Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7696 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#2866 Gość_scigany

Gość_scigany.
  • Tematów: 0

Napisano

Pod kątem dziwnego wyposażenia sprawdzali takie zdjęcia zwolennicy chemtrails niejednokrotnie. Publikowano je później jako dowody na istnienie takich oprysków. Kiedy okazywało się, iż to jest instalacja badawcza, nabierano wody w usta i... nic, cisza. Nawet nikt nie rąbnął się w piersi i nie powiedział: ludzie sorki, ale się pomyliłem. Na tym forum, w tym temacie były takie fotki, jak również nieudolne próby przekonania nas za pomocą przerobionych zdjęć.

Gmork, jeśli to są brednie i przemilczysz owe sytuacje to sam sobie wystawisz świadectwo.

Pozdrawiam

Ty jesteś szczególnie utalentowany,jeśli chodzi o twoje świadectwa wypowiedzi,jeśli czegoś nie wiem nie znam tematu,nie interesuje mnie to itp to zmień tematykę,wchodzisz tu tylko po to żeby kogoś oczerniać? Zainteresuj się tym tematem, ogarnij trochę wiedzy, poczytaj, spójrz na niebo i na nasze anomalie pogodowe,zastanów się choć przez chwilę nim cokolwiek napiszesz.
  • 1

Gmork.
  • Tematów: 5
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

"Gmork, jeśli to są brednie i przemilczysz owe sytuacje to sam sobie wystawisz świadectwo."

Ponad połowa ludzi zajmujących się takimi rzeczami to ludzie którzy "wierzą" w teorię spiskowe, to że jacyś debile dyskutują przedstawiając fałszywe dowody nic nie udowadnia względem dyskusji. To że ktoś użył "kłamstwa" w postaci nieudokumentowanych zdjęć i nie przebadali sprawy nijak ma się do prawdziwości wszystkich argumentów za istnieniem tych prób rozpylania czegokolwiek.

I ciekawostka. Ktoś się zdaje pisał, że nie ma samolotów z "dziwnymi" instalacjami...
Z bredniami nie dyskutuję.
  • 1

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

I ciekawostka. Ktoś się zdaje pisał, że nie ma samolotów z "dziwnymi" instalacjami...
Z bredniami nie dyskutuję.

No bo nie ma "dziwnych" instalacji. Problem polega na tym że Wy zwolennicy nie macie zielonego pojęcia na temat budowy samolotu i np. siłowniki klap nazywacie dyszami do oprysku.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gmork, scigany@
Proponuję jednak przebić się przez prawie 200 stron tematu, zapoznać się z treścią i omawianymi zagadnieniami oraz poruszanymi tematami.

Gmork, czy Ty czytasz to, co napiszesz? O jakiej "prawdziwości wszystkich argumentów" prawisz człowieku? No i ta "ciekawostka"... a widziałeś takie samoloty? Co miały zamontowane? A może "TO" już gdzieś tutaj było?
Dla Ciebie bredniami są wszystkie teksty, które nie potwierdzają Twojego toku myślenia.
Pozdrawiam Muhadowski sposób prowadzenia dyskusji.
Zapewne w następnych postach napiszesz:
- co mnie to obchodzi,
- nie muszę Ci/Wam odpowiadać,
- nie rozmawiam z ...(wpisz co chcesz)...
Albo:
- nic nie napiszesz, bo nie musisz,
- nic nie napiszesz, bo odpowiedź jest dla Ciebie niewygodna.

Gmork.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

"Gmork, czy Ty czytasz to, co napiszesz? O jakiej "prawdziwości wszystkich argumentów" prawisz człowieku? No i ta "ciekawostka"... a widziałeś takie samoloty? Co miały zamontowane? A może "TO" już gdzieś tutaj było?
Dla Ciebie bredniami są wszystkie teksty, które nie potwierdzają Twojego toku myślenia."

Dziękuje za troskę. Proszę jeszcze raz przeczytać o jakich argumentach mówię, w końcu powinien się pan doczytać. Miały zamontowane dodatkowe dyszę na tyle małe, by nie dało się ich zauważyć bez dokładnych zdjęć, oględzin samolotu. Przy czym musiał by zrobić to mechanik znający się na rzeczy. Oczywiście nie mówię tu o możliwościach samolotów wojskowych.
Rzeczywiście jeśli coś nie potwierdza logicznego toku myślenia to uważam to za brednię, a pan ?

Polecam :
Geoinżynieria

Użytkownik Gmork edytował ten post 01.12.2011 - 23:14

• -2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

up@
Nie mów o logice, bo nie bardzo wiesz jak jej użyć.
Jakie samoloty posiadały te dysze?
Poproszę o dowody, mogą być w postaci zdjęcia.
Poza tym, tak małe dysze (że prawie niewidoczne) nie wytworzą smugi podobnej do contrails. Zapewne masz argument w postaci odpowiedzi o dużej ilości dysz, ułożonych w okolicach silnika, aby imitowały smugę kondensacyjną.
Tak, tak. A świstak siedzi i te sreberka..... rozrzuca za samolotem.

Gmork.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Silniki
Zdjęcie na stronie

Zostawcie panowie te sreberka, krasnoludki i ziemniaki w spokoju. Przestańcie bredzić i zajmijcie się faktami. A pan staniq zajmie się rzeczową dyskusją na temat, a nie imputowaniem dyskutantom co oni wiedzą i niewiedzą co powiedzą i nie powiedzą.
  • -1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Gmork,

Zacznij samodzielnie myśleć i działać, a nie bezmyślnie powielać te same materiały, które zresztą już były omawiane.

Co do zdjęcia które przedstawiłeś, to wyjaśnienie masz tutaj -> http://depletedcrani...rail-planes-no/

Pokaż nam wszystkim WŁASNE zdjęcie samolotu wyposażonego w instalacje do oprysku !

Mam tu na myśli podobne ujęcie do tego poniżej a więc podczas tych rzekomych "oprysków"....

Dołączona grafika

Gdzie te dysze ?

Użytkownik Kostek edytował ten post 02.12.2011 - 13:19

• 0

Gmork.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

I moja podana strona i twoja udowadnia na pewno, że są samoloty ze specjalnym sprzęt. Można używać mnóstwa urządzeń do opryskiwania. To są fakty. Widzicie na niebie te chemtrails. Często zajmują czyste niebo. To fakt. Mnie nie obchodzi czy ktoś rozpyla substancję trujące. Liczy się cel. Czyli te chmury które się pojawiają po przelotach samolotów. Osobiście już po wielu poszukiwaniach "prawdy" jestem przekonany o celowości tego co się dzieje z tymi samolotami i smugami.

Ja nie pisze tego dla tych pacanów którzy piszą brednie zamiast chociaż logicznie spójnych wypowiedzi. Tych ludzi nie przekonam, robię to dla ludzi którzy tu przychodzą i starają się wyrobić opinię na ten temat, żeby nie musieli czytać samych bzdur.

Tyle na razie się wypowiadam w tym temacie. Dość już dyskusji z bzdurami.
  • -2

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zadałem proste pytanie, a Ty uciekasz od dyskusji. Człowieku, nie przekonasz nikogo w ten sposób. Brakuje Ci pomysłu na manipulacje więc piszesz historyjkę w postaci:

Osobiście już po wielu poszukiwaniach "prawdy" jestem przekonany o celowości tego co się dzieje z tymi samolotami i smugami.

A czy zadałeś sobie trud w tych poszukiwaniach "prawdy" aby zagłębić się w temat lotnictwa ? Nie bo po cholerę. Piszesz jak zwyczajny 5 latek, który myśli że tam na górze nie obowiązują żadne prawa fizyki, ani żadne przepisy w lotnictwie.

Twoje wypowiedzi są wręcz żenujące i śmieszne dla osób które jakieś tam pojęcie mają na temat fizyki i lotnictwa.
  • 1

Kamilos.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dość już dyskusji z bzdurami.

Kto jak kto, ale na pewno nie ty powinieneś tak mówić.Dołączona grafika

Wielki szacunek dla tych którzy mają siłę przez 200 stron się z chemtrailowcami męczyć. Na to szczęście większość ludzi ma głowę na karku i odpowiednią wiedzę by samemu zadecydować o tym która ze stron pisze bzdury.
  • 1

Walczący z Trollami.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Gmork

Ja nie pisze tego dla tych pacanów którzy piszą brednie zamiast chociaż logicznie spójnych wypowiedzi.

Ja jednak, jak już postanowiłem wziąć udział w tej dyskusji, chciałbym, aby któryś z tych, jak to określasz "pacanów", odniósł się do tego, co napisałem. Ciekawi mnie ich zdanie.
Powtórzę swoją wcześniejszą wypowiedź, która nie pierwsza i zapewne nie ostatnia, przeszła bez echa. Czy mamy przez to rozumieć, że tam gdzie nie ripostujecie, to się zgadzacie?

Ta teoria ma bardzo solidne podstawy. Przyznaliście, że oficjalne dokumenty i programy dopuszczają możliwość przeprowadzenia programu rozpylania substancji chemicznych w atmosferze. A zatem uznaliście, że teoria o chemtrails ma bardzo solidne podstawy teoretyczne i praktyczne - opisane w oficjalnych dokumentach i zawarte w oficjalnych programach. Jedyny jak widać problem jest w tym, że jedni uznają, że zapowiadana w oficjalnych dokumentach i programach akcja jest już przeprowadzana, a drudzy uznają, że taka akcja, mimo oficjalnych dokumentów i programów, nie jest możliwa do przeprowadzenia i nie jest przeprowadzana. Wasze stanowisko może, a wręcz powinno zostać odebrane jako wielce naiwne, nie znajdujące oparcia w podstawowych zasadach logicznego rozumowania, jak również sprzeczne ze stanem naszej dzisiejszej wiedzy na temat chemtrails. Inaczej rzecz ujmując, Wasze uparte twierdzenie, że przeprowadzenie takiej akcji jest niemożliwe, przy jednoczesnym uznaniu, że możliwość i konieczność przeprowadzenia całej akcji w przyszłości jest szeroko opisana w oficjalnych dokumentach i programach, jest wyjątkowo naiwne i nielogiczne.

A pan Kostek po mega wpadce ze smugą iryzacyjną ze wstydu nie powinien już więcej włączać komputera. Chamstwo tego człowieka, jakie prezentuje na wielu stronach traktujących o chemtrails, jest porażające.

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 02.12.2011 - 14:24

• -2

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@QM/Muhad/Walczący z Trollami/Frank Drebin

To że są chociażby projekty zasiewania chmur mające na celu spowodowanie deszczu ma się nijak to teorii o truciu przez tajemniczy rząd miliardów ludzi. Czy tam teorii o czymkolwiek związanym z chemtrails.

Czy przeprowadzenie akcji trucia/cokolwiek całego globu jest możliwe ? Już tu padały obliczenia ile by trzeba środków materiałowych, z których jasno wynikało że światowa produkcja by była za mała na pokrycie zapotrzebowania przy takim projekcie.

Jest kilka pytań na które chemtrailsowcy nie są w stanie jasno odpowiedzieć:

1. Jakim cudem nie ma żadnych naocznych i wiarygodnych świadków którzy by mogli powiedzieć coś o chemtrails ? Przecież to są setki tysięcy ludzi którzy by musieli być zaangażowani w taką akcję. Producenci samolotów też by musieli coś o tym wiedzieć, robotnicy w fabryce montujący samoloty, producenci paliw, obsługa naziemna, kontrolerzy lotów. Taka armia ludzi zastraszona lub przekupiona tak że nikt słowa nie piśnie ?

2. Jeśli to jest trucie to czemu nie widać konkretnych wyników globalnego mordu. Gdzie są jakieś dane statystyczne mówiące o wzroście zachorowań od 1997 roku czy tam od kiedy te opryski mają trwać.

3. Jeśli to trucie to w jaki sposób miano by kontrolować gdzie spadnie chemiczny opad ? Czy to nagle okaże się nieważne, tylko że wtedy te wasze chembustery są niepotrzebne bo na głowę wam spadnie oprysk z nad Australii. A Aborygeni raczej chembusterów nie stawiają.

Jedyne fakty to takie że samoloty zostawiają za sobą smugi kondensacyjne z których mogą powstać chmury i biorąc po uwagę niesamowity ruch w powietrzu mają one niewątpliwy wpływ na klimat. Co to ma wspólnego z teorią o chemtrails ? Kompletnie nic.
  • 2

Gmork.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Panie Kostek. O co panu chodzi ?! Pisza pan takie głupoty w swoich postach, że nie wiem jak na nie odpowiadać. Co pan takiego zgłębił w tym lotnictwie co daje panu nade mną taką wyimaginowaną przewagę o której jest pan przekonany ? Do czego się pan odnosi w związku z tą fizyką ?
O których przepisach pan mówi ?
Niech pan przestanie bredzić !

P.S
Na pana post odpowiedziałem. Z 2 razy co najmniej. A tutaj trzeci raz :
Link na strony zamieściłem po tym jak któryś z panów twierdził, że nie ma specjalnych urządzeń do oprysków, a nawet w ogóle nie ma specjalnych.
Na stronie pana jak i mojej podanej w linkach widzi pan mnóstwo różnych specjalnych instalacji.
I tak pana wypowiedz : "że wśród milionów zdjęć nie ma nic co by wskazywało że samoloty posiadają jakieś "dziwne" wyposażenie ?"" jest uznawana prze ze mnie za brednie, a pan jedynie sieje nie logicznymi, pokazującymi jak źle u pana ze zrozumieniem pisanego tekstu, oskarżeniami.
  • -1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@Walczący....

Zabronisz mi się wypowiadać na innych stronach o tej bzdurnej teorii ? Mam prawo do dyskusji, a przede wszystkim to chęć uświadomienia zwykłych ludzi którzy mogą zostać złapane w te chore sidła paranoików.

Sam jesteś jak wpadka. Jak nie masz pojęcia o zjawiskach zachodzących w atmosferze to sie lepiej nie wypowiadaj.

Także ja nie dostałem odpowiedzi na kilka moich pytań, i to bardzo prostych pytań. Ile razy już prosiłem o zdjęcia tych samolotów z instalacjami, i co? Do dziś sie ich nie doczekałem. Kilka postów wyżej zapytałem się zwolenników aby mi pokazali te dysze opryskujące na zdjęciu które zaprezentowałem, i co? ... nic. Wielcy oświeceni i przebudzeni nie mają jak manipulować gdyż na moich zdjęciach zbyt wiele widać i nie ma gdzie wcisnąć bzdury że samoloty posiadają instalacje do oprysku. Wiadomo że najlepszym rozwiązaniem dla oświeconych to jest przedstawić zdjęcie samolotu zrobione tel. komórkowym i swoim podobnym osobom wmówić że dany samolot to "nieoznakowany tankowiec NATO" podczas pracy :P

Taka jest prawda, zwolennicy nie mogą bo nie mają jak bazować na zdjęciach spotterów gdyż za dużo na nich widać, więc są nie wygodne i nie pasują do ich historyjek

@Gmork...
Zapytałem wyraźnie "gdzie te dysze?" (żeby było jasne, chodzi mi o konkretnie to zdjęcie które zamieściłem)

I tak pana wypowiedz : "że wśród milionów zdjęć nie ma nic co by wskazywało że samoloty posiadają jakieś "dziwne" wyposażenie ?"" jest uznawana prze ze mnie za brednie

Dla mnie te instalacje wcale nie są "dziwne", to normalne wyposażenie samolotów które są używane do różnych badań.

Użytkownik Kostek edytował ten post 02.12.2011 - 15:06

• 2

Użytkownicy przeglądający ten temat: 11

0 użytkowników, 11 gości, 0 anonimowych