Napisano 18.02.2012 - 16:35
Napisano 18.02.2012 - 16:59
Napisano 18.02.2012 - 18:05
Użytkownik Staniq edytował ten post 18.02.2012 - 18:09
Napisano 18.02.2012 - 19:40
Problem w tym, że tematy typu niewidzialne różowe jednorożce można wyśmiać raz, dwa i każdy uważający taki temat za niedorzeczny po wyśmianiu odpuszcza. Tutaj mamy całą rzeszę osób, która z tego co zaobserwowałem traktuje ten temat śmiertelnie poważnie i na poważnie zwalcza osoby, które ośmielają się tutaj wypowiadać. To nie przypadek. To wygląda tak, jaby te osoby nie miały nic innego do roboty tylko dyskutować w jakimś absurdalnym w ich mniemaniu temacie i z osobami w ich mniemaniu niespełna rozmu. Nazywają nas spiskowcami, jakbyśmy to my uczestniczyli w spisku. Obrażają nas, wyśmiewają, nie dostrzegają tony dowodów, jakie w tym temacie zaprezentowano.Znaczy zachowujemy się dziwnie, bo zachowujemy się rozsądnie? Czy jak zechcę nagłośnić istnienie niewidzialnego różowego jednorożca, a ktoś mnie wyśmieje, to też będzie się zachowywać dziwnie?
Użytkownik Walczący z Trollami edytował ten post 18.02.2012 - 19:43
Napisano 18.02.2012 - 20:23
Napisano 18.02.2012 - 20:43
No i? Doszliście już do porozumienia, co robić, czy będziecie dalej nad tym debatować? Nie ukrywam, że z niecierpliwością czekam na jakąś zorganizowaną akcję protestacyjną zwolenników "chemtrails". To będzie jeszcze lepsze niż obrona krzyża na Krakowskim Przedmieściu.Albo będziemy nadal tracić czas na rozmowę z tymi osobami, albo po prostu będziemy dyskutować o tym jak powstrzymać akcję chemtrails, bo coś przecież z tą sprawą musimy zrobić.
Napisano 18.02.2012 - 21:28
Napisano 18.02.2012 - 22:19
Napisano 18.02.2012 - 22:48
Albo będziemy nadal tracić czas na rozmowę z tymi osobami, albo po prostu będziemy dyskutować o tym jak powstrzymać akcję chemtrails, bo coś przecież z tą sprawą musimy zrobić.
Napisano 18.02.2012 - 22:55
Na coś takiego to i ja bym poszedł, pośmiać się
Zaczynamy spam: (tylko nie bijcie acta)
1. Jak to możliwe że wśród kilkuset tysięcy spotterów i wśród milionów zdjęć, nie ma tych NATOwskich nieoznakowanych samolotów które opryskują już od wielu lat ?
2. Jak to możliwe że nikt jeszcze nie zaobserwował takiej maszyny podczas lądowania ?
3. Gdzie są te instalacje do oprysku ?
4. Dlaczego nikt z nas nie może bezpośrednio zaobserwować efektów "oprysków"? Gdzie te morgellony, gdzie choroby od grzybów i wirusów, gdzie aluminium osadzające się na roślinach? Tuż za domem mam hektary pól i łąk, a nigdy żadnych z tych dziwactw nie widziałem. Babie lato się nie liczy
5. Czy może ktoś poda w końcu skład chemioprysku?
6. Czy kulki i hologramy są dalej aktualne?
7. Czy ktoś pójdzie z tym do prokuratora albo na policję? Quintus udając Zagaroth'a obiecał to zrobić. Na "obiecał" się skończyło.
Pozdrawiam
Napisano 18.02.2012 - 23:10
Napisano 18.02.2012 - 23:16
Nam ta sztuka udała się dawno temu, jednoznacznie wykazaliśmy, że teoria smug chemicznych to bzdura na bzdurze. A ty nam w tym bardzo pomogłeś i nadal pomagasz, swoimi wpisami i olewaniem istotnych kontr argumentów ośmieszasz ten temat i ta sztuka udaje ci się wybornie.Widzę, że pozostało Wam już tylko ośmieszanie tematu. Nie uda Wam sie ta sztuka.
Użytkownik Miłosz edytował ten post 19.02.2012 - 00:25
Napisano 18.02.2012 - 23:22
Może mi się za to dostanie, ale uważam, że konstrukcja tych pytań w żaden sposób nie podważa teorii "chemtrails". Na każde z nich łatwo udzielić odpowiedzi zgodnej z teorią spisku, ponieważ żadne nie wymaga jednoznacznego uzasadnienia odwołującego się do powszechnie znanych faktów. Dla wyznawców spisku będzie to tylko kolejna okazja do rozbudowania paranoicznej argumentacji i utwierdzenia się w swoich przekonaniach, a dla sceptyków - garść pożywienia dla króliczka, żeby mógł dalej uciekać.Ja proponuje nie reagować już na zaczepki ani trollowanie tylko za każdym razem wklejać te pytania... aż doczekamy się odpowiedzi albo im się znudzi
Napisano 19.02.2012 - 08:36
Oczywiście, że miałem to na myśli Czekałem, czy ktoś to zauważy.Jeśli masz na myśli to, że składają się ze związków chemicznych, to pełna zgoda.Może i mogą, co nie zmienia faktu, że są smugami chemicznymi. Chyba co do tego nikt nie ma wątpliwości?
Napisano 19.02.2012 - 09:25
Nie wiem czy zauwazyles Drogi Lynx, ale ani jeden raz niczego na temat smug nie napisalam, bo nie jest to dla mnie nic interesujacego, ale dla Was jest to bardzo widac silny argument, ktory to z latwoscia(?) uzywacie. Ja nie bladze w chmurach i nie czepiam sie ich jak rzep psiego ogona, ja szukam na ziemi wyjasnien. Debata i owszem prosze, jak wyjmiesz glowe z chmur, czy smug, ktore w/g mnie nie sa zadnym argumentem dla zadnej ze stron.Użytkownik mag1-21 dnia 16.02.2012 - 10:18 napisał
Doszlam do wniosku ze najpierw musimy ustalic czy opryski sa robione czy nie, a potem dopiero przejdziemy do spisku.Jestem za. Nie wiem tylko, czy sama zgodzisz się na własną propozycję. Możemy podyskutować o tym, czy trwałe smugi pojawiły się na niebie dopiero niedawno i czy "zwykłe" smugi kondensacyjne mają czas trwania ograniczony do minuty. Z mojej strony padnie wtedy mnóstwo linków do postów w tym wątku, bo wszystkie te sprawy zostały już przedstawione. Z twojej strony oczekiwałbym rzetelnego odniesienia się do prezentowanych argumentów i zadawanych pytań. Oczywiście sam będę postępował tak samo w stosunku do twoich wypowiedzi. Byłaby to taka mini-debata, ale bez oficjalnej pompy, limitów czasowych itp. To co, zaryzykujesz? Bo jak sama widzisz, WzT nie ma ochoty na żadną rozmowę, a innych dyskutantów nie widać.
Moze na temat tego, niezbyt madrego stwierdzenia, powiem tylko tyle: Wulkan nie wyrzuca siary i innych swinstw przez caly czas i nad moja glowe.Nie wiem jak zwiazki siarki, ktore spadna na nasze glowy moga byc nieszkodliwe
Ale przecież mieszkasz w UK, więc niedawno byłaś "opryskiwana" związkami siarki i pyłami z islandzkiego wulkanu. I jak widać, przeżyłaś.
0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych