Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Herme5.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kurde juz ponad wiek nas tak truja ... jak nie znajdziemy paliwa lotniczego nie zostawiajacego efektu spalania na niebie, to ciagle bedziemy truci ... no tymi spalinami :)
  • 0

Frank Drebin.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Tylko JEDNA strona nie ma dowodów, które POWINNA mieć, żeby w ogóle prowadzić dyskusję.

Temat o którym dyskutujemy brzmi : "Chemtrails – coś wisi w powietrzu". Coś wisi w powietrzu i to zostało w tym temacie dobitnie wykazane i udowodnione. A zatem ta strona, o której piszesz miala i ma dowody, aby wypowiadac sie w tym temacie.

Strona zwolenników teorii chemtrails ma póki co domysły, sugestie, manipulacje i często brak wiedzy, który determinuje dwie pierwsze opcje.

Taka ocene moga wystawic jedynie ludzie, ktorzy z niewiadomych wzgledow uczestnicza cala grupa w temacie, ktory uwazaja za smieszny, pozbawiony podstaw, absurdalny, paranoiczny. Ludzie, ktorych nie przekonuja tony zdjec, relacji swiadkow, artykulow, reportazy, dokumentow, nagran. Takie osoby nie moga przedstawic zadnych obiektywnych ocen, bo kazdy widzi, ze te osoby obiektywne nie byly, nie sa i nie beda. Sa to osoby, ktore koniecznie chca wszystkiemu zaprzeczyc, wszystko i wszystkich wysmiac, obrazic i zachecic do rezygnacji z dyskusji, a do tego ktore koniecznie chca zamknac temat powtarzajac do znudzenia jak mantre "nie macie zadnych dowodow", "jestescie niedouczeni" etc.

To nie jest tak, że ktoś się upiera i NIE WIERZY, BO NIE! i będzie negował wszystko dla zasady. Po prostu w obecnej formie nie ma się tu za dużo nad czym zastanawiać.

Jest dokladnie odwrotnie niz piszesz - ktos, czyli grupa tajemniczych osob, ktore opisalem wyzej, upiera się i nie wierzy (bo nie) i neguje wszystko dla zasady. Moim zdaniem jak najbardziej jest sie nad czym zastanawiac i to bardzo grubo. Zyjemy w demokratycznym panstwie, ktorego wlodarze uznali, ze Ci ktorzy ich wybrali nie zasluguja, by sie ich pytac o zdanie czy chca, czy nie chca byc w ten sposob zatruwani.

Albo się zwolennicy muszą postarać i lepiej udokumentować ten doskonały spisek, albo faktycznie teoria narodziła się w jakimś chorym umyśle i nigdy nie zostanie podparta dowodami - bo najzwyczajniej w świecie ich nie było, nie ma i nie będzie.

To Wy sie lepiej postarajcie i nie dawajcie nam tyle powodow do myslenia, ze nie jestescie zwyklymi uzytkownikami, ktorzy dla zabawy, hecy, z nudow rozmawiaja z ludzmi ktorych nie wpuszczaja do Media Markt, a jednak zorganizowanymi trollami, ktorzy koniecznie chca zniechecic ludzi do wypowiadania sie, powtarzają jak mantre "nie ma zadnych dowodow", rozwadniają temat i w konsekwencji próbuja go zamknac, co czynili juz wielokrotnie z marnym skutkiem.

Staniq

nie udowodnię Wam istnienia chemtrails, bo nie muszę; lub: nic nie muszę Wam udowadniać (to Muhad).
Fajne, no nie? Pakiet absurdów.

Udowodnione zostalo ponad wszelka watpliwosc, ze cos jednak wisi w powietrzu i nie sa to spaliny z samolotow, czy tez smugi kondensacyjne. Na to dowodow jest po prostu cale zatrzesienie i tylko glupiec albo troll tego nie zauwazy. Z dowodami na trucie mozna jeszcze poczekac, jezeli kogos nie zadawalaja badania robione w USA. Jednak wiedzac, ze na niebie rozpylaja m.in. aluminium i bar mozemy zakladac, ze bedzie to fatalne w skutkach dla nas i naszego srodowiska.

edit Yawgmoth
Dołączona grafika

Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 21.06.2011 - 13:22

• -2

Arek_Maniak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich, sledze ten temat od dluzszego czasu, ale zadna ze stron nie przekonuje mnie na tyle, by móc jednozncznie stwierdzic czy Chemtrails to fakt czy mit.
Nie rozumiem niektorych, którzy by chcieli zamykac juz temat, nie rozumiem tez Franka, który z uporem twierdzi, ze wszystko zostalo udowodnione.
A ja sie pytam niby w którym miejscu?
Panowie blagam o troche rozwagi, spróbujmy dokładnie wyczerpac temat, tak by juz nikt nie mial watpliwosci.
Sam spróbuje w pózniejszym czasie dodac cos od siebie (musze troche poszperac). Drodzy uzytkownicy do dzieła pozdr
  • -1

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Arek Maniak
Nigdzie nie napisalem, ze wszystko zostalo udowodnione, bo jak na razie nie dysponujemy oficjalnymi badaniami polskich instytucji odnosnie skladu tego, co jest rozpylane. Bez takich badań nie mozemy niestety w 100% stwierdzic, co dokladnie jest rozpylane w Polsce. Mozemy jedynie logicznie wnioskowac, ze skoro w USA jest w tym aluminium bar i inne substancje, to u nas w Polsce tez, ale pewnosci, bez polskich badan, miec nie mozemy. Pozdrawiam.
  • -5

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Udowodnione zostalo ponad wszelka watpliwosc, ze cos jednak wisi w powietrzu i nie sa to spaliny z samolotow, czy tez smugi kondensacyjne. Na to dowodow jest po prostu cale zatrzesienie i tylko glupiec albo troll tego nie zauwazy.

Mógłbyś przedstawić te dowody ?
W jaki sposób udowodniono, że nie są to spaliny i zwykłe smugi kondensacyjne ? Jakieś badania tych pozostawionych spalin ?
  • -1

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

dzustin
Sadzac po ankiecie to co 3 uzytkownik, ktory zapoznal sie z tym tematem uwaza, ze to, ze cos wisi w powietrzu, zostalo udowodnione. Material dowodowy jest tak ogromny, ze trudno cokolwiek ponownie przytaczac. Jezeli nie przekonuja Cie relacje swiadkow, reportarze, artykuly, zdjecia, nagrania, oficjalne dokumenty, jezeli nie przekonuje Cie to, ze dlugie, kilometrowe smugi poukladane w kratownice mozemy obserwowac na niebie od niedawna, to nic nie jest w stanie Cie przekonac. Nie oszukujmy sie, ze liczysz na jakikolwiek dowod, ktory Cie przekona, Ty i inni liczycie, ze temat uschnie i zostanie zamkniety, a ludzie pogodza się z tym, ze do 2025 roku jakies tajemniecze samoloty beda rozpylac to co rozpylaja.
  • -4

Arek_Maniak.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Frank mala prosba do Ciebie
Niechcialbym by ten temat wygladal w ten sposob, ze jedna ze stron, po tym jak da pare linkow do zdjec, artykulow itp bedzie twierdzic , ze sa to niezbite dowody.A jak druga ze stron wklei cos co obala pierwsze linki, to pierwsza strona bedzie tylko slepo stwierdzala ze sa to sfalszowane materialy itp.
W taki sposób do niczego nie dojdziemy, jesli chcemy, by ktos ocenial nasze materialy jako autentyczne i wnoszace cos do sprawy to musimy pamietac, ze to powinno dzialac w 2 strony.
Przez dlugi czas na tym forum byla osoba, która to co zamieszczala uznawala za świete a wszystko inne odrzucala bo to spisek itp to byl Quintus Maximus, który dziwnym trafem od dłuzszego czasu sie nie wypowiada.Frank prosze przejzyj jego wpisy i Sam ocen czy dyskusja w taki sposób ma sens.
  • 0

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Frank Drebin
Ja Cie proszę o bezsprzeczny dowód, że smuga którą zostawia za sobą samolot nie jest spalinami i zwykłą smugą kondensacyjną. Bo w tym temacie nie ma takiego żadnego dowodu.

A Ty płodzisz kolejny post z którego nic nie wynika.

O jakich relacje świadków mówisz, o których można powiedzieć że są wiarygodne. Jakie zdjęcia ? Samolotów gaśniczych, przerobionych zdjęć wnętrz samolotów a może zdjęcia anten i przyrządów pomiarowych zamontowanych na samolotach. A może "oficjalny dokument" mówiący o tym co by było gdyby za 20 lat wojsko miało możliwość manipulowania pogodą. Może po prostu boisz się przedstawić swoje dowody, bo dobrze wiesz że zaraz zostaną wyjaśnione.

Ja naprawdę liczę na jakiś konkretny dowód a nie bajdurzenie rodem z forum DI, gdzie prym wiedzie bredzący, bo inaczej tego się nie da nazwać, ZBW i toczący pianę, pożal się Boże, admin.

Jak już w innym poście wspomniałem. Takim bajkopisarstwem które jest tutaj prezentowane to można przekonać małą grupę ludzi. Chcecie naprawdę przekonać ludzi ? Chcecie wyjść na ulicę i walczyć możnymi tego świata ? To znajdźcie Dowód. Bo tak to nikt Was na poważnie nie weźmie i jedynie co Wam pozostanie to wymienianie się zdjęciami smug.

Użytkownik dzustin edytował ten post 20.06.2011 - 11:03

• 0

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

O tym, czy coś jest niezbitym dowodem moze zadecydowac jedynie Sad. My mozemy sobie jedynie porozmawiac i powymianiac sie argumentami za i przeciw. Ja sam niczego nie fotografuje, nie nagrywam, nie robie badan, nie udzielam sie w zadnych konferencjach ani innych dyskusjach. Przekazuje jedynie informacje, ktore sam znalazlem w sieci, najwiecej informacji czerpie ze strony aircrap.org, ktora juz kiedys w tym temacie prezentowalem.

Przejrzalem caly temat i napisze szczerze, ze poczatkowo wydawal mi sie niesamowicie zabawny, wrecz idiotyczny. Jednak pewien fragment rozmowy
http://www.paranorma...post__p__377187
(wlasnie z udzialem Qiuntusa Maximusa) dal mi bardzo do myslenia. Podal on namiary na zdjecie satelitarne, na ktorym mozemy zobaczyc ciagnace sie przez cala Polske biale pasy:
Dołączona grafika
natomiast Pan Dager chcial wszystkim wytlumaczyc, ze to zdjecie tak naprawde wyglada tak
Dołączona grafika
i pomimo zwrocenia mu uwagi, ze jest w bledzie, on dalej uparcie sadzil, ze wkleil dobre zdjecie. Zachowanie Dagera przeszlo praktycznie bez echa w pozostalej czesci dyskusji, co mnie bardzo zastanowilo. To przyznam byl moment, kiedy zaczalem podejrzewac, ze cos naprawde jest na rzeczy, a sama teoria nie jest az taka glupia, jak myslalem na poczatku. Potem trafilem na stronke aircrap.org i nie ukrywam, ze temat bardzo mnie zainteresowal, jako chyba pierwsza globalna teoria spiskowa, ktorej doswiadczamy rowniez my Polacy.

dzustin

@Frank Drebin
Ja Cie proszę o bezsprzeczny dowód, że smuga którą zostawia za sobą samolot nie jest spalinami i zwykłą smugą kondensacyjną. Bo w tym temacie nie ma takiego żadnego dowodu.

Jezeli nie ma bezsprzecznych dowodow to mozesz spac spokojnie, nie dzieje sie nic nadzwyczajnego, nie jestesmy zatruwani, nie ma sie czym przejmować.

Może po prostu boisz się przedstawić swoje dowody, bo dobrze wiesz że zaraz zostaną wyjaśnione.

Skoro miliony ludzi na całym swiecie nie boja sie dyskutowac o chemtrails, to ja sie tez nie boje. Chcialbym po prostu wiedziec dokladnie, co to jest, po co i do kiedy zamierzaja akcje kontynuowac. Chce to wiedziec, jako obywatel, ktory placi podatki, ktory gdzies tam jeszcze panstwu ufa i uwaza, ze panstwo jest od tego, by swoich obywateli chronic i informawać ich o kazdych wazniejszych decyzjach, ktore moga wplynac na zycie obywateli, na srodowisko.

Jak już w innym poście wspomniałem. Takim bajkopisarstwem które jest tutaj prezentowane to można przekonać małą grupę ludzi.

No trudno, niech to bedzie i mala grupa ludzi, ale nie zabierzesz nam chyba prawa do opisywania tego, co widzimy? Mozemy sie mylic, ale chyba prawa do dyskusji nikt nam nie moze zabrac.

Chcecie naprawdę przekonać ludzi ? Chcecie wyjść na ulicę i walczyć możnymi tego świata ? To znajdźcie Dowód. Bo tak to nikt Was na poważnie nie weźmie i jedynie co Wam pozostanie to wymienianie się zdjęciami smug.

Mnie tam nikt na powaznie nie musi brac. Jak juz wczesniej pisalem ludzie w mojej pracy patrza na mnie krzywym okiem, jako na osobe, ktora sie tym wszystkim gdzies tam przejmuje. Mimo, ze ich przekonalem do tego, ze cos dziwnego na niebie sie dzieje, to oni dalej kompletnie sie tym nie przejmuja. W ogole ich to nie obchodzi. I tak jak pisalem wczesniej, nie do konca mi sie taka postawa podoba, ale ja ich rozumiem.

Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 20.06.2011 - 11:33

• -1

#2410 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.

Napisano

Zachowanie Dagera przeszlo praktycznie bez echa w pozostalej czesci dyskusji, co mnie bardzo zastanowilo.

Kłamstwo na kłamstwie i chamstwem pogania. Sam zwracałem mu uwagę, że się pomylił, zwracał uwagę Przemo. Jeśli to uważasz, za brak reakcji, to strach z Tobą rozmawiać.
  • 0

Anders.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Mimo, ze ich przekonalem do tego, ze cos dziwnego na niebie sie dzieje, to oni dalej kompletnie sie tym nie przejmuja.

Tylko dla Ciebie i tych chyba już fanatyków z DI forum zjawisko smugi kondensacyjnej jest dziwne.
  • 3

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Hellmaker

Sam zwracałem mu uwagę, że się pomylił, zwracał uwagę Przemo

Tak dokladnie napisalem

i pomimo zwrocenia mu uwagi, ze jest w bledzie

- wlasnie Ty i Pan Przemo zwrociliscie mu uwage, a on dalej swoje. Chodzilo mi o dalsza dyskusje po tym Waszym zwroceniu uwagi. Nikt z Was jakoś szczególnie tego nie skomentowal, nikt do tego nie wracal, a to powinno wielu dac jasno do zrozumienia, ze cos tu nie gra i sa pewne osoby, ktore beda usilnie rozmywac dyskusje. Takze nastepnym razem zanim napiszesz o klamaniu i chamstwie wstrzymaj lejce.

Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 20.06.2011 - 15:49

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Frank@
Nie było co komentować. Kiedy ktoś inny wkleja link lub ilustracje obalającą twierdzenie QM lub Muhada, oni milczą kilka postów i najczesciej ignorują takie wpisy. Potem, jak gdyby nigdy nic, dalej swoje.
Tak jak Ciebie, Muhada tez prześladowały "kratownice". Zawsze "coś" widział itd. Poproszony o zrobienie zdjęcia, milczał jak zaklęty.Niestety, nie ma go już na forum, więc prośby nie spełni.
Dalej Frank kłamiesz.
Cyt: "Temat o którym dyskutujemy brzmi : "Chemtrails – coś wisi w powietrzu". Coś wisi w powietrzu i to zostało w tym temacie dobitnie wykazane i udowodnione. A zatem ta strona, o której piszesz miala i ma dowody, aby wypowiadac sie w tym temacie."
To Twoje słowa.

Natomiast w poscie #2432 napisales:"Arek Maniak
Nigdzie nie napisalem, ze wszystko zostalo udowodnione, bo jak na razie nie dysponujemy oficjalnymi badaniami polskich instytucji odnosnie skladu tego, co jest rozpylane. Bez takich badań nie mozemy niestety w 100% stwierdzic, co dokladnie jest rozpylane w Polsce. Mozemy jedynie logicznie wnioskowac, ze skoro w USA jest w tym aluminium bar i inne substancje, to u nas w Polsce tez, ale pewnosci, bez polskich badan, miec nie mozemy. Pozdrawiam."

Manipulacja,wprowadzanie w błąd,kłamstwo,prowokacja. Naruszasz regulamin na każdym kroku.Dziwię się,że Przemo milczy. Za mniejsze rzeczy leciały głowy....

Użytkownik Staniq edytował ten post 20.06.2011 - 18:04

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Piszac
"Coś wisi w powietrzu i to zostało w tym temacie dobitnie wykazane i udowodnione"

mialem namysli, ze jest udowodnione, że cos, nie widomo na 100% co, jednak wisi w powietrzu

a piszac "Nigdzie nie napisalem, ze wszystko zostalo udowodnione, bo jak na razie nie dysponujemy oficjalnymi badaniami polskich instytucji odnosnie skladu tego, co jest rozpylane"

mialem na mysli, ze nie zostalo udowodnione co dokładnie wisi w powietrzu

Nie ma w tym zadnej sprzecznosci, manipulacji, prowokacji, ani klamstwa.

Nie było co komentować. Kiedy ktoś inny wkleja link lub ilustracje obalającą twierdzenie QM lub Muhada, oni milczą kilka postów i najczesciej ignorują takie wpisy. Potem, jak gdyby nigdy nic, dalej swoje.

To mogliscie dac dobry przyklad i w odroznieniu od wierzacych w chemtrails nic nie pominac. A tak pozostalo dziwne uczucie, ze wiele osob po prostu nie chcialo w zaden sposob tego komentowac. A przyznacie, ze troszeczke dziwna wyszla sytuacja z tymi zdjeciami satelitarnymi. Niby male cos, ale jednak dziwne male cos.

Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 20.06.2011 - 18:20

• -1

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Każdy może zrobić głupotę. Niestety w przypadku zwolenników chemtrails te głupoty pojawiają się cały czas. Ja sam nie raz mówiłem głupie rzeczy. Ostatnio przy okazji katastrofy smoleńskiej. Jakoś po kilku stronach dopiero zwrócono mi uwagę, że gps może pokazać wysokość i zrobił to sceptyk pomimo tego, że spiskowcy mówili o zakłucaniu sygnału gps. Wy nie możecie zauważyć oczywistej bzdury, a co dopiero wielkiego spisku. Oczywiście do błędu się przyznałem i przeprosiłem.

Frank, jak ty możesz pisać o masie dowodów skoro każdy z nich został obalony przez sceptyków? Żadne zdjęcie przez ciebie przedstawione nie pokazuje nic więcej jak różnie ułożone contrails. Na żadnym twoim zdjęciu nie widać samolotu z dziwną instalacją. Nawet te dziwne przeloty samolotów są wytłumaczalne. Nie rozumiem gdzie ty widzisz te solidne dowody.

Pozdrawiam
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych