Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#2776 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

Lubię takich jak Ty :D
Może zamiast tej strony którą podałem zacznij zapowiadać pogodę na TVN24 .
Jesteś jednak mistrzem w tym co piszesz "szacun" :D o zgrozo.
Ubawiłem się czytając twoje mądrości,ale nie sprowadzaj mnie do swego poziomu ;) pozdrawiam.
  • -4

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@scigany,

Ha, byłem pewny że nie poświęcisz nawet 5 minut aby się zapoznać i spróbować nauczyć się czytać prognozy numeryczne... olałeś to bo po prostu nie chce Ci się wysilić rozumu.

Nie mam Ci za złe że nie rozumiesz pewnych kwestii, gdyż wiem (i to nie tylko ja), że aby coś zrozumieć trzeba najpierw wynieść pewną wiedzę ze szkoły. No, ale co ja tam będę mówił, w końcu rozmawiamy tu z "oświeconymi" którzy posiadają bardziej rozwinięte umysły :mrgreen:
  • 0

#2778 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

Owszem wyniosłem ze szkoły kredę kolorową i nietoperza z pracowni, puszczając go wolnym :D reszta "wlazła" prawym uchem wyszła tam gdzie powinna.
Szkoła to formułki i formułki ,bo trzeba się wyrobić z tematem, mało kogo obchodzi czy ktoś nadążył czy nie, ma wiedzieć tyle co wymaga regulamin po czym wypychamy ich ze szkoły(tyle na temat szkoły).
Obecnie taka wiedza jak jest na necie i gdybyśmy mieli takie "cacka" np 30 lat temu było by super.Obecnie net służy jako GG i ściąganie filmów za darmoszkę,mało kto przegląda internet w poszukiwaniu wiadomości innych niż w TV a szkoda ...
Kostek ogarnij się to nie GG :D

Edycja: Przemo.

Post jak dla mnie zabawny i doceniam Twoje poczucie humoru.
Jednak proszę żebyś w przyszłości pisał bardziej merytorycznie.
Ewentualnie łącz humor z merytoryką wypowiedzi.

Użytkownik Przemo edytował ten post 02.11.2011 - 20:15
Reakcja na raport.

• -4

AirMax90.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widze sporo sceptycznych a nawet szyderczych głosów, czy tak powinno być nie mnie to oceniać.

http://www.scribd.co.../Report-HOC-221

ale zapoznać się chyba warto ;)
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

staniq
Czy Ty sobie żartujesz czy rzeczywiście masz tak wielką wiedzę na ten temat, że powinniśmy mówić profesorze Staniq? w szkole uczono o dwóch poziomach chmur ,okazało się że jest jeszcze jeden poziom chmur między nimi,sensacja (XXIw).

No dobra.
Nie napisałem nigdzie o dwóch poziomach chmur. Napisałem natomiast o różnych warstwach powietrza. Przez Ciebie, zaczynam tracić wiarę w logikę stosowaną, bo Twoja jest z księżyca.
Nie mam wielkiej (przez duże "W") wiedzy na temat budowy atmosfery. Wiedza, którą się dzielę z Tobą, jest ogólnie dostępną i nie trzeba kończyć studiów aby ją posiadać.
W ostatnich 1800 postach ten wątek przewijał się co najmniej 1000 razy.
Poczytaj sobie (żartowałem)....

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Miałem Panowie nie pisać tego, ale po ostatnim poście "Zbycha" spadłem z fotela i stłukłem sobie kość ogonową.. boli jak cholera... ale to nic w porównaniu z tym ! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (przeczytajcie wszystkie posty począwszy od tego) -> http://davidicke.pl/...73.html#p113873

Uwaga, pewnie zaraz będą samoloty spadać bo "Zbychu" tak sobie pomyśli :mrgreen:

Tego gościa chyba kosmici porwali ! :D :o

Przyznam się Wam szczerze że cholernie się cieszę że nie jestem "przebudzony" czy "oświecony" bo mając takie jazdy pewnie bym sobie założył pętle na szyje :lol

Użytkownik Kostek edytował ten post 07.11.2011 - 21:56

• 2

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zbynio to już chyba zaczyna nawet irytować "przebudzonych". Nie dziwię się. Ten koleś ma naprawdę poważne problemy z głową.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gość nie jest "przebudzony", tylko "pobudzony". No ale czego spodziewać się po forum, gdzie moderuje QM?...

AirMax90@
To już chyba było...

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ogólnie to, co dzieje się na DI to coś po prostu strasznego. Tak gigantycznego zgrupowania ludzi wierzących w takie straszliwe brednie jeszcze nie widziałem. Już nie mówię, że ci ludzie powinni się leczyć. Ale jakim cudem dorośli zdawałoby się ludzie, którzy na pewno otrzymali wykształcenie a już na pewno spędzili te mimimum osiem klas jest w stanie tak straszliwie kaleczyć swój rozum? Najnowsze słowa QM (QM i moderowanie, dobre sobie :D):

A na agenturalnym paranormalne.pl wynajęci chłopcy z nudów komentują naszą tutejszą dyskusję. Widać, że strasznie się boją i bacznie monitorują fora, na których ludzie swobodnie rozmawiają o tej powszechnej zbrodni. A tak się zarzekali, że temat jest niepoważny, oszołomski, niedorzeczny. Teraz w tym temacie sami ze sobą rozmawiają, zapewne bojąc się, że ich mocodawcy nie zapłacą im za kolejne posty. Piszą więc jeden z drugim w szyderczym tonie tylko, aby coś napisać. Żal mi tych chłopców, bo w sercu z pewnością wiedzą, jak wielkie gnojstwo czynią i jak wielkimi są moralnymi karłami.

To jest po prostu przerażające. A najgorsze jest w tym wszystkim to, że oni nie wiedzą jak tragiczny obraz przedstawiają. Oni z pewnością myślą, że z nimi jest wszystko w porządku (psycholog z pewnością powiedziałby co innego). Jeszcze zrozumiałbym, gdyby chodziło o zwykły trolling - ale to są przecież rzeczy (najwyraźniej) pisane na poważnie. To tylko upewnia mnie, że nie wolno zbaczać z drogi racjonalnego myślenia, bo gdy pomyślę, że mógłbym stać się takim bezkrytycznym (by nie powiedzieć... bezmózgim) wyznawcą... To już lepiej palnąć sobie w łeb.

A przecież ci ludzi mają pewnie żony (starsi) a może i dzieci. I teraz niech te dzieci wychowują się w takiej schizofrenicznej atmosferze... toż to przecież skrzywienie wyniesione już z domu. Tylko współczuć. Zresztą - to nie jest tak, że zionę nienawiścią do QM czy reszty z DI - wręcz przeciwnie. Ja im szczerze współczuję. A najbardziej nie tego, że ślepo uwierzyli w czyste debilizmy, ale tego, że nie mają pojęcia w jakim bagnie siedzą i tego, że wszelkie głosy rozsądku odrzucają traktując jako "agenturę". Można się pośmiać, ale w gruncie rzeczy - smutne to.
  • 0

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A kolega brahman dołożył swoje trzy grosze i napisał wierszyk :lol

Na świecie są normalni ludzie i różne frustraty
Co to boją się wychylić poza utarte schematy
Nawet nie chcą uświadomić sobie lęku swojego
Więc kurczowo trzymają się myślenia racjonalnego
Szersze myślenie im się w łepetynach nie mieści
Więc przekonują innych i siebie do własnych treści
Świadectwo ciasnoty umysłowej sobie wystawiają
Więc niech w tym skostniałym myśleniu trwają
Niech dalej paranoję swą zwą racjonalnym myśleniem
Nie warto dyskutować, lepiej obdarzyć zapomnieniem
:) :) :)

Boki zrywać :mrgreen:
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak już napisałem:

Współczuję gościom od chemtrails. To jak notorycznie bać się, że chmara sikorek wedrze się do domu przez okno i zadziobie pewnej nocy człowieka na śmierć. A potem kupić w internecie urządzenie do odstraszania sikorek (koniecznie musi to być miedziana rurka z KRYSZTAŁEM na szczycie) i być dumnym z siebie, że oto właśnie uratowało się życie wszystkich ludzi mieszkających w pobliżu.

Tragiczne.
  • 0

Kurdimol.
  • Tematów: 3
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Popatrz Aquilo, dwa różne fora.Na obydwóch jedni do drugich mają te same w sumie pretensje czy żale.Punkt widzenia.
Coś w tym jest .To znaczy sam fakt mówi o tym że coś w tym jest.
Przecież nikt nikogo nie zmusza (tak myślę) aby zajmować się tym o czym mówi się na nielubianym forum ale skoro tak się dzieje ,czymś jednak powodowane to jest.
Dając siebie jako przykład - odwiedziłem forum DI i po stwierdzeniu że to nie dla mnie, nie widzę najmniejszego powodu aby tam wchodzić ponownie.
Tutaj natomiast stosunkowo często komentuje się tamtejszości. Dlaczego?
Zadałem pytanie ale nie chodzi mi o odpowiedź. Proszę o zastanowienie się nad tym.
  • -1

PaZi.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zadałem pytanie ale nie chodzi mi o odpowiedź. Proszę o zastanowienie się nad tym.

Właśnie o to chodzi. Spiskowcy mają się za wielkich odkrywców prawdy bo "myślą". Łał no naprawde, jakby sam fakt uczenia się wystarczył do zaliczenia studiów to byśmy mieli wykształconych beanów. O co ci człowieku chodzi, pytasz się o coś ale nie chcesz odpowiedzi? To po co się nad czymkolwiek zastanawiać skoro nie chcemy poznać odpowiedzi na problem?

Forum DI nie jest często komentowane. Czasami jak nie ma co pisać to ktoś rzuca jakiegoś linka żeby pośmiać się z tych oszołomów.

Pozdrawiam
  • 1

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kurdimol - wiesz jak to jest tak naprawdę?

Powiem Ci.

Dlaczego nie widzisz w piorunach jakiejś boskiej interwencji (mam nadzieję)? Bo wiesz już, że to zwykłe wyładowanie elektryczne. A wiesz to dzięki podstawowej wiedzy z dziedziny meteorologii i fizyki.

Dlaczego nie widzisz w samolotach "magicznych żelaznych ptaków", które w cudowny sposób unoszą się w powietrzu? Ponieważ masz podstawową wiedzę z dziedziny fizyki, która pomaga Ci w zrozumieniu mechanizmów dzięki którym samoloty latają.

Dlaczego świecenie słońca nie jest dla Ciebie magią? Ponieważ Twoja podstawowa (przynajmniej, może i większa, nie wiem, dlatego piszę na wszelki wypadek "podstawowa") wiedza astronomiczna i fizyczna pozwala Ci zrozumieć to zjawisko.

I tak dalej, i tak dalej...

I teraz przechodzimy do sprawy chemtrails, ale to, co teraz napiszę odnosi się do wszelakich teorii "alternatywnych" i spiskowych.

Dlaczego ci ludzie uporczywie "widzą" trucie chemią w zwykłych smugach? To proste i oczywiste - z niewiedzy.

Zauważ, że żaden meteorolog nie weźmie nigdy sprawy chemtrails na poważnie. Dlaczego? Bo wie, że to głupota. Że smugi czasem przemieniają się w chmury rozlewające się po niebie. On wie, że to normalne w określonych okolicznościach (przy określonej pogodzie). Czy w środowisku forum DI, wśród osób piszących o chemtrails, jest jakikolwiek meteorolog? Albo ktoś z wyższym wykształceniem z dziedzin związnych z powstawaniem tego typu zjawisk? Nie - to sami amatorzy, nie mający kompletnego pojęcia o tym jak działa atmosfera. Ba, pamiętam bodajże jak jeden z użytkowników kłócił się, że chmury to para wodna. Niewiedza, niewiedza i jeszcze raz niewiedza. A jak ktoś, kto nie posiada odpowiedniej wiedzy, spojrzy na coś, czego siłą rzeczy nie pojmuje, no to nic dziwnego, że w jego głowie mogą zacząć powstawać dziwaczne teorie (jak u starożytnych, którzy gapili się na słońce a nie mieli pojęcia czym ono tak naprawdę jest).

No dobra - ale czy to źle, że ktoś nie posiada wiedzy odnośnie atmosfery i, dzięki temu, wiedzy o powstawaniu smug? No nie - przecież nikt nie wie wszystkiego. Sam jestem laikiem w ogromnej rzeszy tematów. Problem w tym, że aby tę swoją ignorancję zaleczyć, trzeba wziąć się do nauki. Nikt nie dowie się jak działa atmosfera jeśli będziesz się na nią gapił baranim wzrokiem albo czytał DI. Aby zrozumieć zawiłe rzeczy trzeba:

- pójść na studia (gwarantuję, że każdego kto daje teorii chemtrails jakieś szanse studia na kierunku meteorologicznym wyleczyłyby go w moment z tych banialuków)
- ewentualnie czytać literaturę naukową, chodzić na wykłady itp.

Ale aby to zrobić, trzeba przede wszystkim chcieć. Problem w tym, że goście od chemtrails (czyli użytkownicy z DI) nie mają zamiaru tego robić. Zamiast zajrzeć do książek, poczytać o atmosferze, poczytać o samolotach itp, oni najchętniej te książki by spalili. Dlaczego? Bo to "beton i zakłamana nauka". Sami sobie stawiają mur na drodze do zrozumienia, że są w błędzie. Nie da się w takiej sytuacji normalnie ruszyć do przodu. Jak stoisz w szambie, to musisz z niego wyjść, a nie wmawiać sobie, że cały ten piękny świat to jedynie złudzenie, wszędzie rozciąga się tylko to szambo i jedyne co można zrobić, to stać w nim do końca życia.

No i ta "otwartość umysłu". Nieszczęsna "otwartość umysłu". Dlaczego nieszczęsna? Bo te biedaki z DI nie mają pojęcia jak dochodzić do prawdy. Jak już mówiłem - zamiast się uczyć (a nauka to jedyna droga do rozwiania przesądów, zabobonów i bzdur - co pokazała już wielokrotnie), oni wolą "snuć domysły" i wierzyć w pierwszą lepszą teorię. Co z tego, że jest absurdalna. Oni nie przejmują się tym, bo mają "otwarte umysły". A ja już przekonałem się wielokrotnie, że "mieć otwarty umysł", to w ich rozumieniu "uwierzyć we wszystko, bezkrytycznie".

"Otwartość umysłu" to maska. Mająca na celu zamaskować ich ignorancję i niewiedzę. W końcu lepiej i wygodniej zamiast przysiąść do nauki wziąć sobie pierwszą lepszą teorię (choćby i najgłupszą) i uznać, że ona może być prawdziwa. No bo musimy mieć otwarty umysł.

I to widać w każdej teorii spiskowej lub alternatywnej - ludzie nie pojmują o czym zazwyczaj mówią. A mimo to starają się jakoś ogarnąć dany temat swoim umysłem. Jednak nieprzystosowany do tego umysł, który nie posiada odpowiedniej wiedzy, po prostu nie jest w stanie tego objąć. Tak jak dzikus z dżungli nie rozumie działania samolotu, tak samo przeciętny zwolennik teorii alternatywnej nie rozumie co tak naprawdę się dzieje w omawianym temacie. A skoro nie rozumie, a jednocześnie "chce jakoś to sobie wyjaśnić, ale nie ucząc się", no to wymyśla bajki lub w te bajki ochoczo wierzy. Piorun to bóg, wiatr to bóg, słońce to bóg, przypływy to działania boga, burze wywołują czarownice, spojrzenie odbiera krowom mleko, smugi samolotów to chemia.

Niewiedza, bez chęci poznania naukowego, zawsze rodzi zabobon.

Jeszcze jeden przykład, tak na szybko wymyślony - dlaczego indianie boją się aparatów fotograficznych? Bo są przekonani, że mogą uwięzić ich dusze lub coś w tym stylu. Dlaczego tak uważają? Czy dlatego, że aparat naprawdę potrafi więzić dusze? Nie, ponieważ indianin taki nie ma pojęcia jak działa aparat. Jest to dla niego coś kompletnie niezrozumiałego. Nie ma co się dziwić - nigdy nie widział takiego urządzenia, nie wychował się w cywilizacji w której aparaty takie to norma. Czyli nie ma możliwości, aby zrozumieć czym tak naprawdę jest ten aparat. A mimo wszystko, spotykając się z nim, musi sobie jakoś go wytłumaczyć. Więc tłumaczy, jak umie. Oczywiste jest, że nie wpadnie sam z siebie że to urządzenie działające na takiej i takiej zasadzie. I tak powstaje czarodziejskie narzędzie do łapania dusz.

Śmieszne? Poniekąd tak. Ponieważ my wiemy, że indiańskie domysły są nieprawdziwe. Uważamy jego przekonania za urocze i naiwne, bo znamy prawdę. I dlatego nie zgodzimy się nigdy, że to urządzenie naprawdę może więzić dusze. Nie dlatego, że "jesteśmy agentami". Nie dlatego, że "współpracujemy z demonami które łapią dusze". Tylko dlatego, że wiedza naukowa nie pozwala nam wierzyć w zabobon, gdy znamy prawdę.

I dlatego też wykształcone osoby nie uwierzą nigdy w chemtrails. Nie dlatego, że są agentami. Nie dlatego, że ktoś ich przekupił albo zastraszył. Tylko dlatego, że wykształćeni ludzie mają odpowiednią wiedzę na podstawie której mogą ocenić co jest prawdziwe, a co jest śmieszne.

No ok, ale to stawia problem zwolennikom chemtrails. Ponieważ nagle pojawia się masa osób, do których to chemtrails nie przemawia. Ba - nagle pojawiają się osoby, które aktywnie sprzeciwiają się szerzeniu chemtrails. Oczywiście nigdy nie zrozumieją te osoby, że ludzie wyśmiewają chemtrails z powodu głupoty i naiwności tej teorii. Dla nich to musi być wynik "agentów". I tym oto sposobem jestem przez zapewne pewną grupkę osób zaliczany (na poważnie) do grona wynajętych agentów od dezinformacji. Nawet nie wiesz ile śmiechu dostarcza to moim kolegom kiedy im o tym opowiadam ;)

Zresztą - idź na studia. Zostań profesjonalnym meteorologiem. A potem, ze swoją wiedzą, napisz coś na temat chemtrails na DI. Nie ma siły abyś będąc meteorologiem wierzył w tę teorię (tak jak nie ma siły, aby egiptolodzy wierzyli w Projekt Cheops albo astronomowie w teorie spiskowe dotyczące lądowania na Księżycu). A gwarantuję Ci, że zostałbyś szybciutko na forum DI zbanowany jako "przekupiony agent". Bo dla nich agentem jest każdy, kto sprzeciwi się chemtrails. Idąc ich tokiem myślenia agentami musi być zdecydowana większość ludzkości, a już na pewno zdecydowana większość ludzi z wyższym wykształceniem.

Forum DI jak i całe to kółko chemtrailsowe to nic innego jak grupka smutnych ludzi, którzy nie mają pojęcia o czym próbują dyskutować. Patrzą na smugi powstające w wyniku pracy silników samolotów jak przeciętni radzieccy żołnierze, którzy w czasie II wojny światowej patrzyli na żarówkę, kran czy też sedes. Wiesz, że zdarzały się przypadki kiedy sowieccy żołnierze zabierali ze sobą żarówki i wyrywali krany ze ścian przekonani, że będą działać w ich domach po powrocie do Rosji (mimo że nie mieli ani elektryczności ani kanalizacji)? Robili to, bo spotykali się z czymś, co przerastało ich pojęcie. Smutne? Smutne. Śmieszne? W pewnym sensie - śmieszne.

Więc gdy następnym razem zaczniesz zastanawiać się co ludzie sprzeciwiający się chemtrails myślą i czują, pomyśl co sam zacząłbyś czuć i myśleć, gdybyś zobaczył takiego sowieckiego sołdata wyrywającego kran albo ostrożnie pakującego żarówkę do kieszeni kufajki.

I dlatego właśnie się jej sprzeciwiamy (przynajmniej część z nas, ludzie mogą mieć różne motywy). Bo nie chcemy, aby nowe młode osoby zamieniały się w owych smutnych ludzi patrzących ze zdumieniem i niezrozumieniem na płynącą z kranu wodę. Im mniej osób stanie się takich - tym lepiej dla narodu. W dobie internetu ogłupienie ma spore szanse na rozprzestrzenianie się. Na szczęście spore szanse i możliwości mają też i ci, co chcą się uczyć i poznawać prawdę o działaniu atmosfery. Trzeba jedynie chcieć się uczyć.

A my jesteśmy tylko od tego, aby pokazywać ludziom kierunek. Aby przekonywać, że świat nie jest złudzeniem i parę kroków obok naprawdę jest czysta i sucha ziemia, a nie to szambo do kolan. My pobudzamy do myślenia, DI zaś - do fanatycznej wiary. Droga wolna, każdy wybierze co chce. Ale alternatywę powinien znać.

Swoją drogą jeszcze - DI to nic innego jak kółko wzajemnej adoracji. Dlaczego nie ma ich tutaj? "Agenci"? Ba, bzdury. Nie ma tu cenzury, mogą pisać co chcą. Jak długo trzymaliby się zasad kulturalnej dyskusji to nie wtrącałbym się (jako moderator) nic a nic do dyskusji. Ale tutaj spotkaliby się z ludźmi, którzy mają większą wiedzę od nich i którzy dosłownie zjedliby ich i pognębili. Dlatego nie wystąpią tu ze swoimi bajkami. Tam zaś mogą sobie banować tych, którzy piszą rzeczy nie po ich myśli i kisić się w swoim własnym sosie. Przypomina mi to pewną scenę z filmu "Idiokracja" (swoją drogą traktującym o idioceniu społeczeństwa):

Bohater próbuje przeczytać wyraz na plakacie - "rehabilitacja":
- Rehabl... rebahl... reblahi... rehalibi...
- Dlaczego próbujesz przeczytać to słowo? Jesteś ciotą?

W świecie w którym nikomu nie chce się czytać "trudnych wyrazów" i w którym niewielu to umie, próba czytania ich może się wydawać czymś dziwnym i głupim, a nawet podejrzanym. To jeszcze nie to, co mamy na DI. Ale i tak widać tam pochwałę ignorancji i wyśmiewanie uczenia się.

EDIT:

Właśnie na DI zauważyłem, jak nasz niezawodny QM wrzucił filmik kompletnie nie rozumiejąc optyki. Czy ten samolot naprawdę znikł? Czy naprawdę dziwne jest, że nie widać go?

Nie - to normalne. Ale aby nie widzieć w tym niczego dziwnego należy wrócić do szkoły, ewentualnie poczytać o optyce.

Dopóki się zaś tego nie zrobi, zawsze będzie to proste i normalne zjawisko mieszać w głowach niewykształconych ludzi.

Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz - pamiętam filmik na youtube. Jakiś Amerykanin nagrał przelatujący nad jego głową bombowiec B2 (słynne czarne i trudno wykrywalne "latające skrzydło" za miliard dolarów). Niestety kamerzysta krzyczał, niesamowicie podniecony (wybaczcie cytat): "WHAT THE FUCK IS THATI? WHAT THE FUCK IS THAT!?" - bo zapewne nie miał pojęcia co to jest i prawdopodobnie myślał, że właśnie nagrywa pojazd obcej cywilizacji.

I zapamiętałem jeden z komentarzy do tego filmiku. Brzmiał mniej więcej: "to głupi Amerykanin, który nie ma pojęcia jakimi samolotami dysponuje jego lotnictwo". Strzał w dziesiątkę.
  • 0

Kurdimol.
  • Tematów: 3
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Pazi,wyciągasz nieprawidłowe wnioski które wynikają być może z pośpiechu w czytaniu.
Ja nie napisałem że nie chcę poznać odpowiedzi ponieważ tę jak sądzę znam.
Napisałem natomiast w związku z tym że nie chodzi mi o odpowiedź.
Obydwie strony operują na dobrą sprawę tymi samymi argumentami przeciwko sobie i nad tym proponowałem zastanowić się.
Być może ten temat powinien być kontynuowany w innym dziale forum.
  • -6

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych