Piszesz, że istotą chemtraila jest wzbogacanie smug chemią, a z drugiej strony negujesz moją definicję określającą owe domniemane chemiczne ekstra-składniki jako niebezpieczne dla organizmów żywych, czy ogólniej rzecz ujmując - środowiska.Dla mnie jedyna definicja chemtrails sa smugi inne niz te zwykle kondensacyjne, w domysle wzbogacane chemia i nie pochodzace z silnikow samolotow.
Zatem jaka wg Ciebie jest rola owej chemii?
Chmury ze smug kondensacyjnych powstawały kiedyś, powstają dziś:MOze gdzies ktos kiedys widzial chmure powstalo ze smugi kondensacyjnej, ale z pewnoscia byl to nieasmowity przypadek i wyjatek od zasady ze chmury ze smug kondensacyjnych nigdy nie powstawaly. To prawdziwy cud, ze cos czego nigdy nie widzielismy - chmury ze smug kondensacyjnych - nagle stalo sie codzienną regułą - są długie, trwale smugi to beda i chmury, praktycznie niezaleznie od panujacych warunkow, czy jest wilgotno, czy sucho, czy zimno, czy cieplo, to widzac dlugie, trwale smugi jestesmy pewni ze powstano z nich chmury.
http://www.youtube.com/watch?v=oxUnb4YMFW8
i będą powstawać w przyszłości.
Zjawisko to towarzyszy nam niemal od początku historii lotnictwa. Sam proces powstawania trwałych smug oraz wszystkich związanych z ich istnieniem konsekwencji (np. ich wpływ na klimat) zaczęto dokładniej badać już w latach 50-tych XX wieku. Od tego czasu opublikowano na ten temat wiele prac naukowych (kilka przykładowych podałem nawet na forum).