Napisano 19.06.2011 - 18:41
Napisano 20.06.2011 - 06:49
Temat o którym dyskutujemy brzmi : "Chemtrails – coś wisi w powietrzu". Coś wisi w powietrzu i to zostało w tym temacie dobitnie wykazane i udowodnione. A zatem ta strona, o której piszesz miala i ma dowody, aby wypowiadac sie w tym temacie.Tylko JEDNA strona nie ma dowodów, które POWINNA mieć, żeby w ogóle prowadzić dyskusję.
Taka ocene moga wystawic jedynie ludzie, ktorzy z niewiadomych wzgledow uczestnicza cala grupa w temacie, ktory uwazaja za smieszny, pozbawiony podstaw, absurdalny, paranoiczny. Ludzie, ktorych nie przekonuja tony zdjec, relacji swiadkow, artykulow, reportazy, dokumentow, nagran. Takie osoby nie moga przedstawic zadnych obiektywnych ocen, bo kazdy widzi, ze te osoby obiektywne nie byly, nie sa i nie beda. Sa to osoby, ktore koniecznie chca wszystkiemu zaprzeczyc, wszystko i wszystkich wysmiac, obrazic i zachecic do rezygnacji z dyskusji, a do tego ktore koniecznie chca zamknac temat powtarzajac do znudzenia jak mantre "nie macie zadnych dowodow", "jestescie niedouczeni" etc.Strona zwolenników teorii chemtrails ma póki co domysły, sugestie, manipulacje i często brak wiedzy, który determinuje dwie pierwsze opcje.
Jest dokladnie odwrotnie niz piszesz - ktos, czyli grupa tajemniczych osob, ktore opisalem wyzej, upiera się i nie wierzy (bo nie) i neguje wszystko dla zasady. Moim zdaniem jak najbardziej jest sie nad czym zastanawiac i to bardzo grubo. Zyjemy w demokratycznym panstwie, ktorego wlodarze uznali, ze Ci ktorzy ich wybrali nie zasluguja, by sie ich pytac o zdanie czy chca, czy nie chca byc w ten sposob zatruwani.To nie jest tak, że ktoś się upiera i NIE WIERZY, BO NIE! i będzie negował wszystko dla zasady. Po prostu w obecnej formie nie ma się tu za dużo nad czym zastanawiać.
To Wy sie lepiej postarajcie i nie dawajcie nam tyle powodow do myslenia, ze nie jestescie zwyklymi uzytkownikami, ktorzy dla zabawy, hecy, z nudow rozmawiaja z ludzmi ktorych nie wpuszczaja do Media Markt, a jednak zorganizowanymi trollami, ktorzy koniecznie chca zniechecic ludzi do wypowiadania sie, powtarzają jak mantre "nie ma zadnych dowodow", rozwadniają temat i w konsekwencji próbuja go zamknac, co czynili juz wielokrotnie z marnym skutkiem.Albo się zwolennicy muszą postarać i lepiej udokumentować ten doskonały spisek, albo faktycznie teoria narodziła się w jakimś chorym umyśle i nigdy nie zostanie podparta dowodami - bo najzwyczajniej w świecie ich nie było, nie ma i nie będzie.
Udowodnione zostalo ponad wszelka watpliwosc, ze cos jednak wisi w powietrzu i nie sa to spaliny z samolotow, czy tez smugi kondensacyjne. Na to dowodow jest po prostu cale zatrzesienie i tylko glupiec albo troll tego nie zauwazy. Z dowodami na trucie mozna jeszcze poczekac, jezeli kogos nie zadawalaja badania robione w USA. Jednak wiedzac, ze na niebie rozpylaja m.in. aluminium i bar mozemy zakladac, ze bedzie to fatalne w skutkach dla nas i naszego srodowiska.nie udowodnię Wam istnienia chemtrails, bo nie muszę; lub: nic nie muszę Wam udowadniać (to Muhad).
Fajne, no nie? Pakiet absurdów.
Użytkownik Yawgmoth edytował ten post 21.06.2011 - 13:22
Napisano 20.06.2011 - 08:46
Napisano 20.06.2011 - 08:52
Napisano 20.06.2011 - 09:49
Udowodnione zostalo ponad wszelka watpliwosc, ze cos jednak wisi w powietrzu i nie sa to spaliny z samolotow, czy tez smugi kondensacyjne. Na to dowodow jest po prostu cale zatrzesienie i tylko glupiec albo troll tego nie zauwazy.
Napisano 20.06.2011 - 10:10
Napisano 20.06.2011 - 10:44
Napisano 20.06.2011 - 11:03
Użytkownik dzustin edytował ten post 20.06.2011 - 11:03
Napisano 20.06.2011 - 11:04
Jezeli nie ma bezsprzecznych dowodow to mozesz spac spokojnie, nie dzieje sie nic nadzwyczajnego, nie jestesmy zatruwani, nie ma sie czym przejmować.@Frank Drebin
Ja Cie proszę o bezsprzeczny dowód, że smuga którą zostawia za sobą samolot nie jest spalinami i zwykłą smugą kondensacyjną. Bo w tym temacie nie ma takiego żadnego dowodu.
Skoro miliony ludzi na całym swiecie nie boja sie dyskutowac o chemtrails, to ja sie tez nie boje. Chcialbym po prostu wiedziec dokladnie, co to jest, po co i do kiedy zamierzaja akcje kontynuowac. Chce to wiedziec, jako obywatel, ktory placi podatki, ktory gdzies tam jeszcze panstwu ufa i uwaza, ze panstwo jest od tego, by swoich obywateli chronic i informawać ich o kazdych wazniejszych decyzjach, ktore moga wplynac na zycie obywateli, na srodowisko.Może po prostu boisz się przedstawić swoje dowody, bo dobrze wiesz że zaraz zostaną wyjaśnione.
No trudno, niech to bedzie i mala grupa ludzi, ale nie zabierzesz nam chyba prawa do opisywania tego, co widzimy? Mozemy sie mylic, ale chyba prawa do dyskusji nikt nam nie moze zabrac.Jak już w innym poście wspomniałem. Takim bajkopisarstwem które jest tutaj prezentowane to można przekonać małą grupę ludzi.
Mnie tam nikt na powaznie nie musi brac. Jak juz wczesniej pisalem ludzie w mojej pracy patrza na mnie krzywym okiem, jako na osobe, ktora sie tym wszystkim gdzies tam przejmuje. Mimo, ze ich przekonalem do tego, ze cos dziwnego na niebie sie dzieje, to oni dalej kompletnie sie tym nie przejmuja. W ogole ich to nie obchodzi. I tak jak pisalem wczesniej, nie do konca mi sie taka postawa podoba, ale ja ich rozumiem.Chcecie naprawdę przekonać ludzi ? Chcecie wyjść na ulicę i walczyć możnymi tego świata ? To znajdźcie Dowód. Bo tak to nikt Was na poważnie nie weźmie i jedynie co Wam pozostanie to wymienianie się zdjęciami smug.
Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 20.06.2011 - 11:33
Napisano 20.06.2011 - 14:19
Kłamstwo na kłamstwie i chamstwem pogania. Sam zwracałem mu uwagę, że się pomylił, zwracał uwagę Przemo. Jeśli to uważasz, za brak reakcji, to strach z Tobą rozmawiać.Zachowanie Dagera przeszlo praktycznie bez echa w pozostalej czesci dyskusji, co mnie bardzo zastanowilo.
Napisano 20.06.2011 - 15:13
Mimo, ze ich przekonalem do tego, ze cos dziwnego na niebie sie dzieje, to oni dalej kompletnie sie tym nie przejmuja.
Napisano 20.06.2011 - 15:21
Sam zwracałem mu uwagę, że się pomylił, zwracał uwagę Przemo
- wlasnie Ty i Pan Przemo zwrociliscie mu uwage, a on dalej swoje. Chodzilo mi o dalsza dyskusje po tym Waszym zwroceniu uwagi. Nikt z Was jakoś szczególnie tego nie skomentowal, nikt do tego nie wracal, a to powinno wielu dac jasno do zrozumienia, ze cos tu nie gra i sa pewne osoby, ktore beda usilnie rozmywac dyskusje. Takze nastepnym razem zanim napiszesz o klamaniu i chamstwie wstrzymaj lejce.i pomimo zwrocenia mu uwagi, ze jest w bledzie
Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 20.06.2011 - 15:49
Napisano 20.06.2011 - 17:49
Użytkownik Staniq edytował ten post 20.06.2011 - 18:04
Napisano 20.06.2011 - 18:15
To mogliscie dac dobry przyklad i w odroznieniu od wierzacych w chemtrails nic nie pominac. A tak pozostalo dziwne uczucie, ze wiele osob po prostu nie chcialo w zaden sposob tego komentowac. A przyznacie, ze troszeczke dziwna wyszla sytuacja z tymi zdjeciami satelitarnymi. Niby male cos, ale jednak dziwne male cos.Nie było co komentować. Kiedy ktoś inny wkleja link lub ilustracje obalającą twierdzenie QM lub Muhada, oni milczą kilka postów i najczesciej ignorują takie wpisy. Potem, jak gdyby nigdy nic, dalej swoje.
Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 20.06.2011 - 18:20
Napisano 20.06.2011 - 19:07
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych