Skocz do zawartości

Zdjęcie

Chemtrails – coś wisi w powietrzu

• Please log in to reply
7697 replies to this topic

Ankieta: Chemtrails – coś wisi w powietrzu ? (535 użytkowników oddało głos)

Chemtrails - rozpylana chemia na niebie, czy obalona teoria spiskowa ?

1. Głosowano Zostało wykazane, że Chemtrails to nie tylko teoria. To jest fakt. (137 głosów [25.61%] - Zobacz)

Procent z głosów: 25.61%

2. Głosowano Sceptycy zasiali lekką niepewność, ale ogólnie nie poradzilili sobie z tematem - skłaniam się ku wersji spiskowej. (57 głosów [10.65%] - Zobacz)

Procent z głosów: 10.65%

3. Głosowano Nie wiem. Obie strony dyskusji mają wiele mocnych argumentów i obie wersje są równie prawdopodobne. (64 głosów [11.96%] - Zobacz)

Procent z głosów: 11.96%

4. Głosowano W kilku kwestiach sceptycy nie potrafili czegoś wyjaśnić, ale raczej wykazali, że spisku nie ma. (42 głosów [7.85%] - Zobacz)

Procent z głosów: 7.85%

5. Głosowano Teoria o Chemtrails została obalona. (235 głosów [43.93%] - Zobacz)

Procent z głosów: 43.93%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

pdjakow.
  • Tematów: 10
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jasne są firmy które zajmują się reklamą i używają do tego samolotów ze specjalnymi urządzeniami do rozpryskiwania środków chemicznych które tworzą napisy reklamowe. super. bo po moim niebie latają samoloty z takimi samymi urządzeniami tyle ze nie robią napisów .

A co robią? A może odpowiesz na pytanie zadane Walczącemu? Powtórzę:

"A dlaczego smugi kondensacyjne nie mogą utrzymywać się i rozchodzić po niebie tak jak chmury, całymi godzinami, skoro mają takie same właściwości?"
  • 0

Ala29.
  • Tematów: 7
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

a czy nie wydaje sie to dziwne ,ze od początku tego tematu jedna lub dwie osoby uparcie starają się wyśmiać wszystkich na tym forum -,,paranoicy,spiskowcy, nieuki, itp.Zadziwiające z jakim uporem staracie się odwieść wszystkich ,którzy chcą nagłośnić tę sprawę,jak na ludzi nie widzących żadnego problemu zachowujecie się dziwnie.K
  • 0

pdjakow.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

a czy nie wydaje sie to dziwne ,ze od początku tego tematu jedna lub dwie osoby uparcie starają się wyśmiać wszystkich na tym forum -,,paranoicy,spiskowcy, nieuki, itp.Zadziwiające z jakim uporem staracie się odwieść wszystkich ,którzy chcą nagłośnić tę sprawę,jak na ludzi nie widzących żadnego problemu zachowujecie się dziwnie.K

Znaczy zachowujemy się dziwnie, bo zachowujemy się rozsądnie? Czy jak zechcę nagłośnić istnienie niewidzialnego różowego jednorożca, a ktoś mnie wyśmieje, to też będzie się zachowywać dziwnie? Dlaczego każdy, kto nie wierzy w chemtrails automatycznie w oczach spiskowców staje się agentem, a niektórzy ida po bandzie i zarzucają "niepolskość" tym, którzy wyjaśniają to na gruncie nauki? Dlaczego jako dowody w sprawie chemtrails podaje się jawne manipulacje w rodzaju przerobionych grafik, czy fałszywego tłumaczenia pana Tanker Enemy? Dlaczego uparcie unikacie odpowiedzi na pytanie:

"A dlaczego smugi kondensacyjne nie mogą utrzymywać się i rozchodzić po niebie tak jak chmury, całymi godzinami, skoro mają takie same właściwości?"

czy też parafrazując

"A dlaczego smugi kondensacyjne mają utrzymywać się krótko, skoro zbudowane z tego samego chmury cirrus/cirrostratus potrafią się utrzymywać godzinami"?

To mi się wydaje dziwne. Walczący nawet nie raczył zauważyć (nie raczył - ha ha ha - doskonale to widział panie i panowie), że znikająca smuga na jego filmie tak naprawdę nie znikła. To wszystko jest tylko i wyłącznie mąceniem w temacie przez ludzi kurczowo trzymających się własnego światopoglądu niezależnie od tego jakby nie był irracjonalny.
  • 2

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Może skomentujcie te filmy.

To happenning amerykańskiej artystki Kim Beck. Napisy na niebie miały być sfilmowane przez jak największą liczbę osób i wrzucone Youtube. Zdaje się, że akcja zakończyła się pełnym sukcesem.

Jasne są firmy które zajmują się reklamą i używają do tego samolotów ze specjalnymi urządzeniami do rozpryskiwania środków chemicznych które tworzą napisy reklamowe. super. bo po moim niebie latają samoloty z takimi samymi urządzeniami tyle ze nie robią napisów .

Można wiedzieć dokładnie jakie to urządzenia? Producent, sposób montażu, rodzaj środka służącego do robienia napisów - jestem tego bardzo ciekawy.

Użytkownik Lynx edytował ten post 17.02.2012 - 21:29

• 2

Ala29.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

wyrwałeś moj cytat z kontekstu ,to kolega dzustin twierdzi ,ze są firmy które zajmują się reklamą w taki sposób ja twierdzę,żę skoro mogą tworzyć napisy w taki sposób muszą mieć sprzęt do tego skoro mają sprzęt mogą wykorzystać go w sposób inny niż reklama kasa to kasa. patenty na rozpraszanie aerozoli w atmosferze sa dostępne w necie.
  • 1

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A, w takim razie wybacz. Wcześniej napisałaś, że to piloci zatrudnieni do robienia "chemtrailsów" biorą fuchę na lewo i zajmują się reklamą. Dobrze wiedzieć, że miałaś na myśli coś przeciwnego. Tym bardziej, że adresy firm zajmujących się skywrittingiem są dostępne publicznie. Możecie ich śmiało podać do sądu za przeprowadzanie depopulacji.
  • 2

Ala29.
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Oczywiście, że z tą fuchą to przesada, zmierzam do tego ,że jak widać na filmie jest możliwe tworzenie przerywanych smug w ściśle określonych miejscach .skoro jest to faktem to i faktem niech będzie ,że jest taki sprzęt, i nie chodzi mi o treść napisów którą można różnie interpretować chodzi mi o możliwości techniczne którymi to właśnie potwierdzam sobie ten cały szajs na niebie ,który dzień za dniem przesłania mi słońce ,dobranoc wszystkim
  • 1

kapuchy.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ala29 - nikt nie przeczy możliwościom technicznym. Tylko - sensowi, ekonomice, zasadności stosowania takich rozwiązań przy złożoności atmosfery, kompletnej nieefektywności itd. Zwolennicy teorii chemtrails jednocześnie stawiają jej (wyimaginowanych) twórców i wykonawców na pozycji kretyna. Bo bardziej kretyńskiego rozwiązania przy tysiącach o wiele tańszych, prostszych i o niebo łatwiejszych do ukrycia możliwości nie można by sobie wyobrazić.
  • 1

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

chodzi mi o możliwości techniczne którymi to właśnie potwierdzam sobie ten cały szajs na niebie ,który dzień za dniem przesłania mi słońce

Uważasz więc, że wszystkie samoloty latające na po górnych drogach lotniczych są wyposażone w takie urządzenia? Przecież to byłoby praktycznie niewykonalne choćby ze względu na konieczność przekonania członków zarządów wszystkich linii lotniczych. Chętnie też się dowiem dlaczego odrzucasz możliwość spontanicznego powstawania trwałych smug z gazów wylotowych silnika.
  • 1

#3460 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

Ala29 mowi dobranoc, a ja dzien dobry :mrgreen:
Lynx

Uważasz więc, że wszystkie samoloty latające na po górnych drogach lotniczych są wyposażone w takie urządzenia? Przecież to byłoby praktycznie niewykonalne choćby ze względu na konieczność przekonania członków zarządów wszystkich linii lotniczych. Chętnie też się dowiem dlaczego odrzucasz możliwość spontanicznego powstawania trwałych smug z gazów wylotowych silnika.

W prawdzie nie bylo to skierowane do mnie ale moze sie troszke wtrace. Moze nie wszystkie samoloty, tylko te przeznaczone o tej misji, a co do koniecznosci przekonania czlonkow zarzadu wszystkich linii, (masz pewnie na mysli uzyskanie ich zgody), to nie przesadzaj z tymi trudnosciami, bo to nie zgoda na budowe domu, to sa prawdziwe trudnosci.

http://www.youtube.com/watch?v=g4Fyiu4qtr8

• 0

kuba9449.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Może i mogą, co nie zmienia faktu, że są smugami chemicznymi. Chyba co do tego nikt nie ma wątpliwości?
  • -4

xyz8472.
  • Tematów: 2
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Ja mam wątpliwości.
  • 2

#3463 Gość_mag1-21

Gość_mag1-21.
  • Tematów: 0

Napisano

Ja mam wątpliwości.

I bardzo slusznie, bo bez tego nie ma prawdziwych poszukiwan, zawsze zaczyna sie grzebanie od watpliwosci.
  • 1

Canaris.

God Emperor of Mankind

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

I znowu mamy przypadek gdzie główny spiskowiec zaczyna sie motać to pojawia jakiś świeżak, zaczyna wklejac i pisac to samo co było pisane i wklejane przez ostatnie 100 stron i znowu nam sie dyskusja zapętla a wazne pytania i posty świadczące o tym że główny nie ma pojęcia o czym pisze znikną w czeluściach tematu żeby mogl on wrócić i dalej szerzyć swoje głupoty.

To sie działo juz parenascie razy na łamach tego tematu i chyba na tym sie nie skończy .
  • 3

Lynx.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

W prawdzie nie bylo to skierowane do mnie ale moze sie troszke wtrace.

Nie ma sprawy, chociaż wcześniej był skierowany do ciebie inny post, który chyba przeoczyłaś. Odpowiesz na niego?

Moze nie wszystkie samoloty, tylko te przeznaczone o tej misji

A jak sądzisz, ile ich jest, tak procentowo? Z moich obserwacji wynika, że wszystko co lata po górnych drogach, w zależności od warunków atmosferycznych, może zostawiać trwałe smugi.

co do koniecznosci przekonania czlonkow zarzadu wszystkich linii, (masz pewnie na mysli uzyskanie ich zgody), to nie przesadzaj z tymi trudnosciami, bo to nie zgoda na budowe domu, to sa prawdziwe trudnosci.

Jak to sobie wyobrażasz? Wchodzi gość na posiedzienie zarządu linii lotniczych i proponuje instalację urządzenia do siania depopulacji, a zarząd zgadza się na to z uśmiechem, bo wszyscy jego członkowie są psychopatami i zależy im na jak największej śmiertelności wsród pasażerów? Przecież podjęcie takiej decyzji byłoby samobójstwem dla całej spółki.

Może i mogą, co nie zmienia faktu, że są smugami chemicznymi. Chyba co do tego nikt nie ma wątpliwości?

Jeśli masz na myśli to, że składają się ze związków chemicznych, to pełna zgoda.

I znowu mamy przypadek gdzie główny spiskowiec zaczyna sie motać to pojawia jakiś świeżak, zaczyna wklejac i pisac to samo co było pisane i wklejane przez ostatnie 100 stron i znowu nam sie dyskusja zapętla a wazne pytania i posty świadczące o tym że główny nie ma pojęcia o czym pisze znikną w czeluściach tematu żeby mogl on wrócić i dalej szerzyć swoje głupoty.

A spdziewałeś się czegoś innego? Przecież to klasyczna zarywka trolli.

Użytkownik Lynx edytował ten post 18.02.2012 - 13:43

• 5

Użytkownicy przeglądający ten temat: 14

0 użytkowników, 14 gości, 0 anonimowych