Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Zwymiotuj to poczujesz smak kwasu solnego
  • 0

manexxl.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam. Dosyc dlugo sie nie odzywalem co nie znaczy ze nie czytam forum. Od jakiegos czhasu obserwuje niebo a od niedawna zaczalem dokumentowac to co sie na nim dzieje. Jesli wolno bede w tym temacie dodawal swoje prace.

Użytkownik manexxl edytował ten post 14.10.2011 - 07:29

• -1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Jakiś comment?...bo nie bardzo wiem: podziwiasz, czy przeklinasz?

#2749 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

NAUKOWCY MAJĄ PROBLEM z kwalifikacją chmur na niebie.
Bardzo nietypowe chmury udało się dzisiaj uwiecznić naszym czytelnikom, zmierzające od strony Warszawy w kierunku Mińska Mazowieckiego.

Nic dziwnego, że nie potrafili ich nazwać, ponieważ stanowią one prawdziwą zagadkę nawet dla zawodowych meteorologów.

Oficjalnie wyróżnia się 10 rodzajów chmur, przede wszystkim z uwagi na ich wygląd zewnętrzny.

Następnie każdy rodzaj dzieli się na podgrupy w których chmury otrzymują drugi człon nazwy wskazujący na dodatkowe elementy jakie się w nich pojawiają.

Wszystko wskazuje na to, że panujący od lat porządek w ogólnoświatowej klasyfikacji zostanie zachwiany po tym jak niezwykłą chmurę zaobserwował brytyjski badacz Gavin Pretor-Pinney.

Założył on specjalne stowarzyszenie i postanowił wprowadzić zmiany w oficjalnej klasyfikacji chmur. Obecnie obowiązująca klasyfikacja nie ulegała zmianie od 1953 roku.

Dlatego według badacza trzeba ją nieco zmodyfikować, zwłaszcza, że dziwacznego obłoku, który uwieczniony został na zdjęciu w Nowej Zelandii, nie można przyporządkować do żadnej z dotychczasowych grup.

Niezwykła chmura wygląda jak sfalowana powierzchnia morza. Pojawia się ona w różnych częściach świata i często jest zapowiedzią burzy.

Naukowcy jeszcze nie wyjaśnili szczegółowo jak powstaje, ale pewne jest, że charakterystyczne chmurowe fale są efektem działalności bardzo gwałtownych prądów powietrznych. Nowy rodzaj chmur wstępnie nazwano "undulatus asperatus" od łacińskiego czasownika "wzburzony".

Niewątpliwie chmura ta jest jedną z najbardziej malowniczych jakie mogą się pojawić na ziemskim niebie. A jak Wy nazwalibyście tą dziwaczną chmurę i czy warto dla niej zmieniać dotychczasową klasyfikację chmur?

Swoje propozycje podawajcie w komentarzach. Poniżej zamieszczamy omawiane zdjęcia dziwacznej chmury z rejonu Warszawy, a także z innych miejsc na całym świecie. www.twojapogoda.pl
http://www.twojapogo...ejonie-warszawy
Wszystko inne byle nie "smugus chemitalius" ;]
  • 1

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszystko inne byle nie "smugus chemitalius"

Więc myślisz, że takie chmury mogą być wynikiem jakichś "oprysków"? :o
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Złożyłeś swoją propozycję nazwy dla tej chmury, czy się boisz ośmieszenia? Nie na temat kolego. Poproś moderatora o przeniesienie postu do właściwego działu.

ImpacT.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A jaki zwiazek z tematem maja te chmury? Ja nie widze zadnego, moze mi ktos wskaze?

Edit: Ah, wolno troche to pisalem ;)

Użytkownik ImpacT edytował ten post 15.10.2011 - 15:35

• 0

#2753 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Wszystko inne byle nie "smugus chemitalius"

Więc myślisz, że takie chmury mogą być wynikiem jakichś "oprysków"? :o

Oczywiście że tak,nie ma innej możliwości,takie chmury powstają dzięki opryskom chemicznym.
Pozdrawiam.
  • -5

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

^ haha. Skąd wiadomo że te chmury powstają w w wyniku oprysków skoro nawet w tym głupawym tekście wklejonym twierdzą że nawet meteorolodzy nie wiedzą co to za chmury. W takim razie od kiedy opryskują nas, od kilku dni, że nikt jeszcze nie wymyślił nazw dla tych chmur? Ale ty oczywiście już wiesz że to z oprysków jest.
Scigany poproś o moderatora i daj sobie bana.

Co w tych chmurach jest takie niezwykłe? Milion razy widziałem takie chmury. W necie można też znaleźć podobnie wyglądające obłoki.

Użytkownik Wszystko edytował ten post 15.10.2011 - 15:50

• 3

Seleroo.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Oczywiście że tak,nie ma innej możliwości,takie chmury powstają dzięki opryskom chemicznym.
Pozdrawiam.

Jakiś dowód na poparcie tych słów? Gdyż stwierdzenie 'nie ma innej możliwości' jest jak dla mnie mało wartościowe.
  • 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ten człowiek nie dopuszcza do siebie myśli, że atmosfera jest niejednorodna, a co dopiero "dziwne" chmury.

Kajman.
  • Tematów: 60
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ekspertem nie jestem, ale jak na moje oko chmury przedstawione na tych zdjęciach to w większości stratocumulusy (kłębiasto-warstwowe) lub cumulonimbusy. Nie rozumiem, co dziwnego w tych chmurach widzą redaktorzy serwisu twojapogoda.pl :|
  • 0

#2758 Gość_scigany

Gość_scigany.

Napisano

Wszystko@
Głupawy tekst na twojapogoda.pl? hmm (śmiech) jak chcesz wiedzieć to na tej stronie torpedowane są smugi chemiczne i w ogóle nie ma takiego tematu,więc Oni są po twojej stronie nie przekreślaj siebie.
Gdybyś spojrzał na datę wiedziałbyś że temat ma już 2 miesiące ;) ale dobrze zauważyłeś (+) że takie chmury widzisz od lat,ja też je widuję,trudno nie zwrócić uwagi na takie coś, a jeśli nauka nie z klasyfikowała takich chmur, bo nigdy takich nie było,więc musiały skąd sie wziąć,prawda? Same się nie stworzyły...

Rorsarch @
Na poparcie tych słów szukaj w necie,nie musisz w smugi chemiczne wierzyć,ale warto coś wiedzieć.

Staniq @ IGNOR :D

domino @ musisz koniecznie to wyjaśnić ;)
  • -7

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
O tym, że jesteś ignorant, wszyscy wiedzą. Nie musisz podkreślać.
Napisałeś: "Same się nie stworzyły..."
Nie wiesz więc, jak chmury powstają.

Seleroo.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ale dobrze zauważyłeś (+) że takie chmury widzisz od lat,ja też je widuję,trudno nie zwrócić uwagi na takie coś, a jeśli nauka nie z klasyfikowała takich chmur, bo nigdy takich nie było,więc musiały skąd sie wziąć,prawda?

Widać je od lat, ale nauka ich nie sklasyfikowała, bo ich nigdy nie było. :o Nie rozumiem... A dedukcja z tego faktu, że to efekt oprysków jest iście wybitna. Jeśli coś jest niezrozumiałe, to efekt działania bogów/NWO/rządu USA/kosmitów/innegomrocznegozłaczychającegonanaszeżycie.*
http://www.clouds-on...ratocumulus.htm Zdjęcia Stratocumulusów, dość podobnych do tego co widać na zdjęciach.

Same się nie stworzyły...

Więc to co wybrałeś w wykreślance powyżej tworzy chmury od zawsze... A ja głupi wierzyłem nauce.
*niepotrzebne skreślić
  • 4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych