Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Zmiany na Ziemi, i wszystko jasne... chociaż link byś zapodał
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Setki niezależnych laboratoriów badało skład chemiczny deszczówki po opadach poprzedzonych pojawieniem się długo utrzymujących się smug. Głównym składnikiem było aluminium, bar i stront. Istnieją oficjalne opracowania na ten temat takie jak to wykonane przez Frances Mangels, pracująca dla Zarządu Leśnictwa w USA.

Proszę podaj linki do tych opracowań.

Dokładnie 1 lutego 2009 pobrała ona próbki deszczówki z okolic gdzie mieszkała i oddala je do specjalistycznego laboratorium. W efekcie z próbki udało się wyliczyć poziom aluminium na około 1010 mikrogramów na litr. Ta sama próbka zawierała 8 mikrogramów na litr baru. Używając tej samej metodologii dokonała kolejnej analizy 14 października 2009 i w rezultacie aluminium osiągnęło poziom 611 mikrogramów na litr. Norma na obecność aluminium w deszczówce to 0.5 mikrograma na litr. Ile razy przekroczona jest, zatem wartość tego pierwiastka?

J/w.

Związki baru nie powinny występować w deszczówce na żadnym poziomie. Odkrywa się związki chemiczne baru zarówno z węglem, jaki z tlenem. Przecież węglan baru to jeden ze składników trucizny na szczury. Do jednych z podstawowych efektów ubocznych po spożyciu zwiążków baru należy występowanie nudności, biegunek, ślinotoków, arytmii serca i osłabienia jego pracy czy też wzrostu ciśnienia krwi.

Tu się mylisz. Wszystko zależy od stężenia. Kwas, albo zasada może być napojem nieszkodliwym. Alkohol tez. Tym rządzi Ciemna Strona Mocy napoju.

Dowodów na występowanie tych substancji jest naprawdę dużo a bezpieczne poziomy tych substancji to w większości wypadków ZERO lub prawie ZERO. Dlatego trzeba zadawać pytania o to, co jest rozpylane, czy jest to wynikiem intencjonalnych programów geoinżynieryjnych czy też jest efektem ubocznym wzrastającego rynku przewozów lotniczych.

0.000000001 to zero? Czy prawie zero?

Jeśli nawet przyjmiemy, że nie ma tutaj żadnej tajemnicy i tajnego programu to każdy, nawet sceptyk musi przyznać, że warto pytać o to, dlaczego z deszczem spadają na nas trucizny a jeśli jest to wynikiem wzmożonego ruchu lotniczego to warto zapytać o środki ostrożności, jakie są stosowane, aby nie zatruć kompletnie całej populacji, która znajdzie się pod zasianymi w ten sposób toksycznymi chmurami. Zachęcamy do sięgnięcia do źródła tej wiadomości, jest tam znacznie więcej informacji na ten temat.

Podaj to źródełko łaskawco. Nie raczyłeś podlinkować, a prosisz aby sięgać.

#2733 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

Radio RMF podało dzisiaj podczas jednego z serwisów informacyjnych, że faktycznie istnieje coś toksycznego w paliwie lotniczym. Teoria wyśmiewana przez wszystkich nagle nabrała realnych kształtów.

Teraz okazuje się, że wsiadając do samolotu ryzykujemy nie tylko podróż w niezbyt przyjemnie pachnącym pomieszczeniu ale również własne zdrowie. Amerykańscy naukowcy odkryli bowiem obecność TCP we krwi pasażerów - donosi rmf.fm.

TCP, czyli fosforan trikrezylu to bardzo groźna neurotoksyna, która atakuje układ nerwowy. Wywołuje zmęczenie, nudności, wymioty, zaburzenia pamięci i równowagi oraz problemy z oddychaniem. Odpowiada też za nieprzyjemny zapach.

TCP jest jednym ze składników paliwa lotniczego. Do kabiny dostaje się przez klimatyzację - informuje rmf.fm.

Źródło: http://www.sfora.pl/...atruciem-a36060
Staniq @ i bez osobistych wycieczek do mnie :D "świat jest duży"
  • -2

Seleroo.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Strona podawana jako źródło artykułu, nie istnieje.
http://www.rmf24.pl/...otow,nId,360323

TCP is used as an additive in turbine engine oil and can potentially get into the airliner cabins via a bleed air "fume event". Aerotoxic syndrome is the name given to the alleged health ill-effects caused by exposure to engine chemicals; UK industry-funded studies are yet to make a link between TCP and any long-term health issues.

W skrócie mówiąc, jest to znane medycynie, od 2009 roku nie jest postrzegane jako choroba przez medycynę lotniczą. Wikipedia dość obszernie mówi na ten temat, jednak po angielsku.
http://en.wikipedia....resyl_phosphate
http://en.wikipedia....otoxic_syndrome

Użytkownik Rorsarch edytował ten post 12.10.2011 - 19:33

• 1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

scigany@

W którym miejscu było "osobiste"?
Masz fobie.

#2736 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Strona podawana jako źródło artykułu, nie istnieje.
http://www.rmf24.pl/...otow,nId,360323

TCP is used as an additive in turbine engine oil and can potentially get into the airliner cabins via a bleed air "fume event". Aerotoxic syndrome is the name given to the alleged health ill-effects caused by exposure to engine chemicals; UK industry-funded studies are yet to make a link between TCP and any long-term health issues.

W skrócie mówiąc, jest to znane medycynie, od 2009 roku nie jest postrzegane jako choroba przez medycynę lotniczą. Wikipedia dość obszernie mówi na ten temat, jednak po angielsku.
http://en.wikipedia....resyl_phosphate
http://en.wikipedia....otoxic_syndrome

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us
  • -2

Seleroo.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ekhem, w linku podaję inną stronę, którą podaje sfora.pl

Użytkownik Rorsarch edytował ten post 12.10.2011 - 19:39

• 0

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No i co wyście się tak uczepili tego !? To był zwykły przypadek, jakiś delikatny wyciek a wy robicie z tego globalną aferę ! To jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu że jesteście zwykłymi paranoikami !

Nikt wam nie kazuje latać samolotami, jeździjcie samochodami i z pewnością będzie to dla was bardziej zdrowe, szczególnie jak staniecie w korku... Tyle syfu sie nawdychacie i na to powiecie że to normalne czyste miastowe powietrze !

Żałośni jesteście!

Przyznaję, że miałem tutaj pewien orzech do zgryzienia, bo spotykam się z podobną sytuacją po raz pierwszy. Masz już 3 aktywne ostrzeżenia (kwalifikują się do kasacji, ale się nie zgłosiłeś), a tą wypowiedzią zasłużyłeś na kolejne. Nie mogę go jednak przyznać, ponieważ masz już ich maksymalną liczbę. Dlatego kasuję Ci dwa ostatnie ostrzeżenia (30 dniowe przedawnienie), dodaję jedno nowe (ciesz się, że kończysz tylko z dwoma ostrzeżeniami na koncie, bo gdybym anulował tylko jedno i dodał je ponownie, to automatycznie musiałbym zawiesić Ci konto na 30 dni) i przyznaję blokadę pisania przez 3 dni.

Aquila

• 0

#2739 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Cieszą mnie minusy :D teksty poniżej poziomu, brak logiki, jestem tu bo jestem, dla takich ignorantów warto być.
Trzeba mieć coś do napisania żeby zaistnieć ,starają się ale "kicha" czy naprawdę trzeba być takim, jakim się jest, żeby dowody nie dały przekonania nawet w tym miesiącu?
Masz ignora STing czy Jang :D zamilcz ja Cię proszę chyba że masz coś mądrego do powiedzenia w tym temacie
  • -7

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziękuję za troskę, ale ja się nie nudzę :) Wcale nie musicie swoim zachowaniem dawać mi okazji do roboty, naprawdę :) Dlatego proszę o powrót na właściwe i jedynie słuszne tory kulturalnej dyskusji.
  • 0

#2741 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Kostek
tych delikatnych wyciekow to troche jest...
Dalsze udawanie, ze to przypadki i delikatne wycieki, to na dluzsza mete nie przejda. Kurde! No juz nie przechodza, przeciez nawet Wy sceptycy sie lamiecie|!
Ale co tam poczekamy jeszcze i zobaczymy...
Aquilla
No jak moze byc kulturalna dyskusja, jak ludzkim zyciem rzadza przypadki, no to przeciez i przypadkowo mozna sie ...wkurzyc(?)
O matko, regulaminowo czy nie...
Najgorsze jes to, ze kazdy kazdego stara sie na sile przekonac, a to jest glupie i konczy sie brakiem kulturyn zachowan. Niech kazdy polyka co chce i ma tylko do siebie pretensje za to co mu dolega. Ale niech kazdy wie co polyka, a sam postanowi, czy to mu moze zaszkodzic czy tez nie. No moze sa tacy co im sie wydaje, ze sa nie zniszczalni i na tyle silni umyslowo, ze nie podlegaja zadnym spiskom, bo...ich kurde nie widza?
No mozna i tak.
Ja tez Was serdecznie witam, po przerwie.
:mrgreen:
  • -4

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

mag1-21@
Radość przepełnia me serce, żeś zdrowa.
Mój sceptycyzm się nie łamie, ponieważ więcej się nawdycham oparów paliwa na stacji podczas tankowania, albo stojąc w korku wciągam sobie spalinki, których nijak nie chce zatrzymać system filtrów mojego autka.
Jeżeli myślę, że nie podlegam żadnym spiskom, to... tak myślę (chociaż myślę, że innym podlegam, ale temu akurat nie). Jak zakryjesz oczy rękoma, to Cie nie widać?....
W jednym rację Ci muszę przyznać. To nasz wybór i chcemy łykać to, na co mamy ochotę. Ja nikomu do gara zaglądał nie będę, jak sobie nagotuje baru z kluskami, to niech go wcina.
Problem nie leży tam, gdzie go wskazujesz. To wszystko, to cena postępu. Czy wiesz na przykład, że wiele rzeczy uważanych za zdrowsze, okazuje się żywnością wysokoprzetworzoną? Na co dzień obcujesz z taką ilością chemii i jej pochodnymi, że dziw bierze, iż jeszcze nie świecisz.

scigany@
Ja się cieszę, że Ty się tak bardzo cieszysz. Dlaczego nakazujesz pisać coś "mądrego"? Regulamin nie uściśla. Możesz pisać co chcesz, naprawdę (sarkazm). Byle na temat.

edit:literki

Użytkownik Staniq edytował ten post 12.10.2011 - 23:28

#2743 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.

Napisano

Staniq
I tu Ci musze przyznac racje,uczciwie potwierdzam. Taka ilosc chemii jaka zjadamy to naprawde cud, ze nie swiecimy. Ale to tez jest elementem mojego niepokoju. O wielu rzeczach nie wiemy, o wielu nie chcemy slyszec, a o jeszcze innych mowimy: to nie mozliwe, bo komu by zalezalo na tym, zeby nas wyeliminowac? No przeciez jestesmy w tym systemie niezbedni, bo przynosimy profity, a tak naprawde to jestesmy tylko numerami kont bankowych, peseli i NIP-ow. Numer to nie ludz, tylko numer i mozna go wymazac w kazdej chwili, lub tez zastapic innym numerem, grunt, zeby statystyka grala. Polityka...Jak ja nie cierpie tego slowa!
Dzieki za troske o zdrowie, no nie calkiem jeszcze jest ok, ale kto mnie zmusi do siedzenia w domu? Swiat mnie wola!
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

tych delikatnych wyciekow to troche jest...
Dalsze udawanie, ze to przypadki i delikatne wycieki, to na dluzsza mete nie przejda.

"Trochę", to znaczy ile? Będą ze cztery przypadki na rok w całej Europie? Z ciekawości pytam, żeby uściślić temat.

Taka ilosc chemii jaka zjadamy to naprawde cud, ze nie swiecimy.

A ja jem samą chemię od urodzenia - m. in. takie związki jak H2O, C6H12O6, HCl NaCl - i nie dość, że nie świecę, to jeszcze jestem w dobrej kondycji ;-) (Sorki za offtop, MSPANC.)

@down: :-D chodziło mi oczywiście o NaCl. A HCl kiedyś próbowałem w 3% roztworze. Nie polecam.

Użytkownik Lynx edytował ten post 13.10.2011 - 11:53

• 0

Romczyn.
  • Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Hmm HCl mówisz, no i jak smakuje kwas solny? Nie ma po nim dziur w ciele?

Użytkownik Romczyn edytował ten post 13.10.2011 - 10:46

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych