Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7696 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Walczący
Ależ ja to rozumiem, ty najwyraźniej nie pojmujesz jak może powstać cień smugi na jednej czy kilku warstwach chmur.

W sumie pominąłeś milczeniem debatę. Rozumiem że nie jesteś takową zainteresowany ? Jak dla mnie to dowód o nikłej wartości Twojej argumentacji. Zdajesz sobie sprawę jak wiele luk i niejasności jest w twojej teorii, które możesz wyjaśnić tylko cudowną nieznaną technologią.

A że smug nie ma przy lądowaniu samolotów ? Możesz sobie wyjaśnić że wtedy nie rozpylają chemii, dla mnie bardziej oczywiste jest to że na takiej wysokości rzadkością są warunki pozwalające na utworzenie takich smug. Chociaż było w tym wątku już zdjęcie smugi powstałej na niskiej wysokości. Ale to dla Ciebie jakieś pojedyncze zdjęcie jest nieistotne. Zapewne zmanipulowane jest.

Zastanawiam się czy, biorąc pod uwagę jaką oni muszą dysponować technologią, co sam sugerujesz, nie było by łatwiej po prostu ukryć tej smugi pod hologramem ? Mogli by stworzyć na przykład niebieski cień o odcieniu nieba, samolot by nad nim leciał i smuga by była niewidoczna. Albo mogli by stworzyć hologram chmur. Hmm może te czarne kreski to pierwsze próby ukrycia smug.
  • 1

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Walczący
Ależ ja to rozumiem, ty najwyraźniej nie pojmujesz jak może powstać cień smugi na jednej czy kilku warstwach chmur.

Nadal podtrzymuję, że Ty tego zupełnie nie rozumiesz. Wziąłeś na swoje barki dyskusję do której zupełnie nie jesteś merytorycznie przygotowany. Rozumiem, że koledzy dostali urlopy i ktoś musi się udzielać, ale poza pustymi słowami nic nie wnosisz do dyskusji. Starasz się, ale biednie to wygląda.

A że smug nie ma przy lądowaniu samolotów ? Możesz sobie wyjaśnić że wtedy nie rozpylają chemii, dla mnie bardziej oczywiste jest to że na takiej wysokości rzadkością są warunki pozwalające na utworzenie takich smug.

Wyobrażasz sobie, że jakiś kretyn zaczyna rozpylać chemię przy lądowaniu, czy startowaniu? Chyba aż tak durnych pilotów nie zatrudniają.
  • 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Ma się rozumieć że ci "kretyni" są na tyle mądrzy żeby nie rozpylać chemii przy lądowaniu lub startowaniu ale na tyle głupi że rozpylają chemię na wysokościach przelotowych wiedząc o tym że ludzie posiadający teleskopy i znający się na lotnictwie mogą im zrobić dokładne zdjęcia i wykryć ten proceder?
  • 6

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Robią to wiedząc, że skurtyzanowane media, politycy, dziennikarze i internetowi trolle, mimo licznych dowodów, wcisnął naiwnym ludziom bajkę o smugach kondensacyjnych i aerodynamicznych, które z dnia na dzień zmieniły swoje właściwości i pozostają na niebie na długie godziny, zamieniając się w chmury. Bajkę o smugach, których nie opisali w swoich pracach naukowych żadni polscy naukowcy.

Cały dzisiejszy świat kręci się wokół kłamstw i wykorzystywaniu ludzkiej naiwności. Modelowym przykładem są wydarzenia z 11 września i Smoleńska. Mimo twardych jak diament dowodów, media i politycy milczą, udając, że nic się nie stało. Co do Smoleńska już niedługo będzie totalny dym, co do chemtrails niestety nie. Partie opozycyjne też musiały się na to zgodzić, a nikt dobrowolnie nie założy sobie pętli na szyi. Potrzeba jeszcze sporo czasu, zanim ludzie dowiedzą się, że codziennie ich organizmy bez ich wiedzy i zgody wzbogacane są o rakotwórcze substancje. Trzeba z ludźmi rozmawiać, informować i liczyć na to, że być może za parę lat ta zbrodnia zostanie powstrzymana.

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 10.12.2011 - 18:30

• -7

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Trzeba z ludźmi rozmawiać, informować i liczyć na to, że być może za parę lat ta zbrodnia zostanie powstrzymana.

To nadrukuj jakiś ulotek, idź na ulicę i roznoś, rozmawiaj, informuj, a przestań trolować na tym forum. Tutaj już nikogo więcej do tego bełkotu nie przekonasz, bo padasz w każdej wymianie na ten temat. Nawet nie rozumiesz prostych rzeczy odnośnie cieni, sto razy tłumaczonych. Dostałeś nawet filmik na którym widać jak ta krecha powstaje. To ja już nie wiem, jak obraz nawet do Ciebie nie dociera to co ma dotrzeć ?

To już czas byś przerobił teorię o chemtrails na nową, bo cienie już zostały przewałkowane. Wymyśl coś nowego do dalszego trolowania.
  • 5

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Spójrz na mojego nicka. Myślisz, że nie byłem przygotowany na minusy i takie wypowiedzi, jak Twoja? ;)

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 10.12.2011 - 18:27

• -2

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mam nadzieje, że na moje ostatnie zdanie również byłeś przygotowany :) I masz jakiegoś asa w rękawie by ciągnąć dalej ten temat, a nie tylko odgrzewać stare kotlety :)
  • 0

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Cienie są jedynie ciekawostką, która może zostać w prosty sposób wyjaśniona, ale jak na razie nie jest. Nigdy nie były częścią składową tej teorii.

http://www.youtube.com/watch?v=YqIlxkFkLx8&feature=related

Ted Gunderson za dużo gadał więc załatwili go arszenikiem

http://www.youtube.com/watch?v=PplDDsw1vTw&feature=related

xyz pisał

Mieszkam sobie na warszawskim Bemowie. Codziennie za oknem widzę dziesiątki startujących i lądujących samolotów na wysokości zaledwie paruset metrów. Lecą niemal dokładnie nad moją głową. Pytanie: dlaczego NIGDY nie zostawiają one "smugi chemicznej"? A przecież to najlepszy moment na opryski, duży obszar zamieszkania, mała wysokość itd.

Najwyraźniej przeczytał to jakiś dobry Samarytanin, który podesłał mi szalenie ciekawe zdjęcie.
Dołączona grafika
Jak widać są kretyni, którzy rozpylają chemię tuż po starcie.

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 11.12.2011 - 08:05

• -6

adam0.
  • Tematów: 3
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Czy ty kiedykolwiek widziałeś startujący samolot? Ten samolot znajduje się cały czas na tej samej wysokości, tylko perspektywa sprawia, że wygląda jakby się wznosił.

Według twojego rozumowania, te samoloty startowały niczym Harriery
Dołączona grafika
  • 1

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Widziałem kiedyś coś takiego, ale nie wiem, czy to jest startujący samolot

• -9

Xellos.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ted Gunderson za dużo gadał więc załatwili go arszenikiem

A pamiętam go, był jednym z nas ale potem zaczął za dużo gadać :) Daj spokój, widziałem różnych kolesi na filmikach co gadali o UFO i innych rzeczach. I też gadali wiarygodnie i nic z tego nie wynika. Żaden autorytet nie obejdzie praw fizyki. Możesz być panem całego globu a nadal chemia nie spadnie tam gdzie ją rozpylasz, nadal chemia nie mieści się w samolocie, nadal nie uchronisz swojej rodziny i przyjaciół przed nią.

Co do zdjęcia, szalenie ciekawe to jest czy tam naprawdę jest lotnisko i nic poza tym. To, że ktoś sobie napisał że tam ono jest to może być jego bujna wyobraźnia.
  • 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na wiki piszą, że umarł na raka.
  • 1

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tutaj ciekawy temat.

http://www.abovetops...hread784863/pg1

Jako ciekawostka
  • 0

sebacyw.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mam prośbę do administracji- jeżeli poziom reputacji "Walczącego z Trollami" dojdzie do progu -200 punktów to czy moglibyście w końcu zbanować tą osobę? (jeżeli da się szybciej tym lepiej)
To co teraz nam "zaoferował" przebiło chyba wszystko...

Walczący z Trollami: "Jak widać są kretyni, którzy rozpylają chemię tuż po starcie. "

Dla mnie to już wystarczający powód, aby rzucić mocnego warna tej osobie...
Jak by nie patrzeć obraził pilotów samolotu na zdjęciu.
(A co! Jeżeli on się czepia szczegółów to ja też będę!)

Fakt jest taki, że nie każdemu dane jest mieć internet...

P.S. A dlaczego udzielam się w tym wątku?
- Dlatego by walczyć z trollami.

Dołączona grafika

Jeśli uważasz, że komuś należy się ostrzeżenie lub ban, to od tego służy opcja "raportuj", a nie zaśmiecanie tematu.
Aquila

Użytkownik Aquila edytował ten post 12.12.2011 - 11:55

• 4

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Mam prośbę do administracji- jeżeli poziom reputacji "Walczącego z Trollami" dojdzie do progu -200 punktów to czy moglibyście w końcu zbanować tą osobę? (jeżeli da się szybciej tym lepiej)

Przychylam się do prośby. Nie może być tak, by osoba o reputacji Josefa Fritzla w ogóle miała prawo otwierać usta i wydobywać z siebie dźwięki (chyba że będą to odgłosy cierpienia), czy też gdziekolwiek w formie pisemnej przedstawiać swoje chore przemyślenia. Idąc dalej, jeżeli suma reputacji wszystkich osób, które pisały w tym temacie, że wierzą w chemtrails osiągnie poziom -2000 to należy czym prędzej zamknąć (najlepiej wykasować) ten temat. Bo pół biedy, gdy na forum udziela się jeden Fritzl, a co będzie jeśli jest ich setka? Trzeba dbać o zdrowie psychiczne narodu! Nie można odciągać ludzi od oglądania TVNu, czytania Gazety Wyborczej, od głosowania na jedynie słuszną, przewodnią partię postępu i powszechnego dobrobytu. Nie można ludzi zmuszać do myślenia, bo co będzie jak w końcu zaczną myśleć? Po co ludzie mają się zastanawiać, że to co widzą na niebie nie zostało opisane przez żadnych polskich naukowców? Przecież to jest tak mało istotne. Skoro o tym, że jest to zjawisko naturalne, zapewniają osoby z trzema, czterema, czy już w ogóle pięcioma gwiazdkami reputacji, to musi być to najprawdziwsza prawda. Przecież mieliśmy być głupim, wypłowiałym intelektualnie narodem. Przecież mieliśmy uwierzyć w pilota samobójcę, pijanego generała, sterującego samolotem Prezydenta, cztery podejścia, pancerną brzozę, w końcu w pojawiające się już od drugiej wojny kratownice na niebie. Przecież goja od zwierzęcia odróżnia jedynie to, że potrafi podnieść klapę od sedesu. A tu jakieś wątpliwości, pytania, niedowierzanie. Mieliśmy szansę grzecznie się dostosować i nie drażnić pana. Jak widać nie chcemy jej wykorzystać.

To co teraz nam "zaoferował" przebiło chyba wszystko...

Bezczelny typ śmiał się dopytać o polskie opracowania naukowe traktujące o trwałych smugach kondensacyjnych i aerodynamicznych wychodzących z powierzchni skrzydła a nie wychodzących z końcówek. To przebiło wszystko! Nie można przecież tolerować takiej głupoty.

Dla mnie to już wystarczający powód, aby rzucić mocnego warna tej osobie...
Jak by nie patrzeć obraził pilotów samolotu na zdjęciu.

Spokojnie, dla chcącego nic trudnego. Wczoraj dostałem trzecie ostrzeżenie za to, że napisałem, że ateista wierzy, że kamień ożył, a nasz ułomny umysł nie jest w stanie zdefiniować Boga. Od urlopu uchroniła mnie interwencja Pana Przemo, jednak wizja bana wisi nade mną nieubłaganie. Gdybym osobiście spotkał pilota, który wywala na ludzi tony rakotwórczej chemii, to myślę, że na delikatnym słowie "kretyn" by się nie skończyło.

P.S. A dlaczego udzielam się w tym wątku?
- Dlatego by walczyć z trollami.

Jak już napisałem na samym początku, na trolla potrzebny jest jeszcze większy troll.

Chcecie mnie banować, proszę bardzo. W sumie nie wiem, co jeszcze mógłbym napisać w tym temacie. Powtórzę to po raz ostatni mądry po lekturze tego tematu zrozumie, co jest grane, głupiemu tłumaczyć po prostu i najzwyczajniej nie ma sensu. I pamiętajcie - nigdy nie jest za późno by walczyć z tym syfem, nigdy nie jest za późno, by powiedzieć STOP temu ukrytemu zatruwaniu nas i środowiska.

Dołączona grafika

Jedynie upomnienie, bo rozumiem, że chciałeś się bronić. Ale to wciąż offtop, więc na przyszłość proszę załatwiać takie sprawy na PW.
Aquila

Użytkownik Aquila edytował ten post 12.12.2011 - 11:58

• -4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych