Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Piszac
"Coś wisi w powietrzu i to zostało w tym temacie dobitnie wykazane i udowodnione"
mialem namysli, ze jest udowodnione, że cos, nie widomo na 100% co, jednak wisi w powietrzu

Niestety, nazwa tematu to "Chemtrails – coś wisi w powietrzu". A tu mamy jasną sugestię, że tym 'czymś' są bliżej niezidentyfikowane, nietypowe i wysoce niebezpieczne (dla życia, śroodowska) substancje, które wchodzą w skład śladów pozostawianych przez samoloty. A na to dowodów na razie nie ma żadnych

Gdyby chodziło o samo wiszenie czegoś, to i ja bym się pod tym podpisał. W końcu każdy przelatujący samolot pozostawia na niebie smugę tlenków węgla, azotu i siarki, sadzy, węglowodorów oraz kilku innych produktów wynikających z niepełnego spalania paliwa. No i oczywiście całą tą wiszącą w powietrzu mieszaninę uzupełniają niezliczone kryształki lodu wodnego. To akurat jest udowodnione w 100%.
  • 0

Frank Drebin.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Niestety, nazwa tematu to "Chemtrails – coś wisi w powietrzu". A tu mamy jasną sugestię, że tym 'czymś' są bliżej niezidentyfikowane, nietypowe i wysoce niebezpieczne (dla życia, śroodowska) substancje, które wchodzą w skład śladów pozostawianych przez samoloty.

Ja takiej sugestii jednak nie dostrzegam. Jedyną sugestią jest to, że może to być chemia bez pewności, że jest ona zabójcza dla ludzi i środowiska. Takie skojarzenie, że jezeli cos zostaje na niebie nienaturalnie dlugo, to musiala zostac dokonana w tym jakas chemiczna ingerencja. Stad nazwa chem trails. Żadnego ludobojstwa w tle. I to moim zdaniem zostalo wykazane - ze cos zostaje na niebie nienaturalnie dlugo, o wiele za długo nawet dla najbardziej wytrwalych smug kondensacyjnych.

Gdyby chodziło o samo wiszenie czegoś, to i ja bym się pod tym podpisał. W końcu każdy przelatujący samolot pozostawia na niebie smugę tlenków węgla, azotu i siarki, sadzy, węglowodorów oraz kilku innych produktów wynikających z niepełnego spalania paliwa. No i oczywiście całą tą wiszącą w powietrzu mieszaninę uzupełniają niezliczone kryształki lodu wodnego. To akurat jest udowodnione w 100%.

Na 100% wiemy, że nic nie wiemy na 100%. Ani ze sa to jedynie spaliny samolotow przelatujacych nad Polska, ani ze jest to aluminium, bar i inne. Do czasu ukazania sie jakichkolwiek w miare wiarygodnych polskich badan pozostaniemy w sferze domysłów. Tyle w temacie.
  • -2

Kamilos.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Na 100% wiemy, że nic nie wiemy na 100%. Ani ze sa to jedynie spaliny samolotow przelatujacych nad Polska, ani ze jest to aluminium, bar i inne. Do czasu ukazania sie jakichkolwiek w miare wiarygodnych polskich badan pozostaniemy w sferze domysłów. Tyle w temacie.

No właśnie, a już chyba ze 100 razy napisałeś, że jest masa dowodów na istnienie smug chemicznych... Sam się zakręciłeś kolego :roll:
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Frank@
Kup sobie rurę z kryształkami (tak nawiasem, kosztują jak biżuteria Svarovsky'ego).Zaproś do siebie innych kolegów zwolenników, zróbcie sobie grilla.Pochwalisz się wtedy nowym nabytkiem.Mówię Ci, poumierają z zazdrości,a Ty z mina zwycięzcy, oczyścisz im niebo nad głową...

Pozostań w sferze domysłów.Nas ta "sfera" nie interesuje.Nas interesują dowody.

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Ja takiej sugestii jednak nie dostrzegam. Jedyną sugestią jest to, że może to być chemia bez pewności, że jest ona zabójcza dla ludzi i środowiska. Takie skojarzenie, że jezeli cos zostaje na niebie nienaturalnie dlugo, to musiala zostac dokonana w tym jakas chemiczna ingerencja. Stad nazwa chem trails. Żadnego ludobojstwa w tle.

Żeby była jasność. Twoja osobista definicja tego, czym jest "chemtrail" specjalnie mnie nie obchodzi. Jak chcesz, możesz sobie do tego zaliczyć nawet puszczane przez pilotów bąki. Wcześniej podałem, czym jest "chemtrail" wg generalnie akceptowanej przez obie strony sporu definicji. I tego może się lepiej trzymajmy.

I to moim zdaniem zostalo wykazane - ze cos zostaje na niebie nienaturalnie dlugo, o wiele za długo nawet dla najbardziej wytrwalych smug kondensacyjnych.

Smuga kondensacyjna to chmura. A chmury mają to do siebie, że mogą istnieć na niebie nawet wiele długich godzin. W tym czasie mogą się rozrastać, kurczyć, czy też zmieniać kształt. I smugi kondensacyjne, jak na porządną chmurę przystało, też potrafią to robić.

Więc dlaczego zwolennicy teorii chemtraili w końcu takich badań nie wykonają? Przecież jedna konkretna, rzetelna analiza spektralna atmosferycznych zawiesin wykonana w przechodzącym świetle słonecznym byłaby więcej warta niż sto bezproduktywnych konferencji, 10 tysięcy marnych filmików na YouTubie i niezliczona masa fotografii razem wziętych.
  • 9

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Mariush@
Zabawa w teorie konspiracyjne polega na tym, aby króliczka gonić, a nie złapać.
Koledzy zwolennicy tak właśnie sobie gonią. Od postu, do postu. Niby jest a nie ma.
Nie ma i nie będzie. Oni nie muszą nic udowadniać. Oni wiedzą i już.
A dowody, że to nieprawda, niech dostarczy ktoś inny, bo przecież oni nie muszą......

Użytkownik Staniq edytował ten post 20.06.2011 - 21:13

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Kamilos

No właśnie, a już chyba ze 100 razy napisałeś, że jest masa dowodów na istnienie smug chemicznych... Sam się zakręciłeś kolego

Jest masa dowodów, ze na niebie wisi calymi godzinami cos co z pewnoscia nie jest zwykla smuga kondensacyjna. Z dowodow wynika, ze na swiecie rozpylane jest miedzy innymi aluminium i bar. W Polsce na 99% tez jest to aluminium i bar, jednak 1% niepewnosci zostaje przy braku polskich badan odnosnie skladu chemii na niebie. Smugi chemiczne istnieja i mozemy je dostrzec prawie codzinnie na niebie, ich sklad jest zbadany, jednak w Polsce z tego co wiem, nikt takich badan nie wykonal.

Staniq

Frank@ Kup sobie rurę z kryształkami (tak nawiasem, kosztują jak biżuteria Svarovsky'ego).Zaproś do siebie innych kolegów zwolenników, zróbcie sobie grilla.Pochwalisz się wtedy nowym nabytkiem.Mówię Ci, poumierają z zazdrości,a Ty z mina zwycięzcy, oczyścisz im niebo nad głową...

Uruchom paranormalne.pl zapros znajomych i pokaz im w jakim temacie i z jakimi ludzmi uzerasz sie smiertelnie powaznie codziennie po klikanascie godzin. Powiedz im jeszcze ze robisz to z nudow, jako hobby, dla hecy, czy tez bardziej mlodziezowo dla beki. Mowie ci poumieraja z zachwytu, ze tak konstruktywnie spedzasz kilkanascie godzin dziennie w tak doborowym towarzystwie na stronie o zjawiskach nie do konca normalnych. Nie wytlumacze komus, kto nie rozumie kompletnia definicji slowa dowod, ze dowodow na to, ze cos przez samoloty jest rozpylane, jest naprawde duzo, a brakuje jedynie dowodu na dokladny sklad tej rozpylanej nad Polska mieszanki.

Zabawa w teorie konspiracyjne polega na tym, aby króliczka gonić, a nie złapać. Koledzy zwolennicy tak właśnie sobie gonią. Od postu, do postu. Niby jest a nie ma. Nie ma i nie będzie. Oni nie muszą nic udowadniać. Oni wiedzą i już. A dowody, że to nieprawda, niech dostarczy ktoś inny, bo przecież oni nie muszą......

Jesli dla kogos jest to zabawa, to gratuluje samopoczucia. Sprawa jest przeciez bardzo powazna. Kroliczek nie ma byc ciagle goniony, tylko zlapany i sprawiedliwie osądzony. Poczytaj o tym, co to jest dowod, co moze byc dowodem, a potem wroc i pochwal sie nabyta wiedza. Wtedy przestaniesz pisac tak niepowazne rzeczy, jak brak dowodow na chemtrails.

Mariush

Żeby była jasność. Twoja osobista definicja tego, czym jest "chemtrail" specjalnie mnie nie obchodzi. Jak chcesz, możesz sobie do tego zaliczyć nawet puszczane przez pilotów bąki. Wcześniej podałem, czym jest "chemtrail" wg generalnie akceptowanej przez obie strony sporu definicji. I tego może się lepiej trzymajmy.

Tak samo mnie malo obchodzi jaka wedlug Ciebie jest generalnie akceptowana przez obie strony sporu definicja. Ja takiej definicji tutaj nie widzialem, wiec nie ma sie czego trzymac. Dla mnie jedyna definicja chemtrails sa smugi inne niz te zwykle kondensacyjne, w domysle wzbogacane chemia i nie pochodzace z silnikow samolotow. Ile osob tyle definicji.

Smuga kondensacyjna to chmura. A chmury mają to do siebie, że mogą istnieć na niebie nawet wiele długich godzin. W tym czasie mogą się rozrastać, kurczyć, czy też zmieniać kształt. I smugi kondensacyjne, jak na porządną chmurę przystało, też potrafią to robić.

MOze gdzies ktos kiedys widzial chmure powstalo ze smugi kondensacyjnej, ale z pewnoscia byl to nieasmowity przypadek i wyjatek od zasady ze chmury ze smug kondensacyjnych nigdy nie powstawaly. To prawdziwy cud, ze cos czego nigdy nie widzielismy - chmury ze smug kondensacyjnych - nagle stalo sie codzienną regułą - są długie, trwale smugi to beda i chmury, praktycznie niezaleznie od panujacych warunkow, czy jest wilgotno, czy sucho, czy zimno, czy cieplo, to widzac dlugie, trwale smugi jestesmy pewni ze powstano z nich chmury.

Więc dlaczego zwolennicy teorii chemtraili w końcu takich badań nie wykonają? Przecież jedna konkretna, rzetelna analiza spektralna atmosferycznych zawiesin wykonana w przechodzącym świetle słonecznym byłaby więcej warta niż sto bezproduktywnych konferencji, 10 tysięcy marnych filmików na YouTubie i niezliczona masa fotografii razem wziętych.

Ja osobiscie jestem przeciwnikiem chemtrails, a na badanie musimy poczekac, az ktoras z powolanych do tego instytucji w koncu zajmie sie tym problemem na powaznie. Kwestia czasu, kiedy ktos dysponujacy odpowiednia aparatura zbada rozpylana mieszanke w miejscu, w ktorym zostala ona rozyplona, a zatem w powietrzu. Wtedy bedziemy miec pewnosc, co dokladnie jest nam dokladane do menu życia.
  • -9

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Smugi chemiczne istnieja i mozemy je dostrzec prawie codzinnie na niebie, ich sklad jest zbadany, jednak w Polsce z tego co wiem, nikt takich badan nie wykonal.

A więc ktoś wykonał jakieś badanie składu smugi ? Ciekawe. Możesz przytoczyć owe badania ?
  • 0

Canaris.

God Emperor of Mankind

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja osobiscie jestem przeciwnikiem chemtrails, a na badanie musimy poczekac, az ktoras z powolanych do tego instytucji w koncu zajmie sie tym problemem na powaznie. Kwestia czasu, kiedy ktos dysponujacy odpowiednia aparatura zbada rozpylana mieszanke w miejscu, w ktorym zostala ona rozyplona, a zatem w powietrzu. Wtedy bedziemy miec pewnosc, co dokladnie jest nam dokladane do menu życia.

Zwolennicy tej teorii wydają tysiace złotych na chembustery, spędzają setki godzin na forach piszac o tym a na badanie składu tego co ma ich rzekomo truć to już ich nie stać i muszą czekać aż łaskawie któraś z agencji ( przecież wszystkie siedzą w kieszeni NWO ) sie tym zajmie ??
Baaaaaaaaardzo ciekawe to jest .

MOze gdzies ktos kiedys widzial chmure powstalo ze smugi kondensacyjnej,

Chmure powstającą ze smugi widzisz zawsze bo skład smugi a chmury jest identyczny prawie ( para wodna itp ).

Użytkownik Canaris edytował ten post 22.06.2011 - 14:27

• 4

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Staniq

Frank@ Kup sobie rurę z kryształkami (tak nawiasem, kosztują jak biżuteria Svarovsky'ego).Zaproś do siebie innych kolegów zwolenników, zróbcie sobie grilla.Pochwalisz się wtedy nowym nabytkiem.Mówię Ci, poumierają z zazdrości,a Ty z mina zwycięzcy, oczyścisz im niebo nad głową...

Uruchom paranormalne.pl zapros znajomych i pokaz im w jakim temacie i z jakimi ludzmi uzerasz sie smiertelnie powaznie codziennie po klikanascie godzin. Powiedz im jeszcze ze robisz to z nudow, jako hobby, dla hecy, czy tez bardziej mlodziezowo dla beki. Mowie ci poumieraja z zachwytu, ze tak konstruktywnie spedzasz kilkanascie godzin dziennie w tak doborowym towarzystwie na stronie o zjawiskach nie do konca normalnych. Nie wytlumacze komus, kto nie rozumie kompletnia definicji slowa dowod, ze dowodow na to, ze cos przez samoloty jest rozpylane, jest naprawde duzo, a brakuje jedynie dowodu na dokladny sklad tej rozpylanej nad Polska mieszanki.

Zabawa w teorie konspiracyjne polega na tym, aby króliczka gonić, a nie złapać. Koledzy zwolennicy tak właśnie sobie gonią. Od postu, do postu. Niby jest a nie ma. Nie ma i nie będzie. Oni nie muszą nic udowadniać. Oni wiedzą i już. A dowody, że to nieprawda, niech dostarczy ktoś inny, bo przecież oni nie muszą......

Jesli dla kogos jest to zabawa, to gratuluje samopoczucia. Sprawa jest przeciez bardzo powazna. Kroliczek nie ma byc ciagle goniony, tylko zlapany i sprawiedliwie osądzony. Poczytaj o tym, co to jest dowod, co moze byc dowodem, a potem wroc i pochwal sie nabyta wiedza. Wtedy przestaniesz pisac tak niepowazne rzeczy, jak brak dowodow na chemtrails.

MOze gdzies ktos kiedys widzial chmure powstalo ze smugi kondensacyjnej, ale z pewnoscia byl to nieasmowity przypadek i wyjatek od zasady ze chmury ze smug kondensacyjnych nigdy nie powstawaly. To prawdziwy cud, ze cos czego nigdy nie widzielismy - chmury ze smug kondensacyjnych - nagle stalo sie codzienną regułą - są długie, trwale smugi to beda i chmury, praktycznie niezaleznie od panujacych warunkow, czy jest wilgotno, czy sucho, czy zimno, czy cieplo, to widzac dlugie, trwale smugi jestesmy pewni ze powstano z nich chmury.

Frank@
Moi znajomi od dawna mają polewkę, bo według nich (bez obrazy),zwolennicy mieli w szkole tylko w-f. Przy komputerze nie spędzam kilkunastu godzin dziennie, nawet tygodniowo, to kwestia godziny, czasem dwóch. Jeżeli mierzysz mnie swoją miarką, to gratuluje samozaparcia (byli tacy na tym forum, co twierdzili, iż na pisanie postów nie maja czasu, a średnio dziennie płodzili ich 20-30).

Dowody,to temat w którym QM się rozpisywał namiętnie. Widząc Twoje uwielbienie dla definicji "dowodu", nabieram przekonania, że Ty Frank i QM to jedna i ta sama osoba. Dowód z definicji musi być niepodważalny, a jak na razie wszystkie Wasze dowody zostały rozrzucone jak gnój po polu.

Chmury powstają niezależnie od warunków panujących na poziomie gruntu, ponieważ te panujące na wysokości np. 6000 metrów zazwyczaj są inne od tych pierwszych.Udowodnij, że tak nie jest.
Podam Ci przykład. W środku lata, w upalny dzień, wykonywałem wraz z grupą serię skoków na spadochronie (mam ich na koncie 210).Aby się nie przeziębić, zakładałem ciepłą odzież. Przy skokach z ponad 1000m to było nieodzowne, ponieważ tam było zimno jak w lutym w Suwałkach. Ja to wiem, a Ty się musisz dopiero dowiedzieć.
Cienka kombinacja.Ćwicz manipulacje dalej.

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Frank@Moi znajomi od dawna mają polewkę, bo według nich (bez obrazy),zwolennicy mieli w szkole tylko w-f. Przy komputerze nie spędzam kilkunastu godzin dziennie, nawet tygodniowo, to kwestia godziny, czasem dwóch. Jeżeli mierzysz mnie swoją miarką, to gratuluje samozaparcia (byli tacy na tym forum, co twierdzili, iż na pisanie postów nie maja czasu, a średnio dziennie płodzili ich 20-30).

Mielismy tylko w-f? I co jeszcze wymyslisz obrazliwego by przykryc, ze skonczyly sie Tobie argumenty? Obrazacie mnie i innych w co drugim poscie, a moderatorzy na to kompletnie nie reaguja. Widocznie im to pasuje.

Dowody,to temat w którym QM się rozpisywał namiętnie. Widząc Twoje uwielbienie dla definicji "dowodu", nabieram przekonania, że Ty Frank i QM to jedna i ta sama osoba. Dowód z definicji musi być niepodważalny, a jak na razie wszystkie Wasze dowody zostały rozrzucone jak gnój po polu.

To Wy ciagle piszecie z uwielbieniem o dowodach, nie majac pojecia co to slowo oznacza (widocznie zawarte w tym temacie wywody odnoscie dowodow wogole do Was nie trafily). Dowody w postaci zdjec, nagran i zeznan bardzo wielu swiadkow są niepodwazalne. Mozecie napisac, ze zdjecia, czy nagrania z kratownicami smug chemicznych zostaly sfalszowane, mozecie podniesc ze ludzie ktorzy mowia i pisza o chemtrails klamia, ale to bedzie tylko i wylacznie Wasze niczym nie poparte stanowisko.

Ćwicz manipulacje dalej.

A po co ja mam czymkolwiek manipulowac? Jaki mialbym w tym cel?
  • -8

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Argumentów jest cala masa. Ja tylko zaczynam używać Twojej semantyki, bo w odwracaniu kota ogonem dorównujesz QM i Muhadowi.
Dowody są bardzo dwuznaczne, a nie niepodważalne.To jest różnica, no nie.
Co do semantyki w Twoim wykonaniu, napisałeś:
"Mozecie napisac, ze zdjecia, czy nagrania z kratownicami smug chemicznych zostaly sfalszowane, mozecie podniesc ze ludzie ktorzy mowia i pisza o chemtrails klamia, ale to bedzie tylko i wylacznie Wasze niczym nie poparte stanowisko."
I takim właśnie jest.Problem w tym, że jest ono poparte i to szczególnymi argumentami.Mianowicie nauką, która (cokolwiek byś nie napisał) nie zmieniła swoich praw w przypadku powstawania chmur, czy to sztucznych, czy nie.
Dlatego możesz myśleć co chcesz, to jest Twoje prawo, tak jak nasze nie zgadzać się z Tobą.
Manipulowanie faktami i przeinaczanie zjawisk, choć są znane od dawna, prowadzi tylko i wyłącznie do ostracyzmu, a ten ma odzwierciedlenie w dyskusji ze zwolennikami.
Wystarczy zajrzeć do Wikipedii (jeżeli nie lubisz książek), a dowiesz się jak wygląda atmosfera w przekroju.Warstwa po warstwie odwiedzisz świat, którego nie rozumiesz, tak jak ja nie mam zielonego pojęcia o głębinach morskich, a wiem, że są niejednorodne jak atmosfera.

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dowody w postaci zdjec, nagran i zeznan bardzo wielu swiadkow są niepodwazalne.

Prosiłbym o zeznania tych wielu osób.
Rozumiem, że chodzi tutaj o osoby które brały w tym udział, montowały i obsługiwały urządzenia.

No i także proszę ponownie o przytoczenie badań smug. Twierdzisz, że zostały one zbadane.

Użytkownik dzustin edytował ten post 23.06.2011 - 20:59

• 0

#2429 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Ciekawy artykul znalazlam, bedzie o tym skad wzielam sklad mieszanki i Azheimera.

Chemtrails or Contrails?

Mydlenie oczu układem Kyoto, czyli nowe rządy światem? W tajemnicy przed opinią publiczną kontynuuje swoją światową premierę US-amerykański projekt ochrony klimatu. Zamiast ograniczeń emisji gazów, jak zakładał projekt z Kyoto, tworzona ma być przy pomocy rozpylonych w atmosferze na wysokości 6.000m tlenków aluminium i soli baru warstwa odprowadzająca – na wskutek zachodzących w niej skomplikowanych procesów przemiany – z jednej strony promieniowanie cieplne odbite od ziemi w przestrzeń kosmiczną, z drugiej załamująca i odbijająca jak lustro padające swiatło słoneczne. Skomplikowane symulacje komputerowe przeprowadzone w Lawrence Livermore National Laboratory miały wykazać, że rezultatem może być ograniczenie nagrzewania się ziemi do 85%, co pozwoliłoby nawet na podwojenie emisji dwutlenku węgla w następnych 50-ciu latach… Wynalazek bazuje na tzw. “Welsbach”-patencie z 1991 r., przedstawiony w maju 2000 r. na International Panel on Climate Change (ICPPC) zrzeszającym setki naukowców z całego świata i patronowanym przez UNO, spotkał się z pozytywnym przyjęciem. Jedyny problem stanowiła “estetyka”, chodzi o mocne wybielenie nieba po intensywnym rozpylaniu, na którym słońce pojawia się jako biała kula otoczona tęczową koroną w mlecznej zawiesinie. Oficjalnie projekt nosi nazwę “The Shield” i wszedł w życie w 1995 r. Jego skutki są nieobliczalne, “nawet dla naukowców biorących w nich udział” ( www.raum-und-zeit.de ) . Międzynarodowa kontrola podlega UNO, realizowana jest przez specjalny oddział Swiatowej Organizacji Zdrowia (WHO), który koordynuje odpowiednie działanie między NATO i cywilnymi przedsiębiorstwami lotniczymi. WHO ocenia liczbę ofiar projektu na ok. 2 miliardy w ciągu następnych 50-ciu lat, wzgl. 40 milionów rocznie, głównie przez przedwczesną śmierć ludzi starych i ludzi chorych lub uczulonych na schorzenia dróg oddechowych. Inne źródła, np. US-amerykański Center for Desease Control (CDC) mówi o 3-4 miliardach ofiar w przeciągu 50 lat lub odpowiednio 60-80 milionów rocznie. Do typowych objawów po rozpyleniu należą: spontaniczne krwawienie z nosa (po intensywniejszym oddziaływaniu…, jeździe na rowerze?), duszności, bóle głowy, zachwianie równowagi i chroniczne zmęczenie. Dochodziło również do epidemii grypy, występowania astmy, zapaleń tkanki łącznej jak również utraty pamięci krótkookresowej. Eksperci są zdania, że przy odpowiednim nasyceniu ‘chronionego’ obszaru skuteczność tarczy trwać może nawet rok. Wprowadzenie aluminium do stratosfery może doprowadzić do eksplozyjnego rozmnożenia się występujących tam nanobakterii – wykryte i zbadane w latach 60-tych przez dr. Roberta Folk, żerujące na aluminium, oddziaływanie na organizm ludzki nieznany. Ich opad na ziemię może być nieobliczalny w skutkach i prowadzić do dalszych ofiar. W związku z tym, że projekt oficjalnie nie istnieje, nie jest to problem. Również i to, że aluminium uważane jest za jedną z głównych przyczyn alzheimera. Rozprowadzanie pyłów metali w atmosferze jest zabronione wieloma konwencjami…. Główne testy projekt przeszedł nad rozległymi obszarami USA, od pewnego czasu samoloty z aluminium i barem zaczęły latać również nad Europą (p.zdjęcia). Mimo licznych stron internetowych z relacjami świadków brak jest nadal oficjalnego potwierdzenia projektu, z wyjątkiem rzadkich wypowiedzi polityków (p.poniżej). Problem ignorowany jest przez duże media prasowe, na oficjalne zapytania do dyrekcji lotnisk lub lotniskowych biur ochrony środowiska zdaje się istnieć ogólny schemat odpowiedzi: Negowanie chemtrails. Jeżeli pytający nie ustępuje… Wyrażanie wątpliwości co do przedstawianych argumentów, ośmieszanie wypowiedzi świadków… Przyznanie wprawdzie istnienia chemtrails ale bagatelizowanie ich znaczenia… Wskazywanie na manewry wojskowe o nieznanym znaczeniu… Odmawianie jakiejkolwiek dalszej odpowiedzi z powołaniem na “bezpieczeństwo narodowe.” “Chemtrails are real”, powiedział w czerwcu 2003 Dennis Kucinich, demokratyczny kandydat na prezydenta USA na publicznym wystąpieniu w sprawie chemtrails w kalifornijskim Santa Cruz. Kucinich żądał wstrzymania wszystkich projektów wojskowych w atmosferze, do których zaliczane się również sztuczne chmury. Po rozpylaniu widać na niebie liczne krzyżujące się smugi kondensacyjne, które po paru godzinach rozmazują się w białe zawiesiny i ich ślady widoczne są nawet po parunastu godzinach, natomiast niebo traci swój niebieski kolor. Rozpylanie przeciwdziała zasadniczo opadom atmosferycznym i prowadzi do suchej, chłodnej pogody pod mglistym niebem lub suchych burz z licznymi wyładowaniami atmosferycznymi… W ub.r. szczególną aktywność lotnictwa pokrywającego rasterowo niebo i występujące licznie po tych zabiegach suche burze obserwowano w północno-zachodniej Szwajcarii. Mimo tego, że całe niebo nad Bazyleją ubiegłym latem było nienaturalnie zmienione, nie zainteresowało to żadnego z głównych mediów informacyjnych.
źródła: US-patent, tzw. Welsbach-patent http://patft.uspto.g...tml/srchnum.htm podać numer patentu 5003 186 www.earthisland.org/eijournal/new_articles.cfm?articleID=585&journalID=64 www.ipcc.ch tam “Report on Aviation and Global Atmosphere” www.au.aj.mil/au/2025/volume3/chap15/v3c15-1.htm tam “artificial weather” http://deepspace4.com www.holmestead.ca/chemtrails/shieldproject.html www.lightwatcher.com/chemtrails/smoking_gun.html http://books.nap.edu...html/index.html www.carnicom.com/contrails.htm www.chemtrailcentral.com www.centrexnews.com/chemtrails zdjęcia: www.rense.com tam pod “Chemtrails

Oraz jeszcze jeden:

Chemtrails – zagrożenie czy ratunek?

Od kilku lat w USA furorę robi w kręgach teoretyków spisku temat zagadkowych smug kondensacyjnych, pozostawianych przez wojskowe i pasażerskie samoloty, których przeznaczenie czy skład chemiczny nie jest znany. Fakt, że rząd USA nabiera wody w usta i udaje, że o niczym nie wie, podkręca tylko gorącą atmosferę wokół zjawiska i przyczynia się do powstawania coraz to nowych hipotez na ten temat. Samo słowo “chemtrail” to zlepek od słów “chemical trail”, czyli “chemiczny ślad”. Jako że brakuje mi odpowiednika w języku polski, w dalszej części artykułu posługiwać się będę oryginalną anglojęzyczną nazwą. “Odwrotne” chemtrails, jak widać chemikalia te rozrzedzają chmury. Chemtrails podobnie jak zwykłe smugi zawisają i “ciągną” się po niebie, tworząc formacje podobne do chmur cirrusów, ale najczęściej tworzą się niżej niż zwykłe cirrusy. Poza tym jeśli spojrzeć na nie, to padające światło słoneczne załamuje się podobnie jak w plamie ropy”Chemtrail” powodujacy refrakcję światła niczym plama ropy., mieniąc się wszystkimi kolorami tęczy. Chemtrails układają się (są rozpylane) w zauważalne wzory, najczesciej krzyżują się pod różnymi kątami, tworząc szachownice, zachodzą na siebie, przecinają się etc. Często tworzą np. “X”. NIektórym obserwatorom przypomina to starannie zaorane pole, od horyzontu do horyzontu. Po kilku godzinach smugi te zaczynają opadać, ich kształty rozrzedzają się. Co najważniejsze, opad pozostały po nich wywołuje u mieszkańców pobliskich terenów przeróżne schorzenia, będące najwyraźniej alergiczną reakcją na substancje, z których “chemtrails” są zrobione. (duszności, bóle głowy, wysypka etc.) Odpowiedzialnością za te smugi najczęściej obarczane jest wojsko. Nie jest przypadkowe, że w 1998 roku (wówczas to fenomen chemtrails zaczął przybierać na sile i stał się zjawiskiem ogólnokrajowym) armia amerykańska wprowadziła nową grupę chemikaliów do paliwa lotniczego o nazwie JP-8+100. Większość skatalogowanych przez organizacje zajmujące się tym zjawiskiem smug pochodzi z maszyn wojskowych, latających nad całym terytorium USA. Nowe paliwo oznacza wielkie oszczędności dla armii – nowe dodatki zwiększają cieplną stabilność podstawowego paliwa JP-8 i znacznie zmniejszają jego zanieczyszczenie i koksowanie – ale za cenę czystego nieba i być może rosnącej fali alergicznych reakcji na chemikalia. Chemtrails nad Zatoką Perską Dla niektórych amatorów teorii spiskowych jasne jest, że w ten sposób rząd USA rozpyla tajemnicze substancje, które według jednych mają chronić obywateli, a według innych po prostu traktują ich jak króliki doświadczalne. Podobne smugi zaobserwowano na zdjęciach satelitarnych Zatoki Perskiej w trakcie Operacji Pustynna Burza – czy chodziło o ochronę przed domniemanym atakiem biologicznej broni Saddama Husajna, czy taką bronią potraktowano Irakijczyków? Dr James Baker z University of Michigan na zlecenie rządu opracował przy uzyciu nanotechnologii olejopodobną ciecz, która zabija wąglik i inne śmiercionośne bakterie z arsenału broni biologicznych, jakimi mogą posługiwać się terroryści (jak i przeciwnik podczas wojny). Wg Bakera ciecz ta może zostać bezpiecznie rozpylona na ludzi. Stąd wielu spiskologów wnioskuje, że chemtrails mogą być ochroną przed domniemanym atakiem terrorystycznym (np. kilka lat temu FBI udaremniło atak w nowojorskim metrze, podczas którego do szybów wentylacyjnych terroryści zamierzali wpuścić bakterie wąglika). Jednak badacze ze strony www.chemtrails.org kontaktowali się z dr Bakerem i ten wykluczył podobne użycie swojego wynalazku, gdyż posiada jedynie niewielką ilość tej substancji, a DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency – agencja, wchodząca w skład Departamentu Obrony, zajmująca się badaniami nad technologiami ważnymi z militarnego i obronnego punktu widzenia) nie posiada formuły pozwalającej na jej wytworzenie. Nie jest to jedyny projekt badań nad obroną przed bronią biologiczną, nad którym roztacza opiekę DARPA, a co za tym idzie, Departament Obrony (Department of Defense). Na przykład kalifornijska firma Maxygen, Inc. otrzymała fundusze rzędu $6,753,064 na badania. Maxygen proponuje użycie zarodników bakterii z rodziny “bacillus” ( Wszystkie gatunki należące do tej rodziny wytwarzają zarodniki oporne na zabiegi odkażające i dlatego stanowią one główny problem przy sterylizacji narzędzi lekarskich, materiałów opatrunkowych itp. Laseczki beztlenowe wytwarzają również silne jady zewnątrzkomórkowe (ektotoksyny), które stanowią podstawę ich chorobotwórczości. Do beztlenowców należą m.in.: laseczki tężca, zgorzeli gazowej, jadu kiełbasianego, do tlenowców – laseczka wąglika. – za: WIEM, serwis onet.pl) jako opary na aerozolu środek do przenoszenia m.in. szczepionek. Prace nad tym środkiem odbywają się w Redwood City w stanie Kalifornia, ukończone mają zostać we wrześniu 2002 roku. Więcej na temat tego projektu można dowiedzieć się na stronie SPAWAR, Centrum Kosmicznych i Morskich Systemów Wojennych (Space and Naval Warfare Systems Center). Jak widać, chemtrail wyraźnie odznacza się od zwykłych chmur. Konsekwencje świadomego lub nieświadomego przyjmowania szczepionek opartych na materiale genetycznym takich grożnych bakterii mogą być bardzo poważne. A w USA już od czasów II Wojny Światowej istnieje długa tradycja testowania nowych broni na własnych obywatelach, bez ich wiedzy. Np. w 1950 roku amerykański stawiacz min rozpylił nad zatoką w pobliżu San Francisco chmury bardzo rzadkich bakterii z rodziny “serratia”, w rezultacie czego 11 osób hospitalizowano, a 1 zmarła. Ofiary tego eksperymentu zaskarżyły rząd, w rezultacie czego wyszło na jaw, że w latach 1950-1969 dokonano około 300 podobnych testów “na wolnym powietrzu”. Badacze rozpylali zarazki nawet w takich miejscach, jak nowojorskie metro czy… Pentagon! W 1972 r. rząd USA oficjalnie zaprzestał podobnych badań, jednak nieoficjalnie prace trwają nadal, tym razem stosuje się również zdobycze inżynierii genetycznej. I tak w 1986 roku filadelfijski Instytut Wistar przy pomocy genetycznie zmodyfikowanego wirusa wścieklizny zaatakował argentyńskie bydło. Podobny eksperyment Uniwersytet w Oregonie przeprowadził w Nowej Zelandii. Wojsko ponoć tylko szukało szczepionki przeciwko śmiertelnym wirusom… Inną teorię na temat pochodzenia i przeznaczenia “chemtrails” ma Michael Mac Donnough i Brent Parker z www.chemtrails.org (Internetowego centrum badań nad chemtrails). Otóż w maju 1999 roku NASA zanotowała nienaturalną aktywność wiatru słonecznego. Informacji tej nie podano do publicznej wiadomości. Oto obraz wpływu wysoko naładowanych cząsteczek na pole magnetyczne Ziemi: Obraz “polarnego deszczu” elektronów nad Biegunem Północnym Część mocno naergetyzownaych cząsteczek z korony Słońca miało dotrzeć aż do górnych warstw atmosfery, co odnotowały satelity. Być może chemtrails są rozpyloną warstwą ochronną, pochłaniającą szkodliwe promieniowanie słoneczne? Być może w przyszłoście, kiedy efekt cieplarniany i dziura ozonowa da się mocniej we znaki na całej kuli ziemskiej, takie opryski staną się ponurą koniecznością na skalę globalną. Istnieje nawet patent zarejestrowany w Urzędzie Patentowym marynarki Wojennej USA.. Dokumentację można ściągnąć spod tego adresu Ponadto David B. Chang z Los Alamos opatentował wynalazek mający zastosowanie dokładnie zgadzające się ze scenariuszem zasugerowanym przez MacDonnough i Parkera. Dokumentację możecie sciągnąć z tego adresu. Wynalazek ma wykonać Hughes Aircraft Company. Dokładniejszy opis historii ze słonecznym wiatrem znajdziecie na stronie “EarthChanges TV” pod tym adresem.

Co jest niepokojące, to fakt, że smugi chemiczne – w odróżnieniu do tradycyjnych, kondensacyjnych – pojawiają się najczęściej nad zagęszczonymi populacjami miast i metropolii w godzinach szczytu, kiedy ludzie wracają do domu z pracy, lub pod przykryciem nocy.
Należy się zapytać, czemu służy takie zagadkowe wykorzystanie odrzutowców. Dlaczego włączają i wyłączają rozpylanie w określonym momencie i zmieniają kierunek lotu. Trudno spekulować na ten temat. Każdy musi się dowiedzieć na własną rękę, co się wokół niego/niej dzieje i mieć własną opinię na ten temat (a nie brać tego artykułu „na słowo”).

Jeśli mamy do czynienia z dziwną sytuacją i jeśli istnieją przesłanki, że jest to dosyć dziwne i podejrzane i, jak niektórzy twierdzą, może mieć wpływ na nasze zdrowie, to może zasługuje to na nieco uwagi z naszej strony…

Ludzie z całego świata donoszą o tym i nadsyłają zdjęcia do organizacji zajmujących się badaniem tego zjawiska. Można znaleźć literalnie tysiące zdjęć dokumentujących chemiczne rozpylanie. Przypuszczalnie każdy z czytelników ma okazję zaobserwować takie smugi we własnym zakresie. Jednym z największych archiwów zdjęć jest Chemtrail Central – obecnie ponad 1800 zdjęć.[3] Często można znaleźć doniesienia i zdjęcia na ten temat na stronach alternatywnych mediów.[4]

Należy mieć na uwadze, że ten temat jest z tych, które są przechwytywane i przeinaczane. Tym, którzy chcą dokonywać poszukiwań w Internecie, należy się ostrzeżenie przed dezinformacją, na którą łatwo można się natknąć w tym rejonie.
Możecie znaleźć np. stwierdzenia, że są to działania w celu modyfikacji pogody. Można przywołać doniesienia z 70-80-tych lat, na temat prób rozpylania jodku sodu w celu sztucznego tworzenia chmur. To nie wydaje się zbyt wiarygodnym wytłumaczeniem. Choćby ze względu na zasięg zjawiska, okoliczności i wyboru miejsc.
Inni chcą nas przekonać, że spryskiwanie ma do czynienia z ochroną przed promieniowaniem przedzierającym się przez „dziury ozonowe”, zapobieganiem „globalnemu ociepleniu”, itd. Żadne z tych podsuwanych wytłumaczeń nie zdaje się być poparte jakimikolwiek namacalnymi dowodami – szczególnie w świetle braku publicznej informacji na ten temat. Społeczeństwa krajów, gdzie dokonuje się rozpylania, nie są informowane, że coś takiego się odbywa, nie wspominając o informacji, która miałaby na celu wyjaśnienie, dlaczego…
Zrodlo
http://www.carnicom.com/
Portal zajmujący się chemicznym rozpylaniem (chemtrails) – Chemtrailcentral.com

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 23.06.2011 - 21:14

• 2

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

bo w odwracaniu kota ogonem dorównujesz QM i Muhadowi.

W ktorym miejscu odwrocilem kota ogonem?

Dowody są bardzo dwuznaczne, a nie niepodważalne.To jest różnica, no nie.

Tylko garstka osob, w tym Ty ocenia te dowody, jako dwuznaczne. Dla mnie zdjecie prezentujace kilkanascie poukladanych w kratownice smug nie jest dwuznacznym dowodem, tak samo jak nagranie samolotu, ktory zostawia na niebie przerozne literki s, o itp. Jest to dowod, ze samolot wyposazony jest w instalacje opryskowa, za pomoca ktorej rozpyla substancje i tworzy na niebie napis.

Problem w tym, że jest ono poparte i to szczególnymi argumentami.Mianowicie nauką, która (cokolwiek byś nie napisał) nie zmieniła swoich praw w przypadku powstawania chmur, czy to sztucznych, czy nie.

Nauka praktycznie do 1997 roku (poza kilkoma artykulami) nie zajaknela sie o trwalych smugach kond., czy o chmurach z nich powstajacych.

Dlatego możesz myśleć co chcesz, to jest Twoje prawo, tak jak nasze nie zgadzać się z Tobą.

Oczywiscie macie prawo sie ze mna nie zgadzac, ale miejcie tez na uwadze, ze osobe, z ktora sie nie zgadzacie nalezy szanowac, a nie obrazac i nagradzac minusami za kazda wypowiedz.

Manipulowanie faktami i przeinaczanie zjawisk, choć są znane od dawna, prowadzi tylko i wyłącznie do ostracyzmu, a ten ma odzwierciedlenie w dyskusji ze zwolennikami.

Jakimi faktami manipuluje? Jakie zjawiska przeinaczam? Jaki mialbym w tym cel?

Wystarczy zajrzeć do Wikipedii (jeżeli nie lubisz książek), a dowiesz się jak wygląda atmosfera w przekroju.Warstwa po warstwie odwiedzisz świat, którego nie rozumiesz, tak jak ja nie mam zielonego pojęcia o głębinach morskich, a wiem, że są niejednorodne jak atmosfera.

Wybacz, ale dla mnie Wikipedia jest bardzo malo wiarygodna jesli chodzi o tematy, ktore moga zagrozic elicie. Wikipedia w wielu miejscach jest propagandowym scierwem.

dzustin

Prosiłbym o zeznania tych wielu osób. Rozumiem, że chodzi tutaj o osoby które brały w tym udział, montowały i obsługiwały urządzenia.

Chodzi o swiadkow (wielu z nich wypowiedzialo sie w tym temacie), ktorzy widzieli na niebie nienaturalne smugi i powstajace z nich nienaturalne chmury.

No i także proszę ponownie o przytoczenie badań smug. Twierdzisz, że zostały one zbadane.

Wyniki tych badan prezentowane sa w kazdym z przedstawionych w tym temacie dokumentow popelnionych na temat chemtrails. Wyniki te sa zawsze jednoznacze - rozpylane jest m.in. aluminium i bar.
  • -1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych