Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tylko garstka osob, w tym Ty ocenia te dowody, jako dwuznaczne. Dla mnie zdjecie prezentujace kilkanascie poukladanych w kratownice smug nie jest dwuznacznym dowodem, tak samo jak nagranie samolotu, ktory zostawia na niebie przerozne literki s, o itp. Jest to dowod, ze samolot wyposazony jest w instalacje opryskowa, za pomoca ktorej rozpyla substancje i tworzy na niebie napis.

Dowód, dowód i jeszcze raz dowód ? I daruj sobie zdjęcia omówione tu: http://depletedcrani...rail-planes-no/

Czy w końcu zaprezentujesz nam tu wszystkim dowód w postaci zdjęcia samolotu wyposażonego w instalacje do oprysku ? Czy nadal będziesz pisał ogólnikowo, że takich zdjęć są setki. Gdzie na kadłubie są zainstalowane dysze rozprowadzające te chemikalia? Skoro tyle wiesz na ten temat to podziel się tą wiedzą. Chyba nie za dużo wymagam ?
  • 0

polak7.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

Kostek
Jesli zalozymy, ze instalacja jest tak ukryta jak to jest opisane w poscie mag, to nie da rady zrobic zdjecia.
Wg mnie jesli faktycznie nas spryskuja, to przeciez dolozyliby wszelkich staran aby odpowiednio zakamuflowac oprzyrzadowanie.
Gdyby to bylo widoczne, to nie mialoby sensu istnienia.
  • 0

Frank Drebin.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Bardzo ładnie. Ale może jakieś konkrety? Bo takim gdybaniem to można sobie wszystko "udowodnić".

Caly ten temat to jeden wielki konkret.

AMS jako towarzystwo jest wydawcą różnych periodyków naukowych poświęconych meteorologii. Artykuły do nich piszą naukowcy z różnych instytutów, także zagranicznych. Gdybyś nie wykazywał się aż tak wielką ignorancją i lenistwem

Ignorancja i lenistwo? Ogladnales ten fenomenalny dokument "What in the world are they spraying?"? Jezeli ogladnales i nadal nie wierzysz w to, ze rozpylaja aluminium to jestes niesamowicie wielkim niedouczonym Ignorantem przez duze I, jezeli natomiast nie ogladnales tego dokumentu to jestes niesamowicie wielkim Leniem przez wielkie L.

zauważyłbyś, że część z tych prac pochodzi od autorów pracujących w ośrodkach badawczych po drugiej stronie Atlantyku, np. w Niemczech, Francji czy Holandii.

To czemu o tak donioslych odkryciach, badaniach tylu naukowcow nie uczylismy sie w szkolach ani na studiach? Czy az tak trudno dostrzec w tym wszystkim szwindel? Perfidne oszustwo?

Jeśli już bawisz się w porównania, pamiętaj o tym, że sięgając w przeszłość, musimy spodziewać się mniejszej liczby fotografii. W końcu ludzi było mniej, mniejszy procent ludzi posiadało aparaty fotograficzne, a owymi aparatami robiono mniej zdjęć (pozwalające na rozrzutność cyfrowe aparaty wkroczyły na rynek dopiero pod koniec lat 90-tych ub. wieku). No i mniej było do fotografowania, bo i samolotów, a zatem i smug było mniej.

Tak, wszystkiego bylo mniej, rowniez osob, ktore uparcie wmawiaja innym, ze nie dostrzegali pewnego zjawiska, bo sa idiotami, ktorzy mieli tylko w-f. Jakies zdjecie powinno sie zachowac z jakiegos historycznego sportowego, politycznego, spolecznego iwentu, jakies pamiatkowe zdjecia. Cokolwiek wiecej niz zdjecia samych smug z podpisanymi datami.

A skoro filmy i zdjęcia z okresu II wojny światowej (to takie przykładowe historyczne wydarzenie) Cie nie przekonują, to raczej już nic Cię nie przekona. W końcu najwygodniej powiedzieć, że to wszystko fałszerstwo.

Przeciez te wasze dowody to jest kpina z ludzi w miare inteligentnych. Ogladnij w koncu ten dokument "What in the world...", bo dopoki go nie zobaczysz, to dalsza rozmowa nie ma najmniejszego sensu.

A tymczasem...
Może to nie podręcznik, ale coś bliskiego. Popularna encyklopedia chmur "Clouds of the World" z 1972 autorstwa R.S. Scorera dość szeroko opisuje trwałe smugi kondensacyjne. Na Amazonie jest wystawionych siedem używanych egzemplarzy. Najtańszy wychodzi ok. 100 zł. Może warto trochę się poświęcić dla sprawy?

I tu Cię mam. To była kwestia czasu, kiedy ktorys z Was odwazy sie wrzucic tutaj tą bardzo słynna falszywke. Otoz natknalem sie na ta ksiazke duzo wczesniej i wtedy rowniez natrafilem na bardzo dobre analizy swiadczace, ze ksiazki te zostaly sfalszowane.

zycze milej lektury http://tankerenemy.b...fake-books.html

Dołączona grafika
Dołączona grafika
http://www.youtube.com/watch?v=kM75WU-ko9U

Nastepnym razem sprawdz cos 100 razy zanim wrzucisz podobnie spreparowane falszerstwo.

No i co z tą piosenką? Dlaczego ją zignorowałeś?

No ale o czym ma to swiadczyc? Przelecialy odrzutowce, zostawily smugi kondensacyjne, ktore na niebie zostaly kilka minut i przez chwile wygladaly jak struny od gitary, pani z gitara to zobaczyla i napisala piosenke.

polak7

Kostek
Jesli zalozymy, ze instalacja jest tak ukryta jak to jest opisane w poscie mag, to nie da rady zrobic zdjecia.
Wg mnie jesli faktycznie nas spryskuja, to przeciez dolozyliby wszelkich staran aby odpowiednio zakamuflowac oprzyrzadowanie.

Dokladnie. Bardzo trafnie to zauwazyles. Juz oni sie postarali by jakies druty, psikawki nie wystawaly z samolotu.

Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 26.06.2011 - 09:57

• 0

#2494 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Witam panow ponownie :mrgreen:
Zaluje, ze tak pozno wpadam, ale troszke buszowalam w poszukiwaniu czegos...ciekawego
Spojrzcie na to i prosze o wasze zdanie na ten temat, w koncu macie wieksza wiedze ode mnie na temat budowy samolotow.
co sadzicie o tych zdjeciach?
http://www.darkgover...-on-the-ground/
  • 1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Frank, jeśli dla Ciebie "Tanker Enemy" jest autorytetem to ja nie mam więcej pytań, żal panie, żal ! :D

Witam panow ponownie :mrgreen:
Zaluje, ze tak pozno wpadam, ale troszke buszowalam w poszukiwaniu czegos...ciekawego
Spojrzcie na to i prosze o wasze zdanie na ten temat, w koncu macie wieksza wiedze ode mnie na temat budowy samolotow.
co sadzicie o tych zdjeciach?
http://www.darkgover...-on-the-ground/

Dla mnie to jest typowe zbywanie i ignorowanie przez zwolenników, po prostu olewają to co piszemy....

Widać że nie czytasz dokładnie postów sceptyków. Sam nawet dawałem linka do dokumentu wyjaśniające większość zdjęć którymi posługują się zwolennicy. Zobacz:

http://depletedcrani...rail-planes-no/
  • 0

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Frank, jeśli dla Ciebie "Tanker Enemy" jest autorytetem to ja nie mam więcej pytań, żal panie, żal ! :D

No tak, tego moglem sie spodziewac. Zero merytorycznego odniesienia, tylko wysmiewanie.

Dla mnie to jest typowe zbywanie i ignorowanie przez zwolenników, po prostu olewają to co piszemy....

No bo Ty nie olewasz, przeprowadzasz analize naszych postow i merytorycznie sie do nic ustosunkowujesz. Robisz sobie kabaret, w ktorym odgrywasz glowna role.

Widać że nie czytasz dokładnie postów sceptyków. Sam nawet dawałem linka do dokumentu wyjaśniające większość zdjęć którymi posługują się zwolennicy. Zobacz: http://depletedcrani...rail-planes-no/

Jeśli dla Ciebie http://depletedcranium.com jest autorytetem to ja nie mam więcej pytań, żal Panie, żal ;)

Przykladowo jednym ze zdjec ktore ta smieszna strona wytlumaczyla bylo
Dołączona grafika

a tutaj wyjasnienie, swiadczace ze to tlumaczenie mozna o kant..
http://www.rense.com...ics6/chemrl.htm zycze milej lektury
  • -1

Goosfraba.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kostek

A czytałeś posta, którego napisał Arkadiusz? :/
  • 0

#2498 Gość_karolek1

Gość_karolek1.

Napisano

Czy wojsko steruje pogodą w Moskwie

Przez kilka tygodni rosyjskie wojsko przygotowywało się, aby dzisiaj za pomocą środków chemicznych sterować pogodą w Moskwie. Deszcz nie miał prawa spaść podczas parady z okazji kolejnej rocznicy zakończenia II Wojny Światowej. Czy tak się stało?

Każdego roku 9 maja Rosjanie hucznie obchodzą rocznicę zakończenia II Wojny Światowej.

Aby nic nie przeszkodziło donośnym obchodom wojsko dba o to, aby niebo ponad stolicą Rosji było pozbawione chmur, a już na pewno, aby na szacownych gości z całego świata nie padał czasem zimny deszcz.

W tym roku skomplikowane operacje rosyjskiego wojska są zupełnie zbędne, gdyż niebo nad Moskwą jest bardzo pogodne i takie pozostanie przez cały dzisiejszy dzień.

Nic więc nie przeszkodziło w oficjalnym przemówieniu prezydenta Rosji na Placu Czerwonym. Nawet temperatura, która zwykle bywa niska, po południu przekroczyła 18 stopni.

Niepotrzebne okazało się dziś sztuczne wstrzymywanie opadów deszczu na które władze chciały wydać w przeliczeniu aż 5 milionów złotych, chociaż z pewnością znajdą się ci, którzy uwierzą, że dzisiejszy brak deszczu to właśnie efekt nowoczesnej rosyjskiej technologii.

Nie zawsze jednak w ten dzień wszystko rysowało się w różowych barwach. W ostatnich latach wojsko i meteorolodzy robili wszystko, aby wstrzymać opady i rozgonić chmury, ale zdarzało się, że ich dantejskie zabiegi kończyły się katastrofą.

W 2005 roku na uroczystość do Moskwy przybył sam George W. Bush i jak się okazało przechodzącego nad miastem frontu nie udało się zmusić do wstrzymania zrzucania na ulice hektolitrów deszczu.

Prezydent USA przed kamerami pokazał całemu światu wymachując parasolem, że wojsko rosyjskie tym razem się nie spisało i wszyscy mokli w strugach majowego deszczu.

Poczynania wojska spełzły na niczym, chociaż Rosjanie mają za sobą cały arsenał środków zapobiegawczych, w tym 12 wyposażonych w specjalne urządzenia maszyn An-12 i Ił-76. Maszyny startują z podmoskiewskiego lotniska Czkałowskij.

Z samolotów na chmury spuszczane są ładunki suchego lodu i ciekłego azotu. Mimo iż suchy lód, jak i ciekły azot rozprowadzane w powietrzu są całkowicie niegroźne dla środowiska, to jednak brak opadów jest już sporym zagrożeniem.

Każda ingerencja w zjawiska atmosferyczne zawsze powoduje reakcję. Na przykład w 2004 roku wpływanie na zjawiska pogodowe doprowadziło do długotrwałej suszy i gigantycznych pożarów syberyjskiej tajgi.

Dodajmy, że dzisiaj, z resztą jak każdego roku, na oficjalnej stronie rosyjskiej służby pogodowej znaleźć można artykuł o słonecznej pogodzie, która zawsze panowała w tym dniu, a deszcz mógł się pojawić "jedynie w postaci łez płynących z oczu dumnych kombatantów". www.twojapogoda.pl

CZY sama władza by sie tez chciała zatruwać ,raczej nie ,, stosowane środki to takie co są nie szkodliwe ,,CHEMTRAILS TO WYMYSŁY ,
  • 0

#2499 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Dobra Kostek gratuluje super znajomosci jezyka angielskiego wraz z terminologia techniczna.
Ja musialam uzyc translatora i mam pytanie w zwiazku z tekstem, ktory podobno ma wyjasnic nieprawde w moim tekscie.
Co to jest?
"To nie jest do końca jasne, co jest napisane w obszarze, który rzekomo mówi "opryskiwacz", ale te, które pokazują zbliżenie obszaru wygląda bardzo podejrzanie i może bardzo dobrze zostały photoshopped."
Znaczy Twoj autor sugeruje ze zdjecia sa podrabiane jednoczesnie usilnie stara sie przedstawic taka mozliwosc:
"Samolot jest byłym 747 osób, która została przejęta przez Evergreen Międzynarodowego Lotnictwa i zmodyfikowane do tej wyjątkowej misji. Samolot odniósł wielki sukces w walce z pożarami w Stanach Zjednoczonych i Hiszpanii. Duża pojemność oznacza, że ​​mniej samolotów i mniej lotów są potrzebne i że duże arów mogą być nasycone w jednym przejściu. Ze względu na wyjątkowo dużą pojemność, Evergreen zaczęła badać inne aplikacje dla Supertanker, w tym rozprzestrzeniania się wycieki oleju, odkażanie chemiczne ewentualnie zmiany pogody - chociaż byłaby to tylko miejscowe działanie, podobne do zasiewanie chmur."

No pomijajac ze smiesznie to brzmi w takim tlumaczeniu, to jednak przyzneje uczciwie wykorzystanie samolotu do innych zadan, niz gaszenie pozarow.
Tak czy nie?

ps. No karolek rozwaliles mnie tym tekstem...

Użytkownik mag1-21 edytował ten post 26.06.2011 - 10:07

• 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

polak7

Kostek

Dokladnie. Bardzo trafnie to zauwazyles. Juz oni sie postarali by jakies druty, psikawki nie wystawaly z samolotu.

A więc nie ma nic na zewnątrz, aha, to chyba pryskają sobie w tyłek :mrgreen:

Zobacz dokładnie skąd wydobywają się smugi:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tu wyłączył oprysk - on/off :D
Dołączona grafika

O nasz LOT opryskiwał na potegę ! :mrgreen:
Dołączona grafika

Dołączona grafika

I na koniec gwiazda ! Nasz Rządowy Tupolev 154M o numerze 102 też nas opryskiwał, ja pierdykam szok !!! :lol
Dołączona grafika Dołączona grafika

@Frank, co tam jeszcze wymyślisz ? Zacznij racjonalnie myśleć i zainwestuj w sprzęt, to wtedy może Ci sie poszczęści i takiego "bandytę" złapiesz na fotografii :))
  • 2

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Kostek Twoje posty sa po prostu tragiczne. Nie bede sie wiecej do nich odnosil. Celowo zasmiecasz temat i tyle. To samo post karolek1 - specjalnie porobione wielkie odstepy zeby post byl dluzszy, by te wartosciowe posty jak najszybciej zniknely w otchłani.

Tutaj ciekawa informacja

http://www.truthwind...hp?q=1246309936

Dwa samoloty rozpylajace chemie.. zostaly zmuszone do ladowania w Indiach i Nigerii. Poczytajcie sobie, jak byly wyposazone i jak sie Usmeni tlumaczyli.

Użytkownik Frank Drebin edytował ten post 26.06.2011 - 10:25

• 0

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja ci powiem jedno Frank. Jeśli twoi guru dopuścili się manipulacji związanej z tak prostą rzeczą jak czas walenia się wież WTC i tak prostackiego photoshopa w przypadku zdjęć B777 z beczkami balastowym w środku to nie są oni warci funta kłaków. Fakt, grono naukowe i rządy nie raz skłamały i będą kłamać dalej. Różnica jest jednak taka, że to wasz ruch poszukiwaczy prawdy powinien w szczególności nie dopuszczać do takich sytuacji. Wiem, że jesteście zdecentralizowani, ale jakoś nie znalazłem na waszych stron informacji o ignorowaniu teorii co poniektórych truth seekerów. Doszliście do tak dużego zaślepienia, że jesteście całkowicie bezbronni wobec prowokacji i jeśli taki np ja założył bym stronę spiskową z mocno abstrakcyjnymi teoriami to ona znalazła by wielu czytelników.

Swoją drogą twoja ucieczka od debaty to zwykłe tchórzostwo. Tylko tam mógłbyś w spokoju skoncentrować się na konkretnych argumentach, bez przeszkadzajek w postaci postów innych userów. Oczywiście wiadomo, czemu tak robisz. Bo debatowanie o wartości i autentyczności jednego dowodu musisz unikać za wszelką cenę. Inaczej już nie raz przyznałbyś się do błędu jak w wypadku zdjęcia linkowanego przez mag, braku podstawy by uważać że contraile muszą zanikać chwilę po utworzeniu i w przypadku zwracania uwag na tragiczną jakość materiałów, które linkujesz.

Pozdrawiam

Edit
To twoje zdjęcie ufo jest bardzo ciekawe. Z jednej strony przypomina pipetę, a z drugiej widać poszarpane krawędzie. Pipeta raczej takich nie ma, więc to chyba odpada. Patrząc na jakość zdjęcia widać masakryczne szumy i małą rozdzielczość. A ponieważ brak jest zdjęcia bez zooma to trudno jest stwierdzić co tak naprawdę przedstawia to zdjęcie. Tło może być niebem ale nie musi, a anomalie kolorów spowodowane szumami całkowicie dyskwalifikują takie zdjęcie, szczególnie w małej rozdzielczości gdy szumy są jeszcze bardziej widzialnie.

Pozostaje jeszcze kwestia czy to jest chemtrails. Nie wiemy czy ta chmura, czy co to tam jest, szybko się rozwiała czy pozostała dłużej.

Wygląda to na kolejne zmanipulowane zdjęcie, ale z braku informacji wstrzymam się z osądem.

Użytkownik PaZi edytował ten post 26.06.2011 - 11:29

• 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

http://www.carnicom....anomalies1.htm
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Oswiadczenie autora zdjec

"I saw this chemtrail forming to the west of Vail, Colorado on March 7, 2008 at 5:23PM. As I zoomed in full with a 70 to 300 lens on my D200 Nikon, there appeared to be no plane in front of the chemtrail - like it was forming out of thin air. After shooting several shots, there was another plane-less chemtrail rising to the west just before sunset. It was spooky. When I downloaded the pictures, there was a halo shape at the front of the chemtrail in some of the images and absolutely nothing visible in others.
The Air Force has had stealth aircraft that are invisible to radar for quite some time. Apparently they now also have aircraft that are invisible to cameras as well. Why would stealth aircraft be flying missions over ski country?(...)

Zdjęcie jest wykonane przez wyjątkowo nie udolnego fotografa, skoro przy 300mm pod słońce używa ISO500 :o Nic dziwnego że zdjęcie jest tak zaszumione i rozmazane. Z mojego doświadczenia i wiedzy na temat przelotówek jestem pewny że na zdjęciu był samolot 3 silnikowy (np. MD11, DC10) który oprócz zwykłych smug pociągnął także smugę iryzacyjną. Ta niby anomalia to najprawdopodobniej zwykły odblask słońca który przez niedoskonałości taniego szkła został spotęgowany przez robienie zdjęcia pod słońce. Wiem coś o tym bo także czasami fotografuję przelotówki właśnie takim tanim szkłem (Sigma 70-300mm APO DG).

Kostek Twoje posty sa po prostu tragiczne. Nie bede sie wiecej do nich odnosil. Celowo zasmiecasz temat i tyle. To samo post karolek1 - specjalnie porobione wielkie odstepy zeby post byl dluzszy, by te wartosciowe posty jak najszybciej zniknely w otchłani.

Tutaj ciekawa informacja

http://www.truthwind...hp?q=1246309936

Dwa samoloty rozpylajace chemie.. zostaly zmuszone do ladowania w Indiach i Nigerii. Poczytajcie sobie, jak byly wyposazone i jak sie Usmeni tlumaczyli.

Żałosny jesteś @Frank, bo nawet nie weryfikujesz danych na których się opierasz.

Nie wiem kto pisał ten artykuł ale jedno jestem pewny, gość nie ma żadnej wiedzy na temat identyfikacji samolotów. Pisze on że jedna z maszyn to był AN-124 United States Air Force :o który jest po lewej stronie na pierwszej fotce.

Tak naprawdę jest to AN-12 - Kosmos Aviation Company

http://www.airliners...-12B/1913412/L/

Jak gość nie potrafi zidentyfikować nawet maszyny to dla mnie cała reszta jest o kant d. rozbić :)
  • 1

Frank Drebin.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Kostek

Nie wiem kto pisał ten artykuł ale jedno jestem pewny, gość nie ma żadnej wiedzy na temat identyfikacji samolotów. Pisze on że jedna z maszyn to był AN-124 United States Air Force który jest po lewej stronie na pierwszej fotce.

Oczywiscie ze tak. Zdjecie jest z Wikipedii http://en.wikipedia....i/Antonov_An-12 i zostalo zaprezentowane w artykule dla przykladu, by pokazac jakiego typu byl zatrzymany samolot. Czyli co lub kogo rozbijamy o kant?
  • -1

Kamilos.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Kostek

Nie wiem kto pisał ten artykuł ale jedno jestem pewny, gość nie ma żadnej wiedzy na temat identyfikacji samolotów. Pisze on że jedna z maszyn to był AN-124 United States Air Force który jest po lewej stronie na pierwszej fotce.

Oczywiscie ze tak. Zdjecie jest z Wikipedii http://en.wikipedia....i/Antonov_An-12 i zostalo zaprezentowane w artykule dla przykladu, by pokazac jakiego typu byl zatrzymany samolot. Czyli co lub kogo rozbijamy o kant?

"two Ukrainian AN-124 aircraft [photo top left] operated by the United States Air Force"

Kolo pisze o AN124 czyli o tym gigancie:
http://pl.wikipedia....124_Rus%C5%82an (ciekawe skąd USA miałaby wziąć tego typu samolot :roll: )

A tak jak już kolega Kostek zauważył wcześniej, samolot z "photo top left" to Antek12.

Użytkownik Kamilos edytował ten post 26.06.2011 - 15:25

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych