Napisano 18.05.2010 - 17:52
Użytkownik Muhad edytował ten post 18.05.2010 - 17:54
Napisano 18.05.2010 - 18:05
Jakich dowodów nie ma chemtrails?
Twardych, nie budzących wątpliwości, przekonujących.
Cytat
mam halucynacje i tysiące innych na świecie również?
Nie. To, co widzisz na niebie i nazywasz "chemtrailsami", to zwykłe smugi kondensacyjne.
Cytat
najbliższe maximum bedzie znacznie potężniejsze od tego z 2001
Chętnie o tym z tobą pogadam w 2013 roku :-)
Napisano 18.05.2010 - 18:05
Tydzień temu podałem odnośnik do tego artykułu z 1972 roku, który całkowicie obala twoje stwierdzenie. Smugi kondensacyjne mogą utrzymywać się godzinami i rozlewać po niebie tworząc chmury typu cirrus.Nie raz widziałem oba rodzaje smug jednoczesnie na niebie i różnica jest gołym okiem zauważalna, bo te pierwsze wyparowują a drugie się rozłażą.
Użytkownik Lynx edytował ten post 18.05.2010 - 18:12
Napisano 18.05.2010 - 18:16
Napisano 19.05.2010 - 12:23
Tak, wszystko jest zdrowe, nic nam nie grozi, a świat jest piękny, pełen miłości wobec bliźniego swego. Wolny jest także od hipokryzji, cynizmu i despotycznych zuchwalców.
Napisano 19.05.2010 - 13:09
No z pewnością, już widzę jak w jakiejś próbce okaże się że jest o dużo za dużo np. baru, to ktokolwiek cokolwiek coś z tym zrobi. W spisku jak widać uczestniczy rzesza ludzi na przeróżnych szczeblach - od partii rządzącej, po samorządy, inspekcje, dziennikarzy, zwykłych, młodych, wynajętych do ogłupiania innych ludzi. Ktoś tu wspomniał, że chce to zgłosić na PolicjęNie wydaje mi się , aby komuś coś takiego prześliznęło się w rutynowych próbkach , a takowe na pewno są gdzieś przez kogoś pobierane .
No to d....! To co widzimy WSZYSCY jak jeden mąż (nie mówię tu o wynajętych młodych manipulatorkach, którzy próbują wmówić nam przeróżne historie) nie jest żadnym dowodem w sprawie. Potrzebne są dowody zebrane w powietrzu! Ma ktoś samolot może? Ja mam słoiczek, polecimy, zbierzemy do słoiczka, zbadamy u mnie w domu pod mikroskopem.... Sprawa musi zostać jak najszybciej wyjaśniona, a odpowiedzialni za to masowe nas otruwanie pociągnięci do odpowiedzialności.Obserwacja z ziemi nic nie da , opracowania naukowe na temat powstawania smug kondensacyjnych są dowodem . Obalić to może tylko badanie bezpośrednie podejrzanych smug , gdzie materiał dowodowy musiałby być zebrany w powietrzu .
Użytkownik Quintus Maximus edytował ten post 19.05.2010 - 13:12
Napisano 19.05.2010 - 13:23
Napisano 19.05.2010 - 13:37
Dobry początek, prawie jak u Hitchcocka, a potem zamiast rozwinięcia ostrej tezy - lipa... A już miałem nadzieję, że ktoś w końcu przedstawi jakiekolwiek dowody na zmowę sceptyków, fałszowanie dowodów i manipulowanie danymi. Że podważy wyniki wieloletnich badań nad smugami kondensacyjnymi i dowiedzie, że "chemtrailsy" tak naprawdę różnią się od zwykłych smug typu persistent contrails.Widze naszych kochanych manipulatorów Lynx, mariush, Aquila... kto jak nie wy - etatowi zaprzeczacze i ogłupiacze - mógł zaprzeczyć temu co wszyscy widzimy na niebie.
Użytkownik Lynx edytował ten post 19.05.2010 - 13:38
Napisano 19.05.2010 - 15:59
Napisano 19.05.2010 - 16:23
Ten w którym ja żyję , tak . Czasem tylko trafi się ktoś irytujący , ale to on ma problem a nie ja . Co do zdrowia , nic nigdy nie było do końca zdrowe , gdyż wszystko niewłaściwie stosowane , zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu . Dotychczas nie przekonał mnie nikt ,ze ktoś rozsiewa wspomniane wcześniej "gówno" za pomocą samolotów . Co więcej , moje prośby o dowody , nagradzane były filmikami z facetami mówiącymi o duchowej odnowie , lub dającymi wykład na temat stanu ich świadomości , lub nieświadomości , co nie ma związku z chemitrails żadnego . Ale to nie przeszkadza zwolennikom trucia twierdzić , ze "to" są właśnie dowody . Obserwacja z ziemi nic nie da , opracowania naukowe na temat powstawania smug kondensacyjnych są dowodem . Obalić to może tylko badanie bezpośrednie podejrzanych smug , gdzie materiał dowodowy musiałby być zebrany w powietrzu . Pytanie brzmi : dlaczego nikt tego nie wykonał ? Może wykonał , tylko wyniki badan wam nie pasują do waszej teorii ; mogą rozsypać tą misterną układankę ? Poza tym , badanie chmur i smug jest częścią nauki potrzebnej lotnictwu , meteorologii i nauk pokrewnych . Nie wydaje mi się , aby komuś coś takiego prześliznęło się w rutynowych próbkach , a takowe na pewno są gdzieś przez kogoś pobierane . Powtarzam raz jeszcze - zbyt grubymi nićmi to jest szyte .
Napisano 19.05.2010 - 18:02
Napisano 19.05.2010 - 22:01
Napisano 19.05.2010 - 23:40
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych