Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7697 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

dzustin.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mariushu, nadal twierdzisz, że metale i gliny są przeźroczyste? Myślałem, że po takiej wtopie już więcej Ciebie tutaj nie zobaczę.

Samochód wyrzuca z siebie między innymi ołów, a jakoś go nie widać gołym okiem w spalinach.

Na ShoutBox przyznałeś że zdjęcia przedstawiające smugi z lat 70 mogą być prawdziwe. Oczywiście wyjaśniłeś to tym, że po prostu już wtedy mogli pryskać chemią.
Jednak większość ludzi dedukuje inaczej. Skoro powstawanie smug za samolotami to nic nowego i miało miejsce od zawsze, od kiedy samoloty latają na wysokości 10km, to gdzie tutaj miejsce na spisek. Pojawił się tutaj nawet filmik przedstawiający bombowce turbośmigłowe z 2 wojny światowej za którymi tworzyła się podobna smuga. Można więc założyć iż przelot samolotu na takiej wysokości może utworzyć smugę. To czy ona się pojawi, czy będzie wisieć długo czy krótko zależy już od warunków panujących na trasie przelotowej.
Można powiedzieć, że jeden z głównych dowodów na chemtrails, mówiący iż to nowe zjawisko i tajemniczy projekt NWO, został obalony.

Jak wyjaśnisz zjawisko powstawania smug za statkami na oceanach. Było to poruszone na przedstawianym tutaj filmie na którym swoje stanowisko przedstawił prof. Haman

http://www.youtube.com/watch?v=qN54nhIqZUg

Użytkownik dzustin edytował ten post 10.02.2012 - 12:37

• 2

Kostek.
  • Tematów: 4
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@dzustin, ten film już był przedstawiany i dla Walczącego prof. Haman nie jest wiarygodny, dla niego dowodem są filmiki na YT nakręcone przez "znafców" takich jak Tanker Enemy...

@Walczący, z łaski swojej, dlaczego nie wypowiedziałeś się w sprawie tych starych zdjęć które przedstawiłem tutaj w tym temacie, tylko gdzieś tam ukradkiem w ShoutBox'ie ? Może dlatego że tam ta wiadomość szybko zniknie ?
To na dokładkę masz tu kolejne, bardzo stare zdjęcia, na jednym nawet widać cień smugi rozciągający się po horyzont... I co Ty na to ?

http://www.jetphotos...d=2934&nseq=131
http://www.jetphotos...d=3297&nseq=172
http://www.jetphotos...d=5866&nseq=225
http://www.jetphotos...=33301&nseq=574
http://www.jetphotos...=43539&nseq=802

Możesz w końcu określić datę rozpoczęcia "chemisrails" ? :mrgreen: Możesz powiedzieć nam tu wszystkim jakim cudem setki tysięcy spotterów nie zauważyło nic dziwnego w samolotach ? Jesteśmy wszyscy przekupieni, agentami ? :mrgreen:

edycja docinek. Captain Jack.
  • 1

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mariushu, nadal twierdzisz, że metale i gliny są przeźroczyste? Myślałem, że po takiej wtopie już więcej Ciebie tutaj nie zobaczę.

No niestety jeśli ktoś tu zaliczył wtopę to Ty.

Nie, nigdy nie widziałem takich słupów świetlnych jak na zdjęciach z Ukrainy, tak samo jak nigdy wcześniej nie widziałem smug kondensacyjnych poukładanych w kratownice, zostających na niebie długie godziny i zamieniających się w emulsyjną powłokę.

Zrób zdjęcie z dość długim czasem naświetlania w momencie gdy występuje zamglenie. Ładne efekty.
Co do wikipedii, to nie wiem dlaczego ostatniemu panu uroiło się, że smugi kondensacyjne powstają tylko w wyniku działania silników turboodrzutowych.
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Walczący, jak postępują Twoja praca nad zbiorczym postem, dotyczącym kłamstw sceptyków i dodatkowo odpowiedzią na proste pytania, które pomogą w dyskusji. Dla przypomnienia:

-kiedy zaczęły się opryski?
-kto za tym stoi (jeden kraj/rząd/NWO/inne)
- ile % samolotów latających nad nami rozsiewa chemię
- po co to robią
- inne

Oczywiście cały czas rozumiem, że taki post może chwilę powstawać ale liczę na Ciebie...

• 1

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Możesz w końcu określić datę rozpoczęcia "chemisrails" ? :mrgreen: Możesz powiedzieć nam tu wszystkim jakim cudem setki tysięcy spotterów nie zauważyło nic dziwnego w samolotach ? Jesteśmy wszyscy przekupieni, agentami ? :mrgreen:

Mi się kiedyś udało dotrzeć do korespondencji emailowej w której było to rozstrząsane, chyba jescze bez nazwy 'chemtrails'. Dyskusja ta była datowana na 1996 rok o ile pamiętam.

Usunięcie offtopu. Captain Jack.
  • -1

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Samochód wyrzuca z siebie między innymi ołów, a jakoś go nie widać gołym okiem w spalinach.

Tak, ale tu nie chodziło o skład spalin samolotu, składających się z substancji, które podczas procesu spalania znajdowały się w postaci gazowej, tylko o skład chemii rozpylanej (nie spalanej) w ramach geoinżynierii. Mariush twierdzi, że rozpylane aluminium, bar, sront, czy siarka sa przeźroczyste, a jedynie w przypadku, kiedy na tych przeźroczystych metalach i glinach powstanie kondensacja, będziemy mogli dostrzec długie (w domyśle trwałe) smugi. W innym wypadku ta chemia (te chemiczne pierwiastki) będzie NIEWIDOCZNA! I Wy to łyknęliście. Takie brednie są dla Was sensownym wytłumaczeniem, jak wyglądałaby geoinżynieria wproawdzona w życie. I ja mam z Wami dyskutować? Tracić na Was czas?

Post o Waszych idiotyzmach powstanie i z pewnościa go zaprezentuje jeśli ponownie nie dojdzie do próby zamknięcia tego tematu. Z pewnością nie będę jak kolega Mariush zwlekał z odpowiedzią prawie rok.

Co do starych zdjęć, to były już wałkowane wielkokrotnie - nie stanowią one żadnego dowodu. Nie wiemy co jest na tych zdjęciach, czy smugi chemiczne, czy kondensacyjne, które moga przeciez pozostać na niebie do minuty. W 90% na zdjęciach widzimy zwykłe zachmurzenie i smugi kondensacyjne, a niektóre ze zdjęć moga przedsatwiać rzeczywiste opryski, które były już, jak wiemy, w przeszłości przeprowadzane.

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 10.02.2012 - 16:16

• -4

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A dlaczego smugi kondensacyjne nie mogą utrzymywać się dłużej niż minutę? Przeież nie róznią się zasadniczo od chmur piętra wysokiego, które mogą się utrzymywać całymi dniami.

Na marginesie: ołów w spalinach samochodowych nie może występować w stanie gazowym ze względu na zbyt niską temperaturę spalania paliwa (poniżej 1000*C).

I jeszcze: technika geoinżynierii przewiduje rozpylanie związków siarki w stratosferze (wyżej niż zakres dróg lotniczych), gdzie ze względu na ekstremalnie niską wilgotność powietrza rozpylanie czegokolwiek może prowadzić co najwyżej do powstawania krótkich smug kondensacyjnych.

Użytkownik Lynx edytował ten post 10.02.2012 - 16:26

• 3

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Walczacy
Bo to co wypada chociażby z rury wydechowej jest niewidoczne gołym okiem. Dlaczego mój samochód inaczej kopci latem (spaliny są praktycznie niewidoczne), a inaczej zimą gdy na zewnątrz jest grubo poniżej zera. Ba wystarczy iż z -20 zrobi się -10 i widać iż z rury mniej.

Czy ty rozumiesz że mówiąc o przezroczystości miał zapewne na myśli iż jest to niewidoczne gołym okiem ? Czy już musisz wałkować i czepiać się co drugi post czegoś takiego, jak by to miało nagle obalić całe stanowisko sceptyków ?

Co do zdjęć to jednego nie rozumiem. Jak można wklejać zdjęcie z 2012 roku przedstawiające rzekome chemtrails, mleko na niebie itp (i będące dowodem), a zdjęcie z lat 70 przedstawiające podobne zjawisko już nie stanowi żadnego dowodu.

No i jak to masz w zwyczaju to co niewygodne i trudne to wytłumaczenia pomijasz. Co z tymi statkami na oceanie ?

Użytkownik dzustin edytował ten post 10.02.2012 - 16:35

• 2

Milosz.
  • Tematów: 47
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widzę, że ten temat nie został permanentnie zamknięty i dobrze, bo mogę nadal wbijać swoje ostre gwoździe do trumny teorii smug chemicznych. A patrząc na to, jak wiele osób robi tutaj to samo, co ja, dziwię się naprawdę tej zaciekłej, choć bezsensownej obronie tej skompromitowanej już teorii, przez jej zwolenników.

Smugi chemiczne, to nieprawda, niektórzy ludzie w nie wieżą, ponieważ w większości nie mają pojęcia o różnych zjawiskach występujących w atmosferze i o lotnictwie i dają się po prostu zrobić w konia.
Ofiary własnej niewiedzy.
Poniższy film, przedstawia większość argumentów zwolenników teorii smug chemicznych, jak i naukowych dowodów, które obalają te argumenty.
Ponad to przedstawia inne naukowe dowody na to, że smugi chemiczne to jedna wielka ściema.

http://www.youtube.com/watch?v=UE9Tlxh736Y

Film jest naprawdę świetny i zapraszam do jego obejrzenia, szczególnie polecam go osobom, które co dopiero zaczęły zgubnie wierzyć w smugi chemiczne. Polecam go szczególnie wam, bo mam takie wrażenie, że po jego obejrzeniu, większość z was zmieni swoje zdanie.

EDIT: Tytuł filmu sugeruje, że został zrobiony przez jakiegoś „myśliciela” i że przedstawia „twarde” dowody chemii na niebie, ale jest zupełnie inaczej, to jest film dokumentalny Discovery Science, i jest naprawdę bardzo dobry. 8)

Użytkownik Miłosz edytował ten post 11.02.2012 - 04:03

• 3

GuardAngel.
  • Tematów: 37
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

• -1

Kostek.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Powinni Was, cholernych "chemsrailowców" pozamykać i nie wypuszczać do końca życia ! Dla mnie jesteście zwyczajnymi fanatykami i psycholami zagrażającymi społeczeństwu !

http://zatruteniebo....s/#comment-2370

http://www.rp.pl/art.../21,716582.html

Kostek, rozumiem, że możesz nie zgadzać się z argumentami opowiadającymi za chemtrails, ale nic nie może usprawiedliwiać obrażania innych ludzi i dobrze o tym wiesz. Muszę dać Ci ostrzeżenie i urlop od forum na tydzień. Mam nadzieję, że tyle wystarczy, żebyś nabrał dystansu. Captain Jack.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
  • 3

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Tak czułem, że Kostek nie wytrzyma. Mam nadzieję, że po tym niemieckim reportażu inni jemu podobni nie odważą się dalej zaprzeczać, że na świecie jest rozpylane aluminium i inne świństwa. Chcieliście badań - zostały one zaprezentowane w tym reportażu - 60% aluminium. Każde kolejne pisanie nieprawdy odnośnie chemtrails (rozpylanego aluminium i innej chemii) powinno zostać nagradzane ostrzeżeniem za perfidne, notoryczne łamanie punktu regulaminu mówiącego o zakazie wprowadzania innych użytkowników w błąd.

Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 12.02.2012 - 20:58

• -13

dzustin.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@Walczący

Wg ciebie w tym materiale są przedstawione badania smug pozostawionych przez samoloty rejsowe które rzekomo rozpylają chemię ? Ja nie widzę żadnego związku między chemtrails a operacjami wojskowymi przedstawionymi w tym materiale.
Jedynie co się rzuca w oczy to tragiczne tłumaczenie zrobione chyba translatorem googla. Może Tanker Enemy powinien to przetłumaczyć.
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jedynie co się rzuca w oczy to tragiczne tłumaczenie zrobione chyba translatorem googla. Może Tanker Enemy powinien to przetłumaczyć.

Jak Tanker by to tłumaczył, to z czegoś w rodzaju "There is no proof that chemtrails are real" wyszłoby "Istnieją bardzo silne dowody na to, że chmetrails istnieją". Mniej więcej to zrobiono z filmikiem dotyczącym chemtrails z RTL.

@Walczący
Nie można pisać nieprawdy o Chemtrails z tego prostego powodu, że takie zjawisko nie istnieje.
  • 2

Walczący z Trollami.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Walczący
Wg ciebie w tym materiale są przedstawione badania smug pozostawionych przez samoloty rejsowe które rzekomo rozpylają chemię ?

Przedstawione są wyniki badań chemicznego kału, który zrzucają nam na głowę samoloty. W reportażu dyplomatycznie ograniczyli swoje dywagacje do samolotów wojskowych, jednak my dobrze wiemy, że i samolotom rejsowym zdarza się pozostawiać za sobą niemiłe dla nas niespodzianki.

Ja nie widzę żadnego związku między chemtrails a operacjami wojskowymi przedstawionymi w tym materiale.

Jak może nie widzieć związku pomiędzy tym, co przedstawiono w reportażu, a chemtrails? Od przeszło 3 lat ciągnie się ten temat i od samego początku podnoszone było, że obok innej chemii głównie rozpylane jest ALUMINIUM. W niemieckim reportażu, obok oczywiście nieprecyzyjnych dywagacji, że mogą to być substancje do mylenia radarów (nie podali w nim po jaką cholerę wojsko miałoby permanetnie mylić radary i czyje radary), przedstawiono wynik przeprowadzonych badań laboratoryjnych, które wykazały, że rozpylana chemia w 60% składa się z... ALUMINIUM! Przecież to musi przekonać każdego, nawet najmniej inteligentnego człowieka.
  • -4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 12

0 użytkowników, 12 gości oraz 0 użytkowników anonimowych