Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

http://www.youtube.com/watch?v=RvVHn35NmOI
Bardzo ciekawy materiał. Ludzie przedstawiają wyniki badań swojej krwi - drastycznie zwiększony poziom baru we krwi, aluminum w wodzie... Ludzie wyglądają jak chodzące zombi, problemy z sercem itd. Ludzie zaczynają się nieźle wku...ć. Gorąco polecam.

Jasne, że ciekawy. Zarządy wszystkich koncernów chemicznych w Mohave County muszą mieć niezły ubaw, a już z pewnością śpią bardziej spokojnie.
  • -1

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jak Litwin zarzuci komuś, że nie jest Litwinem a np. Hiszpanem, bo na Hiszpana wygląda, to jest rasistą?

Ty swoją wypowiedzią starałeś się dyskredytować opinię profesora Hamana pisząc o jego "polskości", rysach twarzy i nazwisku. Jak byś tej wypowiedzi nie tłumaczył to już rasizm.
To że widzisz różnicę między czarnym a białym nie robi z kogoś rasisty. To że będziesz ignorował czyjeś zdanie podkreślając kolor jego skóry już tak.

Ja, jak i wielu buraków na tym forum, czekamy na odpowiedź kiedy zaczęły się wg Ciebie opryski, bo jak widać jest wiele dowodów świadczących iż smugi zostawały na niebie długo przed 1997 rokiem.

pdjakow nawet wygrzebał zdjęcie z polskiego opracowania z 1950, chyba że nazwisko Parczewski jest zbyt mało polskie dla Ciebie. Będziesz je ignorował, bo w Twoim mniemaniu, burak je przedstawił ?

To zdjęcie w Wikipedii też pewnie jest fałszerstwem ?
Dołączona grafika

Użytkownik dzustin edytował ten post 26.12.2011 - 12:09

• 2

Seleroo.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ponieważ wypłata za dyskredytowanie 'oświeconych' się opóźnia, chyba muszę IM pokazać, że pracuję, to może szybciej przyślą.

Jedyny ślad tej niestabilności to hasło w Wikipedii i praca tego Pana,w której widzimy lekko pofalowane smugi kondensacyjne, a nie zygzaki i smugi w kształcie DNA.

Dla mnie to zygzaki a nie DNA, ale każdy widzi to co chce widzieć, więc nie będę się spierać.

+ Poszukałem i rzeczywiście w wielu opracowaniach naukowych jest mowa o niestabilności typu Crow, ale jestem przekonany, że zygzaki na niebie w Kołobrzegu to nie efekt tej niestabilności.

Jesteś przekonany gdyż?

Zastanawiające jest również to, że nigdy na niebie nie widziałem wcześniej takiego efektu.

Są rzeczy na niebie i ziemi, o których się nawet filozofom nie śniło.
Zarówno ty jak i ja jeszcze wielu rzeczy nie widzieliśmy, ale wg mnie nie jest to zastanawiające.

pdjakow
Tak jestem pospolitym kłamczuszkiem i burakiem. Chodziło mi o opracowania zagraniczne dotyczące smug aerodynamicznych, a sugerowanie że profesor Haman nie jest Polakiem wynika z mojego braku wiary, że polski z krwi i kości profesor byłby w stanie sprzedać się w tak ważnej dla ludzkości sprawie i tak bezczelnie okłamywać ludzi.

Psst, słyszałeś o rozbiorach Polski? I o zachowaniu części szlachty? I o tym, że niektórzy (nawet król) dostali za to pieniądze? Chociaż Stanisławowi Augustowi spłacono długi, ale podstawił fikcyjnych wierzycieli i i tak forsę dostał. Byli dobrzy ludzie i byli źli, są dobrzy i są źli ale nie ma narodowości, w której są ludzie jednej kategorii, więc sugerowanie, że ktoś nie jest Polakiem, bo jego wypowiedzi są niezgodne z twoim światopoglądem jest zachowaniem mało kulturalnym i nie dziwię się określeniom jakie poleciały w twoją stronę.

Użytkownik Rorsarch edytował ten post 26.12.2011 - 17:28

• 2

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ponieważ wypłata za dyskredytowanie 'oświeconych' się opóźnia, chyba muszę IM pokazać, że pracuję, to może szybciej przyślą.

Kolejny żartowniś. Problem, który opisywany jest w tym temacie jest tragedią dla nas wszystkich. Powolnie zatruwają nasze środowisko i nas samych. Robią to bez naszej zgody, za naszymi plecami, do tego jeszcze bezczelnie nas okłamują i z wiarą w naszą inteligencje na poziomie zwierzęcia wmawiają nam najbardziej absurdalne, niedorzeczne i durne tłumaczenia. Jeżeli kogoś to śmieszy to naprawdę gratuluję, a zarazem współczuję poczucia humoru.

Dla mnie to zygzaki a nie DNA, ale każdy widzi to co chce widzieć, więc nie będę się spierać.

Na Wikipedii pod tym hasłem znajdujemy zdjęcia ze smugami w kształcie spirali DNA.

Zarówno ty jak i ja jeszcze wielu rzeczy nie widzieliśmy, ale wg mnie nie jest to zastanawiające.

Bo jesteś żartownisiem, który z poważnej sprawy delikatnie sobie kpi. Takim osobom można zapewne narobić na czerep, a dla nich będzie to zabawna nieświeża czekoladka. Będą się cieszyć i śmiać się z "oświeconych" mówiących obkichanym delikwentom, że mają kał na głowie.

Psst, słyszałeś o rozbiorach Polski? I o zachowaniu części szlachty? I o tym, że niektórzy (nawet król) dostali za to pieniądze? Chociaż Stanisławowi Augustowi spłacono długi, ale podstawił fikcyjnych wierzycieli i i tak forsę dostał.

Nie twierdzę, że nie ma Polaków, którzy nie są w stanie sprzedać siebie za garść srebrników. W historii znaleźć możemy mnóstwo takich przykładów. Jednak najchętniej i najczęściej to nie Polacy się sprzedawali. Polecam historię Polskiej Republiki Ludowej, kto ją wprowadzał i umacniał, kto pełnił wiodącą rolę w strukturach władzy ludowej, wreszcie kto po transformacji nadal rządzi tym krajem i kto nadal ogłupia umęczone polskie społeczeństwo.

Byli dobrzy ludzie i byli źli, są dobrzy i są źli ale nie ma narodowości, w której są ludzie jednej kategorii, więc sugerowanie, że ktoś nie jest Polakiem, bo jego wypowiedzi są niezgodne z twoim światopoglądem jest zachowaniem mało kulturalnym i nie dziwię się określeniom jakie poleciały w twoją stronę.

Oczywiście, że tak. Jest wiele osób z narodu wybranego, których bardzo, ale to bardzo szanuję, a nawet podziwiam. Niestety osoby te były i są dzisiaj zajadle zwalczane, na równi z rdzennymi Polakami. Jego (Pana Hamana) poglądy nie są niezgodne z moim światopoglądem, tylko są ordynarnymi, bezczelnymi kłamstwami. Wystarczy spojrzeć na polskie media, na to w czyich są rękach i jak perfidnie ogłupiają i okłamują ludzi co roku odnośnie 11 września, odnośnie Smoleńska, odnośnie chemtrails. Jak promują byłych komunistycznych dygnitarzy, w tym Bolka, Millera, Kwaśniewskiego, Jaruzelskiego. To są autorytety, których słuchać i podziwiać mają Polacy. Wierzysz w to, że media te są w rękach Polaków patriotów? Jeżeli nie dziwisz się określeniom, jakie poleciały w moją stronę, to jakie określenia mogą i powinny polecieć w Waszą stronę? Myślę, że nie ma takiego warzywa, które trafnie by Was określało.

W sieci znalazłem dzisiaj niesamowite, nie wiem, czy nie najlepsze nagranie pokazujące geoinżynierię w praktyce. Smugi chemiczne układane przez kilkanaście samolotów w kratownice. Zobaczcie jak codziennie tajemnicze samoloty i piloci ciężko pracują byśmy w zdrowiu nie dożyli do emerytury. Rakotwórcza chemia rozpylana na nas jak na niepotrzebne, bezwartościowe, szkodliwe insekty.
http://www.youtube.com/watch?v=18gMsldbqxs&feature=player_embedded#!
Po prostu jedna wielka masakra! >/ (polecam jakość HD 720p).

Polecam również te fragmenty innego doskonałego dokumentu. Ludzie naprawdę muszą się obudzić i to szybko. Osoby takie jak pdjakow, dzustin i inne niech lepiej tego nie oglądają. Po co mają tracić nerwy z niedowierzania jak bardzo naiwni i niedouczeni są ludzie na świecie.
http://www.youtube.com/watch?v=TtLjFpyhTac&feature=player_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=Q7E62LVMWvY&feature=player_embedded

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 26.12.2011 - 20:15

• -2

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo jesteś żartownisiem,

To zaskakujące, ale mi się wydaje, że jego post był szczególnie trafny.

Myślę, że nie ma takiego warzywa, które trafnie by Was określało.

A mogę sobie wybrać kabaczka?

W sieci znalazłem dzisiaj niesamowite, nie wiem, czy nie najlepsze nagranie pokazujące geoinżynierię w praktyce. Smugi chemiczne układane przez kilkanaście samolotów w kratownice. Zobaczcie jak codziennie tajemnicze samoloty i piloci ciężko pracują byśmy w zdrowiu nie dożyli do emerytury. Rakotwórcza chemia rozpylana na nas jak na niepotrzebne, bezwartościowe, szkodliwe insekty.
Po prostu jedna wielka masakra! >/ (polecam jakość HD 720p).

Z tego można wysnuć wniosek, że liczba lotów jest wysoka. Nic więcej.

P.S.
Nie odpowiedziałeś na pytania.
  • 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

WzT@
Twoim autorytetem zapewne jest Yaro.
Co do warzyw, jest kilka, ale Ci nie podpowiem jakie.
Odnieś się do zadanych pytań i nie zasłaniaj się tym, że jesteś na nas obrażony.
Jeżeli nie masz ochoty na dyskusję z nami, zawsze możesz zabrać swoje zabawki i iść do domu. Nas temat chemtrails śmieszy i mamy prawo do dobrego humoru, bez względu na to, jaki nastrój w Tobie to wywołuje.
Jeśli Twój nastrój jeszcze się nie poprawił, proponuję jak zawsze, dobre na wszystko "Śmiej Żelki".

edit:literki

Użytkownik Staniq edytował ten post 26.12.2011 - 19:28

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Odnieś się do zadanych pytań i nie zasłaniaj się tym, że jesteś na nas obrażony.

Dyskutować z osobą, która nazywa mnie burakiem nie będę. Nie jestem obrażony, tylko ludzka przyzwoitość mi nie pozwala.

Jeżeli nie masz ochoty na dyskusję z nami,

Czyli z kim? Są na tym forum inni użytkownicy, kulturalni i rzeczowo się wypowiadający. Dla nich mogę poświęcić swój czas, dla Was nie bardzo.

zawsze możesz zabrać swoje zabawki i iść do domu.

Jest jeszcze trochę materiału do przedstawienia. Kiedy uznam to za stosowne wycofam się z dyskusji.

Nas temat chemtrails śmieszy

I dlatego w nim tak intensywnie uczestniczycie? Was martwi to, że ludzie nie są do końca tak durni, jak zakładano i rozmawiają o tym, że ktoś ich codziennie zatruwa. Każdy normalny człowiek będzie chciał się dowiedzieć kto, po co i jak długo? To nasze ludzkie prawo domagać się prawdy o działaniach wycelowanych w nasze zdrowie. Jak się Tobie nie podoba, to zrezygnuj z tej dyskusji i nie trać nerwów.

i mamy prawo do dobrego humoru, bez względu na to, jaki nastrój w Tobie to wywołuje.

Mój nastrój jest stabilny. Jest mi smutno, że ktoś wchodzi bez pytania do naszego własnego kraju i mnie i moich rodaków zatruwa. Jest mi smutno, że są osoby, które w zatruwaniu ludzkości dostrzegają coś zabawnego.

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 26.12.2011 - 20:15

• -2

Seleroo.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Kolejny żartowniś.

A więc nie jestem agentem, skoro uważasz mnie za żartownisia. Czemu więc inni negujący chemtrailsy mieliby nimi być?

Bo jesteś żartownisiem, który z poważnej sprawy delikatnie sobie kpi.

Co nie zmienia faktu, że ty i ja nie widzieliśmy jeszcze wielu rzeczy.

Jednak najchętniej i najczęściej to nie Polacy się sprzedawali.

I co z tego? To że dajmy na to, 8 na 10 nie da się przekupić, to tych dwóch da się przekupić i będą działać zgodnie z życzeniem tych, którzy ich przekupili.

Polecam historię Polskiej Republiki Ludowej, kto ją wprowadzał i umacniał, kto pełnił wiodącą rolę w strukturach władzy ludowej, wreszcie kto po transformacji nadal rządzi tym krajem i kto nadal ogłupia umęczone polskie społeczeństwo.

Ja słyszałem dwie wersje: ''Nie ma na kogo głosować'' i ''Zagłosuję na kogokolwiek, bo jak nie zagłosuję to mój głos dostanie Kaczyński''. Raczej brakuje kogoś, kto by oczarował Polaków ciekawszymi obietnicami niż aktualne partie. Ale to chyba nie jest temat na ten wątek.

Jego (Pana Hamana) poglądy nie są niezgodne z moim światopoglądem, tylko są ordynarnymi, bezczelnymi kłamstwami.

Są kłamstwami wg. ciebie, więc nie zgadzają się z twoim światopoglądem. Ja np. poczytałem w internecie trochę o profesorze Hamanie i w pełni szanuję jego opinię oraz ją popieram, więc nie uznaję jej za kłamstwo.

Wystarczy spojrzeć na polskie media, na to w czyich są rękach i jak perfidnie ogłupiają i okłamują ludzi co roku odnośnie 11 września, odnośnie Smoleńska, odnośnie chemtrails. Jak promują byłych komunistycznych dygnitarzy, w tym Bolka, Millera, Kwaśniewskiego, Jaruzelskiego. To są autorytety, których słuchać i podziwiać mają Polacy. Wierzysz w to, że media te są w rękach Polaków patriotów?

Nie oglądam telewizji, brzydzi mnie polityka, a pół roku temu tylko to leciało w TV. Nie mam autorytetów w sferze polityki, natomiast w autorytety innych ludzi się nie mieszam, ale jeśli ktoś będzie niesłusznie oczerniał moje, to mam prawo je bronić. Profesor Haman jest dla mnie autorytetem w dziedzinie fizyki atmosfery, bo raczej ktoś kto by gadał od rzeczy, nie miałby takiej pozycji w środowisku naukowym.

Smugi chemiczne układane przez kilkanaście samolotów w kratownice. Zobaczcie jak codziennie tajemnicze samoloty i piloci ciężko pracują byśmy w zdrowiu nie dożyli do emerytury. Rakotwórcza chemia rozpylana na nas jak na niepotrzebne, bezwartościowe, szkodliwe insekty.

To ja poproszę o dwie rzeczy:
1. Odpowiedz na moje i nie tylko moje pytania z ostatnich stron.
2. Przedstaw mi wyniki badań gleby zatruwanej rakotwórczą chemią, ALE zarówno sprzed rozpoczęcia ''oprysków'' jak i po ich rzekomym rozpoczęciu. Bo jak się publikuje tylko te drugie dane to wygląda w ten sposób:
Koło pana Stefana wybudowano odwiert służący wydobyciu gazu łupkowego. Przyjeżdża telewizja i zauważają, że w studni nie ma wody. Puszczają szokujący materiał, jak to odwierty szkodzą środowisku. Tylko że już za dziadka pana Stefana nie było wody w tej studni, a nikt nie spytał pana Stefana, czy w studni była woda przed rozpoczęciem odwiertów.
Wydaje mi się, że takie badania były by ciekawym dowodem w tej sprawie.

EDIT:wstyd, ale dopiero teraz to zauważyłem

Na Wikipedii pod tym hasłem znajdujemy zdjęcia ze smugami w kształcie spirali DNA.

Wybacz, ale muszę cię prosić o zalinkowanie tych zdjęć, ponieważ tutaj to ja regularnej spirali DNA nie widzę. BTW, skoro na Wikipedii pod tym hasłem (myślę, że chodzi ci o artykuł zalinkowany powyżej) znajdują się zdjęcia ze smugami w kształcie spirali DNA, to chyba nic niezwykłego w tym, że znów je zaobserwowano.

Użytkownik Rorsarch edytował ten post 26.12.2011 - 20:03

• 1

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dyskutować z osobą, która nazywa mnie burakiem nie będę. Nie jestem obrażony, tylko ludzka przyzwoitość mi nie pozwala.

Ja nie nazwałem Cie burakiem, ale kłamcą i manipulatorem, więc nie dopisuj mnie do tamtej grupy.

Czyli z kim? Są na tym forum inni użytkownicy, kulturalni i rzeczowo się wypowiadający. Dla nich mogę poświęcić swój czas, dla Was nie bardzo.

Oczywiście, swoje własne wypowiedzi nazywasz równie rzeczowymi?...

Jest jeszcze trochę materiału do przedstawienia. Kiedy uznam to za stosownę wycofam się z dyskusji.

Czyli wtedy, kiedy nie będziesz miał ochoty odpowiadać na zadane pytania. Ignorujesz nasze pytania i dowody naukowe, więc dodatkowo jesteś ignorantem.

I dlatego w nim tak intensywnie uczestniczycie? Was martwi to, że ludzie nie są do końca tak durni, jak zakładano i rozmawiają o tym, że ktoś ich codziennie zatruwa. Każdy normalny człowiek będzie chciał się dowiedzieć kto, po co i jak długo? To nasze ludzkie prawo domagać się prawdy o działaniach wycelowanych w nasze zdrowie. Jak się Tobie nie podoba, to zrezygnuj z tej dyskusji i nie trać nerwów.

Podoba się, podoba. Dostarczasz dobrej rozrywki. Będę grzeczny i nie powiem "czym".

Mój nastrój jest stabilny. Jest mi smutno, że ktoś wchodzi bez pytania do naszego własnego kraju i mnie i moich rodaków zatruwa. Jest mi smutno, że są osoby, które w zatruwaniu ludzkości dostrzegają coś zabawnego.

Zapytam jeszcze raz o dowody tego zatruwania, bo chyba nie mówisz o tym co nam przedstawiłeś dotychczas?

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To ja poproszę o dwie rzeczy:
1. Odpowiedz na moje i nie tylko moje pytania z ostatnich stron.
2. Przedstaw mi wyniki badań gleby zatruwanej rakotwórczą chemią, ALE zarówno sprzed rozpoczęcia ''oprysków'' jak i po ich rzekomym rozpoczęciu. Bo jak się publikuje tylko te drugie dane to wygląda w ten sposób:
Koło pana Stefana wybudowano odwiert służący wydobyciu gazu łupkowego. Przyjeżdża telewizja i zauważają, że w studni nie ma wody. Puszczają szokujący materiał, jak to odwierty szkodzą środowisku. Tylko że już za dziadka pana Stefana nie było wody w tej studni, a nikt nie spytał pana Stefana, czy w studni była woda przed rozpoczęciem odwiertów.
Wydaje mi się, że takie badania były by ciekawym dowodem w tej sprawie.

Zapomniałeś dodać, że należy pamiętać o tym, by nie pomylić jednostek, tak jak tutaj:

Żeby nie "zapominać" o tym by policzyć ile metrów sześciennych powietrza przeszło przez filtry HEPA.
http://contrailscien...il-non-science/

Oraz żeby przypadkiem nie robić kreatywnego tłumaczenia filmów, jak tutaj:

Edit:
Ktoś kiedyś tu chyba szukał dowodu na to, że niejaki Tanker Enemy jest krętaczem. No to pytanie związane z filmem z RTL: skoro nie jest krętaczem, to jakim cudem z:

„Die Aufzeichnungen belegen, dass dabei sehr geringe Mengen von Düppeln ausgebracht werden”

Wyszło mu

„The registers report emissions of chemtrails at low altitudes”

Ot, zagadka.

Użytkownik pdjakow edytował ten post 26.12.2011 - 20:16

• 2

Seleroo.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No właśnie, nawet jeśli teoria o chemtrailsach jest prawdziwa (w co szczerze wątpię), to powyższe przykłady fałszerstw czy ''niedopatrzeń" skutecznie ją rujnują. Ale co tam, biznes na sprzedaży szmat z octem i plastikowych rurek kwitnie, więc trzeba dalej wmawiać ludziom, że są pryskani jak buraki na polu.
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No właśnie, nawet jeśli teoria o chemtrailsach jest prawdziwa (w co szczerze wątpię), to powyższe przykłady fałszerstw czy ''niedopatrzeń" skutecznie ją rujnują. Ale co tam, biznes na sprzedaży szmat z octem i plastikowych rurek kwitnie, więc trzeba dalej wmawiać ludziom, że są pryskani jak buraki na polu.

Może wyda Ci się to śmieszne, ale swego czasu zadałem sobie trud dotarcia do tego reportera od słoika z wodą. Zapytałem, czy zdaje sobie sprawę z błędu przeliczeń jednostek - odpowiedział, że tak i nawet było sprostowanie, ale dziwnym trafem nie "wyciekło" do jutuba.

@Staniq
"Ja nie nazwałem Cie burakiem, ale kłamcą i manipulatorem, więc nie dopisuj mnie do tamtej grupy."

Zauważ że również ja go formalnie tak nie nazwałem. Zapytałem moderatorów jak to możliwe, że jakiś burak obraża polskiego profesora i nikt nie reaguje. To, że WzT odnosi to do siebie jest równoznaczne z przyznaniem, że obrażał.
  • 1

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Taktyka XXI w. - odnaleźć kilka "świrniętych" jednostek - uogólnić ich jako cała grupa - wykreować negatywny wizerunek i nazwać ich jako chorych psychicznie - wyśmiewać każdego "członka" danej grupy - problem z głowy - jeśli problem dalej powraca wróć do punktu pierwszego.

Tak jest Panowie i Panie. Wyśmiewa się ludzi pokazując właśnie przykłady takich ludzi co to stosują jakieś szmatki nasączone octem, porównanie ich do całej grupy "wyznawców" i tak toczy się to kółeczko.
Sam nie jestem po żadnej ze stron, ale patrzeć na ośmieszanie innych nie potrafie.
Każdy kto korzysta z internetu powinien wykuć regułke "nie karmić trolli" (nic do Ciebie nie mam walczący z trollami pisząc to)
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Taktyka XXI w. - odnaleźć kilka "świrniętych" jednostek - uogólnić ich jako cała grupa - wykreować negatywny wizerunek i nazwać ich jako chorych psychicznie - wyśmiewać każdego "członka" danej grupy - problem z głowy - jeśli problem dalej powraca wróć do punktu pierwszego.

Tak jest Panowie i Panie. Wyśmiewa się ludzi pokazując właśnie przykłady takich ludzi co to stosują jakieś szmatki nasączone octem, porównanie ich do całej grupy "wyznawców" i tak toczy się to kółeczko.
Sam nie jestem po żadnej ze stron, ale patrzeć na ośmieszanie innych nie potrafie.
Każdy kto korzysta z internetu powinien wykuć regułke "nie karmić trolli" (nic do Ciebie nie mam walczący z trollami pisząc to)

No widzisz, tylko problem polega na tym że taki Tanker Enemy dla chyba niemal wszystkich "wyznawców" to guru. Było to widać także i tutaj. Wszystkie te filmy mimo ewidentnych zaniedbań, jak i nawet oszustw są z pełną powagą prezentowane jako "dowody", a nawet "dowody ostateczne". Są "poważne" grupy dla których jeśli nie wierzysz w działanie mini chembustera za 360 zł na allegro, to jesteś agent, troll a nawet współuczestniczysz w ludobójstwie. Jeśli masz inne zdanie, to zaraz znajdzie się troll który będzie Ci życzył śmierci i to szybkiej. Wszyscy są odporni na wiedzę i robią jakieś halo wokół kratownicy na niebie - ja się z kolei zastanawiam w jaki niby sposób miałaby ona _nie_ powstawać. Każdy argument jest zbywany byle czym - a to jest niepolski, a to pewnie zmanipulowany. Wszystko jest sprowadzane do "pokaż mi dowód ale i tak uznam, że to fałszerstwo, bo takie jest moje widzimisię".

Siłę argumentu masz w przypadku WzT. Prof. Haman kłamie, bo ma niepolskie nazwisko i podejrzane rysy twarzy.

Wybacz, ale to nie chodzi o wyciąganie jednostek. Całe to środowisko samo sobie strzela gole.
  • 6

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Staniq
"Ja nie nazwałem Cie burakiem, ale kłamcą i manipulatorem, więc nie dopisuj mnie do tamtej grupy."

Zauważ że również ja go formalnie tak nie nazwałem. Zapytałem moderatorów jak to możliwe, że jakiś burak obraża polskiego profesora i nikt nie reaguje. To, że WzT odnosi to do siebie jest równoznaczne z przyznaniem, że obrażał.

A ja miałem na myśli grupę, o której on mówi (zapewne wyimaginowaną), bo skoro nie wskazał o kogo chodzi, uważałem za stosowne wnieść sprostowanie.
BrainCollector@
Niekarmienie trolla jest najlepszym rozwiązaniem, jeżeli brak argumentów w dyskusji z kimś, kto nie rozumie o co chodzi.
Tutaj mamy zgoła inny przypadek. Człek ów rozumie "o co kaman", ale odrzuca dowody naukowe, proponując coś innego w zamian. Problem w tym, że to "coś" ma się nijak do praw fizyki i warunków panujących w atmosferze. Jako dowód przytacza "przekonanie", oraz wiarę. Nawet repetujący uczeń w gimnazjum, jest w stanie zrozumieć fizykę na tym poziomie.
Sztandarowe dowody zwolenników teorii chemtrails rozsypują się jak domek z kart. My nie ośmieszamy człowieka, bo niech wierzy w co chce, my ośmieszamy dowody, bo są śmieszne.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 16

0 użytkowników, 16 gości oraz 0 użytkowników anonimowych