Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W czyich oczach się ośmieszam? Syjonistów? Platformersów? Pozbawionych skrupułów idiotów? Naiwnych frajerów? A jak w oczach tcyh osób ośmieszyli się Polacy protestujący przeciw ACTA, co? To dopiero jest ośmieszenie. Ludzie zaczynają myśleć, a to tym osobom bardzo, ale to bardzo się nie podoba. Ja wiem. Te osoby zostały nauczone, że goje to zwierzęta i wystarczy mówić do nich miłym głosem, pokazać cukierka, pogłaskać po główce i zaczną grzecznie merdać ogonkiem. Niestety, wiara w naszą bezgraniczną głupotę w końcu te osoby zgubi. Dzisiaj te osoby muszą nas wyśmiewać, obrażać, wmawiać innym, że mamy coś z głową. Argumenty już dawno się im skończyły, a teraz próbują jedynie grać na czas i do momentu, kiedy ich chory plan ostatecznie wejdzie w życie, uśpić naszą czujność. Na nieszczęście dla tych porąbańców zwierzęta już wiedzą, że ogrodzenie to iluzja, a pan z kijem to tylko mały, cwany frajer.

W poniższym akapicie nie mam zamiaru nikogo obrażać, tylko położyc nacisk na pewne bezsensowne zachowania.

Dobra, a taki przykład, osoba ma urojenia i widzisz wszędzie mordercze misie. Zamiast kałuży wody widzi kałużę krwi. Jak ty byś sobie poradził z wyjaśnieniem takiej osobie, że to tylko jego zwidy? Przecież on widzi co widzi i ignoruje inne wytłumaczenia opierając się tylko na tym co on widzi. Tak samo jest z daltonistą. Jak mu wytłumaczyć, że świat mieni się wieloma kolorami? Podobnie jest u ciebie. Zrobiłeś pewne założenie i nie potrafi ani na chwilę od niego odejść. Nie podałeś nigdy procesu, który uniemożliwiałby utrzymywanie się contrails przez długi czas. Natomiast stwierdzenie, że wcześniej tak nie było to wypisanie sobie na czole, że jest się za przeproszeniem debilem, ponieważ tutaj dyskutujemy w sposób w miarę naukowo i opieranie się na wielce niedokładnych doświadczeniach empirycznych, szczególnie że wcześniej nikt ze spiskowców nie zwracał uwagi na długość utrzymywania się contrails, jest beznadziejnie głupie. To całkowite zaprzeczenie procesu naukowego dowodzenia. Dopiero teraz spiskowcy mogą powiedzieć, że coś zauważyli bo zaczeli zwracać uwagę na smugi, a nie opierać się na swojej pamięci, która przecież zapamiętuje tylko ważne rzeczy, jest bardzo nietrwała i łatwa do zmanipulowania przez sugestię.

Wpisując w google hasło chemtrails otrzymamy prawie... 8 milionów wyników!, a Ty próbujesz mi wmówić, że to ja coś komuś wmawiam. Wy naprawdę wierzycie, że My do końca pozostaniemy Wam posłuszni? Że już do końca damy sobie pluć w twarz? Że bez walki damy zrobić z siebie niewolników?

Uzasadnij logicznie dlaczego popularność ma jakiekolwiek znaczenie dla naszej dyskusji?

Muahahahaha Mogłem przeczytać to na samym początku, to darowałbym sobie polemikę z taką osobą, jak Ty.

Udowodnij, że fizyka kwantowa jest zła. Spodziewam się, że jest to dla ciebie zupełnie obcy temat, więc jestem bardzo ciekawy jak niby chcesz nadrobić swoje braki w wiedzy, by nie czytają wielu książek i sporej liczby obliczeń cokolwiek udowodnić.

Powiedz, ale szczerze, w jaki sposób jesteś w stanie określić, że coś co mówią naukowcy jest nieprawdą polegając tylko na swoim umyśle? Wiadomo, że każdy się kiedyś myli dlatego mam na myśli już powszechnie uznaną wiedzę fizyczną.

Pozdrawiam
  • 3

Walczący z Trollami.
  • Tematów: 1
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

To proszę uściśli to... jaka grupa działa na forum...

Przyznasz, że nie jest to temat właściwy do dyskusji o tym, jakie grupy działaja na tym forum. W odpowiednim temacie chętnie się wypowiem, a tak naraziłbym się na zarzut pisania nie na temat i 3 ostrzeżenie.

Wyrażałeś to fakt, ale czasami warto to wszystko spiąć w ramy, więc wykaż się dobrą wolą i jeśli chcesz być wiarygodny przedstaw to, na moją prośbę

Nie Tobie oceniać, czy jestem wiarygodny, czy nie. Jeżeli po lekturze tego tematu nadal nie wierzysz, że zrzucają nam na głowy rakotwórczą chemię, to żadne spinanie tematu w ramy nic nie pomoże.
  • -3

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To proszę uściśli to... jaka grupa działa na forum...

Przyznasz, że nie jest to temat właściwy do dyskusji o tym, jakie grupy działaja na tym forum. W odpowiednim temacie chętnie się wypowiem, a tak naraziłbym się na zarzut pisania nie na temat i 3 ostrzeżenie.

Sam rozpoczynasz wątek, może przypomnę:

Wy naprawdę wierzycie, że My do końca pozostaniemy Wam posłuszni? Że już do końca damy sobie pluć w twarz? Że bez walki damy zrobić z siebie niewolników?

To nie dziw się, że ktoś w tym przypadku ja, chciałby poznać kto stara się wam/Tobie pluć w twarz, robić z was/Ciebie niewolników? Tak, że tutaj lub w innym wątku odpowiedz. I zgadzam się temat nie jest właściwy, tylko czemu to Ty zaczynasz o tym pisać właśnie tutaj?

Wyrażałeś to fakt, ale czasami warto to wszystko spiąć w ramy, więc wykaż się dobrą wolą i jeśli chcesz być wiarygodny przedstaw to, na moją prośbę

Nie Tobie oceniać, czy jestem wiarygodny, czy nie. Jeżeli po lekturze tego tematu nadal nie wierzysz, że zrzucają nam na głowy rakotwórczą chemię, to żadne spinanie tematu w ramy nic nie pomoże.

Jestem użytkownikiem tego forum i w moich oczach Ty nie potrafiąc opisać tego w co wierzysz i o co Cię grzecznie proszę będziesz niewiarygodny. Jesteś jasnowidzem, że wiesz co kogo przekona? Proszę jeszcze raz napisz zbiorczego posta: kto? jak? jakimi środkami? itp. 

• 2

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Rozpoczecie wątku, a jego kontynuacja to zupełnie co innego. Myślę, że większość osób, w tym i Ty, dokładnie wie o kim pisałem i nie ma sensu tego tłumaczyć.

Jestem użytkownikiem tego forum i w moich oczach Ty nie potrafiąc opisać tego w co wierzysz i o co Cię grzecznie proszę będziesz niewiarygodny. Jesteś jasnowidzem, że wiesz co kogo przekona? Proszę jeszcze raz napisz zbiorczego posta: kto? jak? jakimi środkami? itp. 

Czy Ty przypadkiem nie broniłeś zajadle oficjalnej wersji o 9/11? Czy to nie Ty przekonywałeś wszystkich, że NWO to jedynie wymysł? I teraz przychodzisz tutaj, udajesz zwykłego użykownika forum próbującego dowiedzieć się czegoś o chemtrails, a ja mam spełniać Twoje prośby i dyskutować w sposób, jaki chcesz mi narzucić?
Dołączona grafika

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 01.02.2012 - 12:51

• -2

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Rozpoczecie wątku, a jego kontynuacja to zupełnie co innego. Myślę, że większość osób, w tym i Ty, dokładnie wie o kim pisałem i nie ma sensu tego tłumaczyć.

Nie wiem kto to. I jak dla mnie ma jak najbardziej sens to tłumaczyć. Zarzuciłeś jakiejś bliżej przez Ciebie niezidentyfikowanej organizacji na tym forum chęć plucia Tobie w twarz i robienie z Ciebie niewolnika. Naprawdę chciałbym się dowiedzieć kto to... 
I jak mam rozumieć stwierdzenie: "że nie ma sensu tego tłumaczyć"? post wcześniej napisałeś: "że chętnie to napiszesz"? To może się na coś zdecyduj?

Teraz to:

ironmacko:Jestem użytkownikiem tego forum i w moich oczach Ty nie potrafiąc opisać tego w co wierzysz i o co Cię grzecznie proszę będziesz niewiarygodny. Jesteś jasnowidzem, że wiesz co kogo przekona? Proszę jeszcze raz napisz zbiorczego posta: kto? jak? jakimi środkami? itp.

Czy Ty przypadkiem nie broniłeś zajadle oficjalnej wersji o 9/11? Czy to nie Ty przekonywałeś wszystkich, że NWO to jedynie wymysł? I teraz przychodzisz tutaj, udajesz zwykłego użykownika forum próbującego dowiedzieć się czegoś o chemtrails, a ja mam spełniać Twoje prośby i dyskutować w sposób, jaki chcesz mi narzucić? [...]

O zaczynasz kolejny wątek... Walczcy z Trollami, czy ja próbuję ukryć moją sceptyczna postawę??? I jakim wg. Ciebie jestem użytkownikiem? No całkiem normalnym nie jestem... przyporządkowano mnie do grupy użytkownicy+.
Czy moje sceptyczne podejście sprawia, że nie mogę Cię prosić o wyrażenie Twojego zdania?
Ponieważ w swoim poście zacząłeś kolejny wątek, nie odpowiadając na moją prośbę to ją przypomnę: "Proszę jeszcze raz napisz zbiorczego posta: kto? jak? jakimi środkami? itp."  

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 01.02.2012 - 13:10

• 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeżeli po lekturze tego tematu nadal nie wierzysz, że zrzucają nam na głowy rakotwórczą chemię, to żadne spinanie tematu w ramy nic nie pomoże.

Uściślisz w końcu, jaki rodzaj chemii masz na myśli?
Raz jest rakotwórcza, zaraz potem to geoinżynieria i bioinżynieria, chwilę później bar, latające kulki (chemiczne?), hologramy, morgellonka, smród z kanału i ACTA ... aha, jeszcze 9/11. Coś pominąłem?
Gubisz się w zeznaniach.

D.K..

Semper invicta

• Tematów: 2725
  • Artykułów: 16
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Zgłaszałem tę PW moderacji, bez odzewu.

Z jakiego dnia jest wzmiankowana PW? Żadnego raportu z nią związanego nie było, przynajmniej w przeciągu ostatnich dwóch miesięcy. Do zgłaszania treści niezgodnych z regulaminem służy wyłącznie opcja "Raportuj". Jeśli uźyłeś jakiegoś innego sposobu, to był on nieprawidłowy.

edit Yawgmoth
Podpisuję się pod tym pytaniem i dodam, że brak odpowiedzi lub odpowiedź niezgodna z prawdą będzie potraktowana jako próba manipulacji.

• 0

Palmæro.

Anty-lewak

• Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

[...]
Wpisując w google hasło chemtrails otrzymamy prawie... 8 milionów wyników![...]

za to po wpisaniu w google hasła "elf" dostajemy... uwaga: 221,000,000 wyników. To niezaprzeczalnie udowadnia że istnienie elfów jest dużo bardziej prawdopodobne od istnienia chemtrails
  • 5

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Zgłaszałem tę wiadomość smoderatorowi Przemo, ale z tego co widze nie jest on już teraz moderatorem i zapewne dlatego nie zareagował. Nie korzystałem z raportuj, bo jak już wcześniej pisałem zgłosiłem tą drogą w tym temacie naprawdę sporo postów (w tym te w których nazwano mnie burakiem) i nic to nie dało.

Co do tematu to bez wątpienia romawiam tu z osobami które.... myślą, że metale, czy gliny są przeźroczyste! :rotfl: I jak tu dalej z takimi osobami rozmawiać ? Przecież nie będę się pastwił nad ich umysłami, nad ich wiedzą, nad sposobem ich myślenia. Leżącego się przecież nie kopie. Grubo ponad 3 tysiące treściwych postów, a oni chcą bym spiął je w ramy, bym to wszystko uściślił. Stare dobre metody manipulacji.

Po drugie nie pisałem, że 8 mln wyników w google świadczy o istnieniu danego zjawiska, tylko o jego powszechności i coraz większym zainteresowaniu światowej społeczności. Kiedy prawda oficjalnie wyjdzie na jaw, a nastąpi to zapewne niebawem, wyników będzie i 500 mln.

Na koniec zauważyć wypada, iż to, że ja w ogóle z tymi osobami rozmawiam świadczy, że w jakimś tam stopniu wciągam się w ich gierkę i sam ulegam manipulacji. Nie mogę się jednak powstrzymać, aby nie wytknąć tym osobom ich amatorszczyzny. Te osoby chcą być traktowane poważnie, a przykładowo na tym nagraniu widzą... samoloty kołujące nad lotniskiem :lol
http://www.youtube.com/watch?v=MbLey21uM6c&feature=related

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 02.02.2012 - 10:32

• 1

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

<p> 

[...]
Co do tematu to bez wątpienia romawiam tu z osobami które.... myślą, że metale, czy gliny są przeźroczyste!  :rotfl: I jak tu dalej z takimi osobami rozmawiać ? Przecież nie będę się pastwił nad ich umysłami, nad ich wiedzą, nad sposobem ich myślenia. Leżącego się przecież nie kopie. Grubo ponad 3 tysiące treściwych postów, a oni chcą bym spiął je w ramy, bym to wszystko uściślił. Stare dobre metody manipulacji.
[...]

Walczący o jakiej Ty manipulacji mówisz??? 
W końcu dyskusja polega na wymianie argumentów..., niestety jak sam napisałeś temat w tym momencie ma ponad 3tys postów i gdybyś przejrzał go od samego początku to zauważyłbyś, że dotyczył bardzo wielu wątków. Dlatego Twoje ciągłe uciekanie od zebrania jak to określasz "oczywistości" dotyczących oprysków są dość dziwne, zamiast tego zaczynasz kolejny wątek.
Czy nie uważasz, że takie wklejanie kolejnych filmików nic nie zmienia? Może najpierw załatwmy sprawy nie załatwione. Tak więc po raz trzeci proszę: napisz swoje przemyślenia dotyczące tematu chemtrails (kto, gdzie, jak) albo bądź mężczyzną i napisz: "nie zrobię tego bo mi się nie chce" 

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 02.02.2012 - 10:39

• 0

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ironmacko, dla mnie jesteś skompromitowany. Wierząc i przekonując innych do oficjalnej wersji wydarzeń z 9/11, przekonując innych, że NWO to jedynie wymysł, wystawiłeś sobie świadectwo osoby, której niestety nie można brać na poważnie. Wybacz, ale nie będę prowadził z Tobą dyskusji. Musisz ponieść konsekwencje swojego postępowania, które jest haniebne i przyprawia mnie o mdłości. Nie mam ochoty z Tobą rozmawiać.

Jedyne co moge zrobić, jak znajdę czas, to wyłuskać i przedstawić punkt po punkcie Wasze najwięsze idiotyzmy, jakie w tym temacie zamieściliście. Jest tego sporo, także zajmie mi to trochę czasu, ale zapewniam, że lektura mojego postu będzie ultra ciekawa i zabawna.
  • -1

Goosfraba.
  • Tematów: 3
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Panie i Panowie... szczerze Was podziwiam. Wasze próby wytłumaczenia jakiegokolwiek zjawiska zwolennikom teorii chemtrails jest tak samo efektywne jak próba wyburzenia betonowego schronu piłeczką do ping-ponga (tenisa stołowego). Jednakowoż Walczący z Trollami zapętlił się na całego więc i ja zrobię to samo i powtórzę mój apel:
Dołączona grafika
  • 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ironmacko, dla mnie jesteś skompromitowany. Wierząc i przekonując innych do oficjalnej wersji wydarzeń z 9/11, przekonując innych, że NWO to jedynie wymysł, wystawiłeś sobie świadectwo osoby, której niestety nie można brać na poważnie. Wybacz, ale nie będę prowadził z Tobą dyskusji. Musisz ponieść konsekwencje swojego postępowania, które jest haniebne i przyprawia mnie o mdłości. Nie mam ochoty z Tobą rozmawiać.

I kolejny raz uciekasz do innego tematu... czy my tutaj rozmawiamy o 9/11? albo NWO chociaż może właśnie o tym ostatnim owszem. Niestety nie mogę tego się od Ciebie dowiedzieć.

Jedyne co moge zrobić, jak znajdę czas, to wyłuskać i przedstawić punkt po punkcie Wasze najwięsze idiotyzmy, jakie w tym temacie zamieściliście. Jest tego sporo, także zajmie mi to trochę czasu, ale zapewniam, że lektura mojego postu będzie ultra ciekawa i zabawna.

I bardzo dobrze, każdy zbiorczy post nie powstaje w 5min. Tak więc spokojnie pisz i jak będziesz gotowy to go zamieść.

PS. do moderatorów: tak więc myślę, że zgodzicie się z moim zdaniem, że do czasu napisania zbiorczego, wypunktowanego posta przez Walczący z Trollami możecie ten temat zamknąć. W końcu rozmowa/debata polega na wymianie argumentów, a tutaj na razie był zalew filmików tylko z jednej strony bez odnoszenia się do postów adwersarzy. Jak widać z dużymi oporami ale wreszcie jeden odważny zgodził się to opisać w punktach...

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 02.02.2012 - 11:00

• 0

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ironmacko. Ewidentnie widać, jaki jest cel Twojego udziału w tej dyskusji. Nie chcesz się dowiedzieć niczego o chemtrails, nie zależy Ci na żadnej dyskusji, tylko na zamknięciu tematu. To, że rozmowa nie będzie przebiegała według Twoich zachcianek, to żaden powód, by zamykać ten temat. Zanim wypunktuje Wam wasze idiotyzmy, które tu wypisaliście, zapewne i ja i inne osoby będziemy chcieli dalej swobodnie tutaj dyskutować i przedstawiać kolejne materiały obnażające tę zbrodnię i ten haniebny spisek światowych świrusów.
  • 0

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ironmacko. Ewidentnie widać, jaki jest cel Twojego udziału w tej dyskusji. Nie chcesz się dowiedzieć niczego o chemtrails, nie zależy Ci na żadnej dyskusji, tylko na zamknięciu tematu. To, że rozmowa nie będzie przebiegała według Twoich zachcianek, to żaden powód, by zamykać ten temat. Zanim wypunktuje Wam wasze idiotyzmy, które tu wypisaliście, zapewne i ja i inne osoby będziemy chcieli dalej swobodnie tutaj dyskutować i przedstawiać kolejne materiały obnażające tę zbrodnię i ten haniebny spisek światowych świrusów.

Oki, masz rację przecież zawsze może się coś ciekawego wydarzyć na niebie... Czekam na Twojego posta. Tylko oprócz jak to nazywasz idiotyzmów zamieść również wreszcie zbiorczo: Kto pryska, jak, od kiedy itp. Bądź chłopem z krwi i klawiatury i nie uciekaj to strzelania focha, pozwolisz, że zacytuje:

[...]Nie mam ochoty z Tobą rozmawiać.

, a był bym zapomniał wskaż również tych opisywanych przez siebie świrusów (nie musi być z imienia, wystarczy, że określisz grupę do jakiej przynależą)

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 02.02.2012 - 11:24

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 11

0 użytkowników, 11 gości oraz 0 użytkowników anonimowych