się nowi dorzucają swoje 3 grosze i wychodzi potem taki spiskowy potworek, który ma kilka wersji, ale na żadną nie ma konkretnego dowodu poza domysłami.

Ale czy to ważne. Grunt by była klientela na chembustery ;)

Hmm ... może na forum DI zacznę nawoływać do zamieszek i rozkręcę interes z pochodniami. Może też jakiś kramik z kamieniami do rzucania.

Użytkownik dzustin edytował ten post 18.06.2011 - 20:40

• 2

Goosfraba.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Gdybyś czytał mnie od samego początku

Gdyby miało to kogoś uspokoić to informuję, że przeczytałem cały wątek.

wiedziałbyś że nie pisz bzdur.

Zgaduję, że miało być: "wiedziałbyś, że nie piszę bzdur". Więc sprawdzam i nie szukam daleko bo kilka linijek wyżej znajduję taki kwiatek: "Dziwnym trafem serwują nam opryski podobne do atmosfery Wenus..." wystarczy, że udowodnisz to stwierdzenie i dowiem się, że faktycznie nie piszesz bzdur.

Chciałbym aby każdy wiedział co się dzieje na świecie

Nie musisz aż tak się narzucać ;] w dzisiejszych czasach dostęp do informacji ma każdy kto chce do nich dotrzeć.
  • 0

#2390 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Dziękuje za miłą dyskusję, pozdrawiam sceptyków smug chemicznych.
Kończę dyskusję na temat smug.
Kasowanie postów... jest obroną sami wiecie kogo ;] jeśli ktoś ma troszkę rozumu i kasuje post na poziomie liceum :D jest śmieszny ,ale OK godzę się bo co bym nie napisał i tak skasują :D
POzdro za miłą dyskusję.
Masz ambicję i honor zwolenniku smug chemicznych, omiń to...;) szkoda racji .
  • 0

Przecinek.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widzę, że jeden po drugim znikają z tego forum zwolennicy tej teorii.Świadczy to tylko o jednym:brak dowodów.Temat został wyczerpany już bardzo dawno, więc również wnoszę o zamknięcie tematu do czasu, aż strona spiskowa przedstawi jakiś dowód.
  • 0

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Nie rozumiem, czemu ten temat, jako prawie jedyny z tego działu ma być zamknięty. W jakim celu niektore osoby chca go koniecznie zamknac?

Oglądnijcie i przekazcie dalej. Niech jak najwieksza liczba osob sie o tym dowie.
  • -5

#2393 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Ten temat nigdy sie nie wyczerpie, poniewaz tak jedna jak i druga strona nie dysponuje ZADNYMI dowodami w kwesti obalania lub podtrzymywania sporu. Czas pokaze i nasze zdrowie, gdzie lezy prawda. Mnie jednak zaskakuje u niektorych bagatelizowanie chocby wyimaginowanych pomyslow trucia, poniewaz uwazam, ze takie pomysly nie biora sie z nikad. Postrzegajac zjawisko chemitralis troche szerzej, sklonna jestem byc po stronie zwolennikow tej teorii, poniewaz uwazam, ze oni staraja sie dbac o moje zdrowie, w przeciwienstwie do reszty. Co ma na uwadze reszta? Jeden Bog wie, bo Oni sami to chyba nie.
  • -7

KriSSnt.
  • Tematów: 9
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Tylko JEDNA strona nie ma dowodów, które POWINNA mieć, żeby w ogóle prowadzić dyskusję.

Strona zwolenników teorii chemtrails ma póki co domysły, sugestie, manipulacje i często brak wiedzy, który determinuje dwie pierwsze opcje.

Póki co, argumenty nie trafiają do reszty i nie ma się co burzyć jak małe dziecko i tupać nogą, tylko trzeba po prostu pokazać coś bezdyskusyjnego.

To nie jest tak, że ktoś się upiera i NIE WIERZY, BO NIE! i będzie negował wszystko dla zasady. Po prostu w obecnej formie nie ma się tu za dużo nad czym zastanawiać.

Albo się zwolennicy muszą postarać i lepiej udokumentować ten doskonały spisek, albo faktycznie teoria narodziła się w jakimś chorym umyśle i nigdy nie zostanie podparta dowodami - bo najzwyczajniej w świecie ich nie było, nie ma i nie będzie.
  • 6

Goosfraba.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ten temat nigdy sie nie wyczerpie, poniewaz tak jedna jak i druga strona nie dysponuje ZADNYMI dowodami w kwesti obalania lub podtrzymywania sporu.

Czyżby? Te 162 strony tego wątku to mało?

Mnie jednak zaskakuje u niektorych bagatelizowanie chocby wyimaginowanych pomyslow trucia, poniewaz uwazam, ze takie pomysly nie biora sie z nikad.

Jeśli te "wyimaginowane pomysły trucia" zahaczają o absurd to nie dziw się, że są bagatelizowane.

Postrzegajac zjawisko chemitralis troche szerzej, sklonna jestem byc po stronie zwolennikow tej teorii, poniewaz uwazam, ze oni staraja sie dbac o moje zdrowie, w przeciwienstwie do reszty.

W tym przypadku dbają o Twoje zdrowie w taki sam sposób jak przeciwnicy kolei żelaznych, którzy twierdzili, że krowy w pobliżu torów kolejowych nie będą dawały mleka. :rotfl:

Co ma na uwadze reszta? Jeden Bog wie, bo Oni sami to chyba nie.

Reszta ma na uwadze prawa fizyki, które dotyczą transportu lotniczego.
  • 1

#2396 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

A mnie utwierdza w przekonaniu wasza reakcja na moje, tylko zdanie na ten temat.
A dowodow panom dalej brak, bo to co prezentujecie dla mnie jest smiechu warte. Ale nie moge powiedziec, ze istnieja dowody 100% pewnosci, ze rzeczywiscie nas truja. W zwiazku z czym, czy to ja glupio gadam, a moze jestem winna temu ze sie o tym bardzo mocno dyskutuje i to nie tylko na tym forum? Zjawisko chemitralis jes poddane dyskusji na calym swiecie i nie ma konca, ale panowie dostrzegli ze maja dowody i koniec dyskusji.
Panowie, wielki blad.

Reszta ma na uwadze prawa fizyki, które dotyczą transportu lotniczego.

Czy to ma zwiazek z teoria wzglednosci, czyli ile zaplacisz to tak daleko polecisz?

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 19.06.2011 - 15:38

• 1

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mag czy ty masz jakiekolwiek pojęcie na temat, w którym się wypowiadasz? W regulaminie jest napisane, że jak nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz wcale. Ogólnikami każdy może sypać z rękawa jednak, jak patrzę na twoje posty to wszystkie są takie, a twoim głównym powodem wiary w chemtrails jest rzekoma dbałość jej zwolenników o twoje zdrowie jak i sama możliwość takiej sytuacji. Oni mają cię w głębokim poważaniu. Ważne abyś kupiła od nich chembustery i nakręcała tą nagonkę, a twój strach przed truciem jest tego najlepszym przykładem. Dałaś się nastraszyć manipulatorom i teraz nie wiesz co robić.

Pozdrawiam
  • 3

Goosfraba.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A mnie utwierdza w przekonaniu wasza reakcja na moje, tylko zdanie na ten temat.

No cóż... Jak widać na załączonym obrazku fakty nie dorastają do pięt przekonaniom.

Czy to ma zwiazek z teoria wzglednosci, czyli ile zaplacisz to tak daleko polecisz?

Każdy ma prawo rozumieć teorię względności na swój wyrafinowany sposób. :mrgreen:
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

mag, twoje stanowisko w tej sprawie można streścić w jednym zdaniu:
Nie mam 100% pewności że nas nie trują, to zakładam, że trują. To tak jakby twierdzić, że jeśli nikt nie wie co jest w środku Słońca, to mamy prawo twierdzić, że mogą tam mieszkać muminki.
  • 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszystko@
Nieprawda. Muminki mieszkają u mnie w ogródku. Widzę je codziennie, więc wiem co widzę i nikt mi nie będzie mówił, że to są ślimaki. Nie muszę tego udowadniać. Kupilem od pewnego pana specjalne radio i codziennie mogę nimi sterować, wtedy robią to co ja chcę, nie niszczą mi sadzonek.
Teoria chemtrails tak właśnie wygląda.
On coś widzi i wie co widzi, chociaż tego nie dotykał i nie badał. Nikogo nie będzie słuchał, bo on wie lepiej i dla niego woda jest sucha. Bez znaczenia jest fakt, że kiedy pada to moknie. To musi być ta mokra woda, bo ta o której on mówi jest sucha.
Nikt nigdy nie widział suchej wody, co go wcale nie interesuje. Nie interesuje go też, że woda ma wzór chemiczny H2O. Jego woda ma OH2.
Naukowcy mówią: taka woda nie istnieje.
On mówi: oni są głupcami, bo ja taką wodę widzę.
Oni mówią: pokaż.
On mówi: nie bo mi jej nie oddacie, a wszystkim powiecie, że takiej wody nie ma.
Oni: oddamy.
On: jak chcecie, to sobie sami poszukajcie.

I tak można sobie pogrywać w nieskończoność. Wszak już wiele razy padało tutaj: nie udowodnię Wam istnienia chemtrails, bo nie muszę; lub: nic nie muszę Wam udowadniać (to Muhad).
Fajne, no nie? Pakiet absurdów.

Poprawiłem interpunkcję.
Aquila

edit:Dziękuję.Nikt nie jest idealny...

Użytkownik Staniq edytował ten post 19.06.2011 - 18:31

Użytkownicy przeglądający ten temat: 141

0 użytkowników, 141 gości oraz 0 użytkowników anonimowych